0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi baştan söyleseydin keşke bizde 20 tırı bayilere dağıtım için yola çıktığını zannediyoruz
Üretim adedi bilgisi merak edilmiş.Şuanda günlük sadece Corolla 350 adet civarında
Peki hedef nedir :-)
Günlük 620 üretim.%30 Verso%70 Corolla.
Fabrika baya yavaşlamış Ahmet abi
2006 da 88 tacktime ile 710 araba yapıyorduk.Şimdi 95 tacktime ile 620 çokta fark yok bence altı üstü 100 araba ne olacak ki?
Rakamlar arasındaki fark ölçülmek istendiğinde % olarak hesaplanmalıdır Ahmet abi, bu duruma göre %7,47'lik bir üretim adedi düşüşü söz konusu, tacktime süresinde ise %19,11'lik bir düşüş var, yanlış mı hesaplıyorum ?
Dedigin rakamlar dogru.Ama tacktime ile üretim adet yüzdelerinde belirtigin rakamlar tam tersi olacak.UfukBirde takıldıgım bir problem var yardımcı olabilirmisin;(burasıda yeri değil ama diğer arkadaşlardan özür)Toyotalar 6700 d/d de devir kesiyor.Buna göre 6700 d/d de çalışan bir motor 1 turunu 8,95 milisaniyede yapar.Bu durumdada 2 turda 1 enjeksiyon yapıldıgına göre 17,9 milisaniyeden daha uzun süren enjeksiyonlarda enjektörler cycle ını tamamlayamadan 2. açılma sinyali gelir ve enjektörler sürekli açık kalır.Hesap dogrumudur?LPG li araçlarda çok sık karşılaştıgım durum. Ve bu nedenle belirli devirden sonra araba hissizleşir (6000 d/dlerden bahsediyorum)
Dedigin rakamlar dogru.Ama tacktime ile üretim adet yüzdelerinde belirtigin rakamlar tam tersi olacak.UfukBirde takıldıgım bir problem var yardımcı olabilirmisin;(burasıda yeri değil a ma diğer arkadaşlardan özür)Toyotalar 6700 d/d de devir kesiyor.Buna göre 6700 d/d de çalışan bir motor 1 turunu 8,95 milisaniyede yapar.Bu durumdada 2 turda 1 enjeksiyon yapıldıgına göre 17,9 milisaniyeden daha uzun süren enjeksiyonlarda enjektörler cycle ını tamamlayamadan 2. açılma sinyali gelir ve enjektörler sürekli açık kalır.Hesap dogrumudur?LPG li araçlarda çok sık karşılaştıgım durum. Ve bu nedenle belirli devirden sonra araba hissizleşir (6000 d/dlerden bahsediyorum)
1 Tur 8.9566ms ancak atesleme iki turda bir yapiliyor injection open time 13.9583 ms iken atesleme 17.9132ms' de yapiliyor yani enjektorun kapanmasi ile atesleme arasi 3.9549ms yani enjektor surekli acik kalmiyor.Subaplar dersen konu degisir ve senin dedigin gibi olur, vvt-i yada benzeri sistemler bindirme (emme ve egsoz subaplarinin her ikisininde acik kaldigi an) suresi ile oynar ve once motoru koruyacak sonrasinda verimliligi arttiracak sureye karar verir ve uygilar ama mudahele edebildigi sure kisitli oldugundan (zaten bu yuzden dual vvt-i cikti) hissedilir bir degisiklik olmaz.Yani verimlilik kaybi sebebi enjeksiyon suresi degil, motoru korumak (silindir ici kompresyonu azaltmak) icin uzatilan bindirme suresidir.Saygilar.
Arkadaşlar dün hangi forumda oldugunu hatırlmadığım bir yerde yeni corollalar 2014 model olduğu için kanun gereği yılbaşından önce şatılamayacak diyordu doğrumu bu durumda 2014 ocak ayından önce toyotayı yollarda göremeceğiz demektir bu.