Gönderen Konu: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler  (Okunma sayısı 617461 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
Ynt: Arşivlenmiş Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler
« Yanıtla #1680 : Ocak 05, 2015, 21:54:22 »
Avensis'in fiyatı model ve km göre aşırı yüksek. Diğer iki seçenekte bana göre mantıklı değil bahsedilen fiyatlara veya üstüne biraz daha konur dizel ve bir çok model sıfır alınabilir. Örnek verecek olursam kullanıcılarının çok memnun olduğu benim de çok beğendiğim bir model Skoda Rapid Spaceback 1.6 TDI Elegance 56.000 tl ve bu aracı pazarlıkla 53.000 civarında alabilirsiniz.

Zafer bey sizin skoda bayisi olduğunuzdan şüpheleniyorum :D  Allah muhafaza buzdolabı önerisi için bizim foruma konu açsak, "hangi marka aldığınız önemli değil,  önemli olan hangi araçla taşıdığınız..buzdolabını skoda yeti 1.4 TDI comfort kadar güzeli taşıyanı görmedim" yazacaksınız nerdeyse..  Alınmayın lütfen ama her konunun altında skoda skoda skoda..

Arkadaşlar fiestam vardı sattım.Sıra d segmenti araba almaya geldi!!!!!........
Ammaaaa aylardır düşündüğüm Avensisin fiyatlarına bakıyorum tavan yapmış durumda 2010-2011 beyaz...Zaten 2.el piyasası zayıf olan bir arabayı yüksek fiyattan almakta koyacak gibi bide busene 2 alt kasa olacak.Ama bir yanımda bul nbi avensis bak keyfine diyo.Şimdi asıl soruya geldi.Açıkcası ben konfor arıyorum böyle ses mes gelmesin yolsesini kastediyorum sülün gibi yayılsın gitsin yolda :) istiyorum Önümde 3 aday var.Sizce hangisi mantıklı.

1.AUDİ A4(B7 KASA) 2006 1.6  60.000 KİLOMETREDE    FİYAT :45000
2.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-27.000-de-garaj-arabasi-passat-1.6-trendline-154187090/detay
3.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2011-model-avensis-elegant-extra-full-paket-hatasiz-lpg-li-195549421/detay

aVENSİSLERİN alt kasaları niçin bu kadar pahalı oldu biranda satılırmı bunlar bu fiyata gidermi yani...
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR

Audi muhakkak ki bu araçlardan bir tık öndedir ancak bu verdiğiniz araçlarda model yılı bakımından ciddi fark var.. Bu 3 seçeneğin arasında avensis bence öne çıkıyor ancak fiyat sizin de dediğiniz gibi pahalı.. Bence farklı avensislere yönelin.. Murat beye de kesinlikle katılıyorum; lpg'li kullanacaksanız( ki kullanacaksanız avensis bu 3 secenek arasında tek lpg takılabilen araç) lpg siz araç alıp kendiniz taktırın..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1681 : Ocak 05, 2015, 22:03:39 »
Zafer bey sizin skoda bayisi olduğunuzdan şüpheleniyorum :D  Allah muhafaza buzdolabı önerisi için bizim foruma konu açsak, "hangi marka aldığınız önemli değil,  önemli olan hangi araçla taşıdığınız..buzdolabını skoda yeti 1.4 TDI comfort kadar güzeli taşıyanı görmedim" yazacaksınız nerdeyse..  Alınmayın lütfen ama her konunun altında skoda skoda skoda..

Audi muhakkak ki bu araçlardan bir tık öndedir ancak bu verdiğiniz araçlarda model yılı bakımından ciddi fark var.. Bu 3 seçeneğin arasında avensis bence öne çıkıyor ancak fiyat sizin de dediğiniz gibi pahalı.. Bence farklı avensislere yönelin.. Murat beye de kesinlikle katılıyorum; lpg'li kullanacaksanız( ki kullanacaksanız avensis bu 3 secenek arasında tek lpg takılabilen araç) lpg siz araç alıp kendiniz taktırın..

