0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar ben 170 Liralık mazot ile şehir içi 880 km'yi gördüğümde (en son ölçtüğümü yazıyorum) en son dişe gelip uyarı vermişti Low fuel diye gerisine bakmadım fulledim. Uzun yolda ise 130 150 km ortalama ile 1070 km yaptım içindede kaldı az bi miktar (low fuel uyarısını verdigindede kullandım bi miktar) yolda kalmamak için fulledim.Araç yakıtını agırlık hava koşulları yol koşulları illaki etkiler sizin yakıtınız ne durumda acaba.Şehir içi kullanımı hatay ve çevresinde yaptım.Bilen bilir çok daglık veya rampa yolları yoktur.
istanbulda kullanıyorum en son 180 tl mazot aldım. bugün low fuel uyarısı verdi 750 km deyken. daha bir 60 km gideri var gibi.yine epey iyi çıktı bu sefer yakıt lt. oranım 6,8 ortalamasizin oran nedir acaba.eeee sizin hatay farkıda var tabiki.
istanbulda şehir için ortalama 870km yapıyorum:)....
ben düşük yakıt dedikten sonra ilk gördüğüm shell yada opete girerim abi düşünsene yolda iterken görseler adam içinden demezmi yazık yazık kaç milyarlık arabaya biniyosunda 1 litre yakıt alacak paran mı yok diye ))) bide yolda kalsan sıkıntı petrol ofisi bulacanda yürüyecen bi ton yol nerde oldugun belli olmayacak bu ihtimalleri göze aldıgımdan dolayı kullanmam az mazotla o şekilde gezsem 950 km yi görürüm herhalde
)) ömer bey bende sizin gibi deponun sonunu hiç görmedim henüz:) elimde total code key denilen bir cihaz var:) şirket anlaşmamız var yakıtı %10 indirmli alıyoruz bundan dolayı ay başında depo nekadr olursa olsun mutlaka fullerim:))) bazı aylarda ay sonunda depo bitmiş oluyor bu aylara baktığımda km yi 0 layarak hesap yaparım ki ortalama 870km istanbul şehir için olarak görünüyor:)
ortalama herkes aynı km yapıyor herhalde aşagı yukarı bide bişe dikkatimi çekti ne kadar dogrudur bilmiyorum düşük viteste giderken 2 yada 3 diyelim aracı rolantide bıraktıgımda anlık tüketime bakıyorum baya yüksek rakamlar gösteriyo fakat devir 2bin yada 2.3 civarını gördüğünde ve sabitledigimde yakıt oranı neredeyse yarı yarıya düşüyo acaba turboyla bi alakası varmı bu durumun
daha önce dizel araç kullanamdınız sanıyourm:)))) dizel araçalr yüksek devirde kullanılır toyotanın sitesinde sanal similatör var bakarsanız bulursunuz buradanda görüleceği üzere düük devir yüksek vitestede aayrıca yakıt tasarufu yapablirsiniz.
Seydi abi bahsettiğiniz similatörün linki varmı?
buldum:)))http://turkiye.toyota.com.tr/middle/EcoDrivingSimulator/Code/Example1/repository/course/templates/index.html
Zahmet oldu abi teşekkür ettim