Gönderen Konu: merhaba toyota severler...  (Okunma sayısı 1989 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
merhaba toyota severler...
« : Aralık 08, 2011, 15:29:47 »
merhaba arkadaşlar belki beni hatırlayanınız olur yaklaşık 1 ay önce ilk corolla tera 2005 model otomatik vites 52000 km de almıştım sizlerinde yorumlarınızı istemiştim..1 aydır güzel güzel anlaşıyoruz ancak soracak bir şeylerim var konuları inceledim benzer konular var gene de sizlerden direk cevaplar alabilirsim çok memnun olucağım.şimdiden teşekkürler.

1-aracın cd playerında benim cd-r cd ye kopyaladığım track şarkıları dinleyemiyorum cd nin okuyucu gözündemi sorun var yada sadece orjinal track cd lerimi okuyabiliyor birde bu konuyla ilgili olarak çakmağa mp3 çalan cihazlardan taksam işime gelirmi ve araca bir zarar olurmu ?
2-anlık yakıt tüketimi bana biraz fazla gibi geliyor.benim önceki clio hatcback te en fazla 20-25 gösterirdi bayırlarda ama bunda 70-80 bile gördüm birde en ufak basışta bile 30-40 oluyor acaba çok mu harcıyor yoksa diğeriyle kıyaslama yapmamam mı lazım.

şimdilik bu kadar cevaplarsanız çok teşekkür ederim.

önceki clio tachback 2000 model otomatik vites 1,6 motor
şimdiki 2005 tera otomatik vites  1,6 motor

Toyota Club Türkiye

merhaba toyota severler...
« : Aralık 08, 2011, 15:29:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: merhaba toyota severler...
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2011, 17:12:54 »
1.sorun çakmaklık işini görür ama fazla randuman alamzsın hiçbir zararı olmaz ben kullandım ama istediğim sesi alamadım teybi değiştirdim :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2011, 19:26:05 »
merhaba arkadaşlar belki beni hatırlayanınız olur yaklaşık 1 ay önce ilk corolla tera 2005 model otomatik vites 52000 km de almıştım sizlerinde yorumlarınızı istemiştim..1 aydır güzel güzel anlaşıyoruz ancak soracak bir şeylerim var konuları inceledim benzer konular var gene de sizlerden direk cevaplar alabilirsim çok memnun olucağım.şimdiden teşekkürler.

1-aracın cd playerında benim cd-r cd ye kopyaladığım track şarkıları dinleyemiyorum cd nin okuyucu gözündemi sorun var yada sadece orjinal track cd lerimi okuyabiliyor birde bu konuyla ilgili olarak çakmağa mp3 çalan cihazlardan taksam işime gelirmi ve araca bir zarar olurmu ?
2-anlık yakıt tüketimi bana biraz fazla gibi geliyor.benim önceki clio hatcback te en fazla 20-25 gösterirdi bayırlarda ama bunda 70-80 bile gördüm birde en ufak basışta bile 30-40 oluyor acaba çok mu harcıyor yoksa diğeriyle kıyaslama yapmamam mı lazım.

şimdilik bu kadar cevaplarsanız çok teşekkür ederim.

önceki clio tachback 2000 model otomatik vites 1,6 motor
şimdiki 2005 tera otomatik vites  1,6 motor

1- sorunuz için...
nero nun müzk cd si yaparken en üstteki ses cd si oluşturun ve en yavaş j-hızda yazdırmayı deneyin..

2-yolbilgisayarı anlık gösteriyor
bende 97 lt/100 km görünce psikolojik olarak insan çekiyor ayağını.. gördüğünüz değerler anlık değerdir..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 corolla terra special
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2011, 22:29:16 »
bende aynı sorunu yaşadım.çakmalıga takılan fm vericiler iş yapmıyor bende denedim çok cızırtı ve kanal atlıyor tek çözüm teyb degişimşi biraz araştırdım gittigide teyp çercevesi 50 tl iyi teyp 300 den baliyor çözüm yeni bi teyp track yapmaktan bıktım cd seçiyor yavaş kayıt yapmak gerekiyor
2006 corolla terra special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2011, 07:17:36 »
cevaplar için çok teşekkür ederim neronun yavaş çekimini deneyeceğim  :) birde alarmla ilgili bir sorum olacak bu ön camın orada sürekli kırmızı yanan bir ışık var bana söylenen bu ışık sürekli yanıyorsa alarm devrede değil ama birde direksiyonun hemen sağında bana göre solda sürekli yanıp sönen kırmızı bir ışık var şimdi bu alarm sizce devredemi eğer değilse nasıl devreye alabiliriz.
bursayı bilirsiniz trafik bol ve pek bayırlı ben kırmzıı ışıklarda boşa alıp bekliyorum ama bayırda boşa alıp beklediğimde d ye aldıktan sonra gaza basana kadar biraz kaçırıyor bana bayırlı durumlarda ışıkta beklerken d de kalsın yoksa kaçırırsın dediler siz ne yapıyorsunuz yada doğrusu nedir ne yapmalıyım..d de kalırsa ve ben d deyken frene sürekli basılı durursam arabama bir zararı olurmu ?