Evet kardeşim Skoda bayisiyim ayrıca size ne oluyor onu anlamadım ki bir problem mi var ben kendi fikrimi beyan ediyorum benim Skoda almam veya kullanmam ile ne alakası var yazdığım yoruma dikkat ederseniz bir çok model alınabilir demişim ve örnek olarak Rapid gelmiş sizce de mantıklı değil mi 2011 60000 km bir araca göre aynı fiyata hangisini alınır ayrıca Yeti'de 1.4 dizel motor seçeneği yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1682 : Ocak 05, 2015, 22:05:24 »
Tartışmasız Audi A4. Tabi arabanın durumu nasıl bilmiyorum. Passatla aynı performanstadır hemen hemen bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1683 : Ocak 05, 2015, 22:28:18 »
 :alkis: :alkis:teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere ...Demekki neymiş (kendime söylüyrum)yol sesi aldığı için avensis alınmıyormuşş...Yol sesi alan bir araç kim ne derse desin konforlu bir araç değildir benim gözümde o yüzden vazgeçtim avensis almaktan teşekkürler arkadaşlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1684 : Ocak 05, 2015, 22:44:59 »
50 bin tl   civari araclarin cogu Yol sesini alir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1685 : Ocak 05, 2015, 22:47:47 »
Evet kardeşim Skoda bayisiyim ayrıca size ne oluyor onu anlamadım ki bir problem mi var ben kendi fikrimi beyan ediyorum benim Skoda almam veya kullanmam ile ne alakası var yazdığım yoruma dikkat ederseniz bir çok model alınabilir demişim ve örnek olarak Rapid gelmiş sizce de mantıklı değil mi 2011 60000 km bir araca göre aynı fiyata hangisini alınır ayrıca Yeti'de 1.4 dizel motor seçeneği yoktur.

Sizinle polemiğe girmeyeceğim..Sadece görüşümü söyledim, hala bana yeti de 1.4 motor yok, yalan mı ama rapid mantıklı değil mi diye yazıyorsunuz..

iyi akşamlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1686 : Ocak 05, 2015, 23:15:39 »
50bin liralık arabaların hepsi yol sesi alırsa kaç paralık olacak hocam daha :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1687 : Ocak 05, 2015, 23:19:21 »
A4 veya passat alirdim   avensis zor o paraya sanki
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1688 : Ocak 05, 2015, 23:20:27 »
Passatcı arkadaşlar bana kızabilir. Ben Skoda Superb diyorum. Avensis'ten sonra ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1689 : Ocak 05, 2015, 23:21:36 »

Sizinle polemiğe girmeyeceğim..Sadece görüşümü söyledim, hala bana yeti de 1.4 motor yok, yalan mı ama rapid mantıklı değil mi diye yazıyorsunuz..

iyi akşamlar..

