Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Ocak 30, 2026, 16:24:52
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu:
2010 Model Avensisimin 20.000 Bakımını Yaptırdım.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2010 Model Avensisimin 20.000 Bakımını Yaptırdım. (Okunma sayısı 2879 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Ahmet1419
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
«
:
Ağustos 25, 2011, 17:38:19 »
Bugün Düzce Hızel Toyota serviste 2010 model avensisimin 20.000 bakımını yaptırdım. Eski bir opel kullanıcısı olarak 54.000 TL bedellerle satılan bir araçta, elektrikli koltuk, sanruf, hafızalı dikiz aynalar ve anahtarla açılıp kapanan dikiz aynası, anahtarla kapanan sanruf, elektrikli arka perde, yan perdeler, tabiki de en önemlisi koltuklarında kullanılan kumaş opellerle farklı birisi uzun sürüşte terletmiyor avensisten indiğinde sırtın ve oturduğun yerler ıslak oluyor. Tabiki ben bu sıkıntıları büyük bir hırsla müşterici temsilcisine anlatıyorum. Arkadaş büyük sabırla dinledi helal olsun, ben olsam arabanıda al git derdim. Sabırlı ve ilgili bir servis elemanları var, araçlarınız kontrol edilirken bakabiliyorsunuz. 20.000 bakım için 390,60 TL ödedim. Yağını değiştirdiler, birde polen filtresini 20.000 bakım bedeli gözlerim açıldı bunda indirim yapma imkanınız yokmu dedim hayır dediler. O kadar avensisi beğenmeyip arkadaşın başını ağrıttıktan sonra ben olsam 500 yazardım da dedim içimden. Hızel Toyota Düzce Servise ve beni sabırlayan arkadaşa da ayrıca teşekkür ederim. Avensisimi ben ikinci el aldığım için araç 6 aylık dönemlerde bakıma giriyormuş km dolmasa bile bakıma, en son 6500 km 10.11.2010 da girmiş ben aldığımda 10.500 km olduğu için satan arkadaşa da servis 20.000 e kadar servise uğrama diye söylemiş ve bana da öyle söylendiğinden, ben akıllı da 20.000 de girdim aracım tabiki artık garanti dışı kalmış. Buna üzüldüm mü sevindim mi anlayamadım, servis harici ben o yağı ve poleni elle gözle kontrolü Mehmet Usta'da 200 TL yi değiştiririm. Diğer yandan canına yandığımın motoru kendini yakarsa naparız diye de düşünmüyor değilim. 10.000 daha bineyim o zamana kadar inşallah satarım.
Toyota Club Türkiye
«
:
Ağustos 25, 2011, 17:38:19 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
Kilometre: 69000
Model Yılı: '11
6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 Model Avensisimin 20.000 Bakımını Yaptırdım.
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 25, 2011, 17:51:45 »
Peki Ahmet bey sonuç nedir şikayetiniz kumaşlar mı yoksa servisin pahalı olması mı. Ya da avensis mi bende avensis almayı düşünüyordum almasam mı.
mehmet hocam
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Ahmet1419
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 25, 2011, 18:01:56 »
Araçtan verdiğiniz para karşılığı beklentinize bağlı ben aracıma 46.000 TL ödedim ikici el olmasına rağmen ama 26.500 TL ye sattığım 2004 model Vectra C Kasa da olan özelliklerin bir tanesi yok, beni tatmin etmedi, artıları yokmu var, yakıt az, performans iyi, sürüş güvenliği biraz daha iyi gerisi yalan. Avensisin duruşunu rebgini ruhunu beğenmeme rağman şuan arabasız olmuş olsam toyota avensis alırmısın sorusuna kesinlikle ve şiddetle hayır derdim. Bir insan hatayı birkez yapar.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Başka Marka
16 kere teşekkür etti
12 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 25, 2011, 18:20:50 »
Ahmet Bey yeni dizel 2000 motor avensis aldım.. Çok memnunum... bunu almamda en büyük etken Aurisim oldu. Bu araçlar çok sorunsuz... Ve yıllar geçsede sadece serviste bakımını yaptırın ve benzini koyup gidin... Yeni renault , ford alıpta pişman çok dr arkadaşım var...
ama sizce Avensis neden olumsuz yönleri var... Neden bir daha almazsınız... Çok merak ettim inanın...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Ahmet1419
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 25, 2011, 18:33:02 »
Opel Vectra C Eleganceye eş değer Avensis seçtim, fıransız arabaları ve yerli arabalarla eşleştirmedim onları da alıp binme taraftarı da değilim. Avensis D segment bir araç fakat C segment bir aracın sahip olduğu özelliklere sahip değil. En basitinden C segmentinde bir çok araçta ön arka park sensörleri standart, avensis için bakıldığında şahin doğan grubu araçlara ilave abs esp 4 cam otomatik kalın sac, aracın altına bakıldığında alt koruma plastik. D segmenti bir araç istiyorsam kesinlikle avensis almam, B segmenti için düşünüyorsam alabilirim fakat vereceğim para 18.000 TL yi geçmemeli sonuçta eski eskidir. Soracaksınız neden aldınız, toyota aracının sağlamlığı ve arıza çıkarması konusundaki duyumlardan. Keşke avensis değilde 25-30 bine corolla alsaydım bu kadar hayıflanmazdım.En azından C segmenti derdim.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
16 kere teşekkür etti
12 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 25, 2011, 18:55:52 »
Haklısınız Ahmet Bey....
