0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet siz yanlis hatirlamiyirsam aylar once "Sadece Bir Ruzgar Ariyorum" konulu bir baslik acip sonrada ortadan kaybolmustunuz.Tabi sizin ugramadiginiz konunuzda forum uyesi arkadaslar birbirine girmisti.Goruyorumki bu konunuzda da ayni sey olacak gibi duruyor.Bu sebeple size tek onerim su olacak.Siz iyimisimi hic toyota filan almayin...Size soyleyebilcegim en objektif yorum su olur.Gidin İs Sagligi ve Guvenligi Malzemeleri satan bir yerden 3-4 gunlugune Gurultu Olcum Cihazi kiralayin.kullanimi cok basit zaten.Sonra aklinizda hangi marka ve model arac varsa hepsini test edin ve cihazdaki degerleri hem tasli asfalt hemde duz asfalt icin not edin.gurultu seviyesi kullanilan lastik ilede orantili oldugu icin en sessizi Continental diyebilirim.sonrasinda ise butcenize gore kiyaslama yapin.Bazen gonlunuzun istedigini almaya butcede yetmiyor malesef.Bu sekilde madem sessizlik bu kadar onemli sizi daha dogru bir karar almaniza sebep olur.Japon araclari Toyota-Subaru-Honda-Suzuki alman araclari kadar yol sesi yalitiminda basarili degildir.Ancak bunu Ziebartta komple alt takim-davlumbazlara yalitim malzemesi kaplanarak arac icin fark edilir bir sekilde azaltiyor.Arkadasimin 2014 Honda Crv'sinr yapildi ben sahit oldum yani.Toyota almayin derken bunlari kastettim.Sizi uzebilir.Yeni alacaginiz arac simdiden hayirli olsun...
Google a Samsung SM5 yazınca fikirlerim değişmişti benim
ya bunlar nasıl insan telefondan televizyona kepçe dozer kamyon buzdolabı çamaşır makinası şimdide araba yapmışlar valla helal olsun bu adamlara 50 sene önce 1 tabur asker göndermişiz o durumdan kurtulup suan dünyaya teknoloji satıyorlar.
Fehmi bey polemiği başlatan sizsiniz yazınızı bir daha gözden geçiriniz bu forum için bizim demişsiniz forum sizin olduğu kadar bizimde forumumuz kaldı ki kimsenin böyle bir şey söylemeye hakkının olmadığını düşünüyorum sizden yaklaşık 2 sene öncesinde üye olmuşum 10 yıldan fazladır Toyota kullanıcısıyım benim Skoda bayisi olduğumu söylüyorsunuz kusura bakmayın da Yeti ile buzdolabı taşıma işine bile girmişsiniz evet Yeti ile buzdolabı da iyi taşınır çünkü arka koltuklarını saniyeler içinde tamamen sökebilir aracı kapalı kasa kamyonet yapabilirsiniz ben kendi mantığımla arkadaşı sıfır araca yönlendirdim örnek verdim ve bir çok farklı model sıfır model alınabilir dedim kaldı ki herkesin dilediği aracı alması ve kullanması kendi iradesidir ben size Avensisiniz varda arkadaşa satmak istiyormusunuz diye soruyormuyum veya siz Toyota bayisimisiniz diye soruyormuyum marka fanatikliği yapmaya gerek yok burada herkes kendi fikrini söyler geçer neden benim Skoda dememe takıldınız ki neden benim yorumumdan alıntı yapma ihtiyacı hissettiniz ki veya ne gerek vardı Skoda'ya bu derece kızmanızın özel bir sebebimi vardır. Yeti'de 1.4 TSI 1.2 TSI benzinli motor seçeneği vardır dizel olarak yalnızca 1.6 TDI ve 2.0 TDI 4X4 vardır. Size de iyi akşamlar.
-Bizim forum demişim sahiplenmişim ne güzel.. Benim olduğu kadar sizin de forumunuzdur tabi ki..burda sizi dışlamak için yazılmış bişey yok, anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz... -burası toyota forumu, insanların ağırlıklı toyotayı savunmaları normal..kaldı ki ben toyotayı savunmuyorum veya skodayı yermiyorum. Her konunun altına skoda yazmanız dikkatimi çekti, bunu belirttim.. MMT nasıl kullanılmalı konusunun altında dsg şanzımanın mükemmelliğine ilişkin iletiler yazıyorsunuz.. En iyi SUV sizce hangisidir konusunun altına Yeti'yi SUV sınıfında gördüğünüze dair sayfalarca yazıyorsunuz,tartışıyorsunuz vs vs.. kasttettiğim budur...Lütfen yazılanların arasında iğneleme, açık bulma, laf sokma gibi art niyetli şeyler aramayın..Amacım latife yapmaktı konu fazlası ile uzadı..
