Gönderen Konu: Peugeot 508 [J1] [2010-]  (Okunma sayısı 15695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Peugeot 508 [J1] [2010-]
« : Eylül 18, 2011, 20:15:16 »
öncelikle fransız araçlarına karşı bir antipatim olduğunu özellikle peugeot markasının araçlarını beğenmediğimi belirtmek isterim ancak D sınıfı araçlara olan ilgimi de söyleyim ondan sonra ufak bir inceleme yapayım 508 hakkında.

araç aileye 6 ay önce katıldı, 6 ayda 30 bin km kullandık. ben 2 kere izmir-istanbul arası kullandım bir miktar da istanbul ve izmir şehir içinde kullandım toplamda 5-6 bin km kadar kullandım yani şahsen.

Araç peugeot 508 1.6 HDİ modeli yani e-HDİ değil, donanım olarak da baz donanım seçeneği ancak araç ciddi anlamda bir dünya oyuncakla dolu(özellikle benim gibi C sınıfı kullanıcısını bu kadar zengin baz donanım mutlu ediyor) araçta deri koltuk ve sunroof dışında eksikliğini duyduğum bir şey yok. 

yakıt olarak inanılmaz değerlere imza atıyor. özellikle de aracın 4792mt uzunluğu ve 1853mt genişliği düşünülünce. ağustosta kuşadasına gittim geldim cruise control açık 130'a sabitlenmiş  şekilde otobanda tüketim değeri 4.1lt. araçta 5 kişi ve az miktarda bagaj vardı. şehir içinde kullanımım boyunca sakin izmir içi kullanımında 5 litre ortalama elde ettim cruise control kullansaydım çok daha aşağıya çekmek mümkün olacaktı. bir kere de "türkay kullanımı" yaparak gezdim izmirde o zaman işte küçük motorun dezavantajını gördüm, 10.8lt ortalama gördüm yol bilgisayarında.

aracın boyutları şehir içi kullanımında sorun yaratacak şekilde büyük; ancak aracın ön ve arkasında standart olarak bulunan park sensörleri ekrandan nereye ne kadar yaklaştığınızı gösteriyor böylece boyutların yarattığı dezavantaj tamamen ortadan kalkmış oluyor. sensörler ve ekran sayesinde aracın dar sokaklardaki kullanımı corolladan bile daha kolay hala gelmiş. ancak yine de park ederken alışkanlık gerekiyor öndeki araçlara bakarak hizalayım derken sürekli kaldırıma dokunuyorum ciddi anlamda geniş bir araç ancak tasarımı boyutlarını hiç yansıtmıyor. araç c5 ile aynı platformda ancak c5 çok daha devasa duruyor tasarım öğeleri sayesinde.

aracın en çok yol tutuşunu sevdim. forumda eski olanlar bmw'nin bütün araçları ve ford mondeo sevgimi bilirler. bu araçlarla karşılaştırılacak kadar güzel yol tutuyor 508. tabi espnin de çok etkisi var. araçta çok büyük derecede arkadan kayma eğilimi var, esp kapalı kullanmak tehlikeli olabilir, neredeyse tam tur kontra verecek kadar arkadan kaydığı oldu.

frenlerine hayran oldum! dün istanbuldan izmire geldim 508le, ciddi anlamda hızlı denebilecek bir hızda seyrederken aynasına bakmadan sola çıkan bir kamyon şöförü yüzünden kızak fren yaptım araç dörtlüleri yaktı ve abs şimdiye kadar gördüğüm en iyi şekilde çalıştı. güncel kasa corolladaki absden hiç memnun olmadığımı eski forumdaşlar bilir.

