Gönderen Konu: Corollama lastik alacağım  (Okunma sayısı 1592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corollama lastik alacağım
« : Ekim 31, 2011, 22:52:16 »
Arkadaşlar merhaba. 51,500 km deki Corollama 205 x 55 x 16 ebatlarında 4mevsim lastik alacağım. Tercihim Michelin olacak zira aracın üzerindeki lastikler de Michelin. Hatta stepne de hiç kullanılmamış ve o da Michelin. Stepnedeki 3 yıllık lastiğimi sol arkaya takıp 3 tane aynı model Michelin almayı düşünüyorum. Michelin sessiz ve konforlu bir lastik diye düşünüyorum. Bridgestone u kaliteli olmasına rağmen sert buluyorum. Süspansiyonu da çok sertleştiriyor. Good Year hakkında bilgim yok. Yokohoma iyi diyorlar ama o da oldukça pahalı. Siz tecrübeli araç sahiplerinin görüşlerine ihtiyacım var. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler, herkese kazasız belasız yolculuklar diliyorum.
2009 Corolla D-4D

Toyota Club Türkiye

Corollama lastik alacağım
« : Ekim 31, 2011, 22:52:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollama lastik alacağım
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2011, 23:32:51 »
MİCHELİN iyidir.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2011, 23:51:56 »
Nokian H tavsiye ederim. ben de yeni aldım. Ama ne alırsanız alın 3 tane almayın. yedek lastik 3 yıllık diyorsunuz 1 yıl da üretim tarihinden oynar. dolayısıyla kullanılmamış da olsa 3 adet sıfır lastikle birlikte takmak sakıncalı olabilir. zaten lastik aşınmasa da 4-5 yıl da bir değiştirmek gerekli. Bence yeni 4 adet lastik alıp yedek lastiğin de aynen yerinde  kalması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ben Kızımın Toyota Gibi Babasıyım :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2011, 00:14:35 »
Öncelikle Michelin in 4 mevsimlik lastiği yok :)

Bence 4 mevsimlik lastik de yok. 4 mevsim dedikleri kışlık hemen hemen. Şimdi 4 adet kışlık alıp yaza doğru 4 adet yazlık alabilirseniz en iyisi olur bence.

Ayrıca arkadaşın da bahsettiği gibi ne alırsanız alın sakın 3 tane almayın. o stepneyi orada unutun bence. 4 tane almanızı tavsiye ederim :)
2001 COROLLA 1.4 VVT-I (BRC LPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2011, 09:37:50 »
4mevsim deyince ben yaz lastiği anlıyorum. kış lastiği de ayrıca yaşanan şehre göre gerekli olabilir. İstanbul'da mesela yılın sadece 1-2 haftası ciddi kış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2011, 09:55:24 »
Michelin Primacy almak istiyorum. artık 4 mevsim midir nedir bilmiyorum. 
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2011, 10:51:59 »
bu konuya da bir göz atın derim. michelin primacy hp ucuz bir lastik değil. 230TL fiyat almıştım.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20668.180

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 01, 2011, 11:11:33 »
Mevsimlik diye üretilen lastiklerin diş derinliği yazlıktan çok kışlıktan azdır tırnak yüzeyide kışlıktan geniş yazlıktan dardır. Tırnak aralığıda kışlıktan az yazlıkatn çoktur yazlık lastik gibi 7derecede sertleşmez kışlık lastik gibi -20derecelere kadar yumşaklığını korumaz..Mevsimlik lastik demektense yağmur lastiği dersek daha uygun olur gibi :) Birde mevsimlik lastik kışlığa görede yzalığa görede pahalı olur ve ömrü pekte uzun değildir açıkcası hamurundan dolayı(Bunu yılların michelincisi olarak söylüyorum:) ) Ha bide şu var yazın yazlık lastiğe göre azcık fazla yakıt asrfiyatı olur..Kışın eğer kar buz yoksada kışlığa göre ekonomik olur hava çok soğuk değilse :) Haa bide unutmadan sıcak yaz mevsimlerinde lastik aşırı ısınırsa yol tutuşuda zayıflar ben oyun hamuru gibi yumşadığını bilirim :D