Gönderen Konu: Ekip otosuyla tartıştım. ( Detaylar İçerde )  (Okunma sayısı 1404 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ekip otosuyla tartıştım. ( Detaylar İçerde )
« : Aralık 24, 2011, 18:36:16 »
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar, bugün öğle saatinde başıma gelen olayı anlatmak istiyorum, yardımlarınızda gerekli.

Öğlen yaklaşık 12.30 civarı arkadaşı ziyaretten sonra eve gitmek üzere park yerinden çıktım.

1-2-3. vitese attım ortalama 50 kilometre hız civarı ilerlerken, (ışığa aşşa yukarı 20 metre mesafem var) yeşil ışık yanıp sönmeye başladı. Hızımı koruyarak devam ediyordum ki, sağdaki cadde ışıklarda bekleyen ekip otosu(ışıkta beklemekten sıkılmış büyük ihtimalle) birden yola fırladı, hal böyle olunca bende ışıktan geçemedim, ekip aracına uzun bi korna çaldım.

Bunun üzerine ekip otosu geri vitese takıp 15 metre geri geri yanıma yanaştı. Diyalogları anlatıyorum.

Polis : Hayırdır, ne var ?

Ben : Ne geçiyon kırmızıda.

Polis : Polis aracının ışıklarda geçiş üstünlüğü var, bilmiyor musun ?

Ben : Geçiş üstünlüğü acil görev üzerindeyken var, ayrıca tepe lambanız yanmıyo, ışıklarda 30 saniye bekleyip sıkıldıktan sonra mı var geçiş üstünlüğü ?

Polis : Aç kitapları oku, itfaiye, ambulans, polis aracının geçiş üstünlüğü var gerizekalı, salak salak konuşma.

Ben : Düzgün konuşun.

Polis : Bak senin ağzını burnunu kırarım bas git yoluna.

Bunu dedikten sonra el frenini çektim, araçtan inmeme kalmadı, polisin arkasında trafikde birikmişti, gazladı gitti.

Ben tabi şoklardayım. Hemen 155'i aradım, karşıma bir bayan çıktı. Diyalogları yine aynen aktarıyorum

İyi günler kolay gelsin, 20 A 76xx plakalı polis aracıyla başımdan (yukarıdaki metni aynen anlattım) böyle bi olay geçti. Kırmızı ışık ihlali yaptı, vuruyordum falan dedim.

Bayan Memur, polis aracın plakasını aldı, olayın geçtiği yeri ve polisin geçtiği ışığı tarifi etmemi istedi, aynen tarif ettim. ''Arkadaşlar hakkında kırmızı ışık ihlali işlemi yapılacak ve arkadaşlar uyarılacaktır, şikayetçiyseniz herhangi bir karakola gidip durumu anlatabilirsiniz dediler. Teşekkür ettim ve telefonu kapattım.

Biraz sonra da 10 Nisan Polis Karakolu'na gidip olayları anlatıcam. Yalnız şikayetçi olursam nasıl olucak onları bilmiyorum. Çünkü araçta yalnızdım hiçbir görgü tanığı da yok. Sadece ekip arabasının arka koltuğunda oturan yaşlı bir teyze vardı.

Olayı fazlada büyütmek istemiyorum, o polisle yüzyüze gelsek bi özür dilese, ve o trafik cezasının makbuzunu yanında getirse, sonra da kendi cebinden ödediğine dair maliyeden bi kağıt görsem başkada birşey istemiyorum.

Beni bu kadar geren şey ise son 1 ayda fotoğrafsız olarak arkamdan 2 tane kırmızı ışık ihlali dolayısıyla fotoğrafsız, 2 tane trafik polisi imzalı trafik cezası gelmesi.

