Gönderen Konu: 2013 Corolla  (Okunma sayısı 369374 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla
« Yanıtla #2080 : Temmuz 17, 2013, 13:54:40 »
Tekrar Merhaba hocam. Dediğim gibi gerekli incelemeyi yaptım. Ön göğüste kullanılan malzeme her neyse kaliteli bir malzeme dokunduğun zaman anlıyorsun bunu zaten. Yumuşak. Kapı içlerinde kol dayama bölümü deri, diğer bölümler deri süsü verilmiş plastik. Ön göğüste kullanılan malzeme keşke kapı içlerinde de kullanılsaydı. Çok daha güzel bir şey çıkardı ortaya. Her ne hikmetse aracın ön dizaynı (özellikle ön yolcu bölümü) bana itici geliyor. Gereğinden fazla dışarıya vermişler sanki o bölümü. Doğru tabir olursa eğer, kamyon kasa gibi duruyor.. M/M seçeneği ile de test sürüşüne çıktım. vites geçişleri ne durumda diye. (benzin + dizel)  Benzinde sadece birinci viteste biraz hissediyorsunuz geçişi. Onun dışında geçişler mükemmele yakın. Dizelde durum böyle değil. geçişleri hissediyorsunuz. özellikle birinci vites geçişinde sizi öne atıyor araç. Aracın hızlanması falan çok iyi. Özellikle benzinli araç.. içeriye ses almıyor diyen arkadaşlar vardı forumda. Araç içeriye özellikle motor sesini alıyor. O konuda alt kasayla aynı düzeydeler. Satış müdürüyle test sürüşüne çıktım ben. Sürekli görüştüğüm, samimi olduğum bir abim. Opsiyonları sayarken kolay park sistemini söyledikten sonra aracın fiyatını bu kadar pahalı yapan en önemli sebeplerden biri de bu sistem dedi. Çok pahalı bir sistemmiş. Kısa süre içerisinde bir indirim gelebilir mi dedim. Lansman fiyatı bu, bir süre sonra fiyatlarda 2-3 bin arası yükselme olacağını söyledi.  Kendi şahsi görüşüm bu araç makyajlanır. Önümüzdeki sene bu yıl makyajlı corollayı konuşuyor olabiliriz. Özellikle iç dizayn..

Toyotadan çıkıp Hondaya gittim. Yeni dizel HB aracı çok övüyorlardı. test sürüşüne çıktık. ilk defa C segment bir araç beni koltuğa yapıştırdı. :D Araç 1.6 125 HP 300 tork. Tek sorun HB kasa olması. Makyajlanacak sedan civic ile birlikte dizel seçeneği sunulacakmış.

Sedan dizel civic çıktığında buraya yazın ortalığı kasıp kavuracaktır...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2081 : Temmuz 17, 2013, 13:58:06 »
Sedan dizel civic çıktığında buraya yazın ortalığı kasıp kavuracaktır...

