0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekrar Merhaba hocam. Dediğim gibi gerekli incelemeyi yaptım. Ön göğüste kullanılan malzeme her neyse kaliteli bir malzeme dokunduğun zaman anlıyorsun bunu zaten. Yumuşak. Kapı içlerinde kol dayama bölümü deri, diğer bölümler deri süsü verilmiş plastik. Ön göğüste kullanılan malzeme keşke kapı içlerinde de kullanılsaydı. Çok daha güzel bir şey çıkardı ortaya. Her ne hikmetse aracın ön dizaynı (özellikle ön yolcu bölümü) bana itici geliyor. Gereğinden fazla dışarıya vermişler sanki o bölümü. Doğru tabir olursa eğer, kamyon kasa gibi duruyor.. M/M seçeneği ile de test sürüşüne çıktım. vites geçişleri ne durumda diye. (benzin + dizel) Benzinde sadece birinci viteste biraz hissediyorsunuz geçişi. Onun dışında geçişler mükemmele yakın. Dizelde durum böyle değil. geçişleri hissediyorsunuz. özellikle birinci vites geçişinde sizi öne atıyor araç. Aracın hızlanması falan çok iyi. Özellikle benzinli araç.. içeriye ses almıyor diyen arkadaşlar vardı forumda. Araç içeriye özellikle motor sesini alıyor. O konuda alt kasayla aynı düzeydeler. Satış müdürüyle test sürüşüne çıktım ben. Sürekli görüştüğüm, samimi olduğum bir abim. Opsiyonları sayarken kolay park sistemini söyledikten sonra aracın fiyatını bu kadar pahalı yapan en önemli sebeplerden biri de bu sistem dedi. Çok pahalı bir sistemmiş. Kısa süre içerisinde bir indirim gelebilir mi dedim. Lansman fiyatı bu, bir süre sonra fiyatlarda 2-3 bin arası yükselme olacağını söyledi. Kendi şahsi görüşüm bu araç makyajlanır. Önümüzdeki sene bu yıl makyajlı corollayı konuşuyor olabiliriz. Özellikle iç dizayn.. Toyotadan çıkıp Hondaya gittim. Yeni dizel HB aracı çok övüyorlardı. test sürüşüne çıktık. ilk defa C segment bir araç beni koltuğa yapıştırdı. Araç 1.6 125 HP 300 tork. Tek sorun HB kasa olması. Makyajlanacak sedan civic ile birlikte dizel seçeneği sunulacakmış.
Sedan dizel civic çıktığında buraya yazın ortalığı kasıp kavuracaktır...
Ben gittim gördüm beğendim aldım. Önceleri fiyat çok aşırı yüksek gelmişti ama diğer markalar sağolsun hepsi bir ayar çekip corollanın fiyatını göreceli olarak daha makul kıldılar. Aracın iç mekanını ben herkesin aksine çok beğendim. Çocukluğumuz 80'lerde geçtiğinden o dönemki araba ve minibüslerin dizaynına benziyor. Çok Retro bir havası var bence.Konsol kısa ve dik olunca iç mekana çok daha fazla hacim kalmış. Çok ferah olmuş içi. Bu çok eleştirlen motor ve şanzımanı son 4 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Yine aynen devam kararı aldım. Sorunsuzluk keza önemli ve toyotadan memnunum. Bu 5. toyotam.
Fiyatlar yarın belli olacakSanırım ilk araç ayırma işini ben yaptım. Dizel otomatik inci beyazı advance. Fiyat ve finans çok abuk bir şey olmazsa 28 temmuz teslim. Ayın18 inde gri varmış ama hanım tutturdu inci beyazı diye. Bende podium jant diye tutturacağım :-)
arkadaşlar bu cvt şanzumanda dikkat edilecek husus var mı? Tekin Bey siz biliyorsunuz var mı bir tavsiye?? hani mmt de yokuş çıkarken falan s konumuna alınmalıymış cvt de böle şeyler de varmıdır acep???
MultidriveS CVT şanzımanda, tiptronik kısım özellikle yokuş aşağı inişlerde motor kompresörü yapmak için veya yokuş yukarı tırmanışlarda performansı artırmak için kullanılabilir. Ara sokaklarda çok dik bir yokuşu 1. vitesle çıkabilmek için yine manuele geçmek gerekmektedir. CVT şanzımanlı araçlarda Es programı yok diye biliyorum, lütfen inceleyiniz.
CVT kompresyonu otomatik ayarlar, ama vitesi daha da düşürmek isterseniz kolu manuele almadan da direksiyon üstünden kumanda edebiliyorsunuz. Kompresyon bittikten belli bir süre sonra kendisi otomatik olarak D konumuna geri alıyor.
.....Hemen bagaj kapağına baktım test eden arkadaşların da belirttiği gibi zor kapanıyor.....
Ntv de yeni corolla tanıtılıyor.
Yeni Corollanın aerodinamisinin bu kadar mükemmel olmasındaki etkenlerden birininde bagaj kapağı üzerindeki orjinal spoilerin varlığı Saffet bey'in gözünden kaçmış, ilave olunur.
Saffet bey bazen abartmayı seviyor. Bakalım Ali Haydar Bozkurt ' a neler soracak . Sözde hiçbir eksiği kalmamış. Bulutların üstünde gidiyormuş gibi geliyormuş. Motor dezavantajlarından kimse bahsetmiyor.Acaba test eden forumdaşlar da böyle mi düşünüyor?