99 ördek göz aracım bir süredir arka iz çizgisinde dalmalar vardı.Sert girilen virajlarda arkası atacak gibi yapıyordu.baktım tandır kol burçlarının lastik takozları esnemeyi arttırmış, değişmesi gerek.Servisten parça alır kendim değiştiririm her zaman.Servis burç takozunun tek satılmadığını, kol üzerinde geldiğini ve fiyatınında 140 tl olduğunu söyledi.TÜm parçaları servisten almama rağmen bu fiyat bana gereksiz yüksek geldi.Baskı balataya 200 vereceğime orjinale 428 tl veririm ama bu fiyat bana gereksiz fahiş geldi.Hemen ustama gidip tandır kolunun birini söktüm, burclarını çıkarttım.gördüğüm manzara çok garipti.benden önceki sahibi tandır kolunun taşıyıcı burçunu değiştirmiş.zaten esnekliğini yitiren şaseye bağlanan burçtu.o değişmemişti.Değişin burcun üzerinde ASSAN yazıyordu.Yani hyundai"nin burcuydu ve fiyatı 10 tl nin altındaydı.

)) burç birebir aynı idi.hemen hyundai servisten 4 tane orj arka tandır kolu burcu aldım ve 50 tl ye hallettim.Servise kalsa 140X2 280 tl verecektim.insaf ama değil mi... şimdi merak ettiğim hyundai nin bizim araçlara uyan başka parçası varmı...mesela ön salıncak burcları, rotil , rot kolu ve rot başı gibi....yansanayi alana kadar orj hyundai yedek parça kullanmak daha mantıklı geliyor bana.Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.Ayrıca ön amartisörlerimi de değiştirmek istiyorum.forumda bahsi geçen TOKİCA ve KYB amortisörleri istanbulda nereden bulabilirim.Orjinal yedek parçayı servis dışından temin edebilirmiyim.Herekse kazasız belasız günler dilerim.