Gönderen Konu: Biz de mi yapsak?  (Okunma sayısı 1321 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Biz de mi yapsak?
« : Mayıs 06, 2008, 16:05:03 »
Yüksekovalılar, yolda açılan çukurlara fidan dikerek, bunları kapatmayan Karayolları yetkililerini protesto etmiş.
Biz de yapsak faydası olur mu acaba? Her kış sonu yollarda açılan çukurları, özellikle uzun yollarda zamanında fark etmek çok zor oluyor.Fark ettikten sonra da iş işten geçiyor.O hızla çukura düşüp geçiyoruz ve arabada ne ön takım kalıyor ne lastik... Acaba ödediğimiz araç vergileri bu yollara harcanıyor mu? Neden ülkemizde yolların bu durumu bir türlü düzelmiyor? Başka ülkelerde sert iklim şartları yok mu? Neden başka ülkelerde yollar bu hale gelmiyor? Yollların bakım onarımı yapılıyor belki ama neden bu kadar geç yapılıyor?Yapılana kadar bir çok araç olumsuz etkileniyor hatta kazalar oluyor.Bbazıları tuz diyebilir, o zaman atmasınlar tuz, başka çare bulsunlar kardeşim yazık değil mi vatandaşın ödediği vergiye, yazık değil mi onca emekle alabildiğimiz araçlarımızın heba olmasına vs. vs. sorular ve sorunlar çoğaltılabilir.

Toyota Club Türkiye

Biz de mi yapsak?
« : Mayıs 06, 2008, 16:05:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Biz de mi yapsak?
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2008, 20:09:39 »
Valla iyi fikir, bizim Bilkent'te bile her yağmurdan sonra mutlaka her yer çukur oluyor.

Komik olanı, email atıyorum belediye fen işlerine. Bana "işte şu tarihte şu kavşağı yaparken tamir edecez" diyorlar. Ama ertesi gün bakıyorum hepsi yama olmuş...

Ne yaptıklarını da bilmiyorlar. :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2008, 10:09:06 »
Türkiyede bütün ulaşım ve taşıma işinin çoğu kara yollarında yapıldığı için yollar çok çabuk yıpranıyor.Demir yolları ve deiz yolu yeterince kullanılmıyor.Bütün yükü yollar taşıyor.
Bir de artık yolları özel şirketler yapıyor .Bunların yaptıkları yolların alt yapılarının yeterince sağlam olduğunu, kaliteli iş ürettiklerini düşünmüyorum.
Belediyelere gelince ; çoğu belediye yol yapımından ya anlamıyo, ya da plansız iş yapıyo.Buğün yola asvalt döküp bir ay sonra kazmaya başlıyo.
Türk insanı para gibidir.Işığa tut, içinde Atatürk'ü göremezsen sahtedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2008, 15:03:27 »
Arkadaşlar sizin oralarda yollar çok iyi durumda herhalde, kimsenin bi şikayeti yok.Benim bulunduğum yerdeki yolların % 90'ı mıcırlı soğuk asfalt ve bu yollar en ufak çatlakta çukurlaşıyor ve her kış sonu patates tarlasına dönüyor.Bu yolları özel şirketler yapsa bile bakım ve onarımını karayolları yapmıyor mu? Ve karayollarında çalışanların ne kadar maaş artı ikramiye alan kamu işçisi olduklarını biliyor musunuz? Bilmiyenler varsa ben söyleyeyim benim gibi bir öğretmenin maaşının iki hatta üç katı alanlar var, hatta yaptıkları mesaiye göre bu rakam daha da artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 13, 2008, 19:20:45 »
birlaf vardır almanlar söyler asvaltı biz bulduk yamayı türkler bizim devlet işleri hep böyledir.hafta sonuşarköye gidiyorum marmara ereğlisi  tarafında çukuru kapatmışlar bide üzerine top şeklinde fazla asvaltı bırakmışlar sol lastikle üzerinden geçtim lastik patladı zannettim

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2008, 11:01:33 »
Rizede çok yağmur aldığı için, ana şehiriçi ulaşımı hariç, ana yoldan sapak ağızlarıda dahil iç yollar köy yolundan farksız. Bide başbakan memleketi olacak. Ne lastik kaldı bizde ne amortisör. Yama babam yama.
Doğal gaz için aç kapatma öyle dursun, çünkü çok doğal oliy :) :D