Gönderen Konu: Otomobillerin yakıt tüketim ve egzost emisyon değerleri  (Okunma sayısı 2657 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
Aşağıdaki linkten kullandığınız otomobilin markasına, modeline ve yılına bakarak o aracın yakıt tüketim ve egzost emisyon değerlerine ulaşabilirsiniz.

Yakın bir gelecekte sanırım ülkemizde de taşıt vergileri emisyon değerlerine göre alınacak, ihtiyacınız olduğunda karşılaştırma yapabileceğiniz güzel bir site.

http://www.car-emissions.com/cars/makes

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobillerin yakıt tüketim ve egzost emisyon değerleri
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2011, 20:30:35 »
Güzel paylaşım ama listede efsane yok :(
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2011, 08:39:00 »
...
Yakın bir gelecekte sanırım ülkemizde de taşıt vergileri emisyon değerlerine göre alınacak, ihtiyacınız olduğunda karşılaştırma yapabileceğiniz güzel bir site.

http://www.car-emissions.com/cars/makes

Paylaşım için teşekkürler Tekin Bey. Ben bunun gerçekleşeceğine kesinlikle inanmıyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2011, 09:05:08 »
Merhaba Hakkı bey,

Ben şöyle düşünüyorum. En az son 1 yıldır Toyota servislerine gittiğinizde müşteri kabul yada servis-araç bekleme salonlarında tüm Toyota modellerinin CO2 oranları listesi asılıdır. Son aylarda tüm markalar web sitelerinde dahi ürettikleri motorların teknik özellikleri listesinde CO2 oranlarını da artık vermektedirler. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" sözü bu konuya uyabilir mi?

2. el veya 0km araç alırken artık ne kadar hacim, ne kadar vergisi var'dan ziyade her an CO2 oranlarına göre değişecek taşıt vergisi mevzuatını düşünerek seçim yapılmasında fayda vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2011, 09:16:52 »
Enerji verimliliği ile artan hassasiyetler kapsamında bu etiketleri yakında bir çok üründe göreceğiz sanırım. Otomobilde  şu an geçiş süreci var fakat Toyota çevreci imajına uygun olarak bu konuda ön alarak bu uygulamayı zorunlu hale gelmeden başlatmış oldu. Fakat bundan hükümetin emisyon ve verimlilik değerlerine göre vergilendirme yapacağı anlamını çıkarmak bence biraz iyimserlik olur. Bu etiket olayını biraz da yasak savma babında görmek lazım ülkemizde. Teknoloji marketlerinde dolaşırken bazen öyle beyaz eşyalar görüyorum ki, Ğ sınıfı bile olamayacakken B-C sınıfı etiketler yapıştırmışlar :) Bu etiketleri kim kontrol ediyor hiç belli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2011, 09:51:10 »
Katalitik çeviricisi sökülmüş bir çok araç bugün trafikte bulunmaktadır.
MTV 'de bence aracın Kasko değeri de önemli bir ölçüt olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2011, 10:59:38 »
Arkadaşlar bence MTV kaldırılsın. zaten kullandığımız yakıttan, alırken - satarken, muayene yaptırırken - sigorta yaptırırken - kasko yaptırırken bir sürü para veriyoruz. Gözü doymuyor devletin kaldırılırsa bu tartışmalara kökten çözüm getirilmiş olur :)
2013 Auris Active Skypack Multidreve S BRC-LPG
2010 Auris Comfort Extra AT. CC BRC-LPG (arkadaşıma sattım)

English Teacher

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2011, 16:46:42 »
Arkadaşlar bence MTV kaldırılsın. zaten kullandığımız yakıttan, alırken - satarken, muayene yaptırırken - sigorta yaptırırken - kasko yaptırırken bir sürü para veriyoruz. Gözü doymuyor devletin kaldırılırsa bu tartışmalara kökten çözüm getirilmiş olur :)

Sizce hökümet böylesine büyük ve net gelir kapısını kapatırmı dersiniz. Bence dua edelim yeni ekleme yapılmasın. Mesela KPV (Kyoto Protokolü Vergisi)
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2011, 17:04:37 »
Sizce hökümet böylesine büyük ve net gelir kapısını kapatırmı dersiniz. Bence dua edelim yeni ekleme yapılmasın. Mesela KPV (Kyoto Protokolü Vergisi)

+1 Hatta hafta başında hükümetin 1,6 ve altı segmenti 1,3-1,6 arası ve 1,3'den düşük olmak üzere ikiye ayıracağı ve 1,3-1,6 arası olanların ÖTV'sini yükselteceği dedikoduları dolaşıyordu :)