Gönderen Konu: Servis ücreti nasıl azaltılır?  (Okunma sayısı 38752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis ücreti nasıl azaltılır?
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2013, 18:58:20 »
Valla şahsen ben bu bakım işini artık kendi kararlarımla yapıyorum. 10 bin km' de bir en kaliteli motor yağını, yağ filtresi, hava ve polen filtresini alıp, herhangi bir sanayiye gidip ustanın biriyle uygun fiyata anlaşma yaparak yaptırıyorum. Mükemmel ucuza geliyor. Sonuçta triger değişimi değil. Altı üstü periyodik yağ değişimi. Ama ince ayar isteyen işler için daha seçici davranırım.

Hasan kardeşim, biliyorum daha öncede konuştuk bu konuyu ama bende aynı şekilde yapıyorum filtreleri zaten ben değiştiriyorum, yağ değişimide basit zaten usta hallediyor, balatalar gözle müdahale ediliyor oldu bitti.

Açıkcası Aurisin garantisi bittiğinde de servise yine devam edeceğim ama bakım ücretlerini dahil etmeyeceğim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2013, 18:58:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2013, 21:57:18 »
Bursa Çavdarlı bayii bana 20 000 km bakımında işçiliği 35TL+KDV ye yaptılar toplam bakım ücreti 265 TL + enjeksiyon temizleyici 30 TL=295 TL.Araç 1.33 corolla
Yağ servistense fiyat normal. Bu arada yağ seviyenizi ölçmenizi isteyeceğim. Çavdarlı bana en son 30bin bakımında d-4d motoruma maksimum seviye noktasının 7-8mm fazla tepeleme yağ doldurmuşlar. telefonla epey tartıştım, mantıklı cevap vermelerini istedim formenden ama veremediler. Maalesef servise yolum düşüp yağı azalttıramadım henüz. Aracınız benzinli ancak yinede kontrol etmenizi tavseye edin derim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 05, 2013, 16:28:37 »
Yağ servistense fiyat normal. Bu arada yağ seviyenizi ölçmenizi isteyeceğim. Çavdarlı bana en son 30bin bakımında d-4d motoruma maksimum seviye noktasının 7-8mm fazla tepeleme yağ doldurmuşlar. telefonla epey tartıştım, mantıklı cevap vermelerini istedim formenden ama veremediler. Maalesef servise yolum düşüp yağı azalttıramadım henüz. Aracınız benzinli ancak yinede kontrol etmenizi tavseye edin derim.
Yağ seviyesine bakar, kontrol ederim, 20 000 km normal bakım 128 TL civarı yazıyordu. 35 TL+KDV olması bence başka bayilerde olmayacak fiyat diye düşünüyorum.
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 05, 2013, 21:44:08 »
Dİzellerde yağ yakma playı var.Millet bu yüzden çok çekti.Sekamn piston değiştirenler oldu.Yağ eksiltmesi göze fgelmesin diye 4,2 ltr alıyorsa  yarım litrede fazla kkoyuyor ib....eler..Hatalarını bu şekilde kaptmaya çalışan vbir zihniyet işte.
2011 d4d Corolla