Abi inancın olsun ki koltuğa yapıştırdıktan sonra gaz basmaya korktum. Şakadan gaz verince gerçekten gidiyor. Atmosferik :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2082 : Temmuz 17, 2013, 14:03:05 »
Pazartesi inceledim aracı bugün de vakit bulursam test sürüşü yapacağım. Satın almak konusuna gelince büyük konuşmayayım ama bi daha corollaya dönüş zor görünüyor. Aslında genel olarak c segmentine dönüş zor. Sadece corolla değil tüm markaların c sınıfları uçmuş vaziyette. Kia bile ceed'e 69.900 tl fiyat biçiyor. Bunlar tamam da benim anlamadığım avensisin corolladan , sportage'ın ceed'den ucuz hale gelmesi. Rav4 gibi bir araç 89.900 tl ye satılırken bu araçların 70.000'e dayanması ilginç. Hem de aralarında 2 vergi dilimi fark var motor hacmi olarak. Sonuçta rav4 ün vergisiz fiyatı corolladan ucuz oluyor ki buna gerçekten akıl sır ermiyor.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2083 : Temmuz 17, 2013, 16:57:14 »
Ben gittim gördüm beğendim aldım. Önceleri fiyat çok aşırı yüksek gelmişti ama diğer markalar sağolsun hepsi bir ayar çekip corollanın fiyatını göreceli olarak daha makul kıldılar.
Aracın iç mekanını ben herkesin aksine çok beğendim. Çocukluğumuz 80'lerde geçtiğinden o dönemki araba ve minibüslerin dizaynına benziyor. Çok Retro bir havası var bence.
Konsol kısa ve dik olunca iç mekana çok daha fazla hacim kalmış. Çok ferah olmuş içi. Bu çok eleştirlen motor ve şanzımanı son 4 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Yine aynen devam kararı aldım. Sorunsuzluk keza önemli ve toyotadan memnunum. Bu 5. toyotam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2084 : Temmuz 17, 2013, 17:02:45 »
Ben gittim gördüm beğendim aldım. Önceleri fiyat çok aşırı yüksek gelmişti ama diğer markalar sağolsun hepsi bir ayar çekip corollanın fiyatını göreceli olarak daha makul kıldılar.
Aracın iç mekanını ben herkesin aksine çok beğendim. Çocukluğumuz 80'lerde geçtiğinden o dönemki araba ve minibüslerin dizaynına benziyor. Çok Retro bir havası var bence.
Konsol kısa ve dik olunca iç mekana çok daha fazla hacim kalmış. Çok ferah olmuş içi. Bu çok eleştirlen motor ve şanzımanı son 4 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Yine aynen devam kararı aldım. Sorunsuzluk keza önemli ve toyotadan memnunum. Bu 5. toyotam.
Abi aracın hayırlı olsun dizel mi benzinlimi manuelmi otomatikmi donanım nedir ? :) :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2085 : Temmuz 17, 2013, 17:39:29 »
Fiyatlar yarın belli olacak
Sanırım ilk araç ayırma işini ben yaptım.
Dizel otomatik inci beyazı advance. Fiyat ve finans çok abuk bir şey olmazsa 28 temmuz teslim.
Ayın18 inde gri varmış ama hanım tutturdu inci beyazı diye. Bende podium jant diye tutturacağım :-)

Bu araç olması lazım.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2086 : Temmuz 17, 2013, 17:52:46 »
arkadaşlar bu cvt şanzumanda dikkat edilecek husus var mı? Tekin Bey siz biliyorsunuz var mı bi tavsiye?? hani mmt de yokuş çıkarken falan s konumuna alınmalıymış cvt de böle şeyler de varmıdır acep???
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2087 : Temmuz 17, 2013, 19:11:32 »
arkadaşlar bu cvt şanzumanda dikkat edilecek husus var mı? Tekin Bey siz biliyorsunuz var mı bir tavsiye?? hani mmt de yokuş çıkarken falan s konumuna alınmalıymış cvt de böle şeyler de varmıdır acep???

MultidriveS CVT şanzımanda, tiptronik kısım özellikle yokuş aşağı inişlerde motor kompresörü yapmak için veya yokuş yukarı tırmanışlarda performansı artırmak için kullanılabilir. Ara sokaklarda çok dik bir yokuşu 1. vitesle çıkabilmek için yine manuele geçmek gerekmektedir.

CVT şanzımanlı araçlarda Es programı yok diye biliyorum, lütfen inceleyiniz. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2088 : Temmuz 17, 2013, 19:47:25 »
MultidriveS CVT şanzımanda, tiptronik kısım özellikle yokuş aşağı inişlerde motor kompresörü yapmak için veya yokuş yukarı tırmanışlarda performansı artırmak için kullanılabilir. Ara sokaklarda çok dik bir yokuşu 1. vitesle çıkabilmek için yine manuele geçmek gerekmektedir.

CVT şanzımanlı araçlarda Es programı yok diye biliyorum, lütfen inceleyiniz.

CVT şanzımanda sport tuşu bulunmaktadır.

Rampa çıkarken MMT gibi manuele almaya gerek yok en azından mekanik zararı yok. Ama gaz pedalı hissizleşerek performans yönünden fakir kalacagı kesin bunu önlemek için manuele alınabilir.

