Gönderen Konu: Benzin göstergesi doğrumu?  (Okunma sayısı 7789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Neye nasip,neye kısmet...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Benzin göstergesi doğrumu?
« : Aralık 22, 2011, 21:42:12 »
Aurisimi alalı 10 gün oldu. Benzin göstergesindeki son diş yanıp sönmeye başladığı zaman depoyu fulledim. 55 litrelik depoya toplam 46 litre daha yakıt aldım. yaklaşık olarak 1 haftadır biniyorum,toplam 150 km yol yaptım ama benzin göstergesi hala deponun full olduğunu gösteriyor. benzin göstergesindeki 9 diş gösterge kaçar kaçar düşüyor ki? depodaki benzinyakıt azaldıkça daha hızlı mı düşüyor?

Toyota Club Türkiye

Benzin göstergesi doğrumu?
« : Aralık 22, 2011, 21:42:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin göstergesi doğrumu?
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2011, 22:13:42 »
Aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Biraz daha bekleyin durum devam ederse aldığınız servise danışın derim bence. Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2011, 22:22:10 »
benzinli için bilmiyorum ama dizel corollada ilk çizgi 200km de  bir tırnak düşüyordu ama sonrakiler öyle olmuyor tabi ,400 km sonunda yarım depoyu gösteriyor,kalan yarım depoda 270 km ancak gidiyordu . dizel verso aldım ondaki göstrgeler tam tersi çalışıyor ,ilk yarım depo çok erken bitiyor, kalan ikinci yarım depo daha uzun gidiyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2011, 22:25:56 »
öncelikle teşekkürler.aracım dizel,ben de ilk yarım deponun daha uzun,ikinci yarımın daha az gittiğini duydum. bu biraz tuhafıma gitti.  aceba depo  V şeklinde mi? :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2011, 08:53:06 »
Aslında bu konuda bilgili birileri çıkıp bizi aydınlatsa ne kadar güzel olacak.

Benimde en çok merak ettiğim bir konu aslında bu. Yakıt göstergesinin tam anlamıyla çalışma şekli ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2011, 09:12:37 »
46 litre alması normal, yedek deposu var diye biliyorum. benim araçtada aynı şekilde fulleyince sanki gösterge takılıyor düşmüyor ama sonrasında normal şekilde aşağı inmeye başlıyor. aracım avensis bu arada. bence aracınızda bir sorun yok
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2011, 10:27:45 »
Yakıt deposu içinde şamandıra oluyor genelde, reosta işi gören bir kola bağlı. Şamandıranın yüksekliği kol üzerindeki direnci değiştiriyor, buradan da akım geçiriyorsunuz, oradaki artış azalışa göre şamandıranın yüksekliğini, yani yakıtın yüksekliğini ölçüyorsunuz. Prensip genel olarak bu. Yakıt depoları da genelde sabit alanlı hacimler olmuyor, o nedenle yükseklik ölçümü ile hacim doğru orantılı olamıyor.

http://auto.howstuffworks.com/fuel-gauge.htm

Bunun haricinde eski aracıma göre auris'in göstergesini oldukça gerçekçi ve güvenilir buldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2011, 21:49:09 »
yasin bey güzel anlatmışsınız ama koskoca otomotiv devi olan bir firma adam akıllı doğru gösteren bir gösretge yapamıyor mu? >:( depoyu fulledim 770 km göstedi. şu an kalan yoluk 605 km gösteriyor ama depomda hala full gözüküyor. buradan çıkaracağım sonuç gösterge tamamen hikaye. demekki 2 gün sonra göstergem yarı depo olarak ta gösterebilir :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2011, 01:30:02 »
yasin bey güzel anlatmışsınız ama koskoca otomotiv devi olan bir firma adam akıllı doğru gösteren bir gösretge yapamıyor mu? >:( depoyu fulledim 770 km göstedi. şu an kalan yoluk 605 km gösteriyor ama depomda hala full gözüküyor. buradan çıkaracağım sonuç gösterge tamamen hikaye. demekki 2 gün sonra göstergem yarı depo olarak ta gösterebilir :olu:

Bende bundan bahsediyorum işte... auris 2011 - 55lt depoyu fulleyince şu ana kadar en fazla 680 km yapabilirsini gördüm.
ama ben 1200 km yaptım, nasıl oluyor bu ? bence bu kadar büyük firma bunu becerememiş işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2011, 01:31:43 »
Ah o ibre yokmuu az ibre değil o :lol: :lol:

Yarıdan yukarda oldumu düşmek bilmez :D  Sakın diyim yarının altına düşmesin :D Kafayı çevirdiğinizde birde bakmışsınız ışık yanmış :D :D :D :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2011, 23:06:15 »
Ah o ibre yokmuu az ibre değil o :lol: :lol:

Yarıdan yukarda oldumu düşmek bilmez :D  Sakın diyim yarının altına düşmesin :D Kafayı çevirdiğinizde birde bakmışsınız ışık yanmış :D :D :D :lol:

hocam şakayla karışık doğru söylemişsin. arabamı 2. el olarak aldığımda satıcı arkadaş yarım depoyla verdi, ama o depo 3 günde bitti. depoyu fulledim 1 haftadır depo full gözüküyor. bu nasıl bir çalışma prensibi anlamadım :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 24, 2011, 23:39:08 »
Dediğin gibi Cemil bey kara mizah oldu bu biraz espri gibi görünsede bende durum böyle, yani durum böyle anlaşıldığı üzere :D Bu kadar bariz olan bir şey psikolojik değildir heralde :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin göstergesi doğru mu?
« Yanıtla #12 : Aralık 26, 2011, 08:44:49 »
Yani tabi daha kesin sonuçlar elde etmek istiyorsak en garantilisi depoyu doldurup tripmetreyi sıfırlamak. Ortalama ne kadar yakıt tükettiğimizi de biliyorsak bir depo ile menzilimizi biliyoruzdur. Şahsen eski alışkanlık olarak göstergeyi pek dikkate almam, yaptığım kilometreye bakar ona göre depoyu doldururum.

