Gönderen Konu: ÖTV'de artış!  (Okunma sayısı 18540 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: ÖTV'de artış!
« Yanıtla #80 : Ekim 14, 2011, 12:44:08 »
Şu somali için toplanan yardımı Türkiye nin doğusu için deselerdi bu kadar para toplanmazdı. Bizim hassas noktamız doğu illerimiz gidin görün yolsuz sussuz elektriksiz bi sürü köy var . Geçim sıkıntısı çeken ayağında ayakkabı olmayan bi sürü çocuk var .

Yeşil semaye, niye uzak arap ülkeleri yada kimsenin önemsemediği yerlere yardım görürmek için kendileriyle yarışıyorlar..Oysaki madem böyle bi iyi niyet düşünceniz var ozaman kendi söküğünüzü dikin ondan sonra  ne iyilik yapacaksanınz yapın..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ekim 14, 2011, 12:44:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ekim 14, 2011, 13:29:48 »
Şu somali için toplanan yardımı Türkiye nin doğusu için deselerdi bu kadar para toplanmazdı. Bizim hassas noktamız doğu illerimiz gidin görün yolsuz sussuz elektriksiz bi sürü köy var . Geçim sıkıntısı çeken ayağında ayakkabı olmayan bi sürü çocuk var .

Yeşil semaye, niye uzak arap ülkeleri yada kimsenin önemsemediği yerlere yardım görürmek için kendileriyle yarışıyorlar..Oysaki madem böyle bi iyi niyet düşünceniz var ozaman kendi söküğünüzü dikin ondan sonra  ne iyilik yapacaksanınz yapın..

Kerem bey zaten doğunun yarısının elektrik parasını biz ödemiyomuyuz.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ekim 14, 2011, 14:13:04 »
Arkadaşlar, konuyu polemik doğurabilecek noktalara çekmeyelim lütfen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Ekim 14, 2011, 18:36:14 »
bu olaylardan mtv de etkilenir mi acaba? malum 2000 cc avensisim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ekim 14, 2011, 18:49:04 »
Hakkı Abi, saolasın :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Ekim 14, 2011, 19:09:42 »
Kerem bey zaten doğunun yarısının elektrik parasını biz ödemiyomuyuz.

orası bilinen bi gerçek zaten bu vergi yükü de TSK ve bilimum üçkağıtların sonucu ortaya çıkıyor..

Arkadaşlar, konuyu polemik doğurabilecek noktalara çekmeyelim lütfen.

Hakkı abi bize galiba bu cümle :)

msj alındı tamam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ekim 14, 2011, 19:13:45 »
Emin olmamakla birlikte az önce eve gelirken bakkalla konuştum ssigara fiyatlarını verdi bide yeni güncelleme ile birlikte kısa marlboro 10 lira winston 7.5 lark 6.25 :) bakkalın yalancıyım valla arkadaşlar :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Ekim 14, 2011, 20:02:53 »
Emin olmamakla birlikte az önce eve gelirken bakkalla konuştum ssigara fiyatlarını verdi bide yeni güncelleme ile birlikte kısa marlboro 10 lira winston 7.5 lark 6.25 :) bakkalın yalancıyım valla arkadaşlar :)

Mehmet bu gidişle bakkallar zaten satıyodu el altından kaçak sigara şimdi rahat rahat koyarlar..
Eskiden pazarda gizli gizli tezgah altından satılırdı yada tepecik köprü altında satılırdı şimdi alenen satılır oldu sen kaçağı engelleyeme ondan vergi alma sonra cari acık büyüdü vergi babam vergi. Bu durum belliydi krizden çıkmak için satılan özelleşen yerler bitti.Satacak bi tane devlet kurumu kalmadı yavaş yavaş ülke topraklarıda gider. Malum krizler teğet geçiyorya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Ekim 14, 2011, 20:14:52 »
 Herşey bizim için abi :) İçmeyelim zararlı sigara .he 2000 cc arabalarda hızlı gidiyor onlarda tehlikeli kaza falan yaparız :) Sağolsunlar bizi düşünüyorlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ekim 14, 2011, 21:29:54 »
ya bunlar kafayı yedi adam bile gülerek güncelleme diyor neyin güncellemesi kardeşim neyin allah aşkına ya otomobil satışları bak nasıl durdu çoğu kişi iptal ettiriyor varmı böyle mantık ya neyden para keseceklerini şaşırdılar yarın aldığımız soluduğumuz havanında parasını isterseler şaşmam ankara havası:yıllık 1.000 TL aylık 120.00 TL valla bunu yaparsalar ben ciddi diyorum hiç şaşırmam illaki insanları cileden çıkaraçaklar bizim milletimize akıl erdiremiyorum bazen cidden...
2006 էօկօէﻪ  νεгรօ 1.6 εlεցﻪռէ

