0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar 3 ay önce hasretle beklediğim corolla elagant sahibi oldum. Dediğim gibi 3 aydır kullanıyorum ama aracın göğüs kısmından gelen sesler bütün hevesimi kırmak üzere. Önceden açılmış bu konuyla alakalı sayfaları okudum anladığım kadarıyla bu sesler corollada kronik. Özellikle şoför kısımın kapı tarafındaki kalorifer ızgarasının üst kısmından çıtırtı şeklinde bir ses gelmekte idi şu birkaç gündür de orta konsolla göğüs kısmının birleştiği yerde bir ses belirdi sanki bir şey zangırdar gibi.... Ayrıca sağ arka taraftan ,sanki bagajın içinden geliyormuşcasına, boşta bir şey sallanır gibi bir ses geliyor. Yalnız şunu da belirteyim bu dedğim sesler dişli asfalt tarzı yolarda çok belirgin bir şekilde çıkıyor. Sıfır asfalt tarzı yollarda bu sesleri duymuyorum. Acaba sizlerde bu sesler mevcut mu ya da nasıl bir çözüm bulabilirim. Yarın servise göstereceğim ama dediğim gibi 3 aylık arabada bu seslerin gelmesi de insanın canını sıkmıyor değil. Bu konuda sıkıntı yaşayan veya bilgi sahibi arkadaşlar nasıl bir yol izlediler tecrübelirini aktarırlarsa sevinirim...
inşallah pişman olmazsınız.Sesler dahada fazla artmaz..
Hakan bey, bahsettiğiniz şekilde ben seyir halinde iken hangi yolda olursa olsun en ufak bir ses almadım. Ancak aracı temizlerken göğüslüğü silerken gacur gucur sesler dokundukça geliyor. Bir keresinde de ön tarafa oturan bir arkadaşım biraz iri yarı bir arkadaştır dizleri torpido kapağının oralara temas etmişti giderken gacur gucur sesleri duymuştuk ve inanın mahçup olmuştum oğlum 2011 model araba mı yoksa toros falan mı bu dedi ne diyeceğimi şaşırdım. Benimde arka taraftan bagaj kısmından olduğunu düşünüyorum sağa ve sola dönüşlerde kuvvetli bir şekilde tık sesi geliyor çözemedim. bagajda ne varsa boşalttım o şekilde denedim o ses halen geliyor. Ben de 10 bin bakımı bekliyorum bakalım düzelecek mi özellikle o tık sesini çok merak ediyorum acaba neyin nesi? Sizde umarım iyi sonuç alırsınız. Size katılıyorum sıfır araç alıyorsunuz ama bu tür sesleri duyunca insan aracından soğuyor. Ama bizim araçlar emin olunki çok sağlam araçlar ve cumhuriyet altını gibi durduğu yerde değer kazanıyor.
O sesler gaipten gelen sesler olmasın...
Arabayi az once teslim aldim. Ellerine saglik özkan ustanin, tek kelimeyle super yapmislar. Ne tikirti kalmis nede citirti. Bu tavana bakan havalandirma vardi ona hafif bastirnca citir citir sesler cikiyordu hicbises kalmamis. Tas gibi olmus. Insallah boylece devam eder ki sanmiyorum bozulsun tekrar.
O zaman geçmiş olsun diyelim inşallah tekrarı olmaz benim de bugün biraz bozuk yolda deneme fırsatım oldu şu an için ses yok gibi inşallah ilerde de olmaz...
Kim, nerde, hangi servis bu
hadi geçmiþ olsun.. bir daha gelmez umarým itici sesler... bu olaylardan çýkarýlacak sonuç toyota servisinin çok kaliteli olduðudur
Sonkar Yenibosna' da ben bu işi bir türlü çözdüremedim. Tekrardan gideceğim. Yada bu konuda iyi tecrübe yaşadığınız ve benzer sorunlarımı çözecek servis tavsiyeniz varmı?
bozuk yolda benimde sol emniyet kemerinden ses geliyor tamda kulağımın dibinde sinir ediyor beni bende 10000 bakımında baktıracağım.