Önerilerinizi bekliyorum.
SIU Corolla T-Sport

Toyota Club Türkiye

Ekip otosuyla tartıştım. ( Detaylar İçerde )
« : Aralık 24, 2011, 18:36:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Ekip otosuyla tartıştım. ( Detaylar İçerde )
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2011, 18:58:48 »
Öncelikle geçmiş olsun.  Bir Trafik Polisi oğlu olaraktan yazayım sana. Her ne kadar Poliste olsa bu meslek içerisinde gökgörmedik diye tabir edilen insanlar var.Hayatlarında hiç bir şekilde itibar görmeyip Polis olduktan sonra ben şunu yaparım ben buyum arkadaş diye geçinen ve mesleğine sığınan bir sürü zır cahil var büyük ihtimalle öylesine denk geldiniz. Belki kaza anonsu geldi ondan böyle hareket etti olabilir. Dedim ya böyle lakayt tavır takınanla sende uğraşırsan aracın etiketlenir belli belirsiz cezalarda yiyebilirsin daha boşver burası Türkiye...
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2011, 18:59:10 »
Alperencim büyük geçmiş olsun. İnsanlar belli mevkilere gelince insanlığını unutuyor ne yazık ki! Adamlar harbiden aşağılık duygusundalarmış. Şikayetçi olsan da ne yazar onlar bir şekilde olayın içinden sıvışırlar... :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2011, 19:19:43 »
Öncelikle geçmiş olsun.  Bir Trafik Polisi oğlu olaraktan yazayım sana. Her ne kadar Poliste olsa bu meslek içerisinde gökgörmedik diye tabir edilen insanlar var.Hayatlarında hiç bir şekilde itibar görmeyip Polis olduktan sonra ben şunu yaparım ben buyum arkadaş diye geçinen ve mesleğine sığınan bir sürü zır cahil var büyük ihtimalle öylesine denk geldiniz. Belki kaza anonsu geldi ondan böyle hareket etti olabilir. Dedim ya böyle lakayt tavır takınanla sende uğraşırsan aracın etiketlenir belli belirsiz cezalarda yiyebilirsin daha boşver burası Türkiye...

Alperencim büyük geçmiş olsun. İnsanlar belli mevkilere gelince insanlığını unutuyor ne yazık ki! Adamlar harbiden aşağılık duygusundalarmış. Şikayetçi olsan da ne yazar onlar bir şekilde olayın içinden sıvışırlar... :)

geçmiş olsun
arkadaşlara katılıyorum umarım sorun çıkmaz :(
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2011, 19:29:24 »
arkadaş takma kafana unut gitsin it iti ısırmaz  derler büyüklerimiz
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2011, 19:38:41 »
k.bakmayında burda alper abi kuvvet de kullansa haklı gözümüzde büyütmemek gerek bu kadar

hasan abinin dediği gibi itibarız cahil insanlar da var aralarında hep ben ezerim ben polisim diye düşünüyor başını bi kere yakmalısın bugun sana yapan dger gun baskasına aynısını yapar...
affedersiniz ama orda o salak kelmesini kmse söleyemez kım olursa olsun...
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2011, 19:47:23 »
Alpercım sansına kus...
Altında bır kompressor ya da rande rover olsaydı, asla anlatıkkların yasanmazdı.
Sıkma canını
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2011, 19:48:40 »
Alpercım sansına kus...
Altında bır kompressor ya da rande rover olsaydı, asla anlatıkkların yasanmazdı.
Sıkma canını

evet cunku yemezdi ...
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2011, 20:32:34 »
öncelikle geçmiş olsun.Alperen bey sonuna kadar haklısınız size gerizekalı deme hakkına kimse sahip değildir. bu polis bile olsa.polis isen görevini yaparsın ama insanlara hakaret edemezsin.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2011, 20:46:27 »
Alpercım sansına kus...
Sıkma canını
şahit olduğum bir olay:trafik ekipleri yanlış park eden araçları çekiyordu 5 dk çekilen yerde araçları izledim .r-9 broadway çekildi bir transit dolmuş çekildi ama mercedes e dokunulmadı. polisin yanına gittim ve mersedesin neden çekilmediğini sordum şimdi çekilecek bekleyin dedi.5dk daha bekledim gelen giden yoktu bende ayrıldım.kanunlar karşısında herkes eşittir.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2011, 20:59:26 »
Öncelikle geçmiş olsun.  Bir Trafik Polisi oğlu olaraktan yazayım sana. Her ne kadar Poliste olsa bu meslek içerisinde gökgörmedik diye tabir edilen insanlar var.Hayatlarında hiç bir şekilde itibar görmeyip Polis olduktan sonra ben şunu yaparım ben buyum arkadaş diye geçinen ve mesleğine sığınan bir sürü zır cahil var büyük ihtimalle öylesine denk geldiniz. Belki kaza anonsu geldi ondan böyle hareket etti olabilir. Dedim ya böyle lakayt tavır takınanla sende uğraşırsan aracın etiketlenir belli belirsiz cezalarda yiyebilirsin

