Gönderen Konu: katalizör iptali ve arkasından gelen sorunlar  (Okunma sayısı 16282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
katalizör iptali ve arkasından gelen sorunlar
« : Mayıs 22, 2006, 23:46:42 »
arkadaslar bı cok arabamda daha dogrusu aldıgım butun araclarda katalızor ıptalı yaptırdım... hıcbırınde bır sorunla karsılasmak bı yana performans aldım... ancak toyota corolla 1,4 terra modelınde ıptalın arkasından 4000 devırde teklemeler basgosterdı herzaman degıl ama arada sırada yapıyor ve felaket canımı sıkıyordu... once hava akıs metrede sorun oldugunu dusundum cunku baska sorun cıkaracak yer kalmamıstı.. sonnunda yenı eksoz taktırmaya gıttıgımde ısını bılen eksozcu harun bana dırek su soruyu sordu... katalızor ıptalınden sonra tekleme basladımı ??? hay agzına saglık dedım ve cozumunu sordum.. maalesef bır cozumu bulunmadıgını bu sekılde kullanmak zorunda oldugumu cıft sensorlu katalızor ıptalınde corollanın cuvalladıgını soyledı.. sonrakı arastırmalarımda bu yonde paralel cevaplarla karsılastım... bu tıp bır rahatlatma yapıcak arkadaslara sımdıden uyarmak ıcın bu yazıyı yazıyorum.. hem dıkaktlı olmanız hemde eger benım bılmedıgım bır YOL var ıse bu konuda benı bılgılendırmenız dılegıyle OGAN....
geyşanın dilinden samurai anlar...

Toyota Club Türkiye

« : Mayıs 22, 2006, 23:46:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2006, 15:48:51 »
Benim aracımda böyle bir sorun çıkmadı şimdilik, sadece aşırı zengin çalıştığı için bazen alt devirlerde bir iki saniye tekleme yapıyor o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Mayıs 24, 2006, 15:40:45 »
bilgi paylaşımı için teşekkürler..
bir süre sonra da motora geçicem:)şimdilik sesle uğraşıyoruz.
şimdilik bi hava filtrem var o kadar..az ses yapan bi son susturucu düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2006, 21:26:33 »
hava filtresi dedinde cem aklıma onunla ılgılıde bır bılgı geldı onuda sızınle paylasayım...
kutu ıcı basık dıkdortgen yenı nesıl hava fıltrenız varsa kı yenı cıkan aracların artık cogu hatta nerdeyse hepsı aynı tıp...ve eger acık hava takmak ıstemıyorum kutu ıcı olsun dıyosanız kesınlıkle takmanıza gerek olmadgı tunıng ustaları tarafından sıkca soylenen bır konu.. hemen hemen hıc rahatlama ve ekstra performans alınmayacagının nerdeyse kesın oldugu soylenıyor.. ben nıcın kutu ıcı uzerınde durdum...cunkı hava fıltresınden gelen borunun tam motora gıren ucunda malum bızım toyotaların hava akıs metresı var ve buraya acık hava fıltre aparatının takılması oldukca sorunlu bır ıs hava kacırmaları oldukca yogun yasanıyor ve ehıl ellerde yapılmassa sonuc alınamıyor o bakımdan kutu ıcını ınceledım.. bılgılerınıze

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2006, 00:26:36 »
evet green filtrelerin fln pek perf. artışı göstermediğini ben de duydum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2006, 09:46:10 »
Simota'nın sanırım cold air intake filtersi var E12 1.6 motorlu araçlar için, finallerim bitince araştıracam detaylı olarak foruma yazarım.
 Levent ayrımcılık yapmayalım abicim    Hepimiz Toyota Kardeşiyiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2006, 13:05:47 »
hava filtresi ıle ılgılı bılgılerı bızımler paylasırsan ıyı olur cemıl...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2006, 15:01:02 »
Simota'nın web sitesinde resimleriyle gördüm ama modelin adı farklı malum bizim kasanın bir çok ülkede ismi farklı o yüzden Racer Corner aracılığıyla bizim arabalara uyup uymadığını araştırıcam olay kesinlik kazanınca forumu bilgilendirme taraftarıyım zaten, eğer E12 1.6 motora uyuyorsa sanırım bizim forumdan bu tip bir parçayı almak isteyecek kişiler olacaktır. İsteyenlerin olması durumunda sayı artacağı için parçanın fiyatlandırılmasında getirilmesinde kolaylaşır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2006, 23:22:47 »
Pipercross, aslında Toyota supra ve celica dışında başka Toyota modellerine üretim yapmıyor. Ben egzoz sistemimi Powershop'tan almıştım bana herhangi bir Pipercross filtresinin bizim meşhur okuyucularda sorun çıkarmadan çalıştığını söylemişlerdi. O gün inanmamıştım hala da inanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2006, 00:35:32 »
bencede ınanmamakla dogru yapıyorsun cunku ben trd (toyota racıng development) markasının uyesıyım.. o dedıgın supranın hemde oynanmıs modellerınde kullanılıyor.. bızım garıban corollalara takınca aglarlar kesın bu neya dıye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2006, 21:03:23 »
turkıyede dıstrıbutorlugu varmı bılmıyorum levent ama arastırırım... ama hıc gormedım... ama dısardan tabıkı getırtırız.. tahmınım momo fıyatlarında 70 dolar cıvarı olsa gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2006, 08:41:28 »
bnde 2000 model toyota yaris var
açık hava filtresi bende taktırdım
ama beni çok uğraştırdı performans açısından ii ama hava akış sensörü hakkaten başa bela.
taktırmak isteyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle kutu içi hava filtresi taktırın