Fehmi bey gerçekten sizi anlamak çok zor sizin eleştirdiğiniz ve hoşunuza gitmeyen MMT nasıl kullanılmalı konusundaki yorumlarım aşağıdadır. Bu mesajlarda ben bu forumda yazılmaması gereken ve ya bana garip bir şey bulamadım. Sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamak gerçekten çok zor. Toyota kullanıcısı Murat arkadaşımız benim MMT konusunda yaptığım yorumlara teşekkür etmiş fakat nedense size bu bilgilendirme ve tecrübe yazılarım garip gelmiş sanırım size göre bu durumda MMT şanzıman sistemi DSG'den daha iyi performanslı ve konforlu oluyor. Tabi ki eleştiri ve tartışma saygı ve sevgi çerçevesinde olmalı bu gayet doğaldır. Fakat eleştiri eğer dozunu aşarsa bu hoş olmaz. Amacınızın latife yapmak olduğunu söylüyorsunuz fakat yine benim bazı konularda yazdığım yorumlara atıfta bulunuyorsunuz. Bu durumda nasıl bir algı oluşturmasını bekliyorsunuz benim anlamak istediğimi anlamak ister gibi bir durum yok yanıtlarınızdan gayet açık anlaşılıyor. Latife yaptıysanız ve bende bunu yanlış veya ciddi anlamışsam özür diler geçerdiniz.İLK MESAJIM:Bende ilk kez MMT şanzımanın bir diğer versiyonu DSG kullanıyorum maalesef otomatik vitesler ile ilgili bilgim yok denecek kadar az sanırım aralarındaki tek fark DSG nin çift kavrama oluşu bundan dolayı da çok keyifli konforlu vites değişimleri ve vites değişim performansı var ben duruşlarda veya çok uzun olmayan beklemelerde N konumuna almıyorum. Frene bastığımda kavramalar zaten ayrılmış oluyor ve bunu devir saatinden 800 rpm rolanti devirine düşmesinden anlayabiliyoruz. Ayağımı frenden hafif kaldırdığımda hiç gaz vermeden devir 1000 rpm yükseliyor kavrama başlıyor ve araç hareketleniyor.İKİNCİ MESAJIM: Tabi arada sorulan sorulara ve başka yorumlara istinaden DSG nin farkı çift kavrama olması R-1-3-5 vitesler bir kavrama üzerinde 2-4-6 diğer kavrama üzerinde siz 2'ci viteste iken 3'cü vites diğer mil üzerinde hazırda bekletiliyor ve uygun devirde sadece kavrama gerçekleşiyor sarsıntısız ve konforlu bir vites değişimi oluyor aracın vites değiştirdiğini ekrana bakmazsanız kesinlikle anlayamıyorsunuz. Bu konforun yanı sıra manuel vites değerlerinde yakıt tüketimine ulaşabiliyor benim aracım DSG7 kuru kavrama ve 1300-1500 devirde vites değiştiriyor tabi yol durumu ve şartlara göre bazen güç ve rampalarda ivme kazanmak istediğinizde 3500-4000 devire kadar vitesi değiştirmiyor. Kick down yaptığınızda ve tekrar gaza yüklendiğinizde ani ve çok seri bir şekilde 3 vites birden düşebiliyor. DSG müthiş konforlu performanslı ve ekonomik bir şanzıman şu an için çok memnunum.İletiyi düzenleModeratöre rapor et 5.46.170.89Murat Koyuncuoğlu (32320)Bu mesaj için, 1 üye teşekkür etti!Alıntı yapılan: zafer kesenler (15220) - Ocak 01, 2015, 18:16:37DSG nin farkı çift kavrama olması R-1-3-5 vitesler bir kavrama üzerinde 2-4-6 diğer kavrama üzerinde siz 2'ci viteste iken 3'cü vites diğer mil üzerinde hazırda bekletiliyor ve uygun devirde sadece kavrama gerçekleşiyor sarsıntısız ve konforlu bir vites değişimi oluyor aracın vites değiştirdiğini ekrana bakmazsanız kesinlikle anlayamıyorsunuz. Bu konforun yanı sıra manuel vites değerlerinde yakıt tüketimine ulaşabiliyor benim aracım DSG7 kuru kavrama ve 1300-1500 devirde vites değiştiriyor tabi yol durumu ve şartlara göre bazen güç ve rampalarda ivme kazanmak istediğinizde 3500-4000 devire kadar vitesi değiştirmiyor. Kick down yaptığınızda ve tekrar gaza yüklendiğinizde ani ve çok seri bir şekilde 3 vites birden düşebiliyor. DSG müthiş konforlu performanslı ve ekonomik bir şanzıman şu an için çok memnunum.Bilgi için teşekkürler. Çift kavrama sanırım Dizel Toyota'da bir süre daha olmayacak. Ben alıştım sarsıntılı vites geçişine, çok rahatsız olmuyorum ama yakıt ekonomisi son derece önemli.
Makyajlı Corolla lar 132 beygir değil ki aynı makyajsız gibi124 beygirdir. Yeni Corollalar 132 beygir.