Gönderen Konu: Boyasız göçük düzeltme işlemi sonrası...  (Okunma sayısı 9710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Boyasız göçük düzeltme işlemi sonrası...
« : Eylül 22, 2011, 16:25:29 »
Arkadaşlar 2 hafta önce magic touch'a gittim. sağ arka kapıda 2 taş göçüğü ve bir kapı vuruğu vardı. hepsi 10 santimlik bölümde mevcuttu. Aracımı bıraktım adamlar çok yoğun olduğu için ertesi akşam gelin alın dediler. ertesi akşam gittim usta taş izlerini düzeltim ama kapı vuruğunun olduğu yerde uzama olmuş onuda halletim sayılır ama biraz çıkıntı var dedi. kapıya normal şekilde bakıldığında hiç bir şey yoktu ama çok dikkatli bakıldığında yukarıdan aşağıya doğru ince bir çıkıntı vardı. neyse artık olduğu kadar dedim bende. 2 gün sonra kapı vuruğunun ve taş izlerinin olduğu yerde hentbol topu büyüklüğünde yuvarlak şekilde bir koyulma dikkatimi çekti. bunu görebilmek gerçekten zordu. yansımayı yakaladığınız zaman yada güneş ışığı doğrudan kapıya vurduğu zaman çok dikkat çekmeyecek şekilde belli oluyordu. bu beni biraz endişelendirdi? işlem yaptırmadan 2 ay önce cila ve boya koruma yaptırmıştım. Acaba vakum işlemi yapılırken boyanın üzerindeki cila ve boya koruma tabakasının birazını aldığı için mi hafif bir matlaşma koyulma oldu. fakat o kısmı elleyince cila etkisinin olduğu anlaşılıyor. şu anda o bölgede dairesel koyuluk var ama tam yuvarlak değil çünkü vakum aletinin yuvarlak izleri bir çember oluşturmuş ve o bölgede çok sık kullandığı için sanırım böyle bir durumla karşılaştım. uzama yüzünden işlem yapıldığı esnada boya zarar görmüş olduğunu hesaba katarak lokal boya atacaklarını sanmıyorum çünkü daireye benzeyen koyuluk var. lokal olsa kare yada dikdörtgen şeklinde olmaz mı? tekrar cila boya koruma yapacağım ozaman belki düzelebilir diye umut ediyorum. arabam konusunda fazla takıntılıyım yardım edebilirseniz çok sevinirim  :D
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

Boyasız göçük düzeltme işlemi sonrası...
« : Eylül 22, 2011, 16:25:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Boyasız göçük düzeltme işlemi sonrası...
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2011, 16:40:52 »
benimde aklımdaydı o firma, hatta bugün mail attım, gitmeyelim mi yani :D
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2011, 16:42:32 »
tekrar cila ve boya koruma yapacağım ozamanda sonuç değişmezse karar sizin artık :D
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2011, 16:46:00 »
tekrar cila boya korma yapacağım ozamanda sonuç değişmezse karar sizin artık :D
Sorunun neyden kaynaklandığını bilemiceğim ama şöyle bir tavsiyem olacak boya koruma yaptıracağınız yere önce dediğiniz yeri gösterin onlar boya korumadan sonra gidip gitmiceğini büyük ihtimal bilirler eğer gitmeyecekse boşuna boya korumaya para vermemiş olursunuz çünkü 2 ay önce yaptırmışsınız şu an için boya korumaya gerek yoktur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2011, 16:52:47 »
Ben genellikle 2 ayda bir Meguiars nxt boya koruyucu cila ile boya koruma yaptırıyorum cünkü 10-15 yıkamadan sonra aracın üstündeki cilalar ve boya koruma özelliğini kaybediyor.

