0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkdaşlar iyi de olabilir aslında. Ben kural ihlali yapan araçları özellikle sinyal vermeme hatalı sollama gibi ihlalleri yapanların hız cezasından daha fazla cezalandırılması taratarıyım.Hız limitini aşan veya trafikte kural ihlali yapan araçları tespit eden radar sistemlerini gölgede bırakacak yeni bir sistem geliştirildi.Cordon ismini taşıyan sistem, trafikte hız sınırını aşan veya kural ihlali yapan araçları tespit edebiliyor. Ancak bu sistemi mevcut radarlardan ayıran en önemli fark, bugün kullanılan radarların sadece bir aracı takip ederken, Cordon isimli sistemin 32 aracı da aynı anda izleyebilmesi...Bunun dışında 4 şeriti de izleyebilen sistem, bu sayede fişlenmedik araç bırakmıyor. Örneğin hız sınırının altında seyreden araç yeşil renkle gösterilirken, renk kırmızıya döndüğünde sistem aracın iki farklı açıdan fotoğrafını çekiyor. İlk fotoğraf yakın açıdan aracı gösterirken, diğer fotoğraf aracın plakasına odaklanıyor.Suç işlediği tespit edilen araçlar fişlendiğinde ise aracın bulunduğu noktayı GPS ile belirleyen sistem, fotoğrafları da merkeze iletiyor. Bunun için ise Cordon, WiFi, 3G ve hatta WiMAX gibi yeni nesil bağlantı teknolojilerini kullanıyor.Peak Gain Systems'ın geliştirdiği Cordon sisteminin ilk olarak Kuzey Amerika'da 2012 yılının ikinci yarısında kullanılması planlanıyor.http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/19141093.asp
Hazım abi bu sistem en çok beni etkiler Benim hız konusunda ciddi problemim var. Trafikte hız sınırlarının üzerinde araç kullanıyorum. Hatta bazen eşime diyorum hızlı gidersem uyar beni diye. Başıma birşey gelmeden bu sorunu çözemem gerekli fakat nasıl oluyorsa bu sorunumu çözemiyorum. 2 gün yavaş kullanıyorum diğer gün aynı tas aynı hamam. İnsanların trafikte bana tepki gösterdiğinden de eminim. Ne yapmam lazım acaba. Diğer kurallar konusunda çok dikkatliyimdir. Sinyaller, hatalı sollama vs vs. Varmı bir tavsiyesi olan?
Eskiden bende senin gibiydim Serkan,bir gün ciddi bir kaza atlattım,kaza yapmadım ama Allah korudu deyim bu olay beni çok etkiledi.Sonrasında normal hızlarda seyahat etmenin çok keyifli olduğunu keşfettim.Şimdi artık gerektiği yerde gerektiği kadar hız yapıyorum.Normal zamanlarda ise hız limitlerinde kullanıyorum araç kullanmaktanda keyif alıyorum.Sende umarım başına iş gelmeden hız tutkundan kurtulursun
Varmı bilmiyorum ama yok ise bir çocuk yapabilirsiniz.
Ya nasıl anlatayım bilemiyorum ama anlatılabilse tarifi mümkün olmayan duygu diye tarif edilmezdi herhalde. Yani evlilik bir anda baba olmaya aile babalığına başka bir boyuta taşınıyor. Daha çok şey ve gelecek düşünüyorsunuz. Ve o gelecekte o yavrunun üzerine ise daha planlı ve daha düşünerek bir hayat yaşıyorsunuz.
Arabayı sat , başka arabada alma, özellikle honda hiç almatoyotayla hız yapıyorsan hondayla uçmaya falan kalkarsın maazallah
Kemal amca seviyon mu dövüyonmu arada sağlam lafmı sokuyon belli değil yahu.
Kemal Amca haklı beyler, hiçbir zaman honda alma
Serkan ben normal kullanırım. Sunu derim hep hızlandıkça daha fazla dikkat etmen gerekir daha fazla dikkat de daha çabuk yorulmana sebep olur. Yorulunca da kaza yapma riski artar. ARaç kontrolü zorlaşır.Ben şernyurtun yokuşu inerken 70-80 gidiyorum tabi radara gelmeden 60-70 arası oluyorum