Fehmi bey polemiği başlatan sizsiniz yazınızı bir daha gözden geçiriniz bu forum için bizim demişsiniz forum sizin olduğu kadar bizimde forumumuz  kaldı ki kimsenin böyle bir şey söylemeye hakkının olmadığını düşünüyorum sizden yaklaşık 2 sene öncesinde üye olmuşum 10 yıldan fazladır Toyota kullanıcısıyım benim Skoda bayisi olduğumu söylüyorsunuz kusura bakmayın da Yeti ile buzdolabı taşıma işine bile girmişsiniz evet Yeti ile buzdolabı da iyi taşınır çünkü arka koltuklarını saniyeler içinde tamamen sökebilir aracı kapalı kasa kamyonet yapabilirsiniz ben kendi mantığımla arkadaşı sıfır araca yönlendirdim örnek verdim ve bir çok farklı model sıfır model alınabilir dedim kaldı ki herkesin dilediği aracı alması ve kullanması kendi iradesidir ben size Avensisiniz varda arkadaşa satmak istiyormusunuz diye soruyormuyum veya siz Toyota bayisimisiniz diye soruyormuyum marka fanatikliği yapmaya gerek yok burada herkes kendi fikrini söyler geçer neden benim Skoda dememe takıldınız ki neden benim yorumumdan alıntı yapma ihtiyacı hissettiniz ki veya ne gerek vardı Skoda'ya bu derece kızmanızın özel bir sebebimi vardır. Yeti'de 1.4 TSI 1.2 TSI benzinli motor seçeneği vardır dizel olarak yalnızca 1.6 TDI ve 2.0 TDI 4X4  vardır. Size de iyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1690 : Ocak 05, 2015, 23:28:08 »
Bakınız, Mehmet Keskin bey, araçları denemenizi test etmenizi tavsiye ederim. Bayide yada birinde araca binip oturmak şu bu var mı demek birazcık eksik kalıyor.
Önerilere ve düşüncenize bakılacak olursa D segmenti istiyorsunuz. Bu araçlar kişiden kişiye değişir. Ben Passattan ses almam yada Avensisten almam. Mercedesten ses alıp aracını satanlar var (C serisi bu)
Bakınız Volvo var gerçekten çok iyi ,kullanıcılarıda beğeniyor. Superb bence Passattan daha iyi,ama bence.
Fikir alma konusundada Volvo derim ben.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1691 : Ocak 05, 2015, 23:36:30 »
Tüp takılmayan benzinli araç yoktur sadece uygun kit üretilmemiştir :)
Bu arada fsi ve tsi araçlarada oto gaz uygulamaları mevcut.
Passat  eski atmosferik 1.6 benzinli motor ise gaza tamamen uyum saglayan efsana vw motorudur ki. 1.6 benzinli golfler astronomik rakamlara satılıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1692 : Ocak 05, 2015, 23:52:45 »
45 civarı 2011+ avensis der çekilirim
(bende katılıyorum lpg siz alınmalı yeni montaj yapılmalı)
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1693 : Ocak 05, 2015, 23:53:55 »
bu ara listenize latitude de ekleyin derim hakkında çok bi bilgi sahibi eğilim ama dizel oluşu ,donanımı ve kozmetik olarak güzel gibi
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1695 : Ocak 06, 2015, 00:39:48 »
bu ara listenize latitude de ekleyin derim hakkında çok bi bilgi sahibi eğilim ama dizel oluşu ,donanımı ve kozmetik olarak güzel gibi

latitude iyi güzel araç gibi duruyor ama sadece motoru için iyi denilebilir.
Google a Samsung SM5 yazınca fikirlerim değişmişti benim :)

ben derim ki test edin kendiniz karar verin.  ama kafanızda almak istediklerinizi ihtiyaç ve isteklerinizi artısı ve eksisi ile belirleyin :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1696 : Ocak 06, 2015, 05:51:08 »
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkese sağlıklı bir yıl dilerim.

Babamda 98 efsane var satıp 2011 model civarı corolla yada auris bakıyoruz(dizel)

Bu model yılında yağ yakma sorunu olduğunu biliyorum.

Temiz bir araba bulmuş fakat yıl olarak tam da 2011 e denk geldi. Burası doğru yerimi sormak için bilmiyorum ama sizce başka yıl mı bakalım  ne dersiniz?

