Gönderen Konu: Verso'ma Yapacaklarım  (Okunma sayısı 69049 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso'ma Yapacaklarım
« Yanıtla #60 : Kasım 28, 2011, 22:54:01 »
Merhaba Raif soketde doğru pine bağladığına eminsin dimi. 4 ve 5 nolu pinler. eğer doğru ise. torpido arkasındaki ecu e5 konnektörü 24 nolu pine kablo geliyormu onu kontrol et. geliyor ise direksiyon altındaki 5 nolu pin ile ecu e5 konnektörü 24 nolu pin arasını ölçün. kısa devre görmeniz gerekiyor. eğer kablo yoksa 24 nolu pine kablo çekmeniz gerekiyor. kontrol edin kablo yok ise. parça numarasında yardımcı olurum. kolay gelsin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 28, 2011, 22:54:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 28, 2011, 23:39:08 »
evet senin bağladığın gibi bağladım mavinin yanına kırmızı  kırmızının yanına siyah.bide ecu e5 konnektörü 24 nolu pin hangisi senin fotoda bana renk olarak hangi kablonun altı veya üstü  sol tarafmı sağ tarafmı yanlış yere bağlamayam teşekkürler
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 29, 2011, 08:59:23 »
Merhabalar selçuk arkadaşım bende bu konuda baya bi araştırmalarım var seni gerçekten tebrik edrim şu debriyaj swici gerçekten bende merak ettim. Herneyse aslında cc. hakkında yapıcakların bittikten sonra hepsini bir dökümanlayım toparlayım tekrar koyarsan bizler işin çok daha sağlıklı bir bilgi paylaşımı olacağından hiç kuşkun olmasın.

Bu arada bendede 2006 corolla var ama bir türlü gerekli döküman bulamadım sanırım olmuyor sen bu araçla ilgili bir bilgin varsa paylaşırsan sevinirim sen şu işi bitirdikten sonra olayı iyice çözüp 2008 corolllaya yapmayı düşünüyoruz. Şimdiden teşekkürler...
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Kasım 29, 2011, 09:42:46 »

üstdeki şemada konnektör sökük halde iken görünüşü. yerine takılınca simetri oluyor. kafan karışmasın. ben ilk başta yanlış yorumlamıştım ondan söyledim. Ecu genel resmi 2. sayfada var tekrar yüklemedim.

Merhaba Serdar, pdf halinde zaten hazırlamay başlamıştım. böyle parça parça zor olacağını düşündüğümden bitince pdf olarak yayınlayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 29, 2011, 10:58:55 »
Merhaba Serdar, pdf halinde zaten hazırlamay başlamıştım. böyle parça parça zor olacağını düşündüğümden bitince pdf olarak yayınlayacağım.

Gerçekten harika olur ayrıca eline sağlık ta olur şimdiden teşekkürler arkadaş. Tam bir yol gösterici olması dileği ile....
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Kasım 29, 2011, 11:05:45 »
şu linkte bir bilgi buldum acaba bunu 2006 corollama uygulayabilirmiyim.

http://www.toyotanation.com/forum/showthread.php?t=299894

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #66 : Kasım 29, 2011, 11:54:08 »
selçuk ecu ya baktım ama 10 ve 24 nolu soketlet boş şimdi ne yapacam bu kabloları nerden bulabilirim serviste varmıdır bide debraj sivici görünen yerdemi gerçi araba start stop sistemli debraja basınca sinyal gönderiyor bu mantıkla olması lazım teşekkürler
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Kasım 29, 2011, 12:18:28 »
Raif abi daha önce ben Selçuk abiye sormuştum bu soruları arabanın start stop olması önemli değil çünkü bizim start için olan swcih aşagıda debriyaja tam basıtgımızda algılıyor bizim takıcagımız swich yukarda olucak debriyaja az basıldıgında da sinyal gondemesi için... swichi bende aradım ama arabada  bulamadım zaten büyük ihtimal yoktur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #68 : Kasım 29, 2011, 13:20:58 »
selçuk sanırım 10 ve 24 nolu soketlere yanlış baktım müsait olunca tekrar bakacam. fatih adana toyota servisinde ki usta sinyal gönderiyor vardır dedi.yoksa eğer onuda alacam.şimdilik ben uğraşıyorum olmazsa aralığın sonunda adanaya gidecem mersin yolu uzerinde ki toyota takarız dedi,fiyat konusunu görüşmedim kafaya  koydum ya olacak illa hayırlısı bakalım
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Kasım 29, 2011, 14:35:02 »
Ya arkadaşlar küstünümüz ne oldu anlamadım neden bana cevap vermiyosunuz. Selçuk bey ordamıısınız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Kasım 29, 2011, 14:57:50 »
Ya arkadaşlar küstünümüz ne oldu anlamadım neden bana cevap vermiyosunuz. Selçuk bey ordamıısınız..
Selçuk Abi genelde akşamları giriyor bende tam emin değilim olur mu diye yanlış bilmiyorsam sizin corollanın engine ecu motor kompartmanında yukarda konuştugumuz gibi bazı hatlar çekili değilse uğraştırabilir o hatları kontrol etmek lazım hatlar varsa bence verdiğiniz linkteki yapılabilir...biraz araştırmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Kasım 29, 2011, 15:14:41 »
Fatih arkadaşım olmazsa bende hem direksiyonun hemde ecu bağlantılarının bi resmini çekeyimde bakalım bir yorumlarınız nasıl olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Kasım 29, 2011, 15:24:44 »
abi ben elimden geleni yaparım Selçuk abide yardım ederse hallederiz gibime geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #73 : Kasım 29, 2011, 15:28:31 »
tekrar baktım 10 ve 24 nolu uçlar boş hayırlısı bakalım
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Kasım 29, 2011, 15:58:03 »
Geçen gün eski anahtarlara baktım ama istediğim gibi anahtarlar bulamadım , bulmam da kolay değil galiba zira devre şemasına bakıldığında , diğer 3 adet  kontrol tuşlarına basıldığında,  cc on-off anahtarı o anda açık devre olması gerekiyor gibi gözüküyor( aksi halde diğerlerinin basıldığını anlamaz ) , böyle özel bir anahtarı bulmak zor , transistörlü bir şeyler yapabilirim ama önce sistem var mı diye kontrol etmem gerekiyordu.

