Gönderen Konu: avensis*yeni passat donanım farklılıkları  (Okunma sayısı 6300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
avensis*yeni passat donanım farklılıkları
« : Aralık 11, 2011, 02:05:40 »
arkadaşlar başka bir konuda epey şikayet ettiğimiz avensis'in donanım açısından ne alemde olduğuna göz attım ve farklılıkları sizlerle paylaşmak istedim.. resmi sitesinden bakıp yazdığım bu donanım farklarının haricinde passatın ekstrası varsa eklerseniz sevinirim... bunlar benim gözüme çarpanlar... ''-'' lerden sonra yazdıklarım avensis açısından olaya bakışımı ifade ediyor... katılıp katılmamak size kalmış.. sadece passatın avensisten fazla olan donanımlarını yazdım.. avensisin de vardı bir tane de şimdi aklımda değil... oda olmasa da olur zaten :D

Lastik basınç kontrol sistemi----- camry’e belki koyar

Auto Hold fonksiyonu ------   Elektrikli park freni (Manuel viteslerde otomatik serbest bırakma) var avensiste. o özelliğin yerine kullanılabilir

Elektronik defransiyel kilidi (EDL)----- önden çekişli araçta difransiyelin ne işi var yahu :D

Fren enerjisi geri kazanımı----- priusta zaten olan bir sistem fakat benzinli araçlarda bu neye yarıyor çözemedim motor zaten aynı zamanda jeneratör görevi görüyor

Karartılmış arka ve arka yan camlar------------ Arka cam perdesi ile Arka yan cam perdesi   var avensiste

Eve geliş-evden çıkış fonksiyonu (Coming-Leaving Home)--- isteyen far sensörü taktırabilir :) maliyeti 100 tl gibi birşey

LED gündüz sürüş farları---- makyajlanan kasa da var

Soğutmalı torpido gözü---- Toyota bunu koymaz :D

Bagajda 12 Volt soket-------Ön kol dayama içinde Aux-in girişi ve Güç kaynağı (12Volt)

Ayak bölgesi aydınlatma---- bunu da ilerleyen yıllarda bekliyoruz

Ahşap iç dekor 'Ceviz'------ bu konuda söylenti bile olamaz çünkü Toyota plastik malzemeyi pek seviyor
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

avensis*yeni passat donanım farklılıkları
« : Aralık 11, 2011, 02:05:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota*yeni passat donanım farklılıkları
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2011, 02:21:01 »
lastik basınç sensörü arabaya fazla yük bindiğinde zırt pırt ikaz veren bir şey bence çok gereksiz...

EDL olsa ne olur olmasa ne olur :)

fren enerjisi geri kazanımı derken arka arkaya ağır fren yaptığımızda mesafe giderek uzamıyor ise güzel bir özellik :)

karartılmış cam gerçekten güzel bir özellik ama arkaya göre ön kapı camlarına film uydurmak zor :) fakat seat'ta bile bu özellik varken toyotada hele avensiste bunun olmaması kötü :)

coming levaing home özelliğini istesekte yapamıyorum şu anda :) 1 ay önce serviste sormuştum yaparız ama garantiden çıkar dediler üstelik far sensörü olmasına rağmen. keşke alman arabaları gibi ayarlama düzeneği olsa...

soğutmalı torpido gerçekci konuşmak gerekirse olmazsa olmazlardan değil ama olsa iyi olur özellik olarak :) ben bugüne kadar ihtiyaç duymadım uzun yola çıktığımda termosumuzu aldık yada benzin istasyonunda durup soğuk suyumuzu kolamızı aldık hemde dinlenmiş olduk + wc ihtiyacı :) :) :)

ayak içi aydınlatma gereksiz bir şey bence olsada olmasada artısı olmaz görsellik olarak insanlar kabin için ayak aydınlatması var derler ve kısa muhabbeti olur geçer :)

ben arabada ahşabın sportiflikten çok uzak olduğunu düşünüyorum oyüzden tercihim olmaz belki 50 yaşından sonra aracımda olmasını düşünebilirim :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2011, 02:32:19 »
Edl passat ta sağ ve sol tekeri dengelemek için kullanılıyor bunu toyotada vsc denen sistem zaten mümkün kılıyor . arka camlar iyiki siyah değildi film çekerken sorun olucaktı. lastik basınç sensörleri şu an türkiye şartlarında pek birşey ifade etmiyor bozuk yolda dahi ikaz veriyor . ben avensisi seviyorum bu fiyata bence alınabilecek en mantıklı araç passat alcak durumda olsam zaten mercedes c 180 e yönelirdim direk yanından bile geçmem passat ın .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2011, 02:53:37 »
lastik basınç sensörü arabaya fazla yük bindiğinde zırt pırt ikaz veren bir şey bence çok gereksiz...