Ancak dik rampa inerken manuele alınarak kompressyonun kullanılması bakım maliyetleri için olumludur. (fren balata ve disklerin maliyeti)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2089 : Temmuz 17, 2013, 19:49:55 »
Cvt nin yokus asagi kompresyona girdigi bizzat yasadim otomatik olarak kendi ayarliyor anladigim kadariyla.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2090 : Temmuz 17, 2013, 19:50:29 »
   Bugün ayak üstü inceledim.Ön göğüs fotoğraflar da itici görünse de bana göre başarılı olmuş.Hemen bagaj kapağına baktım test eden arkadaşların da belirttiği gibi zor kapanıyor.Arkasını çok beğendim ama önünü o kadar değil.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2091 : Temmuz 17, 2013, 19:54:42 »
CVT kompresyonu otomatik ayarlar, ama vitesi daha da düşürmek isterseniz kolu manuele almadan da direksiyon üstünden kumanda edebiliyorsunuz. Kompresyon bittikten belli bir süre sonra kendisi otomatik olarak D konumuna geri alıyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2092 : Temmuz 17, 2013, 19:56:57 »
CVT kompresyonu otomatik ayarlar, ama vitesi daha da düşürmek isterseniz kolu manuele almadan da direksiyon üstünden kumanda edebiliyorsunuz. Kompresyon bittikten belli bir süre sonra kendisi otomatik olarak D konumuna geri alıyor. 
Ve çokta bağırıyor.Öküz misali :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2093 : Temmuz 17, 2013, 20:05:06 »
Dizel multimode advance
Türkiye ve çanakkale şartlarında benim için en uygunuydu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2094 : Temmuz 17, 2013, 20:55:55 »
teşekkür ler arkadaşlar bilgi için... araç haftaya teslim edilecek cumaya büyük ihtimal.. geçmez artık vakit:))) ben showroomdaki aracın bagaj kapağına baktım hiç öle zor kapanmadı tık die aldı:)))
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2095 : Temmuz 17, 2013, 21:04:51 »
Ntv de yeni corolla tanıtılıyor.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2096 : Temmuz 17, 2013, 21:07:01 »
.....Hemen bagaj kapağına baktım test eden arkadaşların da belirttiği gibi zor kapanıyor.....

Bagaj kapağının zor kapanması ısı ve ses izolasyonlarının, fitil kalitesinin ve hava tahliye delik klepelerinin çok iyi yapıldıkları anlamına gelmektedir, problem yoktur. Fitiller eskidikçe kapanma işlemi kolaylaşacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2097 : Temmuz 17, 2013, 21:26:56 »
Ntv de yeni corolla tanıtılıyor.

Yeni Corollanın aerodinamisinin bu kadar mükemmel olmasındaki etkenlerden birininde bagaj kapağı üzerindeki orjinal spoilerin varlığı Saffet bey'in gözünden kaçmış, ilave olunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2098 : Temmuz 17, 2013, 21:40:25 »
Yeni Corollanın aerodinamisinin bu kadar mükemmel olmasındaki etkenlerden birininde bagaj kapağı üzerindeki orjinal spoilerin varlığı Saffet bey'in gözünden kaçmış, ilave olunur.

Saffet bey bazen abartmayı seviyor. Bakalım Ali Haydar Bozkurt ' a neler soracak . Sözde hiçbir eksiği kalmamış. Bulutların üstünde gidiyormuş gibi geliyormuş. Motor dezavantajlarından kimse bahsetmiyor.

Acaba test eden forumdaşlar da böyle mi düşünüyor?
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2099 : Temmuz 17, 2013, 21:57:17 »
Saffet bey bazen abartmayı seviyor. Bakalım Ali Haydar Bozkurt ' a neler soracak . Sözde hiçbir eksiği kalmamış. Bulutların üstünde gidiyormuş gibi geliyormuş. Motor dezavantajlarından kimse bahsetmiyor.

Acaba test eden forumdaşlar da böyle mi düşünüyor?

Saffet amcanın daha kötülediği bir araç görmedim ben . Hangi testini izlesem adam aracı yerlere göklere sığdıramıyor .