Gönderen Konu: Yeni radar sistemi  (Okunma sayısı 3887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Yeni radar sistemi
« : Kasım 02, 2011, 09:31:01 »
Arkdaşlar iyi de olabilir aslında. Ben kural ihlali yapan araçları özellikle sinyal vermeme hatalı sollama gibi ihlalleri yapanların hız cezasından daha fazla cezalandırılması taratarıyım.

Hız limitini aşan veya trafikte kural ihlali yapan araçları tespit eden radar sistemlerini gölgede bırakacak yeni bir sistem geliştirildi.

Cordon ismini taşıyan sistem, trafikte hız sınırını aşan veya kural ihlali yapan araçları tespit edebiliyor. Ancak bu sistemi mevcut radarlardan ayıran en önemli fark, bugün kullanılan radarların sadece bir aracı takip ederken, Cordon isimli sistemin 32 aracı da aynı anda izleyebilmesi...

Bunun dışında 4 şeriti de izleyebilen sistem, bu sayede fişlenmedik araç bırakmıyor. Örneğin hız sınırının altında seyreden araç yeşil renkle gösterilirken, renk kırmızıya döndüğünde sistem aracın iki farklı açıdan fotoğrafını çekiyor. İlk fotoğraf yakın açıdan aracı gösterirken, diğer fotoğraf aracın plakasına odaklanıyor.

Suç işlediği tespit edilen araçlar fişlendiğinde ise aracın bulunduğu noktayı GPS ile belirleyen sistem, fotoğrafları da merkeze iletiyor. Bunun için ise Cordon, WiFi, 3G ve hatta WiMAX gibi yeni nesil bağlantı teknolojilerini kullanıyor.

Peak Gain Systems'ın geliştirdiği Cordon sisteminin ilk olarak Kuzey Amerika'da 2012 yılının ikinci yarısında kullanılması planlanıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19141093.asp
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Yeni radar sistemi
« : Kasım 02, 2011, 09:31:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: Yeni radar sistemi
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2011, 10:25:38 »
Selam şimdiki dunyada elektronik ordamda herşey mevcut hızlı giden bir aracı tespit edip gelir saglamak devletin işi eyer devlet hızdan dolayı kazaları engelemek isterse aracın seyir etigi bölgenin hız limitine göre aracın hızını kilitliyebilir elektronik ortamda bu mümkün tabiki bu söylediklerim yeni elektronik akılı vede lüks araclar
Arkdaşlar iyi de olabilir aslında. Ben kural ihlali yapan araçları özellikle sinyal vermeme hatalı sollama gibi ihlalleri yapanların hız cezasından daha fazla cezalandırılması taratarıyım.

Hız limitini aşan veya trafikte kural ihlali yapan araçları tespit eden radar sistemlerini gölgede bırakacak yeni bir sistem geliştirildi.

Cordon ismini taşıyan sistem, trafikte hız sınırını aşan veya kural ihlali yapan araçları tespit edebiliyor. Ancak bu sistemi mevcut radarlardan ayıran en önemli fark, bugün kullanılan radarların sadece bir aracı takip ederken, Cordon isimli sistemin 32 aracı da aynı anda izleyebilmesi...

Bunun dışında 4 şeriti de izleyebilen sistem, bu sayede fişlenmedik araç bırakmıyor. Örneğin hız sınırının altında seyreden araç yeşil renkle gösterilirken, renk kırmızıya döndüğünde sistem aracın iki farklı açıdan fotoğrafını çekiyor. İlk fotoğraf yakın açıdan aracı gösterirken, diğer fotoğraf aracın plakasına odaklanıyor.

Suç işlediği tespit edilen araçlar fişlendiğinde ise aracın bulunduğu noktayı GPS ile belirleyen sistem, fotoğrafları da merkeze iletiyor. Bunun için ise Cordon, WiFi, 3G ve hatta WiMAX gibi yeni nesil bağlantı teknolojilerini kullanıyor.