demiştim ya en başta ön yargılarımı kırdım diye, ciddi anlamda her yönden peugeot 508 ön yargılarımı kırdı. ncap sonuçlarına göre audi a4ten daha iyi puan almış bu benim peugeot güvensiz bir teneke ön yargımı darmadağın etti. Peugeot tasarımı her zaman güzek olur hep güzel araba yapar derdim o da darmadağın oldu. 508 çok çirkin bir tasarıma sahip! ancak inci beyazı çok yakışıyor :P 1.6 motor bu kadar ağır bir kasada çok kötü olur hem az yakar hem kasayı kaldıramaz derdim, babalar gibi kaldırıyor, inanılmaz az yakıyor! helal pejo! pejo kaliteli hissettirmez diyordum, 508 iç tasarımı ve kullanılan malzeme kalitesiyle gerçekten benden tam not aldı. D sınıfı araç baz donanım alınmaz diyordum, araçta çok fazla oyuncak var, full almaya gerek bile yokmuş diyorum şimdi. bir kaç video ve fotoğraf da çektim onları da paylaşarak incelememi bitireyim;

çıplak gözle çok daha fazla belli oluyor c kasa mercedes ile 508 arasındaki fark. 508 ciddi anlamda daha büyük ancak tasarım 508i öldürmüş, çok daha küçük göstermiş.

devasa kaputun altında 1.6 motor küçücük kalmış

depoyu doldurduğunuzda menzil 1300 km yazıyor ben 150km kadar kullandıktan sonra (fazla hızlı geçen bir 150km idi) bu sabahki menzil ekranı

direksiyondaki tasarım kaput tasarımına gönderme yapmış

çift bölgeli klima baz versiyonda standart, daha üst versiyonlarda 4 bölgeli klima var, arkada da ekran ve derece ayarı var. bizdeki versiyonda bu yok. göğüs tasarımını çok beğendim

vites topuzu diğer peugeot modellerinden alışık olduğumuz topuz ancak şanzıman ve vites oranlarını beğenmedim. 1. viteste turbo devreye girdikten sonra (1750dd) araç bir anda şahlanıyor aşırı kısa ve aşırı büyük bir oran kullanılmış, 2. vites için debriyaja basıldığı anda araç yığılıyor ivmenin kuvveti yüzünden. 2. vitese geçince de o ivmeyi bekliyor insan ister istemez ancak yarısını bulabiliyor. yani şanzıman aracın keyfini fazlasıyla baltalamış

elektrikli koltuklar baz versiyonda yukarı, aşağı,ileri,geri, yatık, dik, diz desteği yukarı, diz desteği aşağı olmak üzere 8 yönlü bunlara ek olarak baz versiyonda elektrikli bel desteği mevcut, yukarı aşağı hareket edebilen bel desteği aynı zamanda şişip sönebiliyor böylece koltuk 12 yönlü elektrikli bir konfor sağlayıcısına dönüşüyor. daha dolu modellerde diz yastığı da standart sunuluyor. her insana göre çok fazla çeşitte ayarlamak mümkün. neredeyse vücudunuzun şeklini alacak kadar seçenek yapmışlar.

ilk kez bir peugeot tasarımını sevmedim, stoplar itici duruyor bence, bagaj açma düğmesi 508 yazısının sıfırına gizlenmiş, hoş bir detay ancak alışık olmadığımız bir şekilde tampona yapılmış.

iç boyutları fazlasıyla tatminkar aracın. benim boyum 1.93mt ve 110 kiloyum; sürücü koltuğuna oturup kendime göre ayarlayınca arkadaki yaşam alanı hala daha geniş ve rahat kalıyor. 2009 corollada o şekilde oturunca arkada insan oturması zorlaşıyor. en azından 508de kendime göre ayarlayıp yine arkaya geçip oturabiliyorum rahatça ancak corollada bu mümkün olmuyor

koltuklar konforu ciddi anlamda arttırıyor, geniş ve büyükler görüntü olarak hoş duruyorlar bu büyüklükleriyle baş kısımlarındaki önde kalan kısım hareketli böylece kafalık geride kalmıyor başınızı araç kullanırken destekleyebiliyor. bir kaza durumunda kamçı etkisini azaltacağından eminim

malzeme kalitesi ve tasarım gerçekten de tatminkar

esp, park sensörü ve far yükseklik ayarı sol alt kısımda kalan gözün içine saklanmış hepsi gece aydınlatmasına sahip.

