Gönderen Konu: 98 Toyota Corolla Yardım+tavsiye Lutfen  (Okunma sayısı 6436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
98 Toyota Corolla Yardım+tavsiye Lutfen
« : Nisan 11, 2008, 15:52:52 »
Merhaba arkadaslar aranızda yeniyim buda ilk mesajım.
Öncelikle aranızda olmaktan dolayı cok mutluyum bu sekilde seviyeli ve guzel bir forum hazırladıgınız ve internet alemiyle paylastıgınız için bilgi duygu dusunce ve tavsiyelerinizi esirgemediginiz için admininden benim gibi yeni uye olmus kullanıcısına kadar herkese tsk ederim.

simdi sorunuma gecmek istiyorum izninizle

benim toyota corolla 98 model 1,3 xe lpg li arabam var araba performans olarak gercekten iyi uzun yolda 200 u goruyor zorlanmadan.yakıt olarakta iyi aslında 150 civarı yakıyor sehir içi.ama ben 1.fiteste guzel kalkıyor 3000 devirde fites degiştirip gaza yuklendigimde 2 saniye yıgılıyor 3. saniye ucuyor.ben bu olayı cozmek istiyorum yani arabanın yıgılma sorununu ortadan kaldırmak istiyorum yakıtı artırmadan.yeni ultrasonic buji siparis ettim ne gibi bir etkisi olur bilmiyorum deneyip yazacagım yorumlarımı foruma.istedigim sizden bana akıl vermeniz. arabanın performansını artırmak yıgılma olayını ortadan kaldırmak için.ama yakıtta herhangi bi degişme olsun istemiyorum.

şimdiden o cok degerli yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için tsk ederim.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 11, 2008, 15:52:52 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2008, 17:29:25 »
LPG gaz ayarı kısık olunca gaza birden yüklenmelerde bunu yapar arkadaşım. Bu sorun benim eski aracımdada vardı. Ayarı yapan vatandaş seni düşünmüş ve gaz ayarını kısık tutmuşki fazla yakıyor demiyesin diye. Bi benzinde dene bakalım aynı şeyi yapacakmı? Eğer ondada yapıyorsa benzin otamatiğinde bi sorun var demektir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2008, 00:41:33 »
çok zor bişey istiyorsun.  rampa aşağı olur istediğin:) senin istediğni herkes istiyor. keşke olsa. lpg çok pahalandı 75 kuruş olduğu günleri hatırlarım.gaz ayarına fazla kafa yormaya gelmiyor stres yapıyor gazcına gidicen en az yakacak hale getir diyeceksin o zaten hem gidecek hem az yakacak hale getiriyor (yoksa rampalarda falan kalırsın mazallah) ben çok uğraştım tempra,doğan.... az yaksın diye çare yok neyse onu yakıyor.)
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 98 Toyota Corolla Yardım+tavsiye Lutfen
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2008, 15:12:49 »
ultrasonil bujileri taktınmı nefarkı var çok merak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2008, 22:45:34 »
iyi günler.sizlere bişey sormak istiyorum.bende corolla 1.6 xei var  97 model.aracımın orta konsolu yani vitesin olduğu çakmaklığın olduğu o orta bölüm yıprandı ve yenilemek istiyorum.nerden bulabilirim nasıl ederim  hiç bişi bilmiyorum.fiyatlar hakkında falan nerden bulabilirim beni bilgilendirirseniz sevinirim iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2009, 00:52:59 »
ultrasonik buji konusu konuşulmuş ancak yorum yapılmamış, ben yapayım bari; ben ultrasonic bujileri benzinli aracıma taktım 1998 corolla, farkı anında hissediyorsunuz, düşük viteste çok ciddi fark var, çok daha rahat toparlanıyor, özellikle yokuşlarda denedim, bir üst vitesi kullanabiliyorum, sürekli vites arttırmak istiyor insan :) son hız konusunda zerre kadar bir etkisi bile yok, hızlanmada da çok bariz bir fark yok, varsa da hissedemedim ben..son olarak yakıt tasarrufu, aynı kullanımda bujiden önce 400-450km arası yapıyordum bir depoyla bujiden sonra 450-500 arası yapmaya başladım, yakıtta farkediyor ya da psikolojik olarak denemek için az basıyorum bilmiyorum ama performans olarak verilen parayı hakediyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2009, 00:26:49 »
Arabayı tam hızlandırmadan ikinci vitese atınca bende de oluyor yığılma sorunu. Araba böyle toparlayamıyor gibi oluyor, 2-3 saniye sonra kendine geliyor. Özellikle arabada 3-4 kişi olunca yapıyor. Boşken nispeten daha az yapıyor ya da yapmıyor. Tabi tüm bunlar LPG'de oluyor. Benzinde her türlü fişek gibi... Gaz ayarı deniliyor ama ben gaz ayarını gözden geçirdiğim halde bu sorun geçmedi. Bende alıştım artık...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2009, 00:58:34 »
1.3 lerin genel sorunu kasa ağır gelior bnm arkadasımda var  1.3 ne yaptıysa çaresini bulamadı üstelik araca hiç lpg takılmadı bnm bi fikrim var  ama yapmadı yeni bi araba 1.6 gli mesela