Peak Gain Systems'ın geliştirdiği Cordon sisteminin ilk olarak Kuzey Amerika'da 2012 yılının ikinci yarısında kullanılması planlanıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19141093.asp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2011, 10:37:22 »
Hazım abi bu sistem en çok beni etkiler :) Benim hız konusunda ciddi problemim var. Trafikte hız sınırlarının üzerinde araç kullanıyorum. Hatta bazen eşime diyorum hızlı gidersem uyar beni diye. Başıma birşey gelmeden bu sorunu çözemem gerekli fakat nasıl oluyorsa bu sorunumu çözemiyorum. 2 gün yavaş kullanıyorum diğer gün aynı tas aynı hamam. İnsanların trafikte bana tepki gösterdiğinden de eminim. Ne yapmam lazım acaba. Diğer kurallar konusunda çok dikkatliyimdir. Sinyaller, hatalı sollama vs vs. Varmı bir tavsiyesi olan?
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2011, 12:33:26 »
Hazım abi bu sistem en çok beni etkiler :) Benim hız konusunda ciddi problemim var. Trafikte hız sınırlarının üzerinde araç kullanıyorum. Hatta bazen eşime diyorum hızlı gidersem uyar beni diye. Başıma birşey gelmeden bu sorunu çözemem gerekli fakat nasıl oluyorsa bu sorunumu çözemiyorum. 2 gün yavaş kullanıyorum diğer gün aynı tas aynı hamam. İnsanların trafikte bana tepki gösterdiğinden de eminim. Ne yapmam lazım acaba. Diğer kurallar konusunda çok dikkatliyimdir. Sinyaller, hatalı sollama vs vs. Varmı bir tavsiyesi olan?
Eskiden bende senin gibiydim Serkan,bir gün ciddi bir kaza atlattım,kaza yapmadım ama Allah korudu deyim bu olay beni çok etkiledi.Sonrasında normal hızlarda seyahat etmenin çok keyifli olduğunu keşfettim.Şimdi artık gerektiği yerde gerektiği kadar hız yapıyorum.Normal zamanlarda ise hız limitlerinde kullanıyorum araç kullanmaktanda keyif alıyorum.Sende umarım başına iş gelmeden hız tutkundan kurtulursun :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2011, 12:53:38 »
Ben ce güzel uygulama olur ama büyük şehirlerde sıkıntı tabi Ben ankarada yaşıyorum.Eskişehir yolunda hız sınırı 70 km bu hızla ne biryere varabiliriz nede işlerimize yetşebiliriz .Zaten trafikte kitlenir kalır kı normal şartlarda ilerlemek bile sabah ve akşamları çok zor .Keza konya samsun yolu sabahları gelsinlerde radar kursunlar .Millet resmen birbirini biçmesine basıyor .Zaten radar ve polis koysalar heralde haftasına ne radar kalır nede polis
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2011, 13:21:58 »
Teknoloji geliştikçe insanların yalan atma ve inkar etme gibi duyguları ortadan kalkacak.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2011, 13:30:49 »
Eskiden bende senin gibiydim Serkan,bir gün ciddi bir kaza atlattım,kaza yapmadım ama Allah korudu deyim bu olay beni çok etkiledi.Sonrasında normal hızlarda seyahat etmenin çok keyifli olduğunu keşfettim.Şimdi artık gerektiği yerde gerektiği kadar hız yapıyorum.Normal zamanlarda ise hız limitlerinde kullanıyorum araç kullanmaktanda keyif alıyorum.Sende umarım başına iş gelmeden hız tutkundan kurtulursun :)

İnşallah ama başına bişey gelmeden akıllanmıyor insanoğlu. Allah sonumu hayretsin artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2011, 13:39:17 »

Varmı bilmiyorum ama yok ise bir çocuk yapabilirsiniz.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2011, 13:54:03 »
Varmı bilmiyorum ama yok ise bir çocuk yapabilirsiniz.

Yok abi henüz :) Çocuk nasıl bir değişikliğe neden oluyor abi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2011, 15:20:04 »
Ya nasıl anlatayım bilemiyorum ama anlatılabilse tarifi mümkün olmayan duygu diye tarif edilmezdi herhalde.

Yani evlilik bir anda baba olmaya aile babalığına başka bir boyuta taşınıyor. Daha çok şey ve gelecek düşünüyorsunuz. Ve o gelecekte o yavrunun üzerine ise daha planlı ve daha düşünerek bir hayat yaşıyorsunuz.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2011, 15:35:04 »
Ya nasıl anlatayım bilemiyorum ama anlatılabilse tarifi mümkün olmayan duygu diye tarif edilmezdi herhalde.

Yani evlilik bir anda baba olmaya aile babalığına başka bir boyuta taşınıyor. Daha çok şey ve gelecek düşünüyorsunuz. Ve o gelecekte o yavrunun üzerine ise daha planlı ve daha düşünerek bir hayat yaşıyorsunuz.

Anladım abi teşekkür ettim :) Daha doğrusu anlamaya çalıştım bu yaşadıkça anlaşılacak bir duygu galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2011, 15:38:28 »

Arabayı sat , başka arabada alma, özellikle honda hiç alma
toyotayla hız yapıyorsan hondayla uçmaya falan kalkarsın maazallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 02, 2011, 15:51:20 »
Arabayı sat , başka arabada alma, özellikle honda hiç alma
toyotayla hız yapıyorsan hondayla uçmaya falan kalkarsın maazallah

Kemal amca seviyon mu dövüyonmu arada sağlam lafmı sokuyon belli değil yahu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 02, 2011, 15:58:12 »
:D her zaman ki Kemal abi işte ...
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 02, 2011, 16:01:11 »

Tipik Kemal Amca lafları :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 02, 2011, 16:07:27 »
Kemal Amca haklı beyler,
hiçbir zaman honda alma :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 02, 2011, 16:21:14 »
Kemal Amca haklı beyler,
hiçbir zaman honda alma :D

bu da farklı bi bakış aÇısı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 02, 2011, 17:05:15 »
evet ya, garip bir araç, insanı tahrik ediyor, azdırıyor,
sakin bir tür olmama rağmen aşırı hızdan yediğim cezanın haddi hesabı yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 02, 2011, 20:45:17 »
Serkan ben normal kullanırım. Sunu derim hep hızlandıkça daha fazla dikkat etmen gerekir daha fazla dikkat de daha çabuk yorulmana sebep olur. Yorulunca da kaza yapma riski artar. ARaç kontrolü zorlaşır.

Ben şernyurtun yokuşu inerken 70-80 gidiyorum tabi radara gelmeden 60-70 arası oluyorum :D
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 02, 2011, 20:53:58 »
Serkan ben normal kullanırım. Sunu derim hep hızlandıkça daha fazla dikkat etmen gerekir daha fazla dikkat de daha çabuk yorulmana sebep olur. Yorulunca da kaza yapma riski artar. ARaç kontrolü zorlaşır.

Ben şernyurtun yokuşu inerken 70-80 gidiyorum tabi radara gelmeden 60-70 arası oluyorum :D

Abi inerken bende de sıkıntı yokta çıkarken 100 km hızı geçiyorum :D Allahtan o inişteki radarı koydular her hafta 2-3 kaza oluyordu orada.