Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617562 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #820 : Temmuz 22, 2014, 19:14:24 »
Bütçe varsa TDİ. Tadı hiç birinde yok :)
Bende onu sevmiyorum. Daha doğrusu dizel motorları sevmiyorum. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Kan Grubu: 0+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #821 : Temmuz 22, 2014, 21:53:21 »
Umut Bey araciniz hakkinda resim falan var mi acaba?
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26200
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #822 : Temmuz 24, 2014, 02:10:39 »
Dizel skoda fabia ambianteları nasıl bilirsiniz?

2006 model 80 binde 25 bin tl?
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #823 : Temmuz 24, 2014, 02:44:46 »

şekli şemali güzele benziyor dizel olması da iyi az yakar ama kalitesi nasıldır veya kronik problemi vs varmıdır bilmiyorum açıkçası
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #824 : Temmuz 24, 2014, 04:10:23 »

Hb mi sedan mi?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #825 : Temmuz 24, 2014, 04:18:59 »
Hb mi sedan mi?
fabia da sedan da varmıydı ya?
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #826 : Temmuz 24, 2014, 04:34:02 »
Olmaz mii.Hatta bizim köyde bi tane beyaz var dizel 3 silindirli düz pompali sokağın başından duyuyorum geldiğini.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #827 : Temmuz 25, 2014, 00:00:47 »
Hb model
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #828 : Temmuz 25, 2014, 00:50:50 »

Hb modeline bakmıştım.

Her baktığım araba anında satılıyor mhayırdır inşallah.

Kısmet bakalım aramaya devam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #829 : Ağustos 01, 2014, 09:40:10 »
Merhaba arkadaşlar,

Benim almak istediğim bir tane Avensis var. 2005 model 2.0 Elegant. Araçta LPG takılı. 142.000 KM civarında.

Araç harika gerçekten. Benim aklıma takılan sorular şunlar.

1- İnternette biraz baktım, 2.0 motorlarda LPG çok randımanlı olmuyor yazıyor. Sizce araç beni yakıt konusunda üzer mi? Eşim okula gidip gelirken kullanacak haftaiçi o da yaklaşık 10 km. 2000 motor olması aklımı çok karıştırdı. Şu an kullandığım araç punto ve şehir içi 7.5 litre yakıyor. Tabi ki bundan fazla olacak ama ne kadar fazla?

2- İkinci el alırken en büyük sorun KM'dir bilirsiniz. Sizce 142.000 KM bir araç alınır mı? Tabi ki aracın motor durumuna bakılacak öncelikle :)

Son olarak şöyle özetlemek istiyorum. Ben aracımdan konfor istiyorum ama eşimde pratik şekilde kullansın istiyorum. Ne dersiniz? Tavsiye eder misiniz yukarıdaki Avensis i :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #830 : Ağustos 01, 2014, 10:07:23 »

1- 2.0 motorlar D4 motorlar oldukları için düz sistem LPG dönüşümü yapılabiliyor.
Ne kadar randımanlı olur bilemiyorum fakat 2.0 D4 yerine 1.8 VVT-I alırsanız hem vergiden avantajlı olursunuz hem de kafanızda LPG hakkında soru işareti kalmaz.
2.0 D4'leri alırken insanlar sadece LPG uyumuna bakıyor fakat bunlar 1.6 VVT-I ve 1.8 VVT-I'lara göre daha karmaşık motorlar. Örneğin enjektörlerini değiştirmek için neredeyse motor indiriyorsunuz. Her ustanın bilebileceği araçlar değil.