Bugün direksiyon üst kapağını sökmeye kalktım , sağ-sol altta iki tane torx başlı büyük vidalar var , o kadar çok sıkmışlar ki tornavidayla açamadım , daha da zorlamaya çekindim acaba başka bir tarafın vidası mı diye ama başka bir yere ait de olamaz. Bir çır-çır kol bulup biraz moment uygulamam gerekiyor anlaşılan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Kasım 29, 2011, 19:31:23 »
Geçen gün eski anahtarlara baktım ama istediğim gibi anahtarlar bulamadım , bulmam da kolay değil galiba zira devre şemasına bakıldığında , diğer 3 adet  kontrol tuşlarına basıldığında,  cc on-off anahtarı o anda açık devre olması gerekiyor gibi gözüküyor( aksi halde diğerlerinin basıldığını anlamaz ) , böyle özel bir anahtarı bulmak zor , transistörlü bir şeyler yapabilirim ama önce sistem var mı diye kontrol etmem gerekiyordu.

Bugün direksiyon üst kapağını sökmeye kalktım , sağ-sol altta iki tane torx başlı büyük vidalar var , o kadar çok sıkmışlar ki tornavidayla açamadım , daha da zorlamaya çekindim acaba başka bir tarafın vidası mı diye ama başka bir yere ait de olamaz. Bir çır-çır kol bulup biraz moment uygulamam gerekiyor anlaşılan.

konuyu ilgiyle takip ediyorum. tebrikler.
eftal abi, on/off butonu kilitli buton değil. o da push buton. yani herhangi dört butonla yapılabilir.
birinci basmada on oluyor, ikinci basmada off. (benim araçtaki kol öyle çalışıyor)
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Kasım 30, 2011, 00:44:03 »
selçuk ecu ya baktım ama 10 ve 24 nolu soketlet boş şimdi ne yapacam bu kabloları nerden bulabilirim serviste varmıdır bide debraj sivici görünen yerdemi gerçi araba start stop sistemli debraja basınca sinyal gönderiyor bu mantıkla olması lazım teşekkürler

fatih gerekli cevabı vermiş. debriyaj sivicinin yeri pedalların oraya yatacaksınız en altdaki plastik kapağı çıkarın. debriyajın son noktada durdurma cıvatası var somunlu. debriyaj sivicini o cıvatayı sokup yerine takıyoruz.
kablolar için parça numarası vereceğim. daha önce türkiyeye giriş olmamış ise adam size yok diyebilir. genel olarak bakmasını isteyin. daha önce girişinin olmamış olabileceğini belirtiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Kasım 30, 2011, 00:46:39 »
şu linkte bir bilgi buldum acaba bunu 2006 corollama uygulayabilirmiyim.

http://www.toyotanation.com/forum/showthread.php?t=299894

linki daha öncede incelemiştim. dikkat ettiyseniz. direksiyon altında aynı pinlere takılıyor kablo 4 ve 5 nolu pinler. ecu'ya giden kablolar ve debriyaj sivici var ise. gaz kontrolü elektrikli ise uygulanabilir. ama ecu yu kontrol etmeniz lazım. ben kendim için kaç kere kontrol ettim ecuyu. ecunun ayrıntılı fotosunu koyabilirseniz. daha çok yardımcı olabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Kasım 30, 2011, 00:51:54 »

Abi http://www.direnc.net/KUTU-TIP-BUTON,LA_580-2.html bu sayfadaki istediğin 4 butonla bu işi yapabilirsin. tarnsistöre felan gerek yok. butonların hepsi bas bırak. sürekli basılı kalmıyor.
 torx vidaları bende cır-cır ile açtım. çok fazla sıkmış fabrika. :) cır-cır kol X kuvvet lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Kasım 30, 2011, 01:04:33 »
direksiyon altındaki terminal için. ve e5 ecu konnektörüne giriş yapmak için kablo tamir kiti p/n: 82998-12750