тσуσтα ιçιη кαℓιтє уαℓηız¢α вιя νααт ∂єğιℓ, вιя уαşαм вιçιмι∂ιя.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ekim 14, 2011, 21:33:47 »

Valla mehmet marlboro içiyorum burayada büyük konuşuyorum 10 lira desin o paketi alıp kırar içmem ciddi diyorum içmem adamlar cidden 1 verip 5 geri alıyor bunlar mantilkları belli biz uyuturuz diyorlar böyle bir millete sahibiz diyorlar adamlar yazık cidden bu adamlara yazıkkk biz bize olsak bulıuşmalarda aramızda bayanda olmasa  ahhh dencek çok laf varda işte klavyeyi kırıçak gibi sinirlendim cidden arkadaşlar komik gelebilir ama ben bu haberi duydum gerildim!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Ekim 14, 2011, 21:47:05 »
Arkadaşlar güncelleme ne demek oluyor bilen varmı allah aşkına be ya biz yazılımmıyız ki güncellenecek hayatımızdaki bazı şeyler.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #92 : Ekim 14, 2011, 21:57:31 »
Arkadaslar,
1. bu millete yıllardır küçük dusunmeyi ogretenlere yuh diyorum;
bunu ogrenenlere de iki kere yuh diyorum.(yuh sayısını artırabilirsiniz)
elin arabına, amerikalisina, avrupalisina, avusuturalyalisina luks arabalara binmek helal benim vatandasima haram, yok boyle bir sey en cok bu milletin hakkidir bu cunku; yıllarca dedeleri bu topraklar icin savasmis torunlar olarak bu kadar bu kadar ahmak olmamalıyız......

2. Sigara alkole OTV iyi olmus diyen SALAKLAR; bu mallar kacak yollardan yine ulkende satilacak buna da hic bir devlet gorevlisi dur demeyecek o zaman vergi kaybi ne olacak diye soruyormusun : yok: o zaman istikrar var devam.............
kazasiz saglikli gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ekim 15, 2011, 00:17:00 »
Arkadaslar,
1. bu millete yıllardır küçük dusunmeyi ogretenlere yuh diyorum;
bunu ogrenenlere de iki kere yuh diyorum.(yuh sayısını artırabilirsiniz)
elin arabına, amerikalisina, avrupalisina, avusuturalyalisina luks arabalara binmek helal benim vatandasima haram, yok boyle bir sey en cok bu milletin hakkidir bu cunku; yıllarca dedeleri bu topraklar icin savasmis torunlar olarak bu kadar bu kadar ahmak olmamalıyız......

2. Sigara alkole OTV iyi olmus diyen SALAKLAR; bu mallar kacak yollardan yine ulkende satilacak buna da hic bir devlet gorevlisi dur demeyecek o zaman vergi kaybi ne olacak diye soruyormusun : yok: o zaman istikrar var devam.............
İbrahim bey sizi en içten dygularla kutlarım... Müthiş tespitler ...
+ 1
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Ekim 15, 2011, 01:07:05 »
sonumuz hayır olsun . Bu ülkede yaşamak cidden zor edirneliyim bulgaristanda yaşayan arkadaşlarım var(malum edirne bulgaristana istanbuldan daha yakın ) 8.500 lira ya 2001 model clk 2000 kompresorle geziyorlar e 30 lar 3000 lira şahinden ucuz. akıl vermek gibi olmasın arkadaşlaar ama türkiyede 3 tane 4 tane daire alıyorlar kiraya veriyorlar aylık getiri 4 dairenin 2.500 lira ve krallar gibi yaşıyrlar orda bizim gibi vergilerle boğuşmuyorlar.belki bu kolay yol ama düşünmüyorumda değil bu yolu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ekim 15, 2011, 08:13:28 »
Sadece 1.6'dan büyük hacimliler arttı diye düşünenler varsa, şunları da hesaba katmak lazım:

1.Araç üreticilerinin, büyük araç satışları düştüğü zaman gelirleri düşecek haliyle. Planladıkları gelirle, gerçekleşen gelir arasındaki farkı nasıl kapatacaklar sizce? Evet, doğru. Küçük araçların fiyatına ekleyerek

+1
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ekim 15, 2011, 12:38:15 »
Sevgili arkadaşlar, bu konuyu bir hükümet, parti meselesine çevirmek veya öyle olduğunu düşünmek çok doğru değil. O parti veya bu parti farketmez, bugüne kadar sonuç hep aynı olmuştur. Hangi hükümet gelirse gelsin, bizim gibi ileri demokrasilerde gariban halkın temel bir görevi vardır: Belli kesimleri zenginleştirmek...

