Gönderen Konu: avensis kapı kilidi  (Okunma sayısı 7640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ne mutlu toyota'm var diyene!
    • toyotaclub
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
avensis kapı kilidi
« : Ekim 06, 2011, 12:48:44 »
toyota avensiste şoför kapısı açıldığında diğer kapılarında açılmasını istiyorum. bu konuda bilgisi olan varmı
2011 avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

avensis kapı kilidi
« : Ekim 06, 2011, 12:48:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis kapı kilidi
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2011, 12:52:58 »
toyota avensiste şoför kapısı açıldığında diğer kapılarında açılmasını istiyorum. bu konuda bilgisi olan varmı
nasıl abi tam anlayamadım..kapıları içerden kilitlediğiniz zaman,sadece sürücü  kapısı açmak istediğinizde açılıyor.içteki kapı açma kolunu çekmeniz yeterli..buda güvenlik açısından önemli.Bence Bİr önceki corollada ve şimdiki versodada durum aynı.
Diger kapıların içerden kilitlendigi zaman açılmasının  bir anlamı yok.kapıları neden kilitliyoruz ki ozaman.Arkadasım da megane 2 var dı kapıları belli bir hızda kendi kilitliyordu.ancak şöför tarafı kilitliyken  açılmıyordu. kapıyı acmanız gerekiyordu.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2011, 16:42:01 »
nasıl abi tam anlayamadım..kapıları içerden kilitlediğiniz zaman,sadece sürücü  kapısı açmak istediğinizde açılıyor.içteki kapı açma kolunu çekmeniz yeterli..buda güvenlik açısından önemli.Bence Bİr önceki corollada ve şimdiki versodada durum aynı.
Diger kapıların içerden kilitlendigi zaman açılmasının  bir anlamı yok.kapıları neden kilitliyoruz ki ozaman.Arkadasım da megane 2 var dı kapıları belli bir hızda kendi kilitliyordu.ancak şöför tarafı kilitliyken  açılmıyordu. kapıyı acmanız gerekiyordu.
önceki arabam megane 2 idi. araba 20km. sürate yetiştiği zaman kapılar otomatik kilitleniyordu ve dışarıdan açma imkanı yoktu. araba durduğu zaman herkes kendi kapısını içerden açabiliyordu. dışarıdan ise birilerinin binebilmesi için şoför içerideki düğmeye basıp kapıları açıyordu. ancak avensiste biraz değişik. araba 20 km. sürate yetişince hem içten hemde dıştan kapılar kilitleniyor. araba durduğu zaman şoför ve ön yolcu kapılarını açabiliyor ama arkadaki yolcular açamıyor. arkadaki yolcuların inebilmesi için şoförün kapıdaki düğmeye basıp kapıları açması gerekiyor. benim istediğim şey şoför kapısı açıdığı zaman tüm kapı kilitlerinin devre dışı kalmasıdır. bunun mümkün olduğunu biliyorum. inşallah izah edebilmişimdir. selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2011, 16:45:45 »
Çoçuk kilidi mi var ve aktif mi?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2011, 16:59:02 »
kontrol etmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2011, 17:02:20 »
şimdi baktım çocuk kilidi var ama aktif değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2011, 17:07:26 »
aynn benimde canımı sıkan bir özellik o arka koltuktakilerimi düşüncem sürekli insinler diye duruyorum kapı açılmıyor diyolar inmiyorlar durmadan kapı açmaya bıktım bende o değil bazısı zorluyo neden açılmıyor bu kapı elinde kalcak kapı açma kolu ondan korkuyorum.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2011, 19:07:36 »
mehmet bey bende megane 2 de kilitledikten sonra kapıları açmadıktan sonra sürücü tarafı açılmıyor dıye hatırlıyorum..Şimdi abicim arabanın kapılarını kilitledin  tüm kapılar içerden acıldıktan sonra senın kapıyı kilitlenmenin anlamı yok.Bırak kilitleme herkes acsın..Ayrıca birde yanlış hatırlıyorsun kapılar kiltlendikten sonra yalnızca sürücü tarafı içerden açılıyor,yolcu tarafı sen kapıyı açmadıgın süürece açılmaz....