EDL olsa ne olur olmasa ne olur :)

fren enerjisi geri kazanımı derken arka arkaya ağır fren yaptığımızda mesafe giderek uzamıyor ise güzel bir özellik :)

karartılmış cam gerçekten güzel bir özellik ama arkaya göre ön kapı camlarına film uydurmak zor :) fakat seat'ta bile bu özellik varken toyotada hele avensiste bunun olmaması kötü :)

coming levaing home özelliğini istesekte yapamıyorum şu anda :) 1 ay önce serviste sormuştum yaparız ama garantiden çıkar dediler üstelik far sensörü olmasına rağmen. keşke alman arabaları gibi ayarlama düzeneği olsa...

soğutmalı torpido gerçekci konuşmak gerekirse olmazsa olmazlardan değil ama olsa iyi olur özellik olarak :) ben bugüne kadar ihtiyaç duymadım uzun yola çıktığımda termosumuzu aldık yada benzin istasyonunda durup soğuk suyumuzu kolamızı aldık hemde dinlenmiş olduk + wc ihtiyacı :) :) :)

ayak içi aydınlatma gereksiz bir şey bence olsada olmasada artısı olmaz görsellik olarak insanlar kabin için ayak aydınlatması var derler ve kısa muhabbeti olur geçer :)

ben arabada ahşabın sportiflikten çok uzak olduğunu düşünüyorum oyüzden tercihim olmaz belki 50 yaşından sonra aracımda olmasını düşünebilirim :)

bir kaç eksik senin için iyi olabilecek özellik arz ediyor anladığım kadarıyla bayram abi... onlara da çok takılmamak lazım.. neticede olmazsa olmaz değiller

valla 2 tane link atıyorum hangiini alırdınız karar sizin :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2010-model-2-0-tdi-passat-dsg-f-1-sanziman-65082570/detay/?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2009-mersedes-c180-komp-61-000-km-de-65355005/detay/?

