Gönderen Konu: ilk çalıştırmada gelen gıcırtı  (Okunma sayısı 9766 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 D4-D Comfort Buz Mavisi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
ilk çalıştırmada gelen gıcırtı
« : Ekim 25, 2011, 13:36:20 »
arkadaşlar problemim şu sabahları ilk çalıştırmada veya aynı gün içinde uzun süre kullanmadıktan sonra aracı ilk çalıştırmamda sanki motor kısmında kuş varmış gibi bir ötme sesi geliyor gıcır gıcır muhtemelen kayış sesi ve ben bu problemimi adanaya gittiğimde servise söylemiştim onlarda arabayı bırakmam gerektiğini öyle test edeceklerini söylediler bende arabanın lazım olduğunu il dışından geldiğimi söyledim onlarda bir bakacaklarını söylediler. bakım sonunda kayışın üstünde demir talaş olduğunu ve temizlediklerini söylediler ve bundan sonra önceden 2-3 sn süren gıcırtı şimdi 5-6 saniyeye çıktı dahada fazlalaştı. benzer bir problemle karşılaşan var mı acaba? ne yapmam gerekir? basit bir şey midir yoksa ciddi sıkıntı çıkarabilir mi malum uzun yola çok çıkıyorum yolda kalmak istemem

Toyota Club Türkiye

ilk çalıştırmada gelen gıcırtı
« : Ekim 25, 2011, 13:36:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
Ynt: ilk çalıştırmada gelen gıcırtı
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2011, 14:04:15 »
benim 99 corollamda da oluyor. ekimden itibaren başladı.10 sn sonra geçiyor. tahminim gece ve gündüz sıcaklıklarının arasındaki farkın artmasından kaynaklı genleşmeler

ve kayışların zamanla yıpranması. ben acil müdahele yerine, bakım zamanı geldiğinde kayışları değiştirmeyi, kasnaklar arası mesafesiyi de kontrol ettirmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2011, 14:12:57 »
şarj dinamosu rulmanından olabilir, sadece kayışa baktırmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2011, 14:35:08 »
daha 35 bin km deki bir arabada bu kadar çabuk kayış eskir mi? bir şey daha var özellikle 4. vitesde yüksek devire çıkınca sanki bilya sesi gibi bir ses geliyor vites tarafından böyle bir sıkıntısı olan oldu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2011, 17:42:46 »
motor üzerindeki gergilere baktırın..Ama arızanın bulunması zaman alabilir.35 binde kayısınıza bişey olmaz..ama rulmanlarda veyaa gergşilerde sorun olabilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2011, 09:31:33 »
teşekkürler . servise gitmek şart oldu ön göğüsten gelen tıkırtıda havalar soğudukça iyice kendini belli etmeye başladı vermişken hepsine bi baktırmak gerekecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2011, 12:50:20 »
Allah allah 35 binde bir toyota sanki dert deryası iç mekan sesleri ayrı motordan gelenler ayrı garip dogrusu veya şans diyelim .Kuş sesi gibi dediginiz yüksek ihtimal kayış sesidir.Hafif gerdirilerek ses kesilir.Zaten bu işlemi yapmasanızda ısınınca kedni keser.Gnelde soguk havalarla başlayan seslerdir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2011, 09:43:22 »
 hiç sormayın o kadar pahalı bir arabada hemde bu km deki şans mı anlamadım Dacia da bile bunları yaşamamıştım