Ve megane2 de arkadaşımın halası gaziantep urfa arası aracın kayıp spin atması sonucu kapı açılıyor kadıncaz yola savrulup hayatını kaybediyor...
Çocuk kilidi aktif olsa  içerden hiç bir şekilde açılmaz kapı kilidi açık kapalı da olsa..
Valla abicim aracın sistemi bu şekilde çalışıyor bence değiştiremezsin gibime geliyor...
Diğer kapılar da içerden kilitliyken acıldıktan sonra kapıları kilitlemenın çokta geregi yok...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 06, 2011, 21:26:57 »
avensiste ön yolcu kapısı açılıyor bir tek arka koltukar açılmıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 06, 2011, 21:54:31 »
suanki 2006 verso dada 2004 corolla hb dede içerden kapıları kilitlediginiz takdirde sadece sürücü kapısı açılıyordu.ön yolcu ve arkalar açılmıyor...hertaraf kilitli iken açılsa kapıalrı kiltilemenın anlamı ne demi..aynı mantık camları kiltleyen düğmedede geçerli..Sürücü tarafı sadece açılıyor diğer camalrın hiçbiri açılmıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 06, 2011, 21:57:23 »
evet camlar için geçerlide kapılar ön yolcu kapısındanda açılabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2011, 21:59:07 »
evet camlar için geçerlide kapılar ön yolcu kapısındanda açılabiliyor.
demekki  yanı avensiste ön yolcu kapısıda acılıyor..bunu yeni ögrendim..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2011, 09:56:22 »
mehmet bey bende megane 2 de kilitledikten sonra kapıları açmadıktan sonra sürücü tarafı açılmıyor dıye hatırlıyorum..Şimdi abicim arabanın kapılarını kilitledin  tüm kapılar içerden acıldıktan sonra senın kapıyı kilitlenmenin anlamı yok.Bırak kilitleme herkes acsın..Ayrıca birde yanlış hatırlıyorsun kapılar kiltlendikten sonra yalnızca sürücü tarafı içerden açılıyor,yolcu tarafı sen kapıyı açmadıgın süürece açılmaz....
Ve megane2 de arkadaşımın halası gaziantep urfa arası aracın kayıp spin atması sonucu kapı açılıyor kadıncaz yola savrulup hayatını kaybediyor...
Çocuk kilidi aktif olsa  içerden hiç bir şekilde açılmaz kapı kilidi açık kapalı da olsa..
Valla abicim aracın sistemi bu şekilde çalışıyor bence değiştiremezsin gibime geliyor...
Diğer kapılar da içerden kilitliyken acıldıktan sonra kapıları kilitlemenın çokta geregi yok...
megane 2 yi sadece 2 ay evvel sattığım için çok iyi hatırlıyorum. şimdi durumun nasıl olduğunu izah edeyim; arabaya binip yola koyuluyorum. araba 20 km.yi bulduğu zaman otomatikmen bütün kapılar içten ve dıştan kilitleniyor ( ben kilitlemiyorum). sonra arabayı durduyorum ve kapımı açıyorum. ön yolcuda kapısını açıyor ama arkadaki yolcular mehmet can yıldız bey'inde dediği gibi kapılarını açamıyor. her defasında benim kapı kolundaki düğmeye basarak kapı kilitlerini devre dışı bırakmam gerekiyor. bazen arabadan inince aklıma geldiği için tekrar binip açmak zorunda kalıyorum. çünkü dışarıdanda açılmıyor. buda sinir bozucu bir durum. ayrıca bu iş için servisede gittim bana bu işin mümkün olduğunu ve bilgisayarla ayarlamaları için geniş bir zamanda gelmemi söylediler. bu söylediğim şeyin mümkün olduğunu kullanma kılavuzuda söylüyor. zaten saçma bir şey. teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 08, 2011, 18:22:08 »
mehmet abi kilitli kapı açıldıktan sonra anlamı.abi sen en iyisi kilitlemeyi iptal et.Bizim arabalar gibi 20 km ulastıgında kitlemesin..Elle kendin kafana eserse kitlersin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 08, 2011, 18:43:33 »
sormayın yahu  benim araba calısırken kapıyı kapatın otomatik bütün kapıları kilitliyor..