tabiki tartışmasız mercedes alınabilir.. benim donanım açısından passatla kıyaslama sebebim zaten insanların gözünde passatın özel bir yerinin olmasıydı.. passat değil de şu günlerde milletin anlamadığım şekilde tipini(!) beğendikleri skoda superb donanımı da passattan çok farklı değil.. ama insanlar avensise corolladan farksız falan diyorlar diye karşılaştırayım dedim ve ortaya çıkan manzara bu oldu... toyotanın kapı açma düğmelerinin bile ampüllerini corollaya koymaması iç mekan kalitesinin corolla da düşük olması hoş olmayan ön yargılara sebep oldu.. bugün öyle bir seri çıkardı diye bu böyle gidecek diye birşey yok diyorum bir yandan diğer taraftanda gerçekten donanımı zayıf bu toyotanın diyorum... bende çelişkiliyim artık toyotaya !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2011, 03:02:29 »
tabiki tartışmasız mercedes alınabilir.. benim donanım açısından passatla kıyaslama sebebim zaten insanların gözünde passatın özel bir yerinin olmasıydı.. passat değil de şu günlerde milletin anlamadığım şekilde tipini(!) beğendikleri skoda superb donanımı da passattan çok farklı değil.. ama insanlar avensise corolladan farksız falan diyorlar diye karşılaştırayım dedim ve ortaya çıkan manzara bu oldu... toyotanın kapı açma düğmelerinin bile ampüllerini corollaya koymaması iç mekan kalitesinin corolla da düşük olması hoş olmayan ön yargılara sebep oldu.. bugün öyle bir seri çıkardı diye bu böyle gidecek diye birşey yok diyorum bir yandan diğer taraftanda gerçekten donanımı zayıf bu toyotanın diyorum... bende çelişkiliyim artık toyotaya !!!
kıyaslama işi bence segment bazında değil fiyat bazında olmalı . passatın trendline modeliyle avensisin elegant extrasını kyaslarsan passatın ne kadar boş olduğunu görürsün zaten ama şöyle bir durum söz konusu toyotanın türkiyede pazarlama stratejileri yanlış ara donanım seviyeleri yok 1.6 olarak tek donanım mesela ara donanımlar opsiyonlar koymalı mesela sunroof bej döşeme çift renk konsol v.s eksiklik burda başlıyor . passat ın türkiyedeki tahtını zaten ne avensis ne insignia ne mondeo devirebilir ap ayrı bir bakış açısı oluşmuş durumda zaten passat a karşı. ve iddaa ediyorum golf 6 larda ki gibi klimasız bir seri passat gelsin o bile satar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2011, 03:06:09 »
he bir şey daha eklemek istiyorum corolladaki durumda bundan ibaret nasılsa satılıyor diye donanımlar sürekli eksiltiliyor fiyatlar artıyor . sözüm meclisten dışarı eşeklik bizde almamamız gereken arabaları alıyoruz tepkimizi almayarak belirtmemiz gerekirken, rekor satışlarla alıyoruz sıra bekleyip paramızla rezil bile oluyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2011, 05:59:34 »
Honda alın toyotanın aklı başına gelsin, ben öyle yaptım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2011, 11:00:31 »
Fiyat farkını göz önüne alırsak avensis hala daha makul duruyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2011, 13:00:06 »
vw hastalığı mevcut ülkemizde.. o kadar arıza yapar ama kimse vazgeçmez.. bi de karşılaştırma olarak şu varki passat da parayı verip alabileceğiniz şeyler varken bu avensiste yok.. fiyat olarak makul olan avensis ama insanlar konforunu parasından daha çok düşünürse tercihler passattan yana olacak doğal olarak :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2011, 17:04:36 »
passatı sewmem ama allah için motoru çok iyi haa, acayip çekiş var arabada, yakıtıda bizimkilerden iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis*yeni passat donanım farklılıkları
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2011, 19:57:23 »
vw hastalığı mevcut ülkemizde.. o kadar arıza yapar ama kimse vazgeçmez.. bi de karşılaştırma olarak şu varki passat da parayı verip alabileceğiniz şeyler varken bu avensiste yok.. fiyat olarak makul olan avensis ama insanlar konforunu parasından daha çok düşünürse tercihler passattan yana olacak doğal olarak :)

ben konfor olarak passattan daha iyi olduğunu düşünyorum... motor olarak tabiki passat...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2011, 20:14:20 »
he bir şey daha eklemek istiyorum corolladaki durumda bundan ibaret nasılsa satılıyor diye donanımlar sürekli eksiltiliyor fiyatlar artıyor . sözüm meclisten dışarı eşeklik bizde almamamız gereken arabaları alıyoruz tepkimizi almayarak belirtmemiz gerekirken, rekor satışlarla alıyoruz sıra bekleyip paramızla rezil bile oluyoruz.

mehmet bişey sorcam

senin avensis otomatik dimi?

yokuş kalkış desteği varmı?  yada ototik viteslerde toyota da bu destek olayı varmı?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2011, 20:27:24 »
ben konfor olarak passattan daha iyi olduğunu düşünyorum... motor olarak tabiki passat...
iki araca da binmedin bu yüzden bilemiyorum da konfor derken belki de gereksiz bi kaç donanım farkını kastetdim :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2011, 20:29:59 »
mehmet bişey sorcam

senin avensis otomatik dimi?

yokuş kalkış desteği varmı?  yada ototik viteslerde toyota da bu destek olayı varmı?
abi benim ki manuel zaten toyota nın eksiği bu 1.6 avensisler tek tip elegant extra olarak tek donanım 1.8 elegant extralar mutidrive  s olarak var onlar otomatik yokuşta kayma falan yapmıyor onlarda birde 2.0 premium donanımı var . elektronik park freni var abi oda yokuş kalkış destek sistemi gibi kullanılıyor düğmeye basınca el frenini çekiyor sonra kalkışta debriyaj kavradımı kendi kendine indiriyor el frenini .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2011, 21:00:09 »
passatın konforu daha iyidir bence avensisde biraz eksik kaldı toyota çünkü tek seçenek sunuyorlar o da sinir bozucu
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2011, 21:22:48 »
abi benim ki manuel zaten toyota nın eksiği bu 1.6 avensisler tek tip elegant extra olarak tek donanım 1.8 elegant extralar mutidrive  s olarak var onlar otomatik yokuşta kayma falan yapmıyor onlarda birde 2.0 premium donanımı var . elektronik park freni var abi oda yokuş kalkış destek sistemi gibi kullanılıyor düğmeye basınca el frenini çekiyor sonra kalkışta debriyaj kavradımı kendi kendine indiriyor el frenini .

