Gönderen Konu: P/S Işığı Yanıyor... (Acil)  (Okunma sayısı 5323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
P/S Işığı Yanıyor... (Acil)
« : Temmuz 30, 2011, 13:41:26 »
Arkadaşlar dün Canım Babam arabayı yıkamış (nasıl bi yıkamaksa) sonrasında bir bakmış ki polen filtresinin oradan su geliyor, beni aradı nasıl söküleceğini tarif ettim açmış kurutmuş. Sonrasında yolda gelirken devir saati bir kaç defa inip kalmış ve tamamen devre dışı kalmış, akabinde P/S ışığı yanmış. Bu şekilde eve gelmiş. Ben inip araca baktığımda direksiyonun sertleştiğini P/S ışığının sürekli yandığını ve yolda giderken farların devamlı göz kırptığını farkettim ( farlar çok kısa kısa sönüp tekrar yanıyor). Ben beynine su gittiğini düşünüyorum hatta şimdi güneşe çektim bekliyorum, bu aşamada sizlerden bilgi almak istedim sizce nedir problem
Şimdiden teşekkür ederim...
Corolla 1.6 Terra 2003

Toyota Club Türkiye

P/S Işığı Yanıyor... (Acil)
« : Temmuz 30, 2011, 13:41:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: P/S Işığı Yanıyor... (Acil)
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2011, 13:45:30 »
Baban motoru da mı yıkamış? bence servise götür.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2011, 13:48:06 »
tertemiz (!) olmuş . . .
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2011, 14:05:38 »
dün geceden beri düşünüyodum ne yapsam diye ama servise gitmek hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim Yusuf Abi, ben daha önce problemi yaşamış kişilerden yorum almak istemiştim yoksa servise gitmek tabi ki benimde aklıma geldi ama, gittiğimde (bizim ustaları biliyosunuz) şu bozuk bu bozuk dediklerinde biraz bilgi sahibi olayım ki gereksiz yere olmadık şeyleri değiştirmeye kalkmasınlar
Corolla 1.6 Terra 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2011, 14:10:44 »
Dostum P/S = Power steering, yani hidrolik direksiyon arızasını belirtiyor. Servise götürülüp arıza kodlarının okunması lazım detaylı bilgi için.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2011, 14:14:31 »
Evet Alper Abi şu andaki görüntü onu gösteriyor ama tek sorun P/S lambasıda değil, konuyu açarken yazmıştım, yolda giderken ara ara arıza lambasıda yanıp sönüyor ve farlar göz kırpıyor
Corolla 1.6 Terra 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2011, 14:18:51 »
polen filtresinin ordan su gelmiş helal olsun o yıkmacılara. o filtrenin orda  bi dünya kablo mablo bişiler var beyinde orda  sanırım. kızmışsınız ama en mantıklısı servise götürüp makineye bağlanması. cep telefonu değilki bu fön makinesiyle kurutun kalorifer peteğinin üstüne koyun gibi çözümler geçerli olmaz.
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2011, 14:21:28 »
arabayı ters çevirip silkeleyebilseniz sorun belki çözülür.bunu yapamayacaksanız hemen yetkili servise aracı ulaştırın.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2011, 14:35:44 »
Arkadaşlar dün Canım Babam arabayı yıkamış (nasıl bi yıkamaksa) sonrasında bir bakmış ki polen filtresinin oradan su geliyor, beni aradı nasıl söküleceğini tarif ettim açmış kurutmuş. Sonrasında yolda gelirken devir saati bir kaç defa inip kalmış ve tamamen devre dışı kalmış, akabinde P/S ışığı yanmış. Bu şekilde eve gelmiş. Ben inip araca baktığımda direksiyonun sertleştiğini P/S ışığının sürekli yandığını ve yolda giderken farların devamlı göz kırptığını farkettim ( farlar çok kısa kısa sönüp tekrar yanıyor). Ben beynine su gittiğini düşünüyorum hatta şimdi güneşe çektim bekliyorum, bu aşamada sizlerden bilgi almak istedim sizce nedir problem
Şimdiden teşekkür ederim...

Emrah Bey,
P/S lambası ile ilgili Murat beyin yaşadığı bir problem vardı birkaç gün önce. Onun konusunu bulursanız orada çok yönlü detaylı tartışılmıştı konu. Bol bol bilgi edinebilirsiniz.

