Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617423 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #1820 : Şubat 12, 2015, 17:42:29 »
Zafer abi eyvallah yeti güzel arabadır ama bi CRV veya Sportage olmaz olamaz abi :)
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1821 : Şubat 12, 2015, 18:37:19 »
Enes ecoboost da da bu sıkıntının olduğunu duydum. Özellikle focus III 2011-2012 arası benzinlileri araştırdığımda bu sonuca ulaştım. Focus ile alakalı bir kulüpte bu açıkça tartışılmaktaydı. Emin değilim ancak böyle bir durum varsa kötü bir durum. İyi araştırmak gerekiyor. Bilemiyorum. Çünkü çok sevdiğim ve genel olarak çok başarılı bir model.
Focus 3'te EPAS var. Yani hidrolik pompa yok. Bu da sorunları beraberinde getirebilir, araştırmak lazım. Hoş bir durum değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1822 : Şubat 12, 2015, 19:02:46 »
Zafer abi eyvallah yeti güzel arabadır ama bi CRV veya Sportage olmaz olamaz abi :)

Eyüp kardeşim CRV için tabi ki bir şey söylemem mümkün değil fakat Sportage filan vs vs hikaye ve arkadaş 2007 model CRV o fiyat dediği için 65.000 e sıfır Yeti'yi önerdim. Ayrıca bahsedilen araçların hepsi benzinli modeller 9-10 litre yakarım diyorsan eyvallah Sportage kasa olarak hoş bir model ama diğer her açıdan Yeti derim. Kesinlikle bir Yeti performansını 1.6 benzinli olan modeller vermez. Lütfen yurtdışı kullanıcı ve uzmanların test ve yorumlarını araştırın bakalım İX35 Sportage filan nerelerde bu sınıftaki araçların içinde Yeti ilk 3 içindedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1823 : Şubat 12, 2015, 19:46:32 »
Doğrudur abi sonuçta sıfır arabayla 2007 model bir olmaz
 CRV ve Sportage yeti ile ayni sınıf araçlar degil. Benim demek istedigim bu
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1824 : Şubat 12, 2015, 19:54:55 »
Doğrudur abi sonuçta sıfır arabayla 2007 model bir olmaz
 CRV ve Sportage yeti ile ayni sınıf araçlar degil. Benim demek istedigim bu

CRV'yi bilemem fakat bence Sportage ile Yeti aynı sınıftadır. Aşağıda linkini verdiğim siteyi incelersen Yeti'nin hangi araçlarla kıyaslandığını ve o bilinen hangi modelleri geride bıraktığını görebilirsin. İX35 3.5 puan Sportage 4.1 puan Yeti 4.5 puan almış. Bu sitede tüm modellerin puanları mevcut.

http://www.carbuyer.co.uk/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1825 : Şubat 12, 2015, 20:51:05 »
Şu yetiyi neden herkes ticari sınıfına sokuyor, yazık günah valla. Yurtdışında Qashqai den sonra en çok puan verilen araç. Bunun dışında Hyundai ix35 ve Kia sportage ın yakıt tüketimlerinin çok olduğu bilinen bir şey. Az yakıt için Qashqai dizel, Skoda yeti, ve Mitsubishi ASX i tavsiye edebilirim. ASX, b sınıfları kadar yakıyor hatta.

Ekleme: Honda CRV de bir crossover. Yeti, qashqai, asx, sportage, ix35 de crossover. belki crv boyut olarak biraz daha büyüktür.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1826 : Şubat 13, 2015, 00:10:58 »

Ekleme: Honda CRV de bir crossover. Yeti, qashqai, asx, sportage, ix35 de crossover. belki crv boyut olarak biraz daha büyüktür.

Mutlu bu dediğin çok doğru işte. Aynı sınıfta da olsalar Crv farklı ve büyük bir suv...

Yeni her zaman yenidir ama her yeni de bazı hatırı sayılır eskilerden daha zevkli değildir. Ben Crv'yi tek geçerim koyarım Lpg'yi bakarım uzun yıllarca rahatıma. Tip desen var donanım desen var konfor var gösteriş var sürüş zevki var eksik bir yönü yok. Tek eksiği 2,0 motor olabilir ama o da lpg ile törpülenebilir. Benim kanaatim bu. Kolay kolay arıza veren araç değiller.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1827 : Şubat 13, 2015, 00:12:50 »
Crv oluyorsa Rav4 de  olabilir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1828 : Şubat 13, 2015, 00:15:32 »
Crv oluyorsa Rav4 de  olabilir

İlla ki ama crv daha üstün bir araç... Tabi ki zevkle dayalı. İç-dış tasarım ve donanım crv'de daha yüksek ve daha kaliteli bir iç yapısı var... Hele o el frenine hastayım. Kimisinin hoşuna gitmeyebilir saygım sonsuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #1829 : Şubat 13, 2015, 00:33:35 »
Oğuz haklısın, CRV güzel, hele de dış tasarımı. Zevk, renk meselesi. Rav4 Multidrive S 2010 model 2.0 motor araç kiralamıştım, basması gitmesi çok zevk vermişti, MDS çok konforluydu ve performansı törpülemiyordu, duygusal belki de Toyota'lara karşı :) CRV de güzel. Fiyatları da güzel Rav4 de CRV de yeni model fiyatları ortada. O nedenle daha kompakt ve az yakan modellere yöneliyorum asx ve yeti gibi. Herkesin kriterlerine, aradıklarına bağlı bu sonuçta. :)
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1830 : Şubat 13, 2015, 13:03:27 »
Mutlu bu dediğin çok doğru işte. Aynı sınıfta da olsalar Crv farklı ve büyük bir suv...

