ya avensis te zaten anahtarsız giriş var neden böyle yapmışlar ki
Anahtarsız giriş Auriste de var bildiğim kadarı ile corollada da var. Ama anahtar hepsinde var
keser sapı gibi anahtarlardan kurtuluyoruz bu gidişle

bi de devir ve km göstergelerinde 2006 corollaya dönüş hissettim ki bence eskisine göre çok daha şık olmuş gösterge paneli yalnız ortadaki iki ufak bilgi ekranında eski sarı rengin devam etmesi hoş olmamış keşke onu da beyaz mavi ya da kırmızı yapsalarmış... ayrıca şimdiki avensisin sis farları çok hoşuma giderdi hele biz krom çerçeve yaptmıştık çok hoş duruyordu bunda ise sis farı etrafındaki o koyu plastik hiç hoşuma gitmedi... arka taraf ilk resimlere nazaran daha hoş göründü bu son resimlerde
Anahtarsız giriş Auriste de var bildiğim kadarı ile corollada da var. Ama anahtar hepsinde var 
biliyorum zaten anahtarsız avensisim var adı üstünde anahtarsız araba

anahtarlı versiyonlarıda gelcek heralde
Ve karşınızda Yeni Makyajlı Kasa Avensis'in İlk Videosu ....
Araç Mükemmel olmuş... Ençok Açılır Tavan Artık Yeni Avensiste de varrrr....
Nuevo Toyota Avensis 2012
valla bu yaz içinde yeni avensis alsaydım gerçekten çok üzülürdüm. 2012 modeller büyük olasılıkla böyle gelecekmiş. makyajlı kasa gerçekten güzel olmuş. ön göstergelerdede beyaza dönülmüş bence turuncudan daha şık ve zarif durmuş
Bayram bey ;
bencede araç makyajdan sonra daha da güzel olmuş...
valla bu yaz içinde yeni avensis alsaydım gerçekten çok üzülürdüm. 2012 modeller büyük olasılıkla böyle gelecekmiş. makyajlı kasa gerçekten güzel olmuş. ön göstergelerdede beyaza dönülmüş bence turuncudan daha şık ve zarif durmuş 
d segmentınde avensısın satışları geride...passat ingisnia baya bir farkla öndeler.....toyota yetkilileri bunu hiçmi araştırmıyoo.türkiyede sadece benzınlı motorla iş yapılmıyor işte:(( 2.0 dizel getıyosun 80 kusur mıllyara 126 hp 310nm tork..insgignia alıyorsun 80 küsür milyara dizel 160 hp 350 tork..yanı sımdı insanlar hangisini seçer?

?
Opel İnsignia alan doktor arkadaşlar çok mutsuz. Parçası çok pahalı ve belki inanmazsınız 100 km de 13-14 lt. ye yaklaşıyor tüketimi... Sadece daha ucuz ve opel sağlamdır diye aldılar , ben Toyota avensisi alırken dalga geçiyorlardı şimdi benim araç 5-6 lt yakıyor sorunsuz.. Onlar ooof anam ooof diyorlar.. İnsignia çok yakıyor ve avensise göre daha dar ... 2 elde pek rağbet yok. Ucuz etin yahnisi o kadar oluyor işte.
Tabiki bu benim izlenimlerim ve kendi şahsi fikrim....