Hükümetin değişmesi, onun yerine bunun gelmesi sadece zenginleştirilen kesimlerde değişiklik yapar. Ama gariban halkın temel görevi hiç değişmez.

Bu arada, "gariban halk" deyimini kullanmaktan utanıyorum, ama maalesef ülkemizde böyle oldu. Ülkemizdeki insanlar "halk" ve "gariban halk" olarak ikiye ayrılıyor.

Bu zamlarla yaklaşık 5 milyar TL'lik ek gelir sağlanacakmış, bakanımız öyle diyor. Şunu merak ettim: bu netmidir, yoksa brüt mü? Yani vergi artışlarının insanları alternatif yollara yöneltmesinin (kaçak sigara, kaçak içki, başka yollardan vergi kaçırma vb.) getireceği zarar düşülmüş halimidir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Ekim 15, 2011, 12:39:28 »
+1
İbrahim bey sizi en içten dygularla kutlarım... Müthiş tespitler ...
+ 1
Arkadaşlar güncelleme ne demek oluyor bilen varmı allah aşkına be ya biz yazılımmıyız ki güncellenecek hayatımızdaki bazı şeyler.
+1

+100

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • O ŞİMDİ ASKER!!!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Ekim 15, 2011, 15:15:07 »
Sevgili arkadaşlar, bu konuyu bir hükümet, parti meselesine çevirmek veya öyle olduğunu düşünmek çok doğru değil. O parti veya bu parti farketmez, bugüne kadar sonuç hep aynı olmuştur. Hangi hükümet gelirse gelsin, bizim gibi ileri demokrasilerde gariban halkın temel bir görevi vardır: Belli kesimleri zenginleştirmek...

Hükümetin değişmesi, onun yerine bunun gelmesi sadece zenginleştirilen kesimlerde değişiklik yapar. Ama gariban halkın temel görevi hiç değişmez.

Bu arada, "gariban halk" deyimini kullanmaktan utanıyorum, ama maalesef ülkemizde böyle oldu. Ülkemizdeki insanlar "halk" ve "gariban halk" olarak ikiye ayrılıyor.

Bu zamlarla yaklaşık 5 milyar TL'lik ek gelir sağlanacakmış, bakanımız öyle diyor. Şunu merak ettim: bu netmidir, yoksa brüt mü? Yani vergi artışlarının insanları alternatif yollara yöneltmesinin (kaçak sigara, kaçak içki, başka yollardan vergi kaçırma vb.) getireceği zarar düşülmüş halimidir?

Atilla bey gariban halk derken onları o yola itenler başlardaki insanlar başka birşey değil onlar utansınlar bizim x partiye yüklendiğimiz yok bu y z partide olabilir hangi parti olursa olsun ben buna tepki gösteririm az lüks içinde yaşamasınlar kendi maaşlarından tedbirlere gitsinler verilen imkanları biraz tedbirli kullansınlar kısıtlasınlar ve buna benzer çok yol var tasaruf uygulanaçak adam resmen dalga geçiyor ben bu adama bırak bakanımız demeyi bakan bile demem olmaz olsun öyle bakan dalga geçer gibi neymiş efendim güncelleme bunun açıklaması yok adı güncelleme zaten o gariban halk dediğin kesim bizler oluyoruz  onlar halk oluyor 3 kuruş para kazanıyor millet onuda vergiye zamma verirse çoluk çocuğuna ne yedireçek ben doğru bulmuyorum adamlar 3 çocuk yap diyor neyle yapsın adam neyle doyursun getirdiğin zamlarlamı boğuşsun yoksa 3 çocuğuna nasıl bir geleçek vereçek onumu düşünsün Türkiyenin durumu gittikçe kötüye gidiyor vahim bir durum...Fikirlerime katılan katılmayan herkese saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Ekim 15, 2011, 19:10:35 »
Başbakanımızın kahramamaraş ta bugun yptığı bir konuşmayı dinledim şok oldum resmen :) Kardeşim sigarayı içmeyi ver , alkolüde azalt :) porcshe le de gezmek zorunda değilsin fiat la gez volkswagen a bin .(bunu diyende 6000cc motor hacminde mercedes s600 long la gezsin )