Fakat sizin problem başka olabilir. Muhtemelen bir yerler fazla ıslanmış, elektriksel kısa devreler vb. sözkonusu. Onun için bence kutup başlarını söküp aracın iyice kurumasını bekleyin, sonra tekrar deneyin. Eğer problemler devam ederse o zaman düşünmek lazım.

Umarım büyük problemler olmaz ama, elektrik sistemindeki kısa devreler, başınıza büyük işler de açabilir.

Gerçi bu düzeyde bir şey nasıl olur yıkamayla onu anlayamadım. Ancak aracı dereye falan sokarsanız olur herhalde.

Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2011, 15:13:35 »
atilla abi bu durumun benimkiyle pek ilgili olacağını sanmıyorum zira elektrik aksamını suyla doldurmuşa benziyor. sadece direksiyon değil elektrikle ilgili her parçada sıkıntı doğurması mümkün. şu an makıneye bağlatsa olmadık hata kodlarını görmeside mümkün doğru düzgün kurutulmazsa şimdi olmasada sonra sorun çıkaracağını düşünüyorum. güneydoğuda görev yaptığım yıllarda polomu yıkayan yıkamacı (saygıyla anıyorum) motoruda yıkayalım temiz olsun deyip bujileri falan suyla doldurmuştu araba aklını kaçırmış gibi davranıyordu. arkadaşı anlayabiliyorum.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2011, 15:18:16 »
atilla abi bu durumun benimkiyle pek ilgili olacağını sanmıyorum zira elektrik aksamını suyla doldurmuşa benziyor. sadece direksiyon değil elektrikle ilgili her parçada sıkıntı doğurması mümkün. şu an makıneye bağlatsa olmadık hata kodlarını görmeside mümkün doğru düzgün kurutulmazsa şimdi olmasada sonra sorun çıkaracağını düşünüyorum. güneydoğuda görev yaptığım yıllarda polomu yıkayan yıkamacı (saygıyla anıyorum) motoruda yıkayalım temiz olsun deyip bujileri falan suyla doldurmuştu araba aklını kaçırmış gibi davranıyordu. arkadaşı anlayabiliyorum.

Aynı fikirdeyim, ıslanmadan dolayı araç kafayı yemiş durumda, kuruyunca inşallah düzelir.

Ama Muratçım, olsun biz yine de direksiyon kolonu değişimi önerelim mi arkadaşa. Servis öyle diyecek nasılsa :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2011, 15:23:39 »
abi toyana gidecek olursa ne sorun çıkaracaklarını ne kadar maliyet çıkaracaklarını ben şimdiden söyleyebilirim :Dhatta geçebilecek replik şöyle olabilir:
- aracımın yağ yakıyor olabilir
- olsun biz direksiyon kolonunu değiştirelim ::D

gördüğüm kadarıyla ankarada arkadaş. dörtnala gitsin diyeceğim ancak kurutulmadan aracın marşına basılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. öyle güneşin altındada kuruyacağını sanmıyorum. bu nedenle çok ciddi olduğunu düşünüyorsa(çok miktarda su kaçmışsa) çekiciyle çektirsin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2011, 18:49:10 »
abi toyana gidecek olursa ne sorun çıkaracaklarını ne kadar maliyet çıkaracaklarını ben şimdiden söyleyebilirim :Dhatta geçebilecek replik şöyle olabilir:
- aracımın yağ yakıyor olabilir
- olsun biz direksiyon kolonunu değiştirelim ::D

gördüğüm kadarıyla ankarada arkadaş. dörtnala gitsin diyeceğim ancak kurutulmadan aracın marşına basılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. öyle güneşin altındada kuruyacağını sanmıyorum. bu nedenle çok ciddi olduğunu düşünüyorsa(çok miktarda su kaçmışsa) çekiciyle çektirsin derim.
evet bugün gittim sanayiye, tanıdık bi elektrikçi vardı, adam uğraştı didindi bulamadı arızayı sigortaları felanda kontrol etti. sonra dediler ki dörtnala götürelim makineye bağlayalım, tanıdık selamıyla gitmemize rağmen alışıldık dörtnal tavrı yine karşıma çıktı işim var yoğunum bakamam dedi, herhangi bir güne saate gel bile demedi gönderdi adam ( sağolsun ). ordan gelirken ışığın söndüğünü ve direksiyonun düzeldiğini farkettim, şimdilik bi sorun görünmüyor :)
Corolla 1.6 Terra 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2011, 19:14:09 »
evet bugün gittim sanayiye, tanıdık bi elektrikçi vardı, adam uğraştı didindi bulamadı arızayı sigortaları felanda kontrol etti. sonra dediler ki dörtnala götürelim makineye bağlayalım, tanıdık selamıyla gitmemize rağmen alışıldık dörtnal tavrı yine karşıma çıktı işim var yoğunum bakamam dedi, herhangi bir güne saate gel bile demedi gönderdi adam ( sağolsun ). ordan gelirken ışığın söndüğünü ve direksiyonun düzeldiğini farkettim, şimdilik bi sorun görünmüyor :)