yaptırdığım yerde tanıdık olduğu için fazla masrafım olmuyor :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2011, 16:57:52 »
boya koruma sonrası aracınızı şampuansız yıkayın, iyice ıslattıktan sonra silin özelliğini hemen yitirmez.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2011, 18:58:24 »
arabayı sat , bi bisiklet al, takıntılarından kurtul

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2011, 22:01:00 »
Arkadaşlar bugün magic touch'taki hasan abiyi aradım. durumu anlattım. ben oraya sıkı bir pasta attım dedi. üstüne cila attığını tam hatırlamıyor. sacta uzama olduğu için pasta yapıldı heralde. renk tonunda farklılık var tabi ne yapmamı tavsiye edersiniz? cila yöntemiyle renk farkını giderebilirmiyim yoksa komple pasta mı yaptırayım? renk farkının olduğu yerde yakından bakılınca hafif beyazlanma olmuş gibi. uzaktan yansıma eşliğinde bakıldığında koyulma var. ne tavsiye edersiniz?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2011, 22:03:47 »
Arkadaşlar 2 hafta önce magic touch'a gittim. sağ arka kapıda 2 taş göçüğü ve bir kapı vuruğu vardı. hepsi 10 santimlik bölümde mevcuttu. Aracımı bıraktım adamlar çok yoğun olduğu için ertesi akşam gelin alın dediler. ertesi akşam gittim usta taş izlerini düzeltim ama kapı vuruğunun olduğu yerde uzama olmuş onuda halletim sayılır ama biraz çıkıntı var dedi. kapıya normal şekilde bakıldığında hiç bir şey yoktu ama çok dikkatli bakıldığında yukarıdan aşağıya doğru ince bir çıkıntı vardı. neyse artık olduğu kadar dedim bende. 2 gün sonra kapı vuruğunun ve taş izlerinin olduğu yerde hentbol topu büyüklüğünde yuvarlak şekilde bir koyulma dikkatimi çekti. bunu görebilmek gerçekten zordu. yansımayı yakaladığınız zaman yada güneş ışığı doğrudan kapıya vurduğu zaman çok dikkat çekmeyecek şekilde belli oluyordu. bu beni biraz endişelendirdi? işlem yaptırmadan 2 ay önce cila ve boya koruma yaptırmıştım. Acaba vakum işlemi yapılırken boyanın üzerindeki cila ve boya koruma tabakasının birazını aldığı için mi hafif bir matlaşma koyulma oldu. fakat o kısmı elleyince cila etkisinin olduğu anlaşılıyor. şu anda o bölgede dairesel koyuluk var ama tam yuvarlak değil çünkü vakum aletinin yuvarlak izleri bir çember oluşturmuş ve o bölgede çok sık kullandığı için sanırım böyle bir durumla karşılaştım. uzama yüzünden işlem yapıldığı esnada boya zarar görmüş olduğunu hesaba katarak lokal boya atacaklarını sanmıyorum çünkü daireye benzeyen koyuluk var. lokal olsa kare yada dikdörtgen şeklinde olmaz mı? tekrar cila boya koruma yapacağım ozaman belki düzelebilir diye umut ediyorum. arabam konusunda fazla takıntılıyım yardım edebilirseniz çok sevinirim  :D
hacı sen önce bi resim ekle sağlıklı bi yorum yapalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2011, 22:06:26 »
Arkadaşlar bugün magic touch'taki hasan abiyi aradım. durumu anlattım. ben oraya sıkı bir pasta attım dedi. üstüne cila attığını tam hatırlamıyor. sacta uzama olduğu için pasta yapıldı heralde. renk tonunda farklılık var tabi ne yapmamı tavsiye edersiniz? cila yöntemiyle renk farkını giderebilirmiyim yoksa komple pasta mı yaptırayım? renk farkının olduğu yerde yakından bakılınca haff beyazlanma olmuş gibi. uzaktan yansıma eşliğinde bakıldığında koyulma var. ne tavsiye edersiniz?
Pek fazla anlamam ama bence o parçaya önce komple ince bir pasta sonrada cila uygulamak daha iyi olacaktır veya isterseniz önce sadece cilayı uygulayın geçmesse sonra pasta cila uygularsınız ama dediğim gibi bu işlerden fazla anlamam bilen biri cevaplarsa daha iyi olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2011, 22:09:04 »
Pek fazla anlamam ama bence o parçaya önce komple ince bir pasta sonrada cila uygulamak daha iyi olacaktır veya isterseniz önce sadece cilayı uygulayın geçmesse sonra pasta cila uygularsınız ama dediğim gibi bu işlerden fazla anlamam bilen biri cevaplarsa daha iyi olur .