Belki katılmayan da bulunabilr ...
insignanın dizeli 7 litre yakıyor denılıyor forumlarda:))) 13 lıtre yakanlar benzınlı 1.6 turbolar.....avensıs daha kalıtelıdır tamam ama hyundaı bıle 1.6 dizeli 128 hp iken avensıs 2.0 dizeliş 126 hp olması dızel alırken avensıs tercıh etmeme sebeblerınden bırı....
Mete bey size katılıyorum;
Ancak katalog bilgisi günlük hayatla birebir uymuyor...Opel İnsignialar çok ama çok yakıyor.... Benzinli turbo modellerini düşünmek bile istemiyorum.. Bölüm başkanı hocamızın jeep ile aynı insignialar... Sanki araç jeep...
Avensis bu kadar düşük beygir gücü olması motoru korumak ve aracın ömrünü uzatmak ve sorunsuz hale getirmek için... Bence gayette güzel ben memnunum dizel avensisten... Tabiki yarışta değiliz... Sadece ev hastane arasında kullanıyoruz ...
ben de verso da aynı motoru kullanıyorum ve gerçekten 124 hp 310 nm tork yeterli bana göre.. arabanın çekişi gayet başarılı zaten torktan dolayı yani herşey beygir değil.. kaldı ki beygiri daha da yükseltirsek doğru orantılı olarak yakıtta yükselir.. bir de insignialar otomatik şanzımanlı bu da 1-1.5 litre yakıt farkeder bir de daha güçlü motor olduğundan fark 2-2.5 litrelere çıkabilir ama 13 litre bence de biraz fazla gibi..
avensıs yada insignia suanki aracım auris sattıktan sonraki almayı ıstedıgım araçlar... benzınlı alacaksam 1.6 avensıs ,dizel alacaksan ( o kadar param olursa 80 90 arası) 2.0 160 hp 350 nm insignia...
ayrıca dedıklerinizde haklisınız motor ömrü korumak ıcın 126 hp sınırlamıslardır ama fıat 1.6 120 hp (multıjetler saglamlıgı kanıtlanmıs 500 bın rahat yapıyolar taksılere bakmak yeter) ,bmw 2.0 dizel 184 hp yanı bu teknik bilgilere baktıkca toyotada saglam ama bıraz daha güçlü motor yapabilir diye düşünüyorum...firmalar kullanıcın ıstedıgı dogrultuda motor üretmeye calısıyırken toyota benm dizel motorum bu ister al ister alma gibi bir davranıs ıcınde bana göre....
Toyota Avensis Dizelin Beygir gücü az diyen arkadaşlara müjde;
"" Toyota’nın Avrupa pazarında önemli modellerinden birisi olan Avensis’ te çok fazla değişiklik yapılmasa da ufak detaylar sayesinde daha cesur bir görünüme kavuşmuş. İnceltilen farlar, yenilenen ön alt ızgara ilk olarak gözümüze çarpıyor.
Yeni Avensis’te mevcut 1.8 litrelik 145 beygir gücündeki benzinli motor seçeneği kalacakken buna ek olarak iki dizel seçeneği eklenecek. Bu dizel motorlar 2.0 litrelik 125 ve 148 beygir gücünde iki alternatif ile satışa sunulacak.""
Kaynak..
http://www.traraba.com/2011/2012-toyota-avensis/
Toyota Avensis Dizelin Beygir gücü az diyen arkadaşlara müjde;
"" Toyotanın Avrupa pazarında önemli modellerinden birisi olan Avensis te çok fazla değişiklik yapılmasa da ufak detaylar sayesinde daha cesur bir görünüme kavuşmuş. İnceltilen farlar, yenilenen ön alt ızgara ilk olarak gözümüze çarpıyor.
Yeni Avensiste mevcut 1.8 litrelik 145 beygir gücündeki benzinli motor seçeneği kalacakken buna ek olarak iki dizel seçeneği eklenecek. Bu dizel motorlar 2.0 litrelik 125 ve 148 beygir gücünde iki alternatif ile satışa sunulacak.""
Kaynak..
http://www.traraba.com/2011/2012-toyota-avensis/
haber için teşşekkürler:))
makyajlı kasalar ne zaman gelir showroomlara?? gidip yakından inceleyelim:)))
avensıs yada insignia suanki aracım auris sattıktan sonraki almayı ıstedıgım araçlar... benzınlı alacaksam 1.6 avensıs ,dizel alacaksan ( o kadar param olursa 80 90 arası) 2.0 160 hp 350 nm insignia...
ayrıca dedıklerinizde haklisınız motor ömrü korumak ıcın 126 hp sınırlamıslardır ama fıat 1.6 120 hp (multıjetler saglamlıgı kanıtlanmıs 500 bın rahat yapıyolar taksılere bakmak yeter) ,bmw 2.0 dizel 184 hp yanı bu teknik bilgilere baktıkca toyotada saglam ama bıraz daha güçlü motor yapabilir diye düşünüyorum...firmalar kullanıcın ıstedıgı dogrultuda motor üretmeye calısıyırken toyota benm dizel motorum bu ister al ister alma gibi bir davranıs ıcınde bana göre....
toyotanın zaten d-cat dizelleri var avrupada satılıyor 170 küsur beygir... beygir istiyorsanız alası var toyota da..ancak ne sebeptendir bilmem tr'ye getirmiyorlar ne yazıkki.. yani toyota motor konusunda hiçbir zaman geride kalmaz .. biz 1.6 110 hp lik e12 kasalara binerken millet 90 hp lerde takılıyordu..