şimdiden teşekkürler.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2011, 18:04:12 »
bencde arabayı sat sıfır al

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2011, 18:33:18 »
bencde arabayı sat sıfır al
  hadi canım sende  :lol:  satmam  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2011, 18:09:07 »
kopya cd ler  10 -15 parçadan fazlaysa çalmaya bilir sevdiğiniz 10 parçayı çekip deneyin sonuçalırsınız.sanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2011, 11:54:06 »
cevaplar için çok teşekkür ederim neronun yavaş çekimini deneyeceğim  :) birde alarmla ilgili bir sorum olacak bu ön camın orada sürekli kırmızı yanan bir ışık var bana söylenen bu ışık sürekli yanıyorsa alarm devrede değil ama birde direksiyonun hemen sağında bana göre solda sürekli yanıp sönen kırmızı bir ışık var şimdi bu alarm sizce devredemi eğer değilse nasıl devreye alabiliriz.
bursayı bilirsiniz trafik bol ve pek bayırlı ben kırmzıı ışıklarda boşa alıp bekliyorum ama bayırda boşa alıp beklediğimde d ye aldıktan sonra gaza basana kadar biraz kaçırıyor bana bayırlı durumlarda ışıkta beklerken d de kalsın yoksa kaçırırsın dediler siz ne yapıyorsunuz yada doğrusu nedir ne yapmalıyım..d de kalırsa ve ben d deyken frene sürekli basılı durursam arabama bir zararı olurmu ?

şimdiden teşekkürler.....
   arkadaşlar bu konularda da yardımlarınızı bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2011, 15:35:17 »
   arkadaşlar bu konularda da yardımlarınızı bekliyorum...

Serkan bey merakınızı anlıyorum cevapların geç gelmesi bazen sorularınızla da alakalı olabilir bence.. konuyu tekrar okuyunca ve ayrımları yapınca sorunuzu anladım şahsen.. eger sorularınızı 1-2-3 diye paragraf olarak ayırsanız dikkat çeker cevap alma şansınız yükselir diye düşünüyorum

1-Birde alarmla ilgili bir sorum olacak bu ön camın orada sürekli kırmızı yanan bir ışık var bana söylenen bu ışık sürekli yanıyorsa alarm devrede değil ama birde direksiyonun hemen sağında bana göre solda sürekli yanıp sönen kırmızı bir ışık var şimdi bu alarm sizce devredemi eğer değilse nasıl devreye alabiliriz.

Alarmın devreye alınması veya alınmaması kapıların kilitlendikten sonra tekrar anahtardan kapı kilitleme tuşuna basarsanız bi kaç kere yanılmıyorsam ozaman devreden çıkar ve söylediğiniz gibi sürekli kırmızı yanar bunun belli bir kombinasyonu kitapcıkta yazıyor.
Eğer sizinki sürekli normalde kırmızı yanıyorsa bi cenmaks servisine gitmenizi öneririm
.

2-bursayı bilirsiniz trafik bol ve pek bayırlı ben kırmzıı ışıklarda boşa alıp bekliyorum ama bayırda boşa alıp beklediğimde d ye aldıktan sonra gaza basana kadar biraz kaçırıyor bana bayırlı durumlarda ışıkta beklerken d de kalsın yoksa kaçırırsın dediler siz ne yapıyorsunuz yada doğrusu nedir ne yapmalıyım..d de kalırsa ve ben d deyken frene sürekli basılı durursam arabama bir zararı olurmu ?

Forumlardan okuduğum kadarıyla anlatmaya çalışayım.
otomatik vites arabalarda baskı balata yoktur onun yerine hidrolik sistemle işleyen plate tarzı diskler vardır. Vites geçişleri de hidrolik basıncı yardımıyla oluyor. D konumu her zaman 1. vites gibi görünsede bu sistemin sürekli olarak çalışır ve yağlanır durumda olduğunun göstergesidir. Otomatiklerde N konumu bu yağlama işlemini yapmayacağı ve hareket halinde uygun vitese geçmede sıkıntı olup motora zarar verbileceğinden N konumu tavsiye edilmez.
Bazı modellerde yanılmıyorsam mmt şanzıman tipinde sadece boşa almak gerekiyor oda manuel vitesin otomatikleştirlmişi olduğundan.. yani kısaca siz d de bırakın aracınızı herhangi bir kacırma da olmamış olur. D de geri kaçma sebebi motor devri arabanın geri ivmesinden düşük olmasından kaynaklanır bunu fren destekli olarak yaparsanız arabanız geri kaçmaz ve d de olduğu sürece ilk kalkışta zorlanmazsınız.
saygılarımla..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)