çift bölgeli klima ciddi anlamda çok farklı sıcaklık ayarlamalarına izin veriyor, bir taraf kışı yaşarken diğer taraf yaz yaşayabiliyor

yağmur sensörü baz versiyonda standart

far sensörü de baz versiyonda standart

aracın lastikleri 2150/60r16.  bence bu boyutta bir araçta düdük gibi kalıyor. benim elimde olsa araç anında 18 hatta 19" lastiği oturturum altına

65km sabitleyince yakıt tüketimi;

çalıştırma merasimi :)

uzaktan kumandayla bagajı açmak;

uzaktan kumandayla açılıp kapanan camlar;

kapıları kilitleyince katlanan aynalar;
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

Peugeot 508 [J1] [2010-]
« : Eylül 18, 2011, 20:15:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Peugeot 508 [J1] [2010-]
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2011, 20:27:32 »
Fransız araçlarında en çok sevdiğim yanı ,sınırsız opsiyon olması ,emeğinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2011, 20:49:07 »
kardeş güle güle kullan alllah kaza bela vermesin..Bazen forumda bizim araçlar pahalı sunlar yok ufak tefek seyler dediğimiz zaman bazı arkadaşlar parlıyor..58 bin liraya corolla al dizel ne camları kumandadan kapansı cam açma dügmelerinde ısık bile yok  yani nereye kadar bende bilemiyorum.Şuan verso kullanıyorum ama 3008 mi 5008 mi oda cok fena duruyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Araç: Başka Marka
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2011, 21:03:38 »
Çok güzel bir paylaşım olmuş... Elinize sağlık...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2011, 21:23:43 »
yaklaşık 15 dakikadır hiç üşenmeden okudum. ben de peugeota aşırı ön yargılı yaklaşıyorum hatta alacağım en son araç. en güzel yanı en bir sürü özellik dolu. ancak hala kaza sırasında olacakları kestiremiyorum.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2011, 21:30:48 »
vallahi epey uğraşmışsın hazırlamak için eline sağlık. umarım sorun çıkartmazda önyargıların gerçeğe dönüşür..

ama bişey sorcam mercedes kimin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2011, 21:46:36 »
Hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2011, 21:47:27 »
Detaylı ızlenım ıcın tesekkurler, ama ben hala fransız araclarına fransızım :/

Seckın, 15 dakıka da mı okudun olm 5 dakıkalık yazıyı :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2011, 21:55:26 »
Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2011, 22:10:26 »
406'yı çok seven biri olarak halefi 407'nin böyle birşey olması gerekirdi diye düşünüyorum, detaylı bir inceleme olmuş, testler bölümüne taşıyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2011, 22:51:00 »
Donanımı gerçekten ilgi çekiciymiş yahu   :huh:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2011, 22:51:08 »
406'yı çok seven biri olarak halefi 407'nin böyle birşey olması gerekirdi diye düşünüyorum, detaylı bir inceleme olmuş, testler bölümüne taşıyorum.
hah, eline sağlık alper reyis, ben de hatırlıyordum testler diye bir bölüm ama bulamadım, kalktı heralde diyerek buraya yaptım incelememi :) 406'yı ben de çok beğenirdim, hatta beğenmemek ayıp falan bence :) 407nin arka tasarımını da çok beğenirim ben özellikle makyajlı olanınkinin arka tasarımı çok çok güzel. 508 tasarımını şahsen beğenmedim, 407 suretinde bir 508 olsun isterdim

Detaylı ızlenım ıcın tesekkurler, ama ben hala fransız araclarına fransızım :/

Seckın, 15 dakıka da mı okudun olm 5 dakıkalık yazıyı :D
oğlum adam sindire sindire fotoğraflara baka baka okumuş :D doğru olan onunki :)
vallahi epey uğraşmışsın hazırlamak için eline sağlık. umarım sorun çıkartmazda önyargıların gerçeğe dönüşür..

