Gönderen Konu: 3 Aylık 2011 corollada göğüsten gelen sesler...  (Okunma sayısı 13465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 3 Aylık 2011 corollada göğüsten gelen sesler...
« Yanıtla #40 : Ekim 25, 2011, 23:39:39 »
inşallah pişman olmazsınız.Sesler dahada fazla artmaz..
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 25, 2011, 23:39:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 26, 2011, 00:10:46 »
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar 3 ay önce hasretle beklediğim corolla elagant sahibi oldum. Dediğim gibi 3 aydır kullanıyorum ama aracın göğüs kısmından gelen sesler bütün hevesimi kırmak üzere. Önceden açılmış bu konuyla alakalı sayfaları okudum anladığım kadarıyla bu sesler corollada kronik. Özellikle şoför kısımın kapı tarafındaki kalorifer ızgarasının üst kısmından çıtırtı şeklinde bir ses gelmekte idi şu birkaç gündür de orta konsolla göğüs kısmının birleştiği yerde bir ses belirdi sanki bir şey zangırdar gibi.... Ayrıca sağ arka taraftan ,sanki bagajın içinden geliyormuşcasına, boşta bir şey sallanır gibi bir ses geliyor. Yalnız şunu da belirteyim bu dedğim sesler dişli asfalt tarzı yolarda çok belirgin bir şekilde çıkıyor. Sıfır asfalt tarzı yollarda bu sesleri duymuyorum. Acaba sizlerde bu sesler mevcut mu ya da nasıl bir çözüm bulabilirim. Yarın servise göstereceğim ama dediğim gibi 3 aylık arabada bu seslerin gelmesi de insanın canını sıkmıyor değil. Bu konuda sıkıntı yaşayan veya bilgi sahibi arkadaşlar nasıl bir yol izlediler tecrübelirini aktarırlarsa sevinirim...
Hakan bey, bahsettiğiniz şekilde ben seyir halinde iken hangi yolda olursa olsun en ufak bir ses almadım. Ancak aracı temizlerken göğüslüğü silerken gacur gucur sesler dokundukça geliyor. Bir keresinde de ön tarafa oturan bir arkadaşım biraz iri yarı bir arkadaştır dizleri torpido kapağının oralara temas etmişti giderken gacur gucur sesleri duymuştuk ve inanın mahçup olmuştum oğlum 2011 model araba mı yoksa toros falan mı bu dedi ne diyeceğimi şaşırdım. Benimde arka taraftan bagaj kısmından olduğunu düşünüyorum sağa ve sola dönüşlerde kuvvetli bir şekilde tık sesi geliyor çözemedim. bagajda ne varsa boşalttım o şekilde denedim o ses halen geliyor. Ben de 10 bin bakımı bekliyorum bakalım düzelecek mi özellikle o tık sesini çok merak ediyorum acaba neyin nesi? Sizde umarım iyi sonuç alırsınız. Size katılıyorum sıfır araç alıyorsunuz ama bu tür sesleri duyunca insan aracından soğuyor. Ama bizim araçlar emin olunki çok sağlam araçlar ve cumhuriyet altını gibi durduğu yerde değer kazanıyor.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir ayrıcalıktır...
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Ekim 26, 2011, 01:35:19 »
inşallah pişman olmazsınız.Sesler dahada fazla artmaz..
İnşallah dediğiniz gibi olur diyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ekim 26, 2011, 01:41:57 »
Hakan bey, bahsettiğiniz şekilde ben seyir halinde iken hangi yolda olursa olsun en ufak bir ses almadım. Ancak aracı temizlerken göğüslüğü silerken gacur gucur sesler dokundukça geliyor. Bir keresinde de ön tarafa oturan bir arkadaşım biraz iri yarı bir arkadaştır dizleri torpido kapağının oralara temas etmişti giderken gacur gucur sesleri duymuştuk ve inanın mahçup olmuştum oğlum 2011 model araba mı yoksa toros falan mı bu dedi ne diyeceğimi şaşırdım. Benimde arka taraftan bagaj kısmından olduğunu düşünüyorum sağa ve sola dönüşlerde kuvvetli bir şekilde tık sesi geliyor çözemedim. bagajda ne varsa boşalttım o şekilde denedim o ses halen geliyor. Ben de 10 bin bakımı bekliyorum bakalım düzelecek mi özellikle o tık sesini çok merak ediyorum acaba neyin nesi? Sizde umarım iyi sonuç alırsınız. Size katılıyorum sıfır araç alıyorsunuz ama bu tür sesleri duyunca insan aracından soğuyor. Ama bizim araçlar emin olunki çok sağlam araçlar ve cumhuriyet altını gibi durduğu yerde değer kazanıyor.

