Gönderen Konu: 2007 yaris için hangi lastik ve jantı önerirsiniz?  (Okunma sayısı 7150 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
2007 yaris için hangi lastik ve jantı önerirsiniz?
« : Kasım 24, 2011, 17:00:58 »
Selam arkadaşlar gecen hafta avatarımda da gördüğünüz aracı aldım. Çanakkale yolları çok bozuk ve bu arabada 205/40/17 lastik var. Sağ ön tekerlek boluncuk yaptı. Bazen fark edemiyorum kasislerde bir iki defa galiba jant vurdu. Sizden ricam bana diğerlerine göre daha sağlamdır diyebileceğiniz ve aracıma uygun jant ve lastik tavsiye etmeniz. Benim için tek kriter güvenlik. Yaptığım araştırmalardan 185/60/15 cms 555 jant ve lastikte de Bridgestone ER300 ve Lassa İmpetus Revo dikkatimi çeken ürünler.Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2007 yaris için hangi lastik ve jantı önerirsiniz?
« : Kasım 24, 2011, 17:00:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: 2007 yaris için hangi lastik ve jantı önerirsiniz?
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2011, 17:16:26 »
Serhat bey Selam
Bende de 2006 aynı kasa yaris vardı daha önce 17 jant taktım ve 2 ay kullanamadan 16 ile takas ettim.
Benim düşünceme göre aracınıza uyacak en güzel ebat 205x50x16 hem konfor hem balon yapma hemde yol tutuş ve güvenlik açısından mükemmel uyum sağlar.
Sonuç olarak 2 yaz kullanamadan aracı sattım jantlar evde duruyor pırıl pırıl isterseniz özelden resimlerini atabilirim.
Yakında siteye de ilanını koyacağım.

İyi günler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2011, 17:22:50 »
Serhat Bey, ER300'ler çok sert lastikler, bozuk zeminde konforu olumsuz olarak etkileyebilir. Michelin gibi yumaşak yanaklı lastiklere de bakmanızı tavsiye ederim, lastiğin yumuşak olması illa baloncuk yapacağı anlamına gelmez. Bir de gideceğiniz mesafe kısa ise bu tür sert lastiklerden tam olarak verim alamayabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2011, 19:31:40 »
Serdar Bey, ebatlar biraz farklı değiştirmişken orjinale sadık kalmayı düşünüyorum. Çukur ve kasislerle dolu yollarda arabaya minimum zarar için değişikliği yapacağım. Çok iyi anladığımdan değil ama lastik biraz büyük olmuyor mu? Yüklü sürtmez mi araca? Resimleri gönderirseniz sevinirim. Henüz jant ve lastik almadım.  Hakkı Bey, Michelin önermişsiniz bana uygun dört mevsim lastik ölçüsü ve kodu ne olabilir? Bridgestone toyota serviste önerdi arkadaşlar. Lassayi birkaç arkadaşım önerdi ve forumlarda da çok olumlu yorumlar almış. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2011, 19:55:14 »
Serhat bey lastikler çamurluğa sürtüyor mu peki? bende 205 tabanlı lastik takmak istiyorumda.

birde şu arabanın fotoğraflarını paylaşsanız. 16" bu tip bir jant taksam nasıl olur diye düşünüyorum da :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2011, 22:37:45 »
205/40/17 var 16 da nasıl olur bilmiyorum ama ilk defa ince yanak lastik kullandım kasisi aracın içinde hissediyorsunuz. İlçe yollarında da konforlu olmuyor hiç ama görüntü çok iyi. Fotoğraf eklerim yarın çekip bir fikir edinirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2011, 22:43:05 »
205/40/17 var 16 da nasıl olur bilmiyorum ama ilk defa ince yanak lastik kullandım kasisi aracın içinde hissediyorsunuz. İlçe yollarında da konforlu olmuyor hiç ama görüntü çok iyi. Fotoğraf eklerim yarın çekip bir fikir edinirsiniz.

konfor açısından sormadım aslında. daha önce de kullanmıştım ince yanak lastik. ona göre kullanman gerek aracı. önceki aracımda 215 taban lastikler vardı arkaya 3 kişi oturunca çamurluğa sürtüyordu. sizde de böyle bir sorun var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2011, 23:14:28 »
Anladım. Sürtmedi ama 2 kişi bindik daha araca bir abimiz benim gibi 2 kişi daha arkaya otursun birde yüklüyse kesin sürter dedi ben yarın foto çekip koyayım siz bakın karar verin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2011, 09:14:37 »
Serdar Bey, ebatlar biraz farklı değiştirmişken orjinale sadık kalmayı düşünüyorum. Çukur ve kasislerle dolu yollarda arabaya minimum zarar için değişikliği yapacağım. Çok iyi anladığımdan değil ama lastik biraz büyük olmuyor mu? Yüklü sürtmez mi araca? Resimleri gönderirseniz sevinirim. Henüz jant ve lastik almadım.  Hakkı Bey, Michelin önermişsiniz bana uygun dört mevsim lastik ölçüsü ve kodu ne olabilir? Bridgestone toyota serviste önerdi arkadaşlar. Lassayi birkaç arkadaşım önerdi ve forumlarda da çok olumlu yorumlar almış. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Serhat Bey merhaba
Herhangi bir sürtme aracı yorma v.s. herhangi bir olumsuz netice almadım ayrıca aracı daha dolgun gösteriyordu resimleri en kısa sürede yükleyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2011, 09:19:36 »
Orjinali 15 inch olduğuna göre 16 inch'den fazlasını tavsiye etmem. Ölçüleri de orjinalinden fazla sapmayacak şekilde siz belirleyebilirsiniz.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 03, 2011, 18:06:07 »
Kusura bakmayın resimleri anca yükleyebildim. Bu gün bir continental bayiine gittim arkadaş tavsiyesiyle sağolsun çok ilgilendiler. Ellerinde KM ve Tork jant varmış.
1. Bu jantlar hakkında  bilgisi olan arkadaşlar var mı?
2. Aklıma takılan jant genişliği 6.0 mı 6.5 mu olmalı ? Kriterim güvenlik ve mekanik olarak araca tam uyumluluk. (Bu soruya cevap bulamadım bir türlü)
3. Ayrıca lastik olarak da bozuk yollar için istediğim ölçü olan 185/60/15 için cooper marka bir lastik tavsiye etti. Bu lastik nasildir?
Sorularım bunlar.İçten ve güleryüzlü hizmet veriyorlar fiyat olarak da uygun geldi. Jant için 600 lastik adet fiyatı 170x10