ama bişey sorcam mercedes kimin ?
merso bizim değil ya :) önümüz sahil de bizim sokağa parketti bana da malzeme çıktı :) karşılaştırma imkanı işte :) valla sorun çıkarmamasını ben de umuyorum, inşallah çıkarmaz. araç sürekli uzun yolda kullanılıyor, şehir içine pek girmiyor. bu koşullarda da sorun çıkarırsa artık lanet olsun fransızlara :)

yaklaşık 15 dakikadır hiç üşenmeden okudum. ben de peugeota aşırı ön yargılı yaklaşıyorum hatta alacağım en son araç. en güzel yanı en bir sürü özellik dolu. ancak hala kaza sırasında olacakları kestiremiyorum.
vallahi euro ncap a4ten daha güvenli diyor :) ama şaka maka araç çok güvende hissettiriyor sürücüyü. yine D sınıfına yakışmayacak ufak şeyler var tabi (rüzgar sesi gibi) ancak yine de tok ve sağlam duran bir araç. D sınıfında, bu paraları verince kötü araba yok gibi. kazalarda falan 508de sorun olmaz ancak yine de 207, 308 gibi araçlardan korkarım

Çok güzel bir paylaşım olmuş... Elinize sağlık...
teşekkür ederim
kardeş güle güle kullan alllah kaza bela vermesin..Bazen forumda bizim araçlar pahalı sunlar yok ufak tefek seyler dediğimiz zaman bazı arkadaşlar parlıyor..58 bin liraya corolla al dizel ne camları kumandadan kapansı cam açma dügmelerinde ısık bile yok  yani nereye kadar bende bilemiyorum.Şuan verso kullanıyorum ama 3008 mi 5008 mi oda cok fena duruyor
haklısınız kesinlikle. ben de corolla kullanıcısıyım şimdilik. 98den beri corolla kullanıyoruz, 2009da memnun olduğumuz için gidip 2009 model aldık sıfır ancak dediğiniz gibi araçlar boş. 98 yılında olsak güzel olurdu donanımı ancak 2011de bomboş. 3008 de var 5008 de.. 5008 çok devasa bir araç, 3008 daha verso boyutlarında bir araç. ama yine de gidip 3008 almam heralde. fransızlara karşı hala mesafeliyim.

Fransız araçlarında en çok sevdiğim yanı ,sınırsız opsiyon olması ,emeğinize sağlık
gerçekten bozulmayacaklarını bilsem çok daha hoşuma giderdi, donanım yönünden zenginler..

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2011, 23:49:13 »
Abi naptın yav :)

Focusu satasım var zaten.508le fena girdin kanıma :)

Piyasası ne bunların?
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2011, 23:58:56 »
Allah kaza bela vermesin güzel özellikler gerçekten.. 407 gibi bi araçtan sonra stoplar daha güzel olabilir miş ama neyse
:D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 19, 2011, 00:07:08 »
Allaa'n pejosu alınırmı ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2011, 00:20:57 »
Türkayım  emeğine sağlık , güzel bir araç gibi duruyor  bilimsel  yaklaşmıssın ki doğru olan da bu , önyargıyı  kırmak  gerek...
2.si  imzanı  kaldır  artık :)
3.sü  sana  S 80  yakışır ;)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2011, 01:00:19 »
Paylaşım çok güzel,508 e hakkınıda veriyorum ancak yine de almam.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2011, 01:52:12 »
güzel araba eline sağlık baya bir uğraşmışsın :) donanım zengini peugeot lar :) bizim avensisin yol bilgisayarı ingilizce koltuklar hala şahinlerin ki gibi elle ayarlıyoruz bi ileri bi geri :) arka koltuklarda havalandırma yok  aklıma gelenler bunlar
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2011, 01:55:42 »
ve arkadaşımda 407 var 2006 model 1.6 hdi 140 000 de aldı alma yapma etme fransız bu çok ağlarsın dedik dinlemedi aldı bizi ve araba şu an 230 000 de ve tıkır tıkır saat gibi :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2011, 02:01:44 »
Valla alınır bu araba emeğinize saglık alınır diyorum hatta ciddi ciddi düşünülür bile diyorum.... ben ne diyorum? hah aklım yerine geldi büyülendim herhalde  benim corollam var....şaka bir yana o ne donanım öyle yahu ağzımın suyu aktı resmen aracın tipide bence çok güzel iç genişliğide cezbetti yani 195 boyunda 110 kg olan biri olarak başka ne diyeyim tekrar diyorum ciddi ciddi alınır bu araba ....güle güle kullanın Türkay bey..... 
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK