0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben arabayı ilk aldığımda silecekler tam bakış hizamda ince bir çizgi bırakıyordu, bu yüzden gece öndeki araçların stoplarının ışığı dağılma yapıyor ve görüş kalitesini azaltıyordu......Servise danıştım, sarf malzemesi olduğu için garantiye sokamayacaklarını söyledi ve bana da bahsi geçen fiyatlar verildi....Bir gün sanayide bir arkadaşımın yanına gittim, oradaki yaşlıca bir ustayla tanıştım, muhabbet arasında bu konu geçti....Usta senin araba bu mu delikanlı dedi evet dedim....çırağına çaydanlığı getirmesini söyledi ....1 çaydanlık kaynar suyu camın üzerine dökmeye başladı , bana da silecekleri yavaş ayarda çalıştırmamı söyledi....Hava buz gibi soğuk cam patlayacak diye ödüm koptu ama usta yaptığından çok emin işleme devam etti....Sonuçta silecekler bu işlem sayesinde cama tam uyum sağlamış olacak ki ,2 senedir sıkıntısız problemsiz kullanıyorum....Haaa bir diğer husus 3 -4 sene kullandıktan sonra silecek yönünü ters çevir, aynı kaynar su işlemini yap, bir o kadar daha kullanırsın diye de tavsiye etti...Test edildi onaylandı....
Abi bunu şimdi mi söylüyorsun İşin espirisi benim sileceklerin ucunda da yırtılma olmuştu, geçen sene Ankara'nın kara kışına dayanamadı
Serkan'cım konuyu yeni gördüm...Auris olunca es geçmişim demek ki....Usta halen sağ mı bilmiyorum ama eğer adamın izini kaybetmemiş olsaydım, senin yırtık sileceklere de kesin bir çözüm yaratırdı...Adam Mc Gyver gibi biriydi yav , inanamazsın yani....Ben böyle ustaları daha çok severim....Şimdikilerin birçoğu sök tak parçacı ustası...Usta dediğin adam biraz sanatkar olmalı....Yoksaaaa parçacıdan al yerine tak babam da yapar....
Ben versoya geçen hafta ön takım için Bosch servisten muz tipi aldım. 60TL.
Serviste arka silecek 30 civarı idi. Önlere 60 iyi sanıyorum. Hemide boş.
Bugün özen ticaretteki TricoFit marka silecekleri 68 liraya aldım. İlk izlenimlerim gayet güzel. Çok iyi siliyor önceki sileceklerle kıyasladığımda gayet tatmin edici. Dışarıda çifti 20 TL ye de silecek vardı 40 TL ye de. Orjinali Denso markaymış, servis 125 TL dışarıda 150 TL dediler Servis sadece sileceklerin lastiğini değiştirmeye 55 TL istedi. Biraz araştırınca Triconun dünyada çok meşhur bir marka olduğunu gördüm. Almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Bu arada silecekler Meksika üretimi.İncelemek isteyenlere Tricoya ait web sitesi:http://www.tricoproducts.com/ Serkan, bu sileceklerden memnun kaldın mı? Orjinalden iyi gibi geldi videoyu izleyince ama karasız kaldım.Satın aldığım ürün,http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/2487/Toyota-Corolla-Auris-Silecek-TakimiTRICO "seeing you through" TV ad
Teşekkürler Serkan, ben de Ufuk Sönmez beyefendiden sipariş vereyim o zaman onlar da marka neydi?
Markası ToyoGuard.