0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyota avensiste şoför kapısı açıldığında diğer kapılarında açılmasını istiyorum. bu konuda bilgisi olan varmı
nasıl abi tam anlayamadım..kapıları içerden kilitlediğiniz zaman,sadece sürücü kapısı açmak istediğinizde açılıyor.içteki kapı açma kolunu çekmeniz yeterli..buda güvenlik açısından önemli.Bence Bİr önceki corollada ve şimdiki versodada durum aynı.Diger kapıların içerden kilitlendigi zaman açılmasının bir anlamı yok.kapıları neden kilitliyoruz ki ozaman.Arkadasım da megane 2 var dı kapıları belli bir hızda kendi kilitliyordu.ancak şöför tarafı kilitliyken açılmıyordu. kapıyı acmanız gerekiyordu.
Çoçuk kilidi mi var ve aktif mi?
evet camlar için geçerlide kapılar ön yolcu kapısındanda açılabiliyor.
mehmet bey bende megane 2 de kilitledikten sonra kapıları açmadıktan sonra sürücü tarafı açılmıyor dıye hatırlıyorum..Şimdi abicim arabanın kapılarını kilitledin tüm kapılar içerden acıldıktan sonra senın kapıyı kilitlenmenin anlamı yok.Bırak kilitleme herkes acsın..Ayrıca birde yanlış hatırlıyorsun kapılar kiltlendikten sonra yalnızca sürücü tarafı içerden açılıyor,yolcu tarafı sen kapıyı açmadıgın süürece açılmaz....Ve megane2 de arkadaşımın halası gaziantep urfa arası aracın kayıp spin atması sonucu kapı açılıyor kadıncaz yola savrulup hayatını kaybediyor...Çocuk kilidi aktif olsa içerden hiç bir şekilde açılmaz kapı kilidi açık kapalı da olsa..Valla abicim aracın sistemi bu şekilde çalışıyor bence değiştiremezsin gibime geliyor...Diğer kapılar da içerden kilitliyken acıldıktan sonra kapıları kilitlemenın çokta geregi yok...
mehmet abi kilitli kapı açıldıktan sonra anlamı.abi sen en iyisi kilitlemeyi iptal et.Bizim arabalar gibi 20 km ulastıgında kitlemesin..Elle kendin kafana eserse kitlersin.
aynı sıkıntıdan bende muzdaripim..sadece arkada yolcu olduğunda "kapıyı aç" komutu gelmesinin verdiği sinir bozucu durumun dışında; sürücü olarak arabadan iniyorsun, bu esnada arka koltuktan bir şey alman gerektiğini görüyorsun, hayda aa deyip tekrar sürücü koltuğunu açıyorsun, yandaki düğmeye basıyorsun (ya da kumanda ile aynı işi yapıyorsun), sonra arka kapıyı açıyorsun.....bu durum arabaya ilk binerkende yaşanıyor...arabaya yaklaşıyorsun ,,ee güzel sürücü kendiliğinde açılıyor...ama arka kapıyı açman gerektiğinde gene aynı işlemleri yapmak zorundasın, yada illaki ön kapıyı açacaksın ki arka kapı açılsın...ben bu durumu Toyota Onatça (ADANA)'ya sordum,,,,bu arabaların sistemi böyle dediler...bu arabanın bir çok şeyinde memnunum ama bu kapı meselesi hariç...Ayrıca camlarında kumanda ile açılıp kapanmaması da kötü bir sisitem eksiği...