Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617281 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '15
  • 40 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #2020 : Mart 21, 2015, 01:46:31 »
Haklı olabilirsiniz.. Ama 18 yaşından bu yana hep performansı yüksek spor arabalar kullandım ve hevesimi aldım.. Artik hiz tutkunu birisi değilim. Uzun yol dahil 120 yi geçmiyorum..  Cevremi inceleyerek seyehat ediyorum.. Yeni ford focus almayi düşünüyordum. Güncel fiyati 56 bin tl.. Bana göre Corolla focustan daha iyi.. Spor gorunumlu auris lere baktim. Oda cok guzel ama araci ileriye dönük alacagimdan ( bagaj ve genislik arti piyasada tutulmasi) corolla da karar kildim.. Hyundai Renault Pejo tarzi araclar düşünmüyorum. Wv audi mercedes bmw bana göre üst sınıf araçlar.. Su an icin corolla diyorum.. tabi arastirmaya devam ediyorum yorumlari takip ediyorum..  :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 21, 2015, 01:52:37
Daha önce hiç corolla kullanmadim seyahat esnasında hic binmedim..yeni corolla ile test sürüşü yapacağım..

Artı corolla kullanıcılarının yorumları benim için cok onemli..
2015 Corolla 1.33 life brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2021 : Mart 21, 2015, 01:53:25 »
Uzun zamandır markaları araştıriyorum. Son olarak Honda ve Toyotada karar kıldım. Son aracim wv golftü. Aracim bni çok uğraştırdi bakimlarini zamaninda yaptirmama rağmen.. Güvenlik sağlamlık ve fiyat ön planda olduğundan Toyota Corolla 1.33 life almayı düşünüyorum. Arac hem genis hem de gösterişli. 50 bin tl bnim icinde makul bi fiyat..Bana göre bu paraya alacağim en iyi arac.. Aractan fazla bi performans beklemiyorum..Sürekli problem çıkarmasın uzun ömürlü kullanaýim yeter bana..Arac en boş donanım olabilir.. Ama toyotolarda güvenlik donanımlari standart.. bu çok önemli bnim için  :) :)

Haklı olabilirsiniz.. Ama 18 yaşından bu yana hep performansı yüksek spor arabalar kullandım ve hevesimi aldım.. Artik hiz tutkunu birisi değilim. Uzun yol dahil 120 yi geçmiyorum..  Cevremi inceleyerek seyehat ediyorum.. Yeni ford focus almayi düşünüyordum. Güncel fiyati 56 bin tl.. Bana göre Corolla focustan daha iyi.. Spor gorunumlu auris lere baktim. Oda cok guzel ama araci ileriye dönük alacagimdan ( bagaj ve genislik arti piyasada tutulmasi) corolla da karar kildim.. Hyundai Renault Pejo tarzi araclar düşünmüyorum. Wv audi mercedes bmw bana göre üst sınıf araçlar.. Su an icin corolla diyorum.. tabi arastirmaya devam ediyorum yorumlari takip ediyorum..  :)

tabiki ama şöyle bir durum var, pedala basınca gücü hissetmeye alışıksınız. çok üzer sizi 1.33
yaşınız daha genç , bence daha iyi düşünün. Focus isteklerinize daha çok cevap verir. 1.33 life baz donanım bunuda düşünün
herşey güvenlik demek değil,insan ruhunuda şımartmalı :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2022 : Mart 21, 2015, 02:17:10 »
Peki bu 1.2 Turbo motor ne zaman piyasaya çıkacak.. Corolla ve auriste olacak mi.. Bu konudaki bilginiz nedir??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2023 : Mart 21, 2015, 09:03:24 »
Aranıza yeni katıldım ve toyota alarak tam katılmak istiyorum dar bir bütçem var 10-12 civarı 97 1.3xl ve 93 1.6xl ancak bulunabiliyor bu fiyatlara hangisini tavsiye edersiniz. Bir alternatifim daha var 97 2.0 GLİ carina.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3500
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2024 : Mart 21, 2015, 09:48:27 »
Arkadaşlar merbaha kasım ayında Sıfır Toyota auris 1.6 advanced manuel araba aldım (şuanda 3500 KM'de)57.000 tl'ye o zaman Golf 1.2 TSI 68.000 TL idi alamadım şimdi Golf confortline 1.2 TSİ 57.000 TL düşmüş sizce arkadaşlar Toyota auris satıp sıfır Golf 1.2 TSI confortline almak mantıklı olurmu sizce yorumlarınızı alabilirmiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2025 : Mart 21, 2015, 10:00:43 »
al birader neden mantıksız olsun ki!! içinde kalmasın binmedim almadım demezsiz en azından:)
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2026 : Mart 21, 2015, 10:42:14 »
Arkadaşlar merbaha kasım ayında Sıfır Toyota auris 1.6 advanced manuel araba aldım (şuanda 3500 KM'de)57.000 tl'ye o zaman Golf 1.2 TSI 68.000 TL idi alamadım şimdi Golf confortline 1.2 TSİ 57.000 TL düşmüş sizce arkadaşlar Toyota auris satıp sıfır Golf 1.2 TSI confortline almak mantıklı olurmu sizce yorumlarınızı alabilirmiyim.
Anlaşılan içinizde kalmış. [emoji4] Tabakta duracağına midede dursun hesabı, eğer zarar etmeyeceğiniz garanti ise alın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2027 : Mart 21, 2015, 10:49:43 »

Peki bu 1.2 Turbo motor ne zaman piyasaya çıkacak.. Corolla ve auriste olacak mi.. Bu konudaki bilginiz nedir??