aynı marka ve model bir arkadaşımda vardı. kışın aracı calıştırmış çalışır vaziyette araçtan çıkmış kapıyı kapatır kapatmaz. tak otomatik bütün kapıları kilitlemiş.  araç çalışıyor ama içinde kimse yok ve kapılar kilitli...

bu durum benimde başıma gelir diye çok cekınıyorum nasıl iptal edildiginide bilmıyorum.. benım araç carina...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #15 : Ekim 09, 2011, 15:02:49 »
mehmet abi kilitli kapı açıldıktan sonra anlamı.abi sen en iyisi kilitlemeyi iptal et.Bizim arabalar gibi 20 km ulastıgında kitlemesin..Elle kendin kafana eserse kitlersin.
abi sizin arabalarda öyle bir seçenek var ama bizimkinde yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • herkese merhaba
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #16 : Ekim 17, 2011, 09:19:08 »
aynı sıkıntıdan bende muzdaripim..sadece arkada yolcu olduğunda "kapıyı aç" komutu gelmesinin verdiği sinir bozucu durumun dışında; sürücü olarak arabadan iniyorsun, bu esnada arka koltuktan bir şey alman gerektiğini görüyorsun, hayda aa deyip tekrar sürücü koltuğunu açıyorsun, yandaki düğmeye basıyorsun (ya da kumanda ile aynı işi yapıyorsun), sonra arka kapıyı açıyorsun.....bu durum arabaya ilk binerkende yaşanıyor...arabaya yaklaşıyorsun ,,ee güzel sürücü kendiliğinde açılıyor...ama arka kapıyı açman gerektiğinde gene aynı işlemleri yapmak zorundasın, yada illaki ön kapıyı açacaksın ki arka kapı açılsın...ben bu durumu Toyota Onatça (ADANA)'ya sordum,,,,bu arabaların sistemi böyle dediler...bu arabanın bir çok şeyinde memnunum ama bu kapı meselesi hariç...Ayrıca camlarında kumanda ile açılıp kapanmaması da kötü bir sisitem eksiği...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • toyotaclub
« Yanıtla #17 : Ekim 18, 2011, 20:30:06 »
aynı sıkıntıdan bende muzdaripim..sadece arkada yolcu olduğunda "kapıyı aç" komutu gelmesinin verdiği sinir bozucu durumun dışında; sürücü olarak arabadan iniyorsun, bu esnada arka koltuktan bir şey alman gerektiğini görüyorsun, hayda aa deyip tekrar sürücü koltuğunu açıyorsun, yandaki düğmeye basıyorsun (ya da kumanda ile aynı işi yapıyorsun), sonra arka kapıyı açıyorsun.....bu durum arabaya ilk binerkende yaşanıyor...arabaya yaklaşıyorsun ,,ee güzel sürücü kendiliğinde açılıyor...ama arka kapıyı açman gerektiğinde gene aynı işlemleri yapmak zorundasın, yada illaki ön kapıyı açacaksın ki arka kapı açılsın...ben bu durumu Toyota Onatça (ADANA)'ya sordum,,,,bu arabaların sistemi böyle dediler...bu arabanın bir çok şeyinde memnunum ama bu kapı meselesi hariç...Ayrıca camlarında kumanda ile açılıp kapanmaması da kötü bir sisitem eksiği...
arkadaşlar bu işin çözümü olduğuna emindim vede yanılmadım. nasıl diyeceksiniz; ben ş.urfadaki çayırcıoğlu toyota bayisine gittim servisteki arkadaşlar
 bu sorunu bilgisayar bağlayıp çözdüler. şimdi arabayı stop edip şoför kapısını açtığım zaman tüm kapı kilitleri devre dışı kalıyor. (tabi stop etmezsen açılmaz). ama ben yinde memnunum selamlar