Yeni her zaman yenidir ama her yeni de bazı hatırı sayılır eskilerden daha zevkli değildir. Ben Crv'yi tek geçerim koyarım Lpg'yi bakarım uzun yıllarca rahatıma. Tip desen var donanım desen var konfor var gösteriş var sürüş zevki var eksik bir yönü yok. Tek eksiği 2,0 motor olabilir ama o da lpg ile törpülenebilir. Benim kanaatim bu. Kolay kolay arıza veren araç değiller.

Oğuz senin görüşüne de saygı duyarım zevkler ve renkler misali ben şahsen 2007 2.0 benzinli bir CRV'ye  vereceğim para ile ve birde üstüne LPG için masraf yapacağıma sıfır dizel az yakan aracı kesinlikle tercih ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1831 : Şubat 13, 2015, 13:51:38 »
Oğuz senin görüşüne de saygı duyarım zevkler ve renkler misali ben şahsen 2007 2.0 benzinli bir CRV'ye  vereceğim para ile ve birde üstüne LPG için masraf yapacağıma sıfır dizel az yakan aracı kesinlikle tercih ederim.

Tercih meselesi Zafer Bey. Dizel her halükarda avantajlı olmuyor, aynı şekilde lpg takmak ta.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 750
  • Model Yılı: '15
  • 94 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1832 : Şubat 13, 2015, 14:03:52 »
Arkadaşlar merhaba,

2013 model 1.33 cool multidrive s aracımı uzun süre kullanmak üzere hybrid modeli ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Aracım şu an 12 bin km 'de ve yakıt tüketimi 6-6.5 lt aralığında değişmekte.
Ev ile işim arası 6 km ve düz yol.  yılda yaptığım km yaklaşık 20 bin km.
Ayrıca eşimin kullandığı 2006 model d4d MMT aracımı da satıp garajı tek araca düşürmek istiyorum.

Sizlere danışmak isteğim benzinlinin üzerine yaklaşık 10-15 bin tl  vererek hybrid'e geçiş yapmak mantıklı olur mu?
(LPG taktırma alternatifini düşünmüyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #1833 : Şubat 13, 2015, 14:51:28 »
Arkadaşlar merhaba,

2013 model 1.33 cool multidrive s aracımı uzun süre kullanmak üzere hybrid modeli ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Aracım şu an 12 bin km 'de ve yakıt tüketimi 6-6.5 lt aralığında değişmekte.
Ev ile işim arası 6 km ve düz yol.  yılda yaptığım km yaklaşık 20 bin km.
Ayrıca eşimin kullandığı 2006 model d4d MMT aracımı da satıp garajı tek araca düşürmek istiyorum.

Sizlere danışmak isteğim benzinlinin üzerine yaklaşık 10-15 bin tl  vererek hybrid'e geçiş yapmak mantıklı olur mu?
(LPG taktırma alternatifini düşünmüyorum)

İyi bir ustayla lpg de sıkıntı yaşamazsınız. Hybrid sorunuza gelirsek onlar şehiriçi için ideal. Şehiriçi ortalama yakıtı 3.2 lt iken şehirdışında 3.8 e çıkıyor. 100-120 km arası hızda da 5-5.5 lt yakıyor. Uzun yol arabası değil yani Hybrid o parayı veresiye kadar dizel almanız daha mantıklı olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1834 : Şubat 13, 2015, 15:20:08 »
Oğuz haklısın, CRV güzel, hele de dış tasarımı. Zevk, renk meselesi. Rav4 Multidrive S 2010 model 2.0 motor araç kiralamıştım, basması gitmesi çok zevk vermişti, MDS çok konforluydu ve performansı törpülemiyordu, duygusal belki de Toyota'lara karşı :) CRV de güzel. Fiyatları da güzel Rav4 de CRV de yeni model fiyatları ortada. O nedenle daha kompakt ve az yakan modellere yöneliyorum asx ve yeti gibi. Herkesin kriterlerine, aradıklarına bağlı bu sonuçta. :)
Mutlu kardeşim tabi ki düşüncene saygım sonsuz önemli olan araçta aradığın kriterdir. Günümüz de kötü olan araç yoktur neredeyse. Geriye insanın istekleri ve beklentileri kalıyor.
 Ben senin yazılarına istinaden Crv diye ısrar ettim çünkü 2007 yazmışsın. 52,500'e satılık görmüştüm bir ara temiz bir araçtı ama belli ki senin kafan da daha küçük ve yakıtı daha uygun olan bir araç var o zaman kriterler değişir...