+1 başında okumaya başladım yazan kişiye bakmadan sanki yazan kişi 40 yaşında aklı başında biri olarak düşündüm fakat hasan arkadaşımı ismini ve yaşını görünce şaşırdım ve içimden tebrik ettim bravo hasancım

alperencim çok geçmiş olsun  şikayette bulunman iyi olmuş bence umarım bir daha böyle sorunlar yaşamayız toplum olarak ama polis dediğin düzgün üslublu saygılı olması gerek asker gibi olmalıdır bence bazen böyle arkadaşlarda çıkıyor ve insanın moralini bozuyor tabi
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 24, 2011, 21:03:49 »
bende sizlere şöyle bir şey anlatmak isterim o zaman yaklaşık 4 5 yıllık bi olay bebekte ferrarinin biri gaza basar ve ciddi bir ses çıkartır bi cafenin önünde onun üzerine polis memuru ferrarinin sürücüsünü uyarır fakat uyarırken biraz emir kipleri kullanır yani yapma ses çıkarma gaza basma gibi bi kaç kelime bunun üzerine ferrari sürücüsü kapıyı açar ve polisi iter küfür eder ve devam eder bu kadar parayı sana hesap vermek içinmi ödedim der polis kaldırıma oturur ufaktan ağlamaya başlar üzerimdeki üniformadan utandım der bu olay gerçektir benim hayal ürünüm değildir yaşanmıştır ben ve arkadaşlarım bizzat şahit olmuşuzdur saygılar
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 24, 2011, 21:04:52 »
Çok geçmiş olsun Alperen. Onlarda halkın içinden insanlar ve aralarında sorumluluklarını bilmeyenler çıkabiliyor. Şikayet etmen yeterli olmuş bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 24, 2011, 22:45:53 »
çok şaşıracağımız bi olay değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 25, 2011, 02:51:39 »
Açık konuşmak gerekirse, son 1 ayda arkamdan 3 tane trafik cezası geldi(2 tanesi kırmızı ışık ihlali, 1 tanesi emniyet kemeri ihlali) Işık ihlallerinden 1 tanesi doğru, onu biliyorum, diğeri konusunda emin değilim çünkü hayatım boyunca kırmızı ışıktan geçmişliğim sayılıdır 4 veya 5'dir, emniyet kemeri de doğru)

Toplam gelen ceza miktarı, 340 TL civarı, doğruyu söylemek gerekirse, Denizli için konuşuyorum, burda çoğu polis ışıklarda durmuyor, onlar her ışıktan geçerken ben son anda geçince arkamdan ceza gelmesi zoruma gidiyor arkadaş..

Bu kadar gerginliğim sebebi de bu. Biz sanki eşşek başıyız.

Sonuç olarak o ekip otosu ışıktan öyle geçtiği zaman, bi el kaldırsa pişmalık belirten bi yüz ifadesi takınsa, gerçekten adamların görevi vardır oraya yetişeceklerdir falan diye düşünür takmazdım ama böyle ağa misali takılıp üste çıkmaya çalışınca yediremedim kendime..

Yarın 10 Nisan Polis Karakolu'na gidip şikayetçi olucam.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 25, 2011, 08:42:38 »
öncelikle geçmiş olsun, sokaktaki iti alıp da başımıza polis diye dikerlerse olacağı buydu...
şikayetçi olup hakkınızı aramanız güzel birşey, öte yandan hani derler ya "burası Türkiye" neticede bu arkadaşlar şikayetçi olduğunuzu öğrendikleri zaman büyük ihtimalle sizin aracınızı mimleyeceklerdir, sonrasında ise gelsin ceza gitsin ceza...
kanunlar çoğu zaman bu gibi durumlarda vatandaşın elini kolunu bağlıyor, bence daha fazla üstüne gitmeyin bu olayın siz zararlı çıkarsınız...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2011, 10:10:13 »
iyi gene inip seni hacamat etmemişler, ucuz sıyırmışsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • slmmmm
« Yanıtla #17 : Aralık 25, 2011, 12:06:30 »
Her meslekte var iyiside var kötüsüde var sen bence iyileri hep düşün binlerce şehit veren bir meslek ha bazı şehitlerde sadece tafigi kontrol ettiği sırada densiz sürücüler tarafından araba ile çarpılarak olmuştur.Bence bu kadar şehit ve emek veren varken 3-5 kötüyü bu kadar abartmanın anlamı yok...Empatide yapmak gerekir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 25, 2011, 12:10:17 »
Zafer bey 3-5 kötüyü abartmak başka birşey meslekteki densizleri şikayet etmek başka birşey ;)  e iyi o zaman her çapulcuya böyle müsama gösterilsin sepetteki çürükler artsın bu mudur yani olay ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • slmmmm
« Yanıtla #19 : Aralık 25, 2011, 13:23:47 »
OK Ben çözümsundugumiçin özür dilerim arkadaşlardan saygılar benden...saolun..