Evet o dediğiniz o küçük gıcırtılar plastiğin sert olmasından kaynaklanıyor ve aynen bende de var ama belirttiğim gibi benim şikayetçi olduğum sesler daha faklı inşallah şu izalosyondan sonra kesilir de kurtuluruz. Siz de ses yok diyorsunuz herhalde biraz da şans olsa gerek piyango anlaşılan bize vurmuş:) Toyotanın sağlamlığı kesinlikle tartışılmaz ki tecrübeyle sabittir. 12 senedir bizde olan efsane maşallah tık demedi diyebilirim... Ama işte bizim bunlarda anlaşılan biraz malzemeden kısmışlar artık hayırlısı demek lazım inşallah tek sorunumuz bu olur diyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 26, 2011, 01:59:08 »
O sesler gaipten gelen sesler olmasın... :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 26, 2011, 09:24:44 »
Az önce arabayı bıraktım servise. Tüm gün duracak. Usta iyi bir usta daha öncekiler gibi yalandan bakmadı arabaya. Akşam teslim alacağım bakalım sonuç ne olacak. Eskisinden de çok gıcırdasın hiç önemli değiL ben bu işi çözdürene kadar peşini bırakmam. Servis işyerime yakın nasıl olsa :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ekim 26, 2011, 18:51:56 »
O sesler gaipten gelen sesler olmasın... :blink:
Niye olmasın olabilir de :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ekim 26, 2011, 19:26:49 »
Arabayi az once teslim aldim. Ellerine saglik özkan ustanin, tek kelimeyle super yapmislar. Ne tikirti kalmis nede citirti. Bu tavana bakan havalandirma vardi ona hafif bastirnca citir citir sesler cikiyordu hicbises kalmamis. Tas gibi olmus. Insallah boylece devam eder ki sanmiyorum bozulsun tekrar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ekim 26, 2011, 20:28:53 »
Arabayi az once teslim aldim. Ellerine saglik özkan ustanin, tek kelimeyle super yapmislar. Ne tikirti kalmis nede citirti. Bu tavana bakan havalandirma vardi ona hafif bastirnca citir citir sesler cikiyordu hicbises kalmamis. Tas gibi olmus. Insallah boylece devam eder ki sanmiyorum bozulsun tekrar.
O zaman geçmiş olsun diyelim inşallah tekrarı olmaz benim de bugün biraz bozuk yolda deneme fırsatım oldu şu an için ses yok gibi inşallah ilerde de olmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ekim 26, 2011, 23:19:52 »
O zaman geçmiş olsun diyelim inşallah tekrarı olmaz benim de bugün biraz bozuk yolda deneme fırsatım oldu şu an için ses yok gibi inşallah ilerde de olmaz...

Az önce teslimat formuna bakarken dikkatimi çekti. Benim araçtan bir parça değiştirmişler. Parça No: 550451 - Gösterge Paneli Kısmi - 102,07 TL yazıyor. Bunuda garanti kapsamında değiştirmişler. Hangi parçayı neden değiştirdiler acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #50 : Ekim 26, 2011, 23:43:35 »
Kim, nerde, hangi servis bu  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ekim 26, 2011, 23:58:49 »
hadi geçmiş olsun.. bir daha gelmez umarım itici sesler... bu olaylardan çıkarılacak sonuç toyota servisinin çok kaliteli olduğudur :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ekim 27, 2011, 00:05:49 »
Kim, nerde, hangi servis bu  :D

Ankara Reis Plaza :)

hadi geçmiþ olsun.. bir daha gelmez umarým itici sesler... bu olaylardan çýkarýlacak sonuç toyota servisinin çok kaliteli olduðudur :D

Gercekten toyota servisleri cok kaliteli. Ozellikle Ankara Reis plaza cok iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #53 : Ekim 27, 2011, 02:14:31 »
Sonkar Yenibosna' da ben bu işi bir türlü çözdüremedim. Tekrardan gideceğim. Yada bu konuda iyi tecrübe yaşadığınız ve benzer sorunlarımı çözecek servis tavsiyeniz varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ekim 27, 2011, 08:06:22 »
Sonkar Yenibosna' da ben bu işi bir türlü çözdüremedim. Tekrardan gideceğim. Yada bu konuda iyi tecrübe yaşadığınız ve benzer sorunlarımı çözecek servis tavsiyeniz varmı?

Bence burada usta çok önemli. Ben usta ile yol testine çıktım. Usta anahtarlıktaki anahtarlara kadar çıkarttı. Sonra arabayı dinlemeye başladı. Zaten kendileri de biliyor aslında seslerin nereden geldiğini. Özellikle sabah soğuk havalarda bu seslerin çıktığından bahsedin. Azcık ısındımı araba ses azalıyor yada kayboluyor. Biz plazanın orada toprak taşlı bir yola girdik tüm sesler ortaya çıktı. Sonra usta dedi tüm göğsü sökelim toyotanın özel izalasyon malzemesi var dedi onlardan kullanacağız dedi. Sonra havalandırmanın oraya birşey sıkıyolarmış parçaları sertleştiriyor dedi bu da toyotanın ürünü dedi, mantığını çok anlamadım ama :D Özellikle üst havalandırmanın orası çok ses yapıyor elinizle dokunun çıtır çıtır ses geliyordur ne yapmışlarsa orası taş gibi olmuş. Ses filanda hiçbirşey yok. Ankaradaki arkadaşlar izolasyon yaptırmak isterlerse özellikle özkan ustayla yol testine çıkmayı istesinler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ekim 27, 2011, 08:53:57 »
Torpidonuzda ve eşya koyma yerlerinde bulunan tüm eşyalarınızı çıkarın ve tekrar deneyin.
Eğer ses devam ediyorsa, hmen servise başvurun.
Bu tarz sesler çok rahatsız edicidir. Özellikle bir de kafaya takarsanız, o sesler kafanıza çekiç vuruyormuşçasına gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #56 : Ekim 27, 2011, 12:04:45 »
bozuk yolda benimde sol emniyet kemerinden ses geliyor tamda kulağımın dibinde sinir ediyor beni bende 10000 bakımında baktıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 27, 2011, 16:47:32 »
corolla ve aurislerde o emnıyet kemeri sesi var.Cızırtısı kulagının içindeymiş gibi.Tek çaresi emnıyet kemeri tokasını değişmek ama oda çare mi meçhul.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #58 : Ekim 27, 2011, 23:39:32 »
bozuk yolda benimde sol emniyet kemerinden ses geliyor tamda kulağımın dibinde sinir ediyor beni bende 10000 bakımında baktıracağım.
ilk zamanlarda bende de vardı 6ay içinde kayboldu kendiliğinden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Mart 10, 2012, 23:43:11 »
hakan bey k.maraşta özel servis ne durumda bilginiz varmı acaba
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........