yönetim: kurallarımız gereği kullandığınız resim kendi resminiz veya kullandığınız araç olması gerekmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #12 : Aralık 27, 2006, 20:43:09 »
katalizör iptalini bizde düşünmüştük ama katalizör çıkışındali ikinci oksijen sensörü işimizi bozmuştu ve vazgeçmiştik
bu ikinci oksijen sensörü bazı yöntemler ile yanıltılabiliyor ancak uzun vadede sorun oluşturma ihtimali çok yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Aralık 30, 2006, 23:47:36 »
valla arkadaşlar bende 2007 model toyota yaris var katalizor iptali de yaptim açik hava filtreside hiçbir sorun çikmadii gayet güzel ses ve performans sağlıyor bence  ama niye katalizor iptalinde sorun yaşadığınızı anlamadım benim araba hiçbir viteste teklemiyor ama tekleseydi çok moralim bozulurdu sen hala arabayı öylemi kullanıyorsun servise felan hiç göstermedin mi? olmadı değiştirseydin şu kat olayını gerçi biraz pahalı oluyor o iş bildigim kadarıyla yeniden egzoz sistemi yapiliyormus ne kadar dogru bilmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 08, 2007, 22:47:36 »
Corolla H/B de ikinci katalitiğin ve orta susturucunun içini boşaltıp attırdım(orjinal egzozum bir köşede duruyor tabi)
şimdi hedef elimde bulunana egzoz manifoldundaki katalitiği boşalttırıp boru çıkışlarını headers gibi bağlatmak, tabi bizi burada en fazla uğraştıracak şey sensörler onlarıda (daha doğrusu ikinciyi) bir şekilde herşey yolunda gidiyormuş gibi yanıltıp optimum bir değere ayarıp bırakmak olacak bu işi orjinaline uygun olsun diye çevremde denk geldiğim bütün elektronikçilerle paylaşıp bilgi topluyorum şimdilik analiz aşamasındayım eğer olursa performansta hissedilir değişimler umuryorum...Bakalım hayırlısı olur inşallah..
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 07, 2007, 22:10:53 »
Alıntı yapılan: Cemil Sarıkahya
Pipercross, aslında Toyota supra ve celica dışında başka Toyota modellerine üretim yapmıyor. Ben egzoz sistemimi Powershop'tan almıştım bana herhangi bir Pipercross filtresinin bizim meşhur okuyucularda sorun çıkarmadan çalıştığını söylemişlerdi. O gün inanmamıştım hala da inanmıyorum.
[/quote]

Valla Benim araçta 2 aydır SİMOTA var ve hiç sorun çıkarmadı...daha önce deneyen olmuş arabası stop edip ağrıza ışığı yanmış ama bende hiç sorun çıkmadı..

sesinide dinlemek istersen :  [url]http://rapidshare.com/files/17595880/VIDEO_00001.avi.html[/url]
sesi 3000 devirden sonra tamamen hissediliyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: katalizör iptali ve arkasından gelen sorunlar
« Yanıtla #16 : Ağustos 10, 2009, 05:45:22 »
güncelleme.

Bu aralar chip yaptırmayı dusunuyorumda dizellerde kat iptali yapan varmı galiba bizimkılerde kat sensorden sonra imiş yanı iptal etsekte komple bı sorun cıkartmayacağı yonunde 

dizelde kat iptali yapan var mı acaba varsa sonuçları paylaşırsa sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2009, 17:45:51 »
sitenin mekanikerleri tatilde galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 11, 2009, 08:09:56 »
mesut abi sen filtreyi nası temizliyorsun.ben benim simota'yı hava akış yönünün tersine doğru hava ile temizliyorum.ama havayı uzaktan tutuyorum.gözenekler hasar almasın diye.böyle temizlemeye devam mı yoksa ?
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2009, 09:25:56 »
Arkadaşlar AE101'lerde bir sıkıntı oluyor mu katalizatör iptali yapılınca.
Opel Astra GTC