Gönderen Konu: Kararsızım yardım :(  (Okunma sayısı 2060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Kararsızım yardım :(
« : Aralık 22, 2011, 00:09:49 »
Merhaba abilerim çok karma karışık bir durumdayım napıcağımı şaşırdım yardımınıza ihtiyacım var.Lütfen yazın Şuan ki okuduğum otomotiv(2 yıllık) derslerin %70 i sayısal ve hiçbirşey anlamıyorum sayısalım yok ,ailem bu sene tayinci benim ilk senem geçiş yapmam için Kocaeliye ortalama yüksek olması gerekiyor ama derslerim hiç iyi değil.

E burda kalmak istemiyorum suan bırakıp yeniden sınava girip 200 falan alsam pek birşey beklemiyorum öyle yapayım diyorum kocaeliden okulları yazayım diyorum ama yeni ortam falan herseye bastan basla bir yandanda Hondada çalışayım diyorum en az 800 tl sigorta+prim bu maas sabahın köründe gıdıcem aksam 4-5 gbı cıkcam satış sorumlusu ya da sigorta yerınde olcam bunun bır heycanı ıcımın br garıp olması ınsanlarla ıletısmde olucaksn sureklı bır sorumluluk haziran gibide gideyim bende diyorum en azından yapmak istediğim şeyleri alacagım maaşla yerıne getireyim diyorum

Diğeride öglene kadar yatıp en az 3 gbı okula gitmek aksam cıkmak gezıp tozp para yemek çevren çok geniş her türlü ortamın var sevenın var ve aılen hazıran gbı gıdıyor araba kaynagında kesiliyor orduevınde kalıcaksın aılen yok kafan kulagın rahat bır sene daha dayan devam et bıtır git ? Yalnız çok sıkıcı bır yer hıc bır eglence aktıvıte yok bunalıyosun 6 senedır burdasın İzmirden geldin bura seni kastı kurtulmak istiyosun ama bir daha gittiğinde okul hayatın bitecekmiş gibi duruyor  :(
Çok ikilemdeyim karar veremiyorum kafam allak bullak siz nappardınız  :-\  :(  :(
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Toyota Club Türkiye

Kararsızım yardım :(
« : Aralık 22, 2011, 00:09:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Kararsızım yardım :(
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2011, 00:16:43 »
Abooovv :(  Alperim senin değneğin her yanı batmış :( :( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2011, 00:34:20 »
Sorma abi ya :(
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2011, 01:05:33 »
güzel bir araştırma yap alper.. kpss ye lise mezunu olarak girsen ne kazanırsın.. ön lisans mezunu olarak girsen ne kazanırsın.. eğer lise mezunu olarak girmek daha avantajlı ise ön lisansla uğraşma direk kpss hazırlık kursuna git.. yok ön lisans mezunu olmak işe yarıyorsa bölümünü bitirmeye bak... çünkü devlet bazen mühendis atayacağı yere işçi atamak istiyor :D.. benim kuzen ön lisansı bitirdiği için şu an alakasız bir özel şirkette asgari ücretle çalışıyor :(
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2011, 01:06:21 »
Alper dönemini bitir geçebildiğin dersleri geç .yazın öss ye gir ve yapabildiğin puanı yap .kocaelinde otomotiv bölümüne puanın yeterse hemen şu an okuduğun üniversteye gidiyorsun ve okuldan kaydını sildiriyorsun transkript ini alıyorsun . kocaeli üni otomotiv bölümüne transkrip ini veriyorsun sonuçta aynı bölüm ve aynı dersler işleniyor ufak farklılıklar olabilir tabi. transkript ini verdikten sonra şu an ki üni nde geçtiğin dersleri k.elindeki üni nde almıyorsun . yani eğer 1. sınıfı hiç takıntısız geçtiysen ve dersler birebir aynı ise 2.sınıf olarak devam ediyorsun ;) . Ama bunuda belirteyim denkliği iyice araştır .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2011, 01:10:02 »
Alper dönemini bitir geçebildiğin dersleri geç .yazın öss ye gir ve yapabildiğin puanı yap .kocaelinde otomotiv bölümüne puanın yeterse hemen şu an okuduğun üniversteye gidiyorsun ve okuldan kaydını sildiriyorsun transkript ini alıyorsun . kocaeli üni otomotiv bölümüne transkrip ini veriyorsun sonuçta aynı bölüm ve aynı dersler işleniyor ufak farklılıklar olabilir tabi. transkript ini verdikten sonra şu an ki üni nde geçtiğin dersleri k.elindeki üni nde almıyorsun . yani eğer 1. sınıfı hiç takıntısız geçtiysen ve dersler birebir aynı ise 2.sınıf olarak devam ediyorsun ;) . Ama bunuda belirteyim denkliği iyice araştır .

