0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tekrar cila boya korma yapacağım ozamanda sonuç değişmezse karar sizin artık
Arkadaşlar 2 hafta önce magic touch'a gittim. sağ arka kapıda 2 taş göçüğü ve bir kapı vuruğu vardı. hepsi 10 santimlik bölümde mevcuttu. Aracımı bıraktım adamlar çok yoğun olduğu için ertesi akşam gelin alın dediler. ertesi akşam gittim usta taş izlerini düzeltim ama kapı vuruğunun olduğu yerde uzama olmuş onuda halletim sayılır ama biraz çıkıntı var dedi. kapıya normal şekilde bakıldığında hiç bir şey yoktu ama çok dikkatli bakıldığında yukarıdan aşağıya doğru ince bir çıkıntı vardı. neyse artık olduğu kadar dedim bende. 2 gün sonra kapı vuruğunun ve taş izlerinin olduğu yerde hentbol topu büyüklüğünde yuvarlak şekilde bir koyulma dikkatimi çekti. bunu görebilmek gerçekten zordu. yansımayı yakaladığınız zaman yada güneş ışığı doğrudan kapıya vurduğu zaman çok dikkat çekmeyecek şekilde belli oluyordu. bu beni biraz endişelendirdi? işlem yaptırmadan 2 ay önce cila ve boya koruma yaptırmıştım. Acaba vakum işlemi yapılırken boyanın üzerindeki cila ve boya koruma tabakasının birazını aldığı için mi hafif bir matlaşma koyulma oldu. fakat o kısmı elleyince cila etkisinin olduğu anlaşılıyor. şu anda o bölgede dairesel koyuluk var ama tam yuvarlak değil çünkü vakum aletinin yuvarlak izleri bir çember oluşturmuş ve o bölgede çok sık kullandığı için sanırım böyle bir durumla karşılaştım. uzama yüzünden işlem yapıldığı esnada boya zarar görmüş olduğunu hesaba katarak lokal boya atacaklarını sanmıyorum çünkü daireye benzeyen koyuluk var. lokal olsa kare yada dikdörtgen şeklinde olmaz mı? tekrar cila boya koruma yapacağım ozaman belki düzelebilir diye umut ediyorum. arabam konusunda fazla takıntılıyım yardım edebilirseniz çok sevinirim
Arkadaşlar bugün magic touch'taki hasan abiyi aradım. durumu anlattım. ben oraya sıkı bir pasta attım dedi. üstüne cila attığını tam hatırlamıyor. sacta uzama olduğu için pasta yapıldı heralde. renk tonunda farklılık var tabi ne yapmamı tavsiye edersiniz? cila yöntemiyle renk farkını giderebilirmiyim yoksa komple pasta mı yaptırayım? renk farkının olduğu yerde yakından bakılınca haff beyazlanma olmuş gibi. uzaktan yansıma eşliğinde bakıldığında koyulma var. ne tavsiye edersiniz?
Pek fazla anlamam ama bence o parçaya önce komple ince bir pasta sonrada cila uygulamak daha iyi olacaktır veya isterseniz önce sadece cilayı uygulayın geçmesse sonra pasta cila uygularsınız ama dediğim gibi bu işlerden fazla anlamam bilen biri cevaplarsa daha iyi olur .
istanbula döndüğümde aynen dediğiniz gibi deneyeceğim. resimleri yarın çekip koyacağım.
durum şöyle arabanın sağ tarafında 5 tane vuruk vardı 3tanesi sağ arka kapıdaydı. ordaki vuruklar birbirine yakında. ve oraki vuruklardan birinde vakumla düzeltildiği sırada mı oldu bilmiyorum ama sac üstünde uzama olmuş. ve hasan abi pasta yapmış. ben ilkinde lokal boya sandım. küçük bir yer olsada renk tonunda farklılık var durum bundan ibaret...
metalik gri
aracımın sac kısmında kesinlikle boya yok ilk aldığım günden beri bende. hatta bugün incelerken gördüm kapının üzerinde göçüklerden kalan taş izleri çok azda olsa duruyor. kesinlikle lokal boya yok hadi yaptı diyelim ozaman bana söylerdi diye düşünüyorum çünkü magic touch'taki çalışanlar gayet düzgün insanlar ve bir çok arkadaşım orda tamirat yaptırdı ve hepsi çok memnundu. bence boyalık bir durum yok. aklıma tek takılan sıkı bir pasta atmış demesi ve renk tonu farklılığının olacağını hiç hesaba katmaması beni düşündürüyor. yada aracı teslim alırken pasta yaptığınıda söylebilirdi bende ona göre düşünür ve yorumlardım. bana sadece sac üstünde uzama olduğunu söyledi ve yerini gösterdi.