Zafer abi benim de senin düşüncene saygım sonsuz. Başta yakıt unsuru yoktu o yüzden Crv dedim ki burada sayılan Suv'ların hepsini kullanma fırsatı buldum. Senin yeti'den daha az yakan bir kriter olacağını sanmıyorum istisnalar hariç tabi (yeni kasa 1,6 dizel crv) yakıt konusu varsa işin içinde ben öneririm Yeti'yi. Ama ben herşeye yakıt olarak bakmadığım için crv dedim, bu sayılan tüm araçlardan daha üstün ve keyifli rav4'de dahil. Ve 2. el piyasası da iyi. Tabi yine başa döndüğümüz zaman ekonomi geliyor ve doğal olarak en başta rav4 ve crv yi listeden çıkarmak gerekiyor...

Ha şunu da söylemeden edemem abicim 2007 crv'nin verdiği zevki 2015 model bir Yeti de veremez Sportage'da veremez... Kriterlerrr kriterlerrr kriterlerrrr... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1835 : Şubat 13, 2015, 15:34:43 »
Oğuz kesinlikle haklısın CRV keyifli olabilir fakat bende şunu belirteyim Yeti 1.6 TDI DSG Elegance hem donanım hem yakıtının ekonomik olması güvenliği ve sürüş keyfi olarak CRV den aşağı değildir bundan emin olabilirsin. Ben 8 yaşında 2007 model isterse o araç Mercedes olsun hiç fark etmez tercih etmezdim onu belirttim. Bu benim şahsi fikrim her kesin kriter vs vs farklıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kilometre: 19000
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1836 : Şubat 13, 2015, 21:03:10 »
Sevgili toyota sahibi abilerim kardeşlerim.Tecrübelerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var lütfen eksik etmeyiniz.Uzun zamandır aradığım aracı bugün buldum.2013 model 18.000 km de boyasız diyor sahibi aracı görüp 38.900 anlaşıp kapora bıraktım yarın baktıracam ama eve gelince içimi bi his kapladı fiyat konusunda sizce de biraz uygun mu acaba ?Ayrıca araçta çelik jant var bi kaç önemsiz çizik bide.
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1837 : Şubat 13, 2015, 21:17:37 »
Sevgili toyota sahibi abilerim kardeşlerim.Tecrübelerinize ve fikirlerinize ihtiyacım var lütfen eksik etmeyiniz.Uzun zamandır aradığım aracı bugün buldum.2013 model 18.000 km de boyasız diyor sahibi aracı görüp 38.900 anlaşıp kapora bıraktım yarın baktıracam ama eve gelince içimi bi his kapladı fiyat konusunda sizce de biraz uygun mu acaba ?Ayrıca araçta çelik jant var bi kaç önemsiz çizik bide.

Aracın km vs vs özellikleri iyi fiyatı da bana mantıklı geldi ama piyasası nedir bilemiyorum. Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • .
  • Kilometre: 19000
  • 53 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1838 : Şubat 13, 2015, 21:23:58 »
Aracın km vs vs özellikleri iyi fiyatı da bana mantıklı geldi ama piyasası nedir bilemiyorum. Hayırlı olsun.

Zafer Hocam cevabınız için teşekkür ederim.İnşallah aranıza katılabilirim .Çocukluk hayalim corolla ile  :asikadam: .Malum sitede çok değişken fiyatlar var açıkçası benzeri araçlara 45 bin civarı yazıyorlar.2011 model 50 bin civarı boyasız kaç tane araca 37 teklif ettim ama olur alamadım.Bunu da böyle bulunca kuşkulandım.Bi de direksiyonu garantiden değişmiş servisten teyit ettim adam zaten gitmeden söylemişti.Aracın km düşürülüp düşürülmediği ekspertizde Dyno testinden anlaşılır mı ?
Bizimkisi bir aşk hikayesi...Çocukluk Aşkı, nasip edene şükür :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1839 : Şubat 13, 2015, 22:02:13 »

Zafer Hocam cevabınız için teşekkür ederim.İnşallah aranıza katılabilirim .Çocukluk hayalim corolla ile  :asikadam: .Malum sitede çok değişken fiyatlar var açıkçası benzeri araçlara 45 bin civarı yazıyorlar.2011 model 50 bin civarı boyasız kaç tane araca 37 teklif ettim ama olur alamadım.Bunu da böyle bulunca kuşkulandım.Bi de direksiyonu garantiden değişmiş servisten teyit ettim adam zaten gitmeden söylemişti.Aracın km düşürülüp düşürülmediği ekspertizde Dyno testinden anlaşılır mı ?

Dediğine göre fiyat iyi araştırmışsın ama aracı güvendiğin bildiğin bir yerde iyice baktır satıcının dediği gibi ise tekrar hayırlı olsun.