ayrıca acele et.. verdiğin bir ders iki yıl geçerli olur... bunu unutma.. verdiğin ders için diğer üniversitede muaf olmanı sağlayan iki yıl içerisinde vermiş olman olacaktır.. buda tabiki ikinci bir yol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2011, 01:21:24 »
güzel bir araştırma yap alper.. kpss ye lise mezunu olarak girsen ne kazanırsın.. ön lisans mezunu olarak girsen ne kazanırsın.. eğer lise mezunu olarak girmek daha avantajlı ise ön lisansla uğraşma direk kpss hazırlık kursuna git.. yok ön lisans mezunu olmak işe yarıyorsa bölümünü bitirmeye bak... çünkü devlet bazen mühendis atayacağı yere işçi atamak istiyor :D.. benim kuzen ön lisansı bitirdiği için şu an alakasız bir özel şirkette asgari ücretle çalışıyor :(
Evet bunu bir göz ününe alıcam..tesekkür ederim Emrah abi..
Dediğin şeyi bilmiyordum abi suan cok mantıklı geliyor yeni aklım basıma geliyor sanki..bazı olaylar ve nedenlerden ötürü neden yön değiştireyim ki erken yaşta heba olayım zaten ömür boyu calısıcam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2011, 01:22:28 »
ayrıca acele et.. verdiğin bir ders iki yıl geçerli olur... bunu unutma.. verdiğin ders için diğer üniversitede muaf olmanı sağlayan iki yıl içerisinde vermiş olman olacaktır.. buda tabiki ikinci bir yol
Bunu pek anlamadım Emrah abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2011, 01:39:12 »
Hatta kardeşim 2 yıl bittikten sonra hem çalış hemde açık öğretim den devam et emin ol hiç pişman olmayacaksın askerlik vatan borcu ama 5 ay var 15 ay var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2011, 01:42:04 »
Bunu bir asker çocuğu olarak daha iyi bilip neden düşünmüyorum bir türlü anlam veremiyorum kendimde sorunlar aramaya başladım abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2011, 01:49:41 »
Bunu bir asker çocuğu olarak daha iyi bilip neden düşünmüyorum bir türlü anlam veremiyorum kendimde sorunlar aramaya başladım abi
sıkma canını alper  su akar yolunu bulur.Sen yeterki iste yapıcam de ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2011, 01:50:42 »
Haklısın abi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2011, 01:57:24 »
Yalnız şöyle bir durum var bu durumlarda iyi analiz yapmalısın kardeşim...

Örneğin ben Zonguldak Karaelmastan Eskişehir Anadoluya geçtim şerefsiz Anadolu hiçbir dersimi saymadı :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2011, 02:01:17 »
Yalnız şöyle bir durum var bu durumlarda iyi analiz yapmalısın kardeşim...

Örneğin ben Zonguldak Karaelmastan Eskişehir Anadoluya geçtim şerefsiz Anadolu hiçbir dersimi saymadı :lol: :lol:
evet onu belirttim denkliği araştırması lazım anadolu üniverstesinin kredi sistemi çok farklı olduğu için sorun çıkıyormuş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2011, 02:08:47 »
Anladım kocaelide otomotiv sehri oldugunu için muhtemelen saymaz gibime geliyor..Ama babam arayıp görüşücekti tayin durumu zorunluluk falan bilmiyorum artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2011, 02:18:26 »
Kredi sistemleri aynıysa sorun olmaz anadolu üniverstesinin kredi sistemi çok değişik. ben selçuk üniverstesinden dokuz eylüle bu dediğim şekilde geçtim bir tek hazırlık sınıfı kabul edilmedi onuda muafiyet sınavına girerek geçtim diğer tüm 1.sınıf derslerim kabul edildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 22, 2011, 02:27:47 »
Hımmm anladım abi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 22, 2011, 12:23:45 »
Bunu pek anlamadım Emrah abi

verdiğin dersleri iki sene içerisinde başka üniversiteye belgelemezsen eğer iptal olur yani alper... artık aynı dersi tekar almak zorunda kalırsın.. durumları tahlil et hangisi daha faydalı ise onu yap bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 22, 2011, 13:14:54 »
verdiğin dersleri iki sene içerisinde başka üniversiteye belgelemezsen eğer iptal olur yani alper... artık aynı dersi tekar almak zorunda kalırsın.. durumları tahlil et hangisi daha faydalı ise onu yap bence
Tamam abi bilgileriniz için teşekkür ederim iyi ki varsınız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 22, 2011, 20:20:25 »
Tamam abi bilgileriniz için teşekkür ederim iyi ki varsınız..

rica ederim alper.. güzelce mesleğini eline alıp hayatı kazanman dilğiyle  ;)..