istanbula döndüğümde aynen dediğiniz gibi deneyeceğim. resimleri yarın çekip koyacağım.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2011, 22:14:08 »
istanbula döndüğümde aynen dediğiniz gibi deneyeceğim. resimleri yarın çekip koyacağım.
hacı tam olarak ne yaptğnı pek anlamadım ince bişekilde olanı yazarsan sana yardımcı olabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2011, 22:18:25 »
durum şöyle arabanın sağ tarafında 5 tane vuruk vardı 3tanesi sağ arka kapıdaydı. ordaki vuruklar birbirine yakında. ve oraki vuruklardan birinde vakumla düzeltildiği sırada mı oldu bilmiyorum ama sac üstünde uzama olmuş. ve hasan abi pasta yapmış. ben ilkinde lokal boya sandım.  küçük bir yer olsada renk tonunda farklılık var durum bundan ibaret...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 23, 2011, 22:21:36 »
durum şöyle arabanın sağ tarafında 5 tane vuruk vardı 3tanesi sağ arka kapıdaydı. ordaki vuruklar birbirine yakında. ve oraki vuruklardan birinde vakumla düzeltildiği sırada mı oldu bilmiyorum ama sac üstünde uzama olmuş. ve hasan abi pasta yapmış. ben ilkinde lokal boya sandım.  küçük bir yer olsada renk tonunda farklılık var durum bundan ibaret...
aracın tam olarak ne renk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 23, 2011, 22:22:48 »
metalik gri
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 23, 2011, 22:29:17 »
metalik gri
metalik gri bir araç eğer lokal boya görmediyse sadece vakumla düzeltilmişse asla renk tonunda fark olmaz helede yakın zamanda pasta ve cila işlemi yaptırdıysan asla olmaz mesela aracın 2 veya 3 sene hiç pasta ve cila görmemiştir dediğin gibi hasan usta düzeltme işleminde sonra sadece o bölge için pasta kullanmıştır ozaman bir nebze çok fak olmamkla beraber ton farkı yaratabilir bak yaratabilir diyorum senin gözün profesyonel değil yani ton farkını sen yakalayamazsın.benim aklıma bide şu geldi senin usta işi bozdu da işin içinden çıkamadı o yüzeyi doğrultup bidaha mı boyadı lokal bi şekilde acaba ton fakı bun işlemden ötürümü oldu buda bir olasılık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 23, 2011, 22:39:20 »
aracımın sac kısmında kesinlikle boya yok ilk aldığım günden beri bende. hatta bugün  incelerken gördüm kapının üzerinde göçüklerden kalan taş izleri çok azda olsa duruyor.  kesinlikle lokal boya yok hadi yaptı diyelim ozaman bana söylerdi diye düşünüyorum çünkü magic touch'taki çalışanlar gayet düzgün insanlar ve bir çok arkadaşım orda tamirat yaptırdı ve hepsi çok memnundu. bence boyalık bir durum yok. aklıma tek takılan sıkı bir pasta atmış demesi ve renk tonu farklılığının olacağını hiç hesaba katmaması beni düşündürüyor. yada aracı teslim alırken pasta yaptığınıda söylebilirdi bende ona göre düşünür ve yorumlardım. bana sadece sac üstünde uzama olduğunu söyledi ve yerini gösterdi.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 23, 2011, 22:43:26 »
aracımın sac kısmında kesinlikle boya yok ilk aldığım günden beri bende. hatta bugün  incelerken gördüm kapının üzerinde göçüklerden kalan taş izleri çok azda olsa duruyor.  kesinlikle lokal boya yok hadi yaptı diyelim ozaman bana söylerdi diye düşünüyorum çünkü magic touch'taki çalışanlar gayet düzgün insanlar ve bir çok arkadaşım orda tamirat yaptırdı ve hepsi çok memnundu. bence boyalık bir durum yok. aklıma tek takılan sıkı bir pasta atmış demesi ve renk tonu farklılığının olacağını hiç hesaba katmaması beni düşündürüyor. yada aracı teslim alırken pasta yaptığınıda söylebilirdi bende ona göre düşünür ve yorumlardım. bana sadece sac üstünde uzama olduğunu söyledi ve yerini gösterdi.
görmeden bişey denmez ben eski arabacıyım şunu hiç unutma bizim takımda hiç kimse düzgün değildir işi kıvıramayınca yapmak istemeyince yalan söler kıvırır 31 sene istanbul kaldırım çiğnedik bir babama güvendim oda anamı s..... taktiğiyle ilerlersen her zaman muaffak olursun kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 23, 2011, 22:47:52 »
tabiki herkeze güvenmemek gerek sözünüze katılıyorum doğru söze diyecek bir şey yok...  biraz anlıyorsam lokal boyalık bir durum değil boyayı iyice inceledim hatta üzerinde taş izleride hala duruyor boya yapsa kaybolurdu hepsi.. aşırı pastadan kaynaklanan ton farkı var gibi. pasta yemiş boyayla yememiş boya arasındaki fark diyelim...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 23, 2011, 23:04:18 »
lokal boya yapsa sac üzerindeki uzama, çıkıntıda kaybolurdu..
AvensiStyle