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
avensis 2.0 + Astra 1.4 T
Kan Grubu: A+
Model Yılı: -
15 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 25, 2011, 19:25:02 »
Corolla alsaydiniz bence daha pisman oludunuz avensisteki surus zevkini motor sessizligini corollada bulamazsiniz ozellik olarak haklisiniz en basiti vw ve opel de 10 sene once olan kumandadan cam kapama bile yok.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Eski avensisçi ;)
Kan Grubu: ---
1 kere teşekkür etti
27 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 25, 2011, 20:34:45 »
.sürekli uzun yol kullanıyorum 4 ay oldu alalı araç 12.000 e dayandı bir kere terletmedi beni o döşemeler . o özelliklerin olmadğnı bilerek aldınız zaten o aracı. şikayet etmek saçma oluyo sanki. elektronik park freni anahtarsız giriş sistemi bir çok emsalinde yok 3 kasa bmw ler hala el freni kullanıyor ...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
16 kere teşekkür etti
12 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Ağustos 25, 2011, 21:42:49 »
Mehmet Can bey arabadan memnunsunuz ... Bende yeni arabamdan çok memnunum...
Toyotanın en çok sorunsuzluğu beni memnun ediyor...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Eski avensisçi ;)
1 kere teşekkür etti
27 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Ağustos 25, 2011, 22:20:03 »
memnunum mustafa abi şikayetler bence çok yersiz bu bütçeye bu kadar oluyor aynı fiyattaki 0 km passat la donanım kıyaslanırsa üstünlüğü zaten anlaşlır ben ilk başlarda performanstan şikayet ediyordum kullanmayı beceremiyormuşum halbuki 2000 devirde performans beklenmiyor bu araçlardan zaten 9 hava yastğı var sanırsam güvenlik konfor bence tatmin edici bu fiyattaki araçtan daha ne beklenebilirki zaten şikayet eden arkadaşlara iyice bir piyasa araştırması yapmalarını ve hala tatmin olmuyorsalar 100.000 lira ve üzeri mercedes bmw lere yönelmelerini tavsiye ederim bu fiyattaki bir arabadan daha ne beklenirki anlamadım
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
15 kere teşekkür etti
84 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Ağustos 25, 2011, 22:26:50 »
avensis tuu kaka, toyota öğğ
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Ahmet1419
«
Yanıtla #11 :
Ağustos 26, 2011, 12:17:08 »
Mehmet Can Bey; haklısınız alırken avensis i çokta incelemeden aldım D segmenti araç diye, ikinci el aldığım için de arabanın sadece sağlamlık ve arıza yapmaması konusunu ön planda tutarak aldım. Fakat aldıktan sonra sağlamlık yanında D segmenti bir araçtan beklentim fazla olduğunu gördüm. Tamamıyla da kötülemiyorum avensisi, şehirde dolaşırken bir bakan bir daha bakıyor güzel tasarım yapılmış, sürüşü keyfli, motor sesini fazla almıyor içeri, performansı 1,6 atmosforik motora göre mükemmel, viraja girerken güvenle fren pedalı kullanmadan giriyorum gibi, donanım fakiri araç sadece avensisin hiç arıza yapamaması elektronikten ve diğer detaylarda uzak kalması olabilir.Sonuç olarak tükiye de toprak yol çok, kasisli yollar çok bunlar elekroniği arızalandırır. Motor olarak zaten yeni nesil atmosforik benzinli motorlar adam gibi kullanımda en az 500.000 yapar ki bi araca en fazla 10 yıl binersin 500.000 olmadan da satmış olursun. Ayrıca da 54.000 gibi bir rakam az bir rakam da değil.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Eski avensisçi ;)
1 kere teşekkür etti
27 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Ağustos 26, 2011, 15:01:22 »
tabiki ahmet abi az değil yarısı vergi zaten düşününce ama emsallerine göre daha dolu almadan araştırmıştım azcık aama dediğiniz giibi beklenti arttıkça şikayette artıyor ...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #13 :
Ağustos 26, 2011, 15:51:40 »
Bir yıldır avensise biniyorum ve aldığım keyfi hiçbir araçtan alamadım. Valla bir noktada dediğiniz doğru. doğru düzgün bir ek özelliği yok avensisin ama konforu herşeyi örtüyor bence. uzun yolda ses yok şehir içinde görüntüsü muhteşem zaten o yüzden bu arabaya 54 bin değer diye düşünüyorum. ilk başlarda bende bu paraya fazla diyordum ama kullandıkça anladımki avensis bir keyif arabası, eksiği yok ama keyif açısından fazlası çok!
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu: