Gönderen Konu: 3 Aylık 2011 corollada göğüsten gelen sesler...  (Okunma sayısı 13463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir ayrıcalıktır...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
3 Aylık 2011 corollada göğüsten gelen sesler...
« : Ekim 21, 2011, 21:19:05 »
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar 3 ay önce hasretle beklediğim corolla elagant sahibi oldum. Dediğim gibi 3 aydır kullanıyorum ama aracın göğüs kısmından gelen sesler bütün hevesimi kırmak üzere. Önceden açılmış bu konuyla alakalı sayfaları okudum anladığım kadarıyla bu sesler corollada kronik. Özellikle şoför kısımın kapı tarafındaki kalorifer ızgarasının üst kısmından çıtırtı şeklinde bir ses gelmekte idi şu birkaç gündür de orta konsolla göğüs kısmının birleştiği yerde bir ses belirdi sanki bir şey zangırdar gibi.... Ayrıca sağ arka taraftan ,sanki bagajın içinden geliyormuşcasına, boşta bir şey sallanır gibi bir ses geliyor. Yalnız şunu da belirteyim bu dedğim sesler dişli asfalt tarzı yolarda çok belirgin bir şekilde çıkıyor. Sıfır asfalt tarzı yollarda bu sesleri duymuyorum. Acaba sizlerde bu sesler mevcut mu ya da nasıl bir çözüm bulabilirim. Yarın servise göstereceğim ama dediğim gibi 3 aylık arabada bu seslerin gelmesi de insanın canını sıkmıyor değil. Bu konuda sıkıntı yaşayan veya bilgi sahibi arkadaşlar nasıl bir yol izlediler tecrübelirini aktarırlarsa sevinirim...

Toyota Club Türkiye

3 Aylık 2011 corollada göğüsten gelen sesler...
« : Ekim 21, 2011, 21:19:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: 3 Aylık 2011 corollada göğüsten gelen sesler...
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2011, 21:24:21 »
Hep bu konu Auris için açılırdı bu sefer corolla için açılmış :) Ben bir auris kullanıcısı olarak sesi kesmeyi başaramadım. Umarım siz sesi kesebilirsiniz. Havalar soğudu sesler artmaya başladı.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2011, 21:36:46 »
Evet havaların soğuması da artı bi faktör ayrıca camlar da kapatılınca sesleri daha iyi algılıyabiliyorsunuz... İnşallah bi çözüm yolu bulabiliriz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ben Kızımın Toyota Gibi Babasıyım :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2011, 21:52:11 »
Yeni ve özellikle Toyota marka bir araç için bu ses gerçekten sinir bozucu.... Fakat bence bu sesleri hiç kafanıza takmayın bence ve arabanızdan da soğumayın. Bir müddet sonra duymayacaksınız bile bence :)
Serviste onu kontrol edelim derken göğsü sökmeye falan kalkacaklar ve bence 2011 model aracınızla hiç oynatmayın  ;) Allah kaza bela vermesin  :)

Bu arada benim araçta maşallah bozuk yolda bile çıt yok  :D
2001 COROLLA 1.4 VVT-I (BRC LPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2011, 22:04:06 »
Yeni ve özellikle Toyota marka bir araç için bu ses gerçekten sinir bozucu.... Fakat bence bu sesleri hiç kafanıza takmayın bence ve arabanızdan da soğumayın. Bir müddet sonra duymayacaksınız bile bence :)
Serviste onu kontrol edelim derken göğsü sökmeye falan kalkacaklar ve bence 2011 model aracınızla hiç oynatmayın  ;) Allah kaza bela vermesin  :)

Bu arada benim araçta maşallah bozuk yolda bile çıt yok  :D

Teşekkür ederim Allah cümlemize kazadan beladan uzak eylesin... Dediklerinize katılıyorum fakat sesler araç yeni olunca kafaya çok takılıyor. Göğüs sökme konusunda artık bilmiyorum nasıl olacak yarın artık servisle bi görüşelim ne diyecekler bakalım... Sizin araç 2001 corolla sanırsam babamda da 97 corolla var onda da yaşına göre dediğniz gibi ses yok sayılır... Galiba corolla eskisi kadar kaliteli malzeme kullanmıyor gibime geliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2011, 22:27:43 »
Teşekkür ederim Allah cümlemize kazadan beladan uzak eylesin... Dediklerinize katılıyorum fakat sesler araç yeni olunca kafaya çok takılıyor. Göğüs sökme konusunda artık bilmiyorum nasıl olacak yarın artık servisle bi görüşelim ne diyecekler bakalım... Sizin araç 2001 corolla sanırsam babamda da 97 corolla var onda da yaşına göre dediğniz gibi ses yok sayılır... Galiba corolla eskisi kadar kaliteli malzeme kullanmıyor gibime geliyor...

Hangi firma artık kaliteli malzeme kullanıyor ki. Kalitesiz malzeme yüksek fiyat.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2011, 22:47:04 »
Hangi firma artık kaliteli malzeme kullanıyor ki. Kalitesiz malzeme yüksek fiyat.

Galiba öyle dediğiniz gibi... Bunu yalnız toyotayla hiç tecrübe etmek istemezdim. Yukarıda yazdıklarımı yaşayınca efsane kasanın boş yere efsane olmadığını insan rahatlıkla anlıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ekim 21, 2011, 22:58:57 »

Geçenlerde 2009 opel astra sedan a bindim. arabanın kapı içleri,ön göğüs ve koltukları inanılmaz kalitesiz. bildiğin plastik  :) koltuklar kalitesiz bir bez  :D

sonra arabama bindim ve gerçekten zevk aldım  :) aradaki kalite farkı çok bariz. gerçekten kaliteli malzeme kullanmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 21, 2011, 23:06:43 »
Geçenlerde 2009 opel astra sedan a bindim. arabanın kapı içleri,ön göğüs ve koltukları inanılmaz kalitesiz. bildiğin plastik  :) koltuklar kalitesiz bir bez  :D

sonra arabama bindim ve gerçekten zevk aldım  :) aradaki kalite farkı çok bariz. gerçekten kaliteli malzeme kullanmışlar.
Anlaşılan teknoloji ilerledikçe, teknik ilerledikçe üretici firmalar o kullandıkları teknolojinin masrafını bu tip malzeme kalitesinden çalarak gideriyorlar tabi bu da memnuniyetsizlik yaratıyor bakalım nereye kadar gidecek bu durum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Ekim 21, 2011, 23:36:57 »
bu sorunlar 2007-2008 modellerde vardı. Yenilerde olmaması lazım ama çözüm yolu serviste ön göğüsün sökülerek ilgili kısımlara izolasyon yapılması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 21, 2011, 23:52:14 »
bu sorunlar 2007-2008 modellerde vardı. Yenilerde olmaması lazım ama çözüm yolu serviste ön göğüsün sökülerek ilgili kısımlara izolasyon yapılması.
Valla 2007-2008 leri bilmiyorum ama benim 2011 de epeycene var bu seslerden bakacağız artık serviste ne diyecekler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 22, 2011, 12:25:19 »

Biraz önce servisten geldim dediğiniz gibi göğüsün sökülüp izolasyon yapılacağını söylediler tabi endişem de yok değil göğüsün sökülmesinden dolayı ama hrhangi bir sıkıntı olmayacağını da garanti ettiler netice ne olacak bakalım kurtuluruz inşallah şu seslerden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 22, 2011, 12:35:08 »
Biraz önce servisten geldim dediğiniz gibi göğüsün sökülüp izolasyon yapılacağını söylediler tabi endişem de yok değil göğüsün sökülmesinden dolayı ama hrhangi bir sıkıntı olmayacağını da garanti ettiler netice ne olacak bakalım kurtuluruz inşallah şu seslerden...
Çok büyük yanlış yaparsınız gögüsü söktürerek..Kesinlikle sesi kesemezler.Plastik kalitesinden dolayı bu sesler cıkıyor.Efsane kasanın ön gögüsü tek parça ve daha yumuşak kaliteli bi plastikti.Şimdiki aracın ise gösterge çerçevesi teyp in oralar hepsi birçok parçadan olusuyor.Havaların sogumasıyla setleşen malzemelrin arasındaki boşluktan oluyor bu sesler.Vede bozuk yollarda oluyor genellikle.Yakında emniyet kemerinin tokasındanda cızırtı sesi gelir.Toyotada en az ses veren araç avensis.Önceki corollamdada bir sürü bu cızırtı sesleri gelirdi.Şimdiki versoda daha az ama gene bozuk yolda üsteki cepten ses geliyor.Babamın 2005 avensisinde sadece bardaklık kısmında hafif bir ses var..
Neyse beyfendi aracınızı bosuna söktürmeyin.Dediklerine itimat etmeyin ,Zira yapmadan bozanların sayısı daha fazla serviste.Ön gögüsten geliyor dediğiniz ses başka yerdende gelebilir.Sesi iyi takip edin.Ama bu sesler diğer tüm markalardada mevcut..
Şİkayetvar coma bakın toyotacılar bu seslerden şikayet ediyor başka sorunumuz yok ya.Birde pejocuların şikayetlerine bakın.Allah korusun dememek elde değil inanın..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ekim 22, 2011, 12:36:07 »

hangi ildesiniz? Ankaradaysanız Toyan ı önerebilirim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 22, 2011, 12:40:52 »
hangi ildesiniz? Ankaradaysanız Toyan ı önerebilirim  :)
Kahramanmaraş'tayım Ankara bu konuda tabi daha tecrübelidir ama alternatif maalesef yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ekim 22, 2011, 12:44:55 »
Kahramanmaraş'tayım Ankara bu konuda tabi daha tecrübelidir ama alternatif maalesef yok...

