Gönderen Konu: Avrupa'da Hız Sınırlamasına Doğru  (Okunma sayısı 1117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Avrupa'da Hız Sınırlamasına Doğru
« : Eylül 30, 2011, 00:13:29 »
AP, yerleşim bölgelerinde saatte 30 kilometre hız öneriyor. Avrupa karayollarında ölümlerin yüzde 75'i, aşırı hız, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri takmama ve alkollü araç kullanmaktan kaynaklanıyor.

Yerleşim bölgelerinde hız sınırı saatte 30 kilometreye düşürülsün!...

Trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla Avrupa Parlamentosu'nun Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmasını istediği önerilerden biri, hız sınırlaması.

Trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için Avrupa Parlamentosu bir dizi öneri getirdi.

Bu önerilerden en dikkat çekeni yerleşim bölgelerindeki hız sınırının saatte 30 kilometreye düşürülmesi.
 Öneriler arasında sürücüleri radar ve kontrol sistemlerine karşı uyaran sistemlerin yasaklanması da bulunuyor.

Avrupa Parlamentosu yolların altyapılarının iyileştirilmesi, kış lastiği zorunluluğu gibi kuralların sıkılaştırılması, trafik kurallarını ihlal edenlere cezaların ağırlaştırılmasını da öneriyor.

Hedef, Ölüm ve Yaralanmaların Azalması

Önlemlerin artırılmasıyla trafik kazalarında yılda 35 bin dolayında kişinin hayatını kaybettiği Avrupa Birliği ülkelerinde ölüm ve ağır yaralanmaların azaltılması hedefleniyor.

Avrupa karayollarında ölümlerin yüzde 75'i, aşırı hız, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri takmama ve alkollü araç kullanmaktan kaynaklanıyor.

Polonya, Almanya, Romanya ve Yunanistan, Avrupa'da en fazla ölümcül kazanın olduğu ülkeler, en güvenli yollara sahip ülke sıralamasında lider ise, İngiltere.. İngiltere, trafikte en az hayat kaybedilen ülke.
 Türkiye ise, ölümcül trafik kazalarında Avrupa ortalamasını ikiye katlıyor.

alıntı: http://www.trthaber.com/haber/yasam/avrupada-hiz-sinirlamasina-dogru-10681.html
???

Toyota Club Türkiye

Avrupa'da Hız Sınırlamasına Doğru
« : Eylül 30, 2011, 00:13:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
Ynt: Avrupa'da Hız Sınırlamasına Doğru
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2011, 02:24:25 »
açıkçası hız 30 a düşsede bişey değişmez. bence kuralına uyan kolay kolay kaza yapmaz. kurallarda zaten tüm insanların güven içinde gidebileceği durumda olmalı.  işin garip tarafı ise günümüz araçlarında 50kmh hızda bir duvara dahi girseniz sağ çıkabilirsiniz.  kurallara uymayan yine uymayacaktır. oysa trafikte usananlar için daha akıcı bir trafik tasarlamak mantıklı olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2011, 08:21:03 »
  İşte önemli bir cümle bence de; daha akıcı bir trafik. Bu işinde uzmanlığı var ancak sanırım bu konuda pek uzamanlar çalışmıyor, çok komik düzenlemeler görüyorum bazen. ;)
 Önce ülkemizde şu makam araçları ve önlü arkalı eskortlara bir çözüm bulsunlar, halktan bu kadar kopuk yaşamak çok onur kırıcı olmalı onlar için. ;) Trafik Kuralları herkes içindir. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2011, 11:35:36 »
  İşte önemli bir cümle bence de; daha akıcı bir trafik. Bu işinde uzmanlığı var ancak sanırım bu konuda pek uzamanlar çalışmıyor, çok komik düzenlemeler görüyorum bazen. ;)
 Önce ülkemizde şu makam araçları ve önlü arkalı eskortlara bir çözüm bulsunlar, halktan bu kadar kopuk yaşamak çok onur kırıcı olmalı onlar için. ;) Trafik Kuralları herkes içindir. ;)
Herkes eşittir, bazıları daha fazla eşittir.;)
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2011, 19:04:16 »

:) Hakan abi canı gönülden katılıyorum sana. Üstelik sadece bakanlar değil, polisler zabıtalar, yerel ve idari görevliler, olağan dışı bir hal dışında  o kadar çok kuralı ihlal ediyorlar ki. Bence onların daha çok örnek olmaları gerekli normal vatandaşa. Millet vekilleri için ekleyeceğim bir şey daha var. Biri onlara kim tarafından seçildiğini hatırlatmalı bence.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2011, 19:08:50 »
  Ben bazen CC amblemli (Yeşil Plaka) araçta bulunurdum, o zaman bile utanırdım ayrıcalıklı göründüğü için. Kimsenin kimsenin üstünde olmamazı gerekir kamusal alanda. Bunun bir kaç istisnanı Ambulans, İtfaiye ve Emniyetdir, tabi görevde iseler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2011, 00:17:29 »
Bizde millet daha rahat etsin diye otoyollar yapılıyor hesapta. Tam tersi millet sabah işe giderken makas atarak andrenalin arıyor sadece. Otoyol polisleri de şart.

Ben onlara yol vermiyorum Hakan Bey :)  Öyle milletin arasında Volkswagen-Audi gibi araçlarla eskortlarla hava atacaklarına, önce trafik çözümüne el atsınlar. Çok önemli işleri varmış gibi hava veriyorlar kendilerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2011, 00:48:54 »
Şimdi yeni yollar diyorlar hep ama yarın onlarda özelleşip vatandaşa paralı olursa şaşmam. Marmara'da ulaşım için İdo var bizlerin parası ile kurulan. Ama gelde kullan.