mehmet ne yani otomatik bi toyota alsam geri kayma mı yapcak yani yokuşlarda?
büyük eksiklikk...

dayım aveo aldı otomatik onda bile var bu özellik..
adamlar at nin özellikleri arasında bile saymıyor artık bunu  .. standart olarak sunuluyor...
burdan
- toyota ya verdim haberleri ola..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 11, 2011, 21:35:08 »
mehmet ne yani otomatik bi toyota alsam geri kayma mı yapcak yani yokuşlarda?
büyük eksiklikk...

dayım aveo aldı otomatik onda bile var bu özellik..
adamlar at nin özellikleri arasında bile saymıyor artık bunu  .. standart olarak sunuluyor...
burdan
- toyota ya verdim haberleri ola..
yok abi kaymaz otomatik avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 11, 2011, 21:44:08 »
yok abi kaymaz otomatik avensis

valla kayıyor benım ki ondan sordum bi kaç kişiye daha sordum ? kipa bornova yı bilirmisin? ankara asvaltı yukarda kalıyor orayı çıkarken kaydı baya bi hemde arkadan gelene çarpıyodum..
nasıl çalışır yani bu sistem ?
d konumunda gazdan ayağımı çektim kaydı frene bastım. sonra gaz verdim dengede tutmaya çalştım olmadı kaydı yine frene bastım ..
diğer araçlarda böyle olmuyor ? ben mı yanlış biliyorum acaba sistemi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 11, 2011, 21:49:28 »

Elektrikli park freni (Manuel viteslerde otomatik serbest bırakma).. benim bu olaydan anladığım el freninin manuel olanlarda otomatik serbest bırakması tarif edilen özellik oluyor sanki.. ben mi yanlış anladım yoksa

passatın konforu daha iyidir bence avensisde biraz eksik kaldı toyota çünkü tek seçenek sunuyorlar o da sinir bozucu

aslında boş değil avensisler de sanırım ama 1.6 lt olanında premium donanımı olmadığı için eleştiriliyor.. ama şu açıdan bakılacak olursa premium donanımı için uygun olmayan bir motor seçeneği olmasaydı 1.6 toyota illaki koyardı... gıcıklığa yapmış değildir heralde

passatı sewmem ama allah için motoru çok iyi haa, acayip çekiş var arabada, yakıtıda bizimkilerden iyi

siteye baktığımda 3 farklı motor seçeneği ile sunulduğu yazıyor.. biri 1.4 lt 122 ps benzinli
ş.içi tüketimi 7.8 diyor fakat test edilen sitelerde 8.5 lt oldu diyor
http://www.arabam.com/Test/Volkswagen-Passat-14-TSI-122-HP/Detay-526

fakat avensisin 1.6 lt 132 ps olanı 8.5 lt ş içi tüketim 10.4 sn hızlanması diyor.. fabrika verilerine göre durum bu birde sitemizde test eden sitemizdeki arkadaşlardan 8.5 lt yaktığını söyleyenler arkadaşlarımız var.. burda da konumuza yorum yapan mehmet can abi gibi :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38411.40

valla kayıyor benım ki ondan sordum bi kaç kişiye daha sordum ? kipa bornova yı bilirmisin? ankara asvaltı yukarda kalıyor orayı çıkarken kaydı baya bi hemde arkadan gelene çarpıyodum..
nasıl çalışır yani bu sistem ?
d konumunda gazdan ayağımı çektim kaydı frene bastım. sonra gaz verdim dengede tutmaya çalştım olmadı kaydı yine frene bastım ..
diğer araçlarda böyle olmuyor ? ben mı yanlış biliyorum acaba sistemi..

bu konuda bilgim yok ama kaymaması lazım sanki !