ben gitmeden önce aramıştım banada bi sonra ki gün için randevu verildi biraz ısrar ettim çok zorlayacak birşey değil dedim öyle gittim.2-3 tane motor var elinde ondan randevusuz gelince öyle bir tepki vermiş olmalılar. neyse ki sorunun düzelmiş ama bence takipte ol suyun temas ettiği parça ya da parçalar bundan sonra nasıl tepkiler verecek bi gözlemlemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sanat İçin Soyunurum
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2011, 19:26:45 »
çok şükür ki düzeldi şimdilik, inşallah daha sonra bir sıkıntı çıkarmaz, ama bir daha bedava da yapsalar dörtnala gitmem, daha öncede bi kaç kez gitmiştim hep aynı muamele, sanki hayrına yapıyo adamlar
Corolla 1.6 Terra 2003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 30, 2011, 20:02:31 »
emrah geçmiş olsun bu kadar sorunu bir yıkamacı mı açtı başına ? Nasıl bir yıkama ise merak ettim...Umarım bir aksilik çıkarmaz düzene girer aracın yaz günü olması şansına diyorum geçmiş olsun...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 30, 2011, 22:38:20 »
emrah aracın sedan herhalde  klimanın ordan su aaldıgına göre.Önce aracın çamurlukları içinde bulunan tahliye kanallarını temizle veya temizlettir.Bu tahliye kanallarını temizletmezsen aracın içine gene su girer aynı sorunları tekrar yaşarsın..Hb kasalarda tahlıe kanalların tıkanmıyor ancak sedanların çogunda bu tahlıye kanalları tıkanıyor.Forumda açılmış konular var bir bak istersenDörtnal tavrı diye yazmıssında bence bu birazda karsı tarafa baglı.Bben aradım gelin dediler ve orda bulundugum süre içerisindede kimseyi geri cevirmediler.Burdan tekrar tanşmaktan memnun oldugum bekir artıran ve sadık ustaya ilgi alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.İşçilik ve kalite gercketn ön  planda.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2011, 12:10:31 »
kemal amca bu konuyu görmedi heralde, yoksa direkt sat, honda al derdi :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 31, 2011, 12:35:33 »
Onun yerine honda kullanan ben görevi yerine getireyim.
Çekilin kenara bir yer açın.
öhöö.Öhööö.
"Sat o arabayı,al bi honda kurtul."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 31, 2011, 12:46:04 »
Emrah bey Cumartesi günü en yoğun günümüz ve müşterilerimizin tamamı randevulu geldiği bir gündür. Sizin yaşadığınız olayı sanayide çok yaşıyoruz yani bir tek cihaza bağlayalım diye gelen siz değilsiniz günde 20 kişi geliyor. Yanında ağrızayı anlayamamış bulamamış bir usta ve madur bir müşteri günde 20 defa geliyor. Doğal olarak geri çevirmek zorunda kalıyoruz. O kadar yoğunluğun içinde bu mümkün olmuyor. şöyle düşünün bize müşteri olarak geliyorsunuz aracınızın sorunu giderilirken dışardan bir usta yanında müşterisi ile geliyor aracı cihaza bağlayalım diyor biz sizin aracınızı bırakıp o araca yönelsek rahatsız olmaz mısınız?. Ama şöyle birşeyde var eğer müsait olursak elimizden gelenide yapıyoruz. Ancak öncelik müşterilerimizde kusura bakmayın tekrar..

Tuncay abi, Murat abi bizde çok memnun olduk tanıştığımıza.. :)
..Tüplü ve Öfkeli..