Gönderen Konu: auris de torpido soğutucusu yokmu  (Okunma sayısı 9979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
auris de torpido soğutucusu yokmu
« : Ağustos 09, 2011, 19:51:26 »
arkadaşlar auris de torpido soğutucu yok ğaliba
2011 COROLLA EXTRA D4D

Toyota Club Türkiye

auris de torpido soğutucusu yokmu
« : Ağustos 09, 2011, 19:51:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: auris de torpido soğutucusu yokmu
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2011, 20:58:43 »
maalesef yok...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2011, 23:13:04 »
oho  cam düğmelerinde ışık yok sogutucu biraz fazla olur toyotanın okadar lükse ihtiyacı yok saglamlıgı yeter
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2011, 23:39:01 »
bence toyota donanım yönünden çok da kötü araçlar üretmiyor, düğmelerdeki ışık olayı gerçekten kötü bir durum, fakat onu da yeni modellerde çözdüler...
ha torpido değil de ara kolçakta soğutucu olsaydı tadından yenmezdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2011, 00:08:02 »
ynı modeller derken 2011 corolla larda hala dikiz aynaları ve yolcu ön arka cam dügmelerinde ışık yok gece elle arama yöntemi ayrıca dandık dediğimiz renault bütün modellerinde ve diger bir cok markada 20km den sonra kapıları kitliyor gibi ince detaylar yoktur toyotada
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2011, 00:47:00 »
dikiz aynalarını bilmiyorum ama cam açma kapamalarda aydınlatma var diye biliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2011, 00:52:05 »
Samimi olmak böyle bişi arkadaşlar:) en dandik araçları allayıp pullayıp size satsa 2 seneye araç dökülmeye başlaşa dahamı güzel:) Samimiyet bu işte, tamam bazı şeyleri kıstık ama diğerlerinin kıstığı şeylerde bizde mevcut der gibi bi hali var bence:)
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2011, 01:06:49 »
haklısın .A.güven bey allayıp pullamanın geregi yok ne geregi var  dökülüecek.Toyotaya mail atalım  camları artık otomatik yapmasınlar elle acalım cam motoru falan bozulur ne geregi var toyota bize mekanıgı sağlam 4 teker üstüne araba koysun yeter Abs ebd vsc ne geregi var bunların elektronik bozulur demi....Arabalarımızı sağlamlıgı yönünden seviyoruz ama ince detaylarda göz ardı edlimese daha güzel olabilirdi ama bu bana göre size göre bir önemi de yokk..corolla aurisi avensis veya verso  avrup ve diğer ülkelerin çogunda aracın üzerinde navigasyon entegre  türkiyede yok ne geregi var bozulabilir toyota ya kötü derler yada almak isteyene 3,000 lira ekleyip satarlar...ne geregi var toyota sen böyle devam et mekanigin sağlam nede olsa..2002-2007 e12 2007-2011 e5 corolla avensis lerin cogunda direksiyon kutusu bozuk gaz pedalına somun taktılar ama buna ragmen az sorun cıkartan az sanayi yüzü gösteren bir araç ama ince detaylarıda dillendirisek belki akıllarına düşer 20-30 tl lik modül takmak.Taksınlar onuda fiyata eklesinle kabulum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2011, 01:50:46 »
Haklısınız çok iyimser bakmışım olaya. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu bir ülkede toyota gibi kalitesi dünya çapında bilinen bir  araba sahibi olabilmek bile güzel:) Bu arada biz eğer o bahsettiğiniz ülkeler seviyesine gelirsek elbet bizimde bir gün konforumuz olabilir:) Önce nerede olduğumuza bir bakalım isterseniz...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2011, 07:19:31 »
  Tuncay yanlışın var, 20Km/s. 'de değil, 11Km/s. 2de. En azından Megane 3 'de. :)

Güven, senide anlıyorum ama donanım sıkıntılarından bahsedilirken ama araç dayanıklı (sağlam başka bir kavramdır) demek çok da cevap olmuyor bence.
 Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu bir toplumda pekala oldukça lüks araçlarda satılabiliyor. Sorun gelirde değil, gelir dağılımında bence. BU gün bizden çok daha refah içinde yaşayan bir çok ülkede en ufak yönetim zaafiyetine halk tepkisini çok net göstermektedir ve doğal hakkını aramaktadır. Yani burada üretilip dışarıya yollanan bazı donanımların burada satışda olmaması üzücü. Cam açma düğmesinin ışıklandırmasını da ben pek donanımdan sayamam. Öyle bir politika var ise yakında direksiyon falan da opsiyonel olur. ;) :):)
 Bazı üreticiler Toyota'dan iyi ders aldılar ve bu derslerini de iyi çalışmışa benziyorlar. Toyota ise bence son zamanlarda kendinden beklenen atılımları pek gösteremedi. Toyota karılığı en yüksek olan otomobil firması bildiğim kadarı ile. Bence muhafazakar Japonların bu noktada biraz da esnek olmaları gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2011, 10:03:03 »
Latife ile karışık cevap yazayım, ufak detaylar beni çok rahatsız etmiyor asıl olan genelde görünendir demek istedim fakat kendimi ifade konusunda çok başarılı değilim sanırım.
Gelir dağılımıydı,  yönetim zaaafiyeti v.s. kimsenin umurunda değilken, lüxle kafayı bozmuş bir milletin ufak tefek ayrıntılara takılmasını bende çok normal karşılıyorum. Lüks her yerde lükstür. Lüksün bir bedeli vardır. ödersin alırsın.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2011, 10:29:17 »
Latife ile karışık cevap yazayım, ufak detaylar beni çok rahatsız etmiyor asıl olan genelde görünendir demek istedim fakat kendimi ifade konusunda çok başarılı değilim sanırım.
Gelir dağılımıydı,  yönetim zaaafiyeti v.s. kimsenin umurunda değilken, lüxle kafayı bozmuş bir milletin ufak tefek ayrıntılara takılmasını bende çok normal karşılıyorum. Lüks her yerde lükstür. Lüksün bir bedeli vardır. ödersin alırsın.