2. 2005 model araç için 142.000 KM gayet normal. Yıllık 15.777 KM yol çok normal.
Ben 300.000 KM'deki COROLLA'ya biniyorum. Sizin gibi düşünseydim çoktan hurdaya ayrılması gerekirdi.  :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '97
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #831 : Ağustos 01, 2014, 11:05:43 »
fiyatı ne kadar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #832 : Ağustos 01, 2014, 11:30:22 »
Belirttiğiniz kullanım şekline avensis uymuyor. Avensis daha uzun yolların ve km lerin aracıdır. 1200 cc. benzinli bir araç anlattığınız kadarıyla işinizi rahatlıkla görecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #833 : Ağustos 01, 2014, 12:18:03 »
Küçük araba almanız gerekiyor eğer eşiniz pratik yapacaksa motoru da küçük olsun.sizi her anlamda üzmez bir yaris polo corsa ,ikiniz kullanacaksanız hp astra yada auris olabilr
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #834 : Ağustos 01, 2014, 12:50:46 »
Arkadaşlar küçük araba almanız yönünde tavsiyelerde bulunmuşlar fakat tabi ki tüm bu konforu ve motor gücünü Avensis'te bulabilirsiniz. A veya B sınıf bir araçta bulamazsınız sanırım sizde konforlu bir araç istiyorsunuz. Fiyat olarak maksimum ne kadar düşünüyorsunuz baktığınız Avensisin fiyatı nedir Corolla'da düşünebilirsiniz avatarımdaki aracım satılıktır. Toyota club üyelerinden birine satılması isterim 23000 km tamamen orjinal sıfır ayarında bir araçtır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #835 : Ağustos 01, 2014, 13:04:27 »
Arkadaşlar küçük araba almanız yönünde tavsiyelerde bulunmuşlar fakat tabi ki tüm bu konforu ve motor gücünü Avensis'te bulabilirsiniz. A veya B sınıf bir araçta bulamazsınız sanırım sizde konforlu bir araç istiyorsunuz. Fiyat olarak maksimum ne kadar düşünüyorsunuz baktığınız Avensisin fiyatı nedir Corolla'da düşünebilirsiniz avatarımdaki aracım satılıktır. Toyota club üyelerinden birine satılması isterim 23000 km tamamen orjinal sıfır ayarında bir araçtır.

ilginize gerçekten teşekkürler benim fiyat aralığım 24.000 ile 27.000 arasında. sanırım sizin aracınız daha yüksek fiyattadır çünkü yeni bir araç

fiyatı ne kadar ?

fiyatı 27.000 tl civarında ki bu en yüksek fiyatım. pazarlıkla düşürmeye çalışacağım

Avensis istememin nedeni bugüne kadar Golf 5 kasa ve Punto 2012 aracım vardı ve evet konforlulardı. Özellikle golf harikaydı ama fiyatları çok yükselmiş. 25.000 tl - 27.500 tl aralığında çok hırpalanmamış Avensis'i görünce açıkçası aklımı çeldi çünkü konfor aracı gibi duruyor ki insanı cezbetmiyor değil yani :)

Bir de şöyle düşünüyorum ki lütfen yanlışsa düzeltin, insanlar ekonomiklik uğruna(Clio, Dacia, v.s.) gerçekten kendi ederlerinin çok üstüne satılan arabalara biniyorlar. Bir türlü anlamış değilim bunu. Neden bir insan 27.000 TL ye Avensis yerine 30.000 tl ye Dacia almalı sizce? Tabi yıl boyunca 20.000-30.000 km yapanları bu konunun dışında tutuyorum. :)

Görüşleriniz için gerçekten çok teşekkürler. Yine araştıracağım. Özellikle otomatik bakıyorum bu da biraz zor oluyor.(Eşimden dolayı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #836 : Ağustos 01, 2014, 13:25:59 »
Avensis konfor olarak sizi çok,çok tatminkar edecektir.
toyota motoru için o km ler hiç bir şey değildir.1.000.000 km kullanıp kapak açmayan motor çok toyota benzinlilerde.
LPG konusunda yorum yapamıyorum hiç kullanmadım LPG li araç çünkü.
Birde şu konu var avensis büyük bir araç olduğundan ilk dönemlerde manevralar sırasında biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Aracınız şimdiden hayırlı olsun.
selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #837 : Ağustos 01, 2014, 14:07:35 »
Eşinizin kullanması hiç sorun olmaz. Bizim hatun kullanıyor. Hemde düz vites. Hiç sorun yaşamadı. ilk gün 1-2 stop ettirdi. Balata bitikti pedal çok sertti. Ayar yapamıyordu. Balata değişince o sorun da kalmadı. Sizinki ile aynı şartlarda kullanıyor. İleride de kullanacak yani.

LPG konusuna gelirsek. Araca emilatörlü lpg takılır. Yada vardır. Motor arızası vermez. Benim önceki aracım da avensis değildi ama emilatörlü lpg vardı. İyi ki sıralı değildi. Yaz kış direk lpg de çalıştırıp hiç benzin tüketmeden kullanıyordum. Sıralıda motor ısınınca gaza geçiyor. O zamana kadar okula ulaşıyor zaten.

