0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar dün Canım Babam arabayı yıkamış (nasıl bi yıkamaksa) sonrasında bir bakmış ki polen filtresinin oradan su geliyor, beni aradı nasıl söküleceğini tarif ettim açmış kurutmuş. Sonrasında yolda gelirken devir saati bir kaç defa inip kalmış ve tamamen devre dışı kalmış, akabinde P/S ışığı yanmış. Bu şekilde eve gelmiş. Ben inip araca baktığımda direksiyonun sertleştiğini P/S ışığının sürekli yandığını ve yolda giderken farların devamlı göz kırptığını farkettim ( farlar çok kısa kısa sönüp tekrar yanıyor). Ben beynine su gittiğini düşünüyorum hatta şimdi güneşe çektim bekliyorum, bu aşamada sizlerden bilgi almak istedim sizce nedir problem Şimdiden teşekkür ederim...
atilla abi bu durumun benimkiyle pek ilgili olacağını sanmıyorum zira elektrik aksamını suyla doldurmuşa benziyor. sadece direksiyon değil elektrikle ilgili her parçada sıkıntı doğurması mümkün. şu an makıneye bağlatsa olmadık hata kodlarını görmeside mümkün doğru düzgün kurutulmazsa şimdi olmasada sonra sorun çıkaracağını düşünüyorum. güneydoğuda görev yaptığım yıllarda polomu yıkayan yıkamacı (saygıyla anıyorum) motoruda yıkayalım temiz olsun deyip bujileri falan suyla doldurmuştu araba aklını kaçırmış gibi davranıyordu. arkadaşı anlayabiliyorum.
abi toyana gidecek olursa ne sorun çıkaracaklarını ne kadar maliyet çıkaracaklarını ben şimdiden söyleyebilirim :Dhatta geçebilecek replik şöyle olabilir:- aracımın yağ yakıyor olabilir- olsun biz direksiyon kolonunu değiştirelim : gördüğüm kadarıyla ankarada arkadaş. dörtnala gitsin diyeceğim ancak kurutulmadan aracın marşına basılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. öyle güneşin altındada kuruyacağını sanmıyorum. bu nedenle çok ciddi olduğunu düşünüyorsa(çok miktarda su kaçmışsa) çekiciyle çektirsin derim.
evet bugün gittim sanayiye, tanıdık bi elektrikçi vardı, adam uğraştı didindi bulamadı arızayı sigortaları felanda kontrol etti. sonra dediler ki dörtnala götürelim makineye bağlayalım, tanıdık selamıyla gitmemize rağmen alışıldık dörtnal tavrı yine karşıma çıktı işim var yoğunum bakamam dedi, herhangi bir güne saate gel bile demedi gönderdi adam ( sağolsun ). ordan gelirken ışığın söndüğünü ve direksiyonun düzeldiğini farkettim, şimdilik bi sorun görünmüyor