0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alper dönemini bitir geçebildiğin dersleri geç .yazın öss ye gir ve yapabildiğin puanı yap .kocaelinde otomotiv bölümüne puanın yeterse hemen şu an okuduğun üniversteye gidiyorsun ve okuldan kaydını sildiriyorsun transkript ini alıyorsun . kocaeli üni otomotiv bölümüne transkrip ini veriyorsun sonuçta aynı bölüm ve aynı dersler işleniyor ufak farklılıklar olabilir tabi. transkript ini verdikten sonra şu an ki üni nde geçtiğin dersleri k.elindeki üni nde almıyorsun . yani eğer 1. sınıfı hiç takıntısız geçtiysen ve dersler birebir aynı ise 2.sınıf olarak devam ediyorsun . Ama bunuda belirteyim denkliği iyice araştır .
güzel bir araştırma yap alper.. kpss ye lise mezunu olarak girsen ne kazanırsın.. ön lisans mezunu olarak girsen ne kazanırsın.. eğer lise mezunu olarak girmek daha avantajlı ise ön lisansla uğraşma direk kpss hazırlık kursuna git.. yok ön lisans mezunu olmak işe yarıyorsa bölümünü bitirmeye bak... çünkü devlet bazen mühendis atayacağı yere işçi atamak istiyor .. benim kuzen ön lisansı bitirdiği için şu an alakasız bir özel şirkette asgari ücretle çalışıyor
ayrıca acele et.. verdiğin bir ders iki yıl geçerli olur... bunu unutma.. verdiğin ders için diğer üniversitede muaf olmanı sağlayan iki yıl içerisinde vermiş olman olacaktır.. buda tabiki ikinci bir yol
Bunu bir asker çocuğu olarak daha iyi bilip neden düşünmüyorum bir türlü anlam veremiyorum kendimde sorunlar aramaya başladım abi
Yalnız şöyle bir durum var bu durumlarda iyi analiz yapmalısın kardeşim...Örneğin ben Zonguldak Karaelmastan Eskişehir Anadoluya geçtim şerefsiz Anadolu hiçbir dersimi saymadı
Bunu pek anlamadım Emrah abi
verdiğin dersleri iki sene içerisinde başka üniversiteye belgelemezsen eğer iptal olur yani alper... artık aynı dersi tekar almak zorunda kalırsın.. durumları tahlil et hangisi daha faydalı ise onu yap bence
Tamam abi bilgileriniz için teşekkür ederim iyi ki varsınız..