Bence Güven haklısın kardeşim madem bu tip şeylere önem veriyorsun. Ozaman sana onları vereni tercih edeceksin. Tercih yaparken neden Toyota dediğinde aklına cam kaldırma modülü veya kendini kilitleyen kapılar geliyorsa bu işte bir terslik var demek gerekir. Benim için araç beni bir yerden bir yere taşıyan bir alet ise ve Toyota bu işlevi yaparken bana güven veriyorsa gerisi teferruattır. Biz ailece 20 yıldır Toyota kullandığımız ve bize güven verdiği için çok mutluyuz.

Ayrıca Toyota bu gibi detayları es geçecek bir marka olmadığı da aşikardır. Fakat ülkemizdeki vergiler  ve yüksek döviz kurları yüzünden Toyota gibi bir markanında kısıtlamalara gitmesi gerekmektedir ki fiyatları makul değerlerde tutabilsin. Diyebilrsiniz ki makul dediğin araç 45.000 TL'den başlıyor doğrudur ve her güzelliğin bir fiyatı vardır.

Bu kadar karalama yapılmasına rağmen ne kadar ironiktir ki araç satın alırken diğer markalara güvenilmeyip bu kadar eksiğine rağmen Toyota satın alınmasıda değerlendirmesi gereken bir durumdur. Nacizane önerim şudur ki araç almadan önce kıstaslarınıza uygun araç tercih edin, verdiğniz para azımsanmayacak paralar olduğundan dolayı iki kere düşünün. Benim için önemli olan ne?  değerimi? özelliklerimi?

Aracınıza Fransız olmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2011, 12:11:28 »
Toyotanın hangi modelinde soğutucu var ki ?
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2011, 12:26:47 »
Köşe bardaklıkları açın mazgallarıda bardağa veya şişeye doğru indirin açın klimayı soğutsun :)) ben öyle yapıyorum.
2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 10, 2011, 14:13:29 »
Köşe bardaklıkları açın mazgallarıda bardağa veya şişeye doğru indirin açın klimayı soğutsun :)) ben öyle yapıyorum.
Alemsin Bora.Tam Türk aklı :))))))))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 10, 2011, 15:34:08 »
Çözüm odaklıyız:) samimiyiz daha ne olsun :)
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 10, 2011, 16:07:27 »
:)
Lüks ilginç bir kavram. İhtiyaç ile lüks iyi ayırt edilmeli bence.
Örneğin cam açma düğmelerinin aydınlatması sadece konfor değil güvenliktirde.
Şeytan ayrıntıda gizlidir. Benim 94 ae101 de motor bölümünde kablo soket bağlantıları 2007 kasadan özenli idi. Toyota karlılığa bence fazla odaklanmış durumda ve bu yüzden hatalar yapıyor. Diğer firmalardaki gelişmelere bakabilirsiniz. Umarım Toyota liderlik vehametine kapılmamıştır.
Bu arada Toyota Türkiye'de satışlarda lider değil. Bence hala Türkiye piyasasına çok önem vermiyor. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotalı Günler
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2011, 16:15:31 »
ynı modeller derken 2011 corolla larda hala dikiz aynaları ve yolcu ön arka cam dügmelerinde ışık yok gece elle arama yöntemi ayrıca dandık dediğimiz renault bütün modellerinde ve diger bir cok markada 20km den sonra kapıları kitliyor gibi ince detaylar yoktur toyotada

20 km hız benim eski aracımdada vardı hyundai i20de bende ilk başta süper bişey diyodum ama mart ayında yaptığım kazada takla attım ve araba ters durdu kapıları açamadım camı patlatmakdan başka çarem kalmadı yani kilitleme sistemi kitlendi her şeyin bi iyisi var bide kötü yanı renodan bahsetmişsiniz kullandığınız aracın kıymetini bilin bi aydınlatma sistemi ile küçük sorunları toyotaya kızma durumu olmaz tek kötü yanı bana göre  50 milyara araba alıyoruz teneke jant vermesi bence bunları dile getirmek lazım yoksa nymiş cam kaldırma aydınlatması bagaj aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 10, 2011, 16:35:10 »
:)
Lüks ilginç bir kavram. İhtiyaç ile lüks iyi ayırt edilmeli bence.
Örneğin cam açma düğmelerinin aydınlatması sadece konfor değil güvenliktirde.
Şeytan ayrıntıda gizlidir. Benim 94 ae101 de motor bölümünde kablo soket bağlantıları 2007 kasadan özenli idi. Toyota karlılığa bence fazla odaklanmış durumda ve bu yüzden hatalar yapıyor. Diğer firmalardaki gelişmelere bakabilirsiniz. Umarım Toyota liderlik vehametine kapılmamıştır.
Bu arada Toyota Türkiye'de satışlarda lider değil. Bence hala Türkiye piyasasına çok önem vermiyor. ;)

Evet Şuan Temmuz satış rakamlarında binek araçlar için 7. sıradayız. Renault Fransa'da bile bu kadar tutulmuyordur. Türkiye'de bu kadar tutmasının sebebi ürün gamının fazla olmasından kaynaklanıyor. Temmuz ayında 7806 araç satmış durumda binek olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 11, 2011, 00:30:35 »
Yalnız bizim auris te cam ışıklandırmaları var acaba makyajlı olmayanlarda mı yok? :-\
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D