Gönderen Konu: Arkadaşlar Acil Yardım Lütfenn..  (Okunma sayısı 1439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar Acil Yardım Lütfenn..
« : Nisan 17, 2008, 16:32:46 »
öncelikle herkese merhaba...
arkadaşlkar siteye daha yeni üyeyim kafamda bazı sorular var bana yardımcı olursanız sevinirm.

benim 2006 corolla d-4d var. araba yerinde durmuyor açıkçası ve şu an 135 binde araba.
2 yıl boyunca her 10bin kmde servise götürdüm araba bu süreçte garantiliydi.

şu an garanti bitii ve ben artık servise götürüp 1 ton para bayılmak istemiyorum.

sorularım şunlar arkadaşlar:
yeni alacağım filtre hangi marka olmalı?

yeni filtre alacağıma onu temizlesem 0 filtrenin verdiği işlevi verirmi?

hangi yağları kullanmalıyım hangi marka dizel için daha iyi?

arabamı full boya yaptırtmak istesem ne kadar öderim?

lastik için en uygun hava ölçüsü nedir?

yani arkadaşlar ben serviste her 10binde yaptırdığım işlemleri dışarda hanggi markalarla ne kullanarak en

iyi sonuca varırım? birde far kaşı bulabileceğim bir yer varsa bana söylermisiniz? biraz fazla soru sordum kusura bakmayın:)arabam d4d sedan corolla

2006 herkese teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum...

saygılar..

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 17, 2008, 16:32:46 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2008, 14:05:15 »
Merhaba Toyotadaşım  

Bu arabayı 2 yılda 135 bin km ye nasıl çıkardın. öncelikle tebrik ediyorum. Şehirler arası çalışan bi otobüs bile bu kadar gitmemiştir sanırım.

Aracı komple boyatmak senin için büyük bi zarar olur. Hem para harcarsın hem de satarken değeri epey bi düşer. bunu tavsiye etmem ama nerden baksan 2.5 - 3000ytl nin kapısıdır.

Yağ tavsiyem Mobil 1 tam sentetik 0- 40w yağ. Bunu Meslek Lisesi Motor öğretmenleri tavsiye ediyor. Ve kendileri bunu kullanıyor. Toyota  servisde yarı sentetik 10-40w yağ kullanıyor. geçen yıl mobil 1 kullanıyodular ama şimdi kendi yağları diye bir yağ var onu kullanıyolar.

Filtre vs konusundada daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur. Birazda forumdaki konuları karıştır "mekanik sohbet"  gibi bi şeyler bulursun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2008, 14:27:09 »
Hava Filtresi için en kolayı K&N marka kutu içi alıp sonra 1 milyon kilometre boyunca filtre mevzuusunu düşünmemek olacaktır.

Boyatma işini servise yaptırmanızı tavsiye ederim, servis kadar iyi kaporta ve boya yapana şu ana kadar rastlamadım, rastlayan varsa söylesin, göstersin.  Hatta şu anda da aracım toyan'da ve arka çamurluklarından biri boyanıyor. Çok pahalı evet, ancak sonuç buna değiyor.

Lastik basınçları, tavsiye edilen yağlar gibi bilgileri de aracın kitapçığından bulabilirsiniz. Bu arada profilinize bulunduğunuz şehri de yazarsanız daha detaylı yardım alabilirsiniz.

edit: Ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Burası forum, yani daha doğrusu "ilan tahtası" yazılımı olduğundan hiçbir mevzu diğerinden acil değildir. Bu yüzden "acil yardım" gibi başlık yerine sorunu açıklayıcı başlık kullanırsanız hem sizden sonra aynı sorunu olan arkadaşlar mesajınızı daha kolay bulabilecek, hem de google'da sitemize katkıda bulunabileceksiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2008, 02:42:39 »
arkadaşlar oncelıkle cevaplarınız ıcın tesekkur ederım ıstede daha yenıyım ve de ılanda bole bı hata yaptıgım ıcın ozur dılerım..135bıne 2yılda nası geldın sorusuna gelınce bu arabayı 1 kısı deıl 3 kısı kullanıyor:) babam abım ve ben  babam hergun 60 km yol gıdıyor gelıyor ama yazın cok artıyor gunde 300 km yaptıgı oluyor 3 kere o yolu gıdıp geldıgı oluyor.onun dısında ben kullanıyorum fln.. araba cok kırlı durumda dısı zaten o arabayı goren bırı olsa dırek full boyalı fıyatına gıder sanırım:) onun dısında zaten kmsi yuksek bırısının alacagını sanmıyorum arabanın 1 yıllık omru kaldı gıbı bu arada alper sınav arkadasıma sorum k&n marka kutu ıcı alıp mlyon km gıdebılırsın dıor nası oluyor bu durum bıraz acık anlatırsanız sevınırım..ismail arkadasımada sorum 0 40 kullanın dıyorsunuz ama toyota 1 40 kullanıyotdu dıyorsunuz bunların farkı ne?toyota nın kullandıgı 1 40 sa onu kullanmam daha mantıklı degılmı tesekkrler arkadaslar yardımlarınız ıcın..

bu arada adanada oturuyorum saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2008, 08:50:10 »
K&N filtreler tek alımlık filtrelerdir, belli aralıklarla temizlenip yağlandıkları takdirde 1 milyon km gitme garantileri vardır. Tabi fiyatları da buna göredir
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2008, 15:01:21 »
ne kadar bu filtrenin fiyatı fazla uçuksa başka bir filtre önerebilirmisiniz?birde torpido gözünün arkasında sanırım değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2008, 16:46:42 »
torpido gözündeki polen filtresi olması lazım,

hava filtresi motorun içindedir, fiyatlarını burdan bakabilirsiniz:
http://www.otopol.com/index.php?manufacturers_id=9
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2008, 04:12:54 »
alper bey ben butun fıltrelerı degıstırırken ılla 0 almak zorundamıyım yoksa sımdı arabada olanı temızleyıp tekrar kullanma sansım wrmı? arba konusunda bılgısızım bıraz ksra bakmayınn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2008, 04:26:47 »
bırde benzınlı we dızeldekı kullanılan fıltreler aynımı? werdıgınız sıtedekı satılan fıltreler servıste kullanılan fıltrelerdenmı?en uygun fıltre markası nedır corolla d4d ıcın? bırde corolla 2006 fıltrelerınde 2 tane fltre var  sıtede..bırı 1.4 2.0 dıor bırı 1.4 1.6 dıor dızel ıcın uygun olan hangısı yardımınız ıcın tesekkrler..