Bence hiç oynamayın arabanızla ama sesin tabi nasıl olduğunu bilmediğim için eğer gerçekten rahatsız ediyorsa servise güvenebilirsiniz  :)

Sonucunu da bizimle paylaşırsınız ,nş.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 22, 2011, 12:45:44 »
Toymar nasıldır bilemem.Ön gögüsü söküp izole etmek çok uzun iş.Kesinlikle antep muhittinogluna bulaşmayın bunu söyleyebilirim.
Ön gögüsün söküllmesi o aracın o halleri girirp tekrar toparlanması işini iyi bilen birinin saatlerce uğraşması gerekli..Ama baştan savma bir iş yapılırsada sesler katlanarak artar..Corolla kullanıyorsanız bu sesleri çok ta takmayacaksınız...LAstik olarak da daha yumuşak hamurlu michelin nokian gibi lastikler sesleri biraz daha azaltıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 22, 2011, 12:49:21 »
Çok büyük yanlış yaparsınız gögüsü söktürerek..Kesinlikle sesi kesemezler.Plastik kalitesinden dolayı bu sesler cıkıyor.Efsane kasanın ön gögüsü tek parça ve daha yumuşak kaliteli bi plastikti.Şimdiki aracın ise gösterge çerçevesi teyp in oralar hepsi birçok parçadan olusuyor.Havaların sogumasıyla setleşen malzemelrin arasındaki boşluktan oluyor bu sesler.Vede bozuk yollarda oluyor genellikle.Yakında emniyet kemerinin tokasındanda cızırtı sesi gelir.Toyotada en az ses veren araç avensis.Önceki corollamdada bir sürü bu cızırtı sesleri gelirdi.Şimdiki versoda daha az ama gene bozuk yolda üsteki cepten ses geliyor.Babamın 2005 avensisinde sadece bardaklık kısmında hafif bir ses var..
Neyse beyfendi aracınızı bosuna söktürmeyin.Dediklerine itimat etmeyin ,Zira yapmadan bozanların sayısı daha fazla serviste.Ön gögüsten geliyor dediğiniz ses başka yerdende gelebilir.Sesi iyi takip edin.Ama bu sesler diğer tüm markalardada mevcut..
Şİkayetvar coma bakın toyotacılar bu seslerden şikayet ediyor başka sorunumuz yok ya.Birde pejocuların şikayetlerine bakın.Allah korusun dememek elde değil inanın..

Zaten bir kararsızlık içerisindeyim göğüs konusunda fakat bu ses dediğiniz gibi cızırtı şeklinde olsa sert plastiktir normaldir diyeceğim hiç elletmeyeceğim. Fakat gelen ses sanki orta konsolun bittiği yerdeki göğüsün iç kısmından bir takırtı olarak geliyor hatta elinizle hafif şekilde vurduğunuzda sanki içerde boşta bir şey varmış gibi ses alglıyorsunuz anlayacağınız bir taraftan gelen sesler bir taraftan acaba göğüs sökülürse başka sıkıntılarla karşılaşabnilir miyim diyerek düşünmekteyiz baklım ne yapacağız....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 22, 2011, 12:50:57 »
Bence hiç oynamayın arabanızla ama sesin tabi nasıl olduğunu bilmediğim için eğer gerçekten rahatsız ediyorsa servise güvenebilirsiniz  :)

Sonucunu da bizimle paylaşırsınız ,nş.  :)
Evet epey rahatsız ediyor bir de araba yeni olunca insanın ayrıca sıkıyor... tabi sonucu burada paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 22, 2011, 12:53:22 »
Toymar nasıldır bilemem.Ön gögüsü söküp izole etmek çok uzun iş.Kesinlikle antep muhittinogluna bulaşmayın bunu söyleyebilirim.
Ön gögüsün söküllmesi o aracın o halleri girirp tekrar toparlanması işini iyi bilen birinin saatlerce uğraşması gerekli..Ama baştan savma bir iş yapılırsada sesler katlanarak artar..Corolla kullanıyorsanız bu sesleri çok ta takmayacaksınız...LAstik olarak da daha yumuşak hamurlu michelin nokian gibi lastikler sesleri biraz daha azaltıyor.
Antepin bu ününü duymuştum. Yarım gün süreceğini söylediler bu işlemin üzerine basrak da herhangi bir sıkıntı olmayacağını belirttiler ama soru işareti de yok değil kafamda. Herhalde bu seslere alışmamız gerekecek...