Gönderen Konu: Yaris 205-45-16 Buyrun..  (Okunma sayısı 3924 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
Yaris 205-45-16 Buyrun..
« : Ekim 08, 2011, 14:41:01 »
 Selam arkadaşlar...Uzun zamandır planladığım lastik değiştirme olayını nihayet gerçekleştirdim.Arabayı aldığım ilk günden beri ince yanak hayalim vardı.Yarislere çok yakıştığını düşünüyorum çünkü.Hazır orjinal Bridgestone lastikler eskimişken biraz büyüteyim dedim.İnternet başında geçen yaklaşık 10günlük araştırmadan sonra ve lastikçimin tavsiyesi ile 205/45/16 Dunlop lm 703 taktırdım.Görüntü ve yol tutuşu harika oldu ama arabanın konforu berbat oldu.Lastikler çok kaliteli ve özellikli aslında ama çok sert yoldaki en ufak kasisi bile hissedip arabaya vuruyor :(Şimdi merak ettiğim birkaç konu var tecrübesi olan arkadaşlar yardımç olursa sevinirim...
***Süspansiyonun bu kadar sert olması 45 yanaktan mı yoksa lastiğin markasından mı?Oldukça pahalı ama başka çarem yok gibi(Yumuşak lastik olarak)Michelin Pilot ile değiştirmeyi düşünüyorum ne dersiniz?
***Michelin lastik kullanan arkadaşlar görüşleri neler?
***Aynı ebatlarda 205-45-16 kullanan veya yanağı sadece 45 olan yumuşak lastik tavsiyesi olan??

[URL=http://img202.imagevenue.com/img.php?image=080565921_017_122_18lo.JPG]

Toyota Club Türkiye

Yaris 205-45-16 Buyrun..
« : Ekim 08, 2011, 14:41:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Yaris 205-45-16 Buyrun..
« Yanıtla #1 : Ekim 08, 2011, 14:52:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris Multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 08, 2011, 14:58:38 »
lastik yanağından dolayı kaynaklanıyor başka marka lastik taksan bile farketmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2011, 21:22:02 »
bence kısa zamanda eskiye dönersiniz.45 lastik çok ince dikkat edin patlatmayın.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 08, 2011, 21:39:08 »
Bu lastik Dunlop'un oldukça eski bir ürünü, test sonuçları pek iyi değil, değiştirme şansınız varsa kullanın bence.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 08, 2011, 21:49:17 »
Degiştirme şansım baya bi zarara girersem var sanırım ama yerine aynı ebatta ne alıcam o konuda tecrübesizim.Michelin yumuşak konforlu on numara lastik ama tanesi 300lira civarı.Federal ve kumho var bu ebatlarda uygun fiyatlı ama onların da sertlik ve konfor olayı nasıldır bilmiyorum:-(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2011, 22:11:19 »
jantlar yakışmış kazasız belasız kullanın. daha önce kullandığım corollamda 215- 40-17 lastik ve 35mm lik spor helezon vardı. şimdi yaris kullanıyorum ilk aldığımda araba resmen belediye otobüsü hissi veriyordu :) hemen 40mm yay aldım araba biraz sertleşti çelik jant var ama 16" ile değiştirmek istiyorum hatta sizinle aynı ebatta lastik düşünüyorum, tek aklıma takılan çamurluklara sürter mi? yoksa yaris virajlarda çok yatıyor kango gibi :) bence alışırsınız değiştirmeyin.
ha Alper lastiğin kalitesinden bahsetmiş o konuda bilgim yok. daha önceki aracımda marshall lastik kullandım kumho ile aynı fabrikanın ürünü imiş, herhangi bir sıkıntı yoktu. eğer yol tutuş ve ıslak zemin performansı iyi değilse değiştirmeye çalışın. ancak bahsettiğiniz konfor lastikleri değiştirmekle artmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2011, 22:18:51 »
Çok güzel olmuş şa-şak şa-şak-şak  :D Çok beğendim cidden, feci güzel bir hava gelmiş arabaya. :-[
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2011, 22:39:52 »
jantlar yakışmış kazasız belasız kullanın. daha önce kullandığım corollamda 215- 40-17 lastik ve 35mm lik spor helezon vardı. şimdi yaris kullanıyorum ilk aldığımda araba resmen belediye otobüsü hissi veriyordu :) hemen 40mm yay aldım araba biraz sertleşti çelik jant var ama 16" ile değiştirmek istiyorum hatta sizinle aynı ebatta lastik düşünüyorum, tek aklıma takılan çamurluklara sürter mi? yoksa yaris virajlarda çok yatıyor kango gibi :) bence alışırsınız değiştirmeyin.
ha Alper lastiğin kalitesinden bahsetmiş o konuda bilgim yok. daha önceki aracımda marshall lastik kullandım kumho ile aynı fabrikanın ürünü imiş, herhangi bir sıkıntı yoktu. eğer yol tutuş ve ıslak zemin performansı iyi değilse değiştirmeye çalışın. ancak bahsettiğiniz konfor lastikleri değiştirmekle artmaz.
Aracıma yay almadım çünkü süspansiyonu sertleştirecegini biliyorum.Gerek de yok zaten 2kisi oturunca arabaya zaten iki üç cm çöküyor.205 yanak da zaten yol tutuşu harika oluyor.Ama işte konfor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2011, 22:43:16 »
Aracıma yay almadım çünkü süspansiyonu sertleştirecegini biliyorum.Gerek de yok zaten 2kisi oturunca arabaya zaten iki üç cm çöküyor.205 yanak da zaten yol tutuşu harika oluyor.Ama işte konfor...