Araç toyota çavdarlı bursa bayisinde satılık.
Servis geçmişine bakın. Auriste çok karşılaşılan durum değildi. Daha çok corollalarda yağ yakma oldu. Aynı motor ama tr ye gelip Aurise monte edilen motorlar farklı bir seri sanırım. Yağ yakma gibi bir durum varsa zaten garantiden işleme alınmıştır. Ve tavsiyem eğer Auris alınacaksa makyajlı olmalı. Makyajsız Auris bence tırt.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1697 : Ocak 06, 2015, 07:21:43 »
Bakınız, Mehmet Keskin bey, araçları denemenizi test etmenizi tavsiye ederim. Bayide yada birinde araca binip oturmak şu bu var mı demek birazcık eksik kalıyor.
Önerilere ve düşüncenize bakılacak olursa D segmenti istiyorsunuz. Bu araçlar kişiden kişiye değişir. Ben Passattan ses almam yada Avensisten almam. Mercedesten ses alıp aracını satanlar var (C serisi bu)
Bakınız Volvo var gerçekten çok iyi ,kullanıcılarıda beğeniyor. Superb bence Passattan daha iyi,ama bence.
Fikir alma konusundada Volvo derim ben.
Hakikaten İskandinav otomobilleri sessizlik konusunda çok başarılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1698 : Ocak 06, 2015, 08:48:50 »
Ammaaaa aylardır düşündüğüm Avensisin fiyatlarına bakıyorum tavan yapmış durumda 2010-2011 beyaz...Zaten 2.el piyasası zayıf olan bir arabayı yüksek fiyattan almakta koyacak gibi bide busene 2 alt kasa olacak.Ama bir yanımda bul nbi avensis bak keyfine diyo.Şimdi asıl soruya geldi.Açıkcası ben konfor arıyorum böyle ses mes gelmesin yolsesini kastediyorum sülün gibi yayılsın gitsin yolda :) istiyorum Önümde 3 aday var.Sizce hangisi mantıklı.

2.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-27.000-de-garaj-arabasi-passat-1.6-trendline-154187090/detay
3.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2011-model-avensis-elegant-extra-full-paket-hatasiz-lpg-li-195549421/detay

aVENSİSLERİN alt kasaları niçin bu kadar pahalı oldu biranda satılırmı bunlar bu fiyata gidermi yani...
TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR

hocam açık açık söyle ben toyota istemiyorum arkadaş, başka marka özellikle alman istiyorum yumuşata yumuşata ancak bu şekilde yazabildim 3. sıradaki avensiside görüntü olsun diye koydum de rahat ol eleştirmezler seni  burası demokratik bir forum :rofl:
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1699 : Ocak 06, 2015, 10:22:18 »

TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR

Mehmet siz yanlis hatirlamiyirsam aylar once "Sadece Bir Ruzgar Ariyorum" konulu bir baslik acip sonrada ortadan kaybolmustunuz.Tabi sizin ugramadiginiz konunuzda forum uyesi arkadaslar birbirine girmisti.
Goruyorumki bu konunuzda da ayni sey olacak gibi duruyor.
Bu sebeple size tek onerim su olacak.
Siz iyimisimi hic toyota filan almayin...
Size soyleyebilcegim en objektif yorum su olur.
Gidin İs Sagligi ve Guvenligi Malzemeleri satan bir yerden 3-4 gunlugune Gurultu Olcum Cihazi kiralayin.kullanimi cok basit zaten.
Sonra aklinizda hangi marka ve model arac varsa hepsini test edin ve cihazdaki degerleri hem tasli asfalt hemde duz asfalt icin not edin.gurultu seviyesi kullanilan lastik ilede orantili oldugu icin en sessizi Continental diyebilirim.sonrasinda ise butcenize gore kiyaslama yapin.
Bazen gonlunuzun istedigini almaya butcede yetmiyor malesef.
Bu sekilde madem sessizlik bu kadar onemli sizi daha dogru bir karar almaniza sebep olur.
Japon araclari Toyota-Subaru-Honda-Suzuki alman araclari kadar yol sesi yalitiminda basarili degildir.
Ancak bunu Ziebartta komple alt takim-davlumbazlara yalitim malzemesi kaplanarak arac icin fark edilir bir sekilde azaltiyor.Arkadasimin 2014 Honda Crv'sinr yapildi ben sahit oldum yani.
Toyota almayin derken bunlari kastettim.Sizi uzebilir.
Yeni alacaginiz arac simdiden hayirli olsun...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)