Ateşleme sistemi orijinal parçalar ile bakımlı tutulmalı. Yoksa kazan patlatır.

Yalnız ne olursa olsun artık LPG ile uğraşmamak lazım. Dizel otomobiller ucuzladı artık.  Yok ayar tutması yok relanti düşüklüğü yok ışıkta stop etti. Bizim hanım bazen kızıyodu. Her durduğumda direk stop ediyor diye  :rofl: Zaten motoru kapatacaktın iyi işte diyodum bende.

Dizel bakın diyeceğim onunda otomatiği yok galiba. İşte öyle.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #838 : Ağustos 01, 2014, 14:16:34 »
Eşinizin kullanması hiç sorun olmaz. Bizim hatun kullanıyor. Hemde düz vites. Hiç sorun yaşamadı. ilk gün 1-2 stop ettirdi. Balata bitikti pedal çok sertti. Ayar yapamıyordu. Balata değişince o sorun da kalmadı. Sizinki ile aynı şartlarda kullanıyor. İleride de kullanacak yani.

LPG konusuna gelirsek. Araca emilatörlü lpg takılır. Yada vardır. Motor arızası vermez. Benim önceki aracım da avensis değildi ama emilatörlü lpg vardı. İyi ki sıralı değildi. Yaz kış direk lpg de çalıştırıp hiç benzin tüketmeden kullanıyordum. Sıralıda motor ısınınca gaza geçiyor. O zamana kadar okula ulaşıyor zaten.

Ateşleme sistemi orijinal parçalar ile bakımlı tutulmalı. Yoksa kazan patlatır.

Yalnız ne olursa olsun artık LPG ile uğraşmamak lazım. Dizel otomobiller ucuzladı artık.  Yok ayar tutması yok relanti düşüklüğü yok ışıkta stop etti. Bizim hanım bazen kızıyodu. Her durduğumda direk stop ediyor diye  :rofl: Zaten motoru kapatacaktın iyi işte diyodum bende.

Dizel bakın diyeceğim onunda otomatiği yok galiba. İşte öyle.

çok teşekkürler. Evet maalesef dizel otomatik araç bulmak cidden çok zor. Bir de temiz kullanılan dizel bulmak. Kafamda birşeyler oluşmaya başladı. Peki bir soru daha. Yakıtınız nasıl? Ne kadar yakıyorsunuz? Biliyorum kuruş hesabı şu dönemde türkiye'de hayal. Hergün fiyat değişiyor. Ama ortalama kaç lt/100 km oluyor? Şehiriçi?

Forumdaki arkadaşlardan samimi bir yardım daha istiyorum. Sizler bir toyota kullanıcıları olarak aşağıdaki araçlardan hangisini neden alırdınız?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2005-otomatik-vites-full-elegant-163300650/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-sunroof-lu-full-plusfull-muayene-yeni-plus-deri-doseme-172834559/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ihtiyactan-acil-satilik-temiz-avensis-85000-km-172759674/detay

Ekleme : Az önce bir tanıdık abimle konuştum. Kendisi birkaç gün bindim o arabalar çok yakıyor dedi. bende ne kadar yakabilir ki dedim. Bana şehiriçi 75 krş dedi. Doğruluğu nedir ki? 75 krş çok yaaa :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #839 : Ağustos 01, 2014, 15:49:05 »
sanırım boya takıntınız yok, ilânlar arasında dolu hasarlı bile var. avensis alınacak diye bu kadar da yangına körükle gidilmemeli derim. bu aracı sonra satmayı düşünüyorsanız bence ya bütçenizi yükseltin ya da araçtan vazgeçin çünkü 2.0 lt otomatik bir aracı türkiye'de satmak çok kolay değildir. özellikle satın almaya niyeti olan insanlar artık araştırma yapıyor. lpg ile uyumu konusunda sıkıntı yaşanabildiğini (gerçek ya da değil) okuyanlar hemen uzaklaşıyor.

yakıt konusunda tecrübeli arkadaşlar vardır ama punto'nun 7.5 lt yaktığı güzergâhta avensis'in de 11 lt civarını geçeceğini sanmıyorum. 75 kuruş için dur kalk ve çok kısa mesafe gerekir ki araç 14-15 lt yakabilsin.