Bekleyip görmek gerekiyor, çıkmayacak söylemleri çok fazla var ama belli olmaz sürpriz de olabilir :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2028 : Mart 21, 2015, 11:24:47 »

Sağlam fiyat indirimi olmuş. 1.2 tsı midline plus fiyatına düşmüş neredeyse. Bence değerlendirile bilir tabi min. Zarar göz önüne alınarak. Lakin 68.000 olan galiba dsg şanzımanlı olanıydı.  1.2 tsı confortline donanım olarak ta gayet tatmin edici. Benim de sahibinden de sürekli piyasasını takip ettiği  bir araba.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2029 : Mart 21, 2015, 11:33:16 »
aurisden çok zarar edilmeyecekse bencede mantıklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2030 : Mart 21, 2015, 12:11:27 »
Aranıza yeni katıldım ve toyota alarak tam katılmak istiyorum dar bir bütçem var 10-12 civarı 97 1.3xl ve 93 1.6xl ancak bulunabiliyor bu fiyatlara hangisini tavsiye edersiniz. Bir alternatifim daha var 97 2.0 GLİ carina.
Kimsenin fikri yok mu acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2031 : Mart 21, 2015, 12:16:09 »
Kimsenin fikri yok mu acaba

İbrahim bey,
Konuyu gören arkadaşlar mutlaka cevap verecektir.
Sonuçta cevap vermek için nöbet tutan arkadaşlarımız yok.   ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2032 : Mart 21, 2015, 14:27:14 »
Bu sabah Göztepe'den Tepebaşına geçmek için 07:15 de çıktım evden. Yol bilgisayarını sıfırladım. İkinci köprü den karşıya geçtim. Hava yağmurlu, kalorifer 1. kademe de camlara yönelik. 6. vites 90 - 100 km/h ile 5.7'yi gördüm ki bir ay önce 4.8 gördüm arabam ile. Ve bize misafir olarak gelecek ananem ve iki teyzemi alıp 12 gibi tekrar Göztepeye dönüşe geçtim. 2'den geldim ama tıkalı. 7.4'ü gördüm en fazla.

Shift lambası var, vites uyarı ışığı. Atıyorum, düz yolda giderken 2000 devir de uyarı lambası yanar ve vites değiştirirsen ekonomik olur araba. Ama 2000 deviri pas geçip 2800 - 300 devir de tekrar uyarı lambası yanarken vites değiştirirsen performanslı olur ama çok da ekonomik olmaz. Ölçmedim ama çok da zararlı değil. Atıyorum, yokuş çıkıyorsun. 2. vites ile bu vitesin çıkacağı yokuşu çıkıyorsun ve shift yanıp 3'e at dedi. Sen kalkıp eğer o an 3'e atarsan yığılırsın ve sonra forumlar da "1.33 Corolla gitmiyor arkadaş" konuları açılır peş peşe. Ama yok sen o lambayı pas geçip yokuşu 2 ile çıkıp deviri bulduğun atarsan 3'e her yolu gidersin. 120 üzeri hızlara da çıktım. Çıkmıyor değil yani.  Ara hızlanmalar çok önemli değilse ideal bir arabadır. Ama yok ara hızlanmalar da atik olsun dersen başka alternatiflere yönel derim. Ancak dediğim gibi, 2000 devir üzeri devir de vites değiştirirsen canlıdır araba. Ancak 150 HP ve üzeri bir arabanın performansı da yoktur. 99 HP / 128 NM tork.. Şahsen yıllarca küçük motorlu arabalar kullandığımdan dilinden anlarım diyerek aldım. 2700 km yi devirdim pişman da değilim. Asıl hünerini Bodrum yolunda ve Sabuncubeli rampasında gösterecek.

Tercih senin, karar senin.  :)
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2033 : Mart 21, 2015, 14:41:52 »
Ne istidiğini bilmek çok önemli.Aracı limitleri içerisinde kullanırsan kesinlikle yeterli bir araçtır.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2034 : Mart 21, 2015, 14:43:42 »
Motorun ufak olmasi benim icin önemli değil. Aracin beygiri ve torku önemli. Clio nun 0.9 motoru var 90 hp test sürüşü yaptım. Babamin 1.4 dizel ford fusion aracından daha seri gidiyor. Bu devirde artık yakıt önemli.. Aractan performans beklemiyorum.. uzun yolda 120 km hizla giderken motor bağırmasın yeter..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2035 : Mart 21, 2015, 15:02:17 »
eğer performans beklentin yoksa Corolla çok ideal ama keşke bütçeni biraz daha kasıp 1,6 132 beygirlik bir Corolla alsan
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2036 : Mart 21, 2015, 15:10:50 »
Hakli olabilirsiniz.. Ama aradaki fark 11 bin tl.. 1.2 motor cikarsa 1.2 corolla alabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2037 : Mart 21, 2015, 15:27:36 »
golften sonra life üzmesin sizi?
sorun çıkartmayabilir ama malzemeye razımısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2038 : Mart 21, 2015, 15:32:11 »
Hakli olabilirsiniz.. Ama aradaki fark 11 bin tl.. 1.2 motor cikarsa 1.2 corolla alabilirim.

1,2 turboyu bizde sabırsızlıkla bekliyoruz çünkü gerek tüketim gerekse performans olarak çok güzel değerlere sahip
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2039 : Mart 21, 2015, 15:36:15 »
Raziyim ben.. Corolla hosuma gidiyor..