işte bunun ortası yok hem görünüm hem yol tutuş deyince konfor ister istemez azalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2011, 22:46:49 »
Çok güzel olmuş şa-şak şa-şak-şak  :D Çok beğendim cidden, feci güzel bir hava gelmiş arabaya. :-[
Çok teşekkürler beğendiyseniz lastikleri size satabilirim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2011, 23:07:38 »

lastikler ne kadara mal oldu? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2011, 23:11:36 »

Ben lastiğimden de jantımdan da memnunum =) Gerçi 16" olaydı daha bir güzel olurdu ama olsun =)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2011, 23:55:09 »
yaa aldırcaksınız banada bi yariiiiiis yani hee
çok hoş olmuş güle güle kullanın
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 09, 2011, 08:53:56 »
lastikler ne kadara mal oldu? :)
Tanesi 180lira

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ekim 09, 2011, 08:57:19 »
yaa aldırcaksınız banada bi yariiiiiis yani hee
çok hoş olmuş güle güle kullanın
Teşekkür ederim ama acele etmeyin bence bir ay sonra yaris"in yeni kasası geliyor o çok daha güzel ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 09, 2011, 11:27:07 »
Teşekkür ederim ama acele etmeyin bence bir ay sonra yaris"in yeni kasası geliyor o çok daha güzel ;)

1 aya geliyormuymuş, çok iyi ya. Yeni kasayı çok beğendim.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 10, 2011, 00:22:45 »
Degiştirme şansım baya bi zarara girersem var sanırım ama yerine aynı ebatta ne alıcam o konuda tecrübesizim.Michelin yumuşak konforlu on numara lastik ama tanesi 300lira civarı.Federal ve kumho var bu ebatlarda uygun fiyatlı ama onların da sertlik ve konfor olayı nasıldır bilmiyorum:-(

Turhan bey lastilkte hem konfor hem performans olmaz hiç bir lastik üreticisi bunu sunamaz.O 45mm yanakla siz hem çok lastik yararsınız hemde çok jant eğersiniz çukurlara dikkat edin.Eğer lastiği değiştirmek isterseniz performans lastiğinde hem kaliteli hem ucuz derseniz ''hankook'' u tavsiye ederim ADAC IN testleri mevcuttur.Değişirseniz bari yanağı 55mm yapın hiç olmazsa saygılar.
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 10, 2011, 11:51:25 »
Yanağı değiştirmek Turhan beyin elinde değil ki. Orjinal lastik ile aynı boy olması için 205/45 olması gerekiyor. Ayrıca ben 2 yıldır 205/50 kullanıyorum, dikkatli kullanıldığı sürece asfaltta problem olmaz. Konforun unutulması gerekiyor tabi, yol tutuşundan kazanıldığı sürece konfordan taviz verilmesi acı bir otomotiv dünyası gerçeğidir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 10, 2011, 12:08:07 »
Turhan bey lastilkte hem konfor hem performans olmaz hiç bir lastik üreticisi bunu sunamaz.O 45mm yanakla siz hem çok lastik yararsınız hemde çok jant eğersiniz çukurlara dikkat edin.Eğer lastiği değiştirmek isterseniz performans lastiğinde hem kaliteli hem ucuz derseniz ''hankook'' u tavsiye ederim ADAC IN testleri mevcuttur.Değişirseniz bari yanağı 55mm yapın hiç olmazsa saygılar.

ben 1,5 yıl 40 yanaklı lastik kullandım emin olun buradaki çoğu kişiden daha dikkatsiz araba kullanıyorumdur ama hiç jant eğmedim yada lastik yarmadım. lastik ebatlarının matematiksel oranları sabittir, 205 taban isteniyorsa yapacak bişey yok. taktığı jantlara da daha dar tabanlı lastiklerin uyacağını sanmıyorum.

velhasıl kelam Turhan Bey jantlarınızın güzel görünümünden ve yol tutuşundan dolayı lastiklerinizi sevin :) bunu hakediyorlar :)