Daha kesin sonuç elde etme işine gelince, linkte depodaki sıvı yükseliğine göre hacim eğrisi çıkardıklarından bahsetmişler. Bu eğriye göre de göstergenin kalibre edildiğini anlatmışlar. Demek ki bu kadar olmuş :) Belki de bu konuya fazla işçilik harcamak istememişlerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Aralık 26, 2011, 09:01:20 »
Benim aracımda corolla 1.4 d-4d ilk aldığımda bende sizin gibi endişelenmiştim ama endişelenecek bişey yok çok normal.
55 lt yakıt tankı düşük yakıt uyarısı verdiğinde gidip fullettim 45 lt yakıt aldı. yani içinde daha 10 lt yakıt varmış.
benim yakıt göstergesi 180-200 km arasında dümeye başlıyor ve sonra 350-400 km arasında yarım depoya geliyor. yaklaşık 750 km den  sonra da low fuel uyarısı veriyor .
2007 Corolla 1.4 D-4D Comfort MMT
Yeni Kasa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 26, 2011, 09:24:04 »
Bu konuda aşağıdaki başlığa da bakabilirsiniz:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=6918.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Opel astroloji 1.6 CDTİ
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 26, 2011, 20:56:59 »
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin..göterge konusunda endişelenmenize gerek yok bende depoyu fulleyip yaklaşık 230 km yol gittim ama benzin ibresi 1 diş bile düşmedi,bunun sebebi depo litresini ölçen cihaz depoda boylu boyunca değil belli bir yakıt tüketiminden sonra normale dönüyor..bu konuda endişelenmeyin uyarı ışığı yandıktan sonra araç 85 km daha gidiyor bunuda sölemek istedim...kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 26, 2011, 21:09:22 »
dizel araçlarda genelde depo uzun süre dayanır inmemek için ama inmeye başladığı zamanda durmak bilmez bi sıkıntı yok hiç meraklanmayın hayırlı olsun güle güle kullanın aracınızı
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Aralık 26, 2011, 21:25:32 »
dizel araçlarda genelde depo uzun süre dayanır inmemek için ama inmeye başladığı zamanda durmak bilmez bi sıkıntı yok hiç meraklanmayın hayırlı olsun güle güle kullanın aracınızı
bendeki dizel versoda, ibreler inmemek için pek direnmiyor  ,depo gırtlağına kadar doluyken toplam 170 km sonunda göstergeler yarım depoyu gösteriyor .yani siz yatın kalkın halinize şükredin bizdeki göstegeler tam yalancı çoban ,ilk yarım deponun daha uzun gitmesi insanı mutlu ediyor ,arabam az yakıyo diye mutlu oluyorsunuz ama bizde durum tam tersi ,benzinlikten çıkıp 40 km gidince ilk tırnak düşmeye başlıyor .insan resmen arabadan soğuyor,benzinliğe gidip fulletince  yüreğime su serpiliyor ,şehir içi7-7,5 litre ortalama hesabı ortaya çıkıyor 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 26, 2011, 21:32:24 »
bendeki dizel versoda, ibreler inmemek için pek direnmiyor  ,depo gırtlağına kadar doluyken toplam 170 km sonunda göstergeler yarım depoyu gösteriyor .yani siz yatın kalkın halinize şükredin bizdeki göstegeler tam yalancı çoban ,ilk yarım deponun daha uzun gitmesi insanı mutlu ediyor ,arabam az yakıyo diye mutlu oluyorsunuz ama bizde durum tam tersi ,benzinlikten çıkıp 40 km gidince ilk tırnak düşmeye başlıyor .insan resmen arabadan soğuyor,benzinliğe gidip fulletince  yüreğime su serpiliyor ,şehir içi7-7,5 litre ortalama hesabı ortaya çıkıyor 

valla kendi adıma sevindim ama sizin adınıza üzgünüm fakat versonunda biraz farkı var tabiki cüssesi yüksek araç biraz daha ekonomik kullanmaya dikkat ederseniz bence memnun kalırsınız
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Aralık 26, 2011, 21:43:04 »
valla kendi adıma sevindim ama sizin adınıza üzgünüm fakat versonunda biraz farkı var tabiki cüssesi yüksek araç biraz daha ekonomik kullanmaya dikkat ederseniz bence memnun kalırsınız
yakıt konusunda şikayetim yok ,20,30 krş 1.4 motordan fazla yakmış önemli değil benim için ,önceki dizel corollamda şehir içi ortalamam 6,8 litre iken 2.0 dizel versoda 7-7,5lt, öyle aman aman bir fark yok aralarında ,performans açısından tek kelimeyle  harika .alışamadığım yönü yakıt göstergesi oldu. çünki yanlış çalışıyor.  yakıt hesabını ,depoyu fulletip yaptığım km ye bölünce buluyorum .