0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat Bey şunu da ekleyeyim :Sizdeki bu durum geçici bir kaşınma dönemi. Arabanızda ufak bir problem çıktımı başlar kaşıntı Ama biraz araştırıp birkaç arabaya baktığınızda silkinip kendinize geliyorsunuz ve arabanızın kıymetini anlıyorsunuz. Ondan sonra da kaşıntı geçiyor kendiliğinden. Tıpta buna ne derler bilmiyorum ama, "toyotosmus corollus" gibi bir ismi olan bir virüsten falan oluyor herhalde.
sormayın. aynı yorum 3. kez yapılıyor şu an ve ben koptum gülmekten
Gürkan bey ilk sahibinden olmayan araçları almayın.alım satımcılardan ve galericilerden almayın.bir de serviste expertiz yaptırmadan almayın derim.
accord dedinizde aklımdan çıkmayan araçlardandır o da şimdi iki araç arasında ki fark sorulduğunda standart bir cevap vardır. segment farkı derler geçerler. hadi açalım biz biraz o segment farkı olayını. daha somut soralım sorumuzu. corollanın en üst versiyonuyla avensisin en alt versiyonunu karşılaştıralım fiyat olarak aynılar nerdeyse. bu ikisi arasında avensisin tercih edilmesini sağlayacak farklar nelerdir?Not: Atilla abi accordu bi ara konuşmak lazım
Tamam MURAT abi 27000 olsun çok kızmışsın sanki
İki araç arasındaki fark : segment farkı Evet bu segment konusunu başka bir konu açıp paylaşıma sunmakta fayda var. Benim açımdan 4 tekeri, bir direksiyonu ve bir motoru olan her araç aynıdır. Eğer benimse severek binerim, cilalarım, yıkarım aynı zevkle. bunun ötesi tamamen, ihtiyaçlar, beklentiler, kişisel tercih ve zevkler meselesi. Olayın başka bir boyutu da şu : sosyal statü simgesi olması.Accordun neyini konuşacağız yahu, birimiz alalım, konuşacağımıza yaşayalım Tek kalem var satılan TR'de : 79500TL. eder mi? eder... Alırmıyım? Almam... Arkadaşımda varsa alıp bir tur atarmıyım? Kesinlikle
Sohbetinize misafir olmak istedim tabi kabul buyurursanız...Murat bey aracını satarken fikir edinmesi için bir örnek belirtmek isterim. 2004 model corolla sol 84bin km deki aracımı 2010 aralık ayında ilk sahibinden 22bin lira karşılıgında aldım. (Aracı Adana da pazardan aldım bunu belirtmek istiyorum.) Araç oldukça temizdi değişeni yoktu sadece benzin deposunun orda küçük bir boyası vardı.Ben de aracımı satıp yeni kasa corolla ile değiştirmeyi düşünüyordum fakat talihsiz bir trafik kazası sonucu aracımı mayıs ayında perte ayırdık. Yeni kasa corollaları kesinlikle tavsiye ederim oldukça iyi bir görünüme sahip. Donanımı söze katmıyorum bile. Bu arada araç kaportasından iyi anladığımı da söylemek istiyorum her ne kadar edebiyat öğretmeni olsam da araç almaktan, satmaktan, pazara gidip gezmekten, hobi amaçlı olarak, hoşlanıyorum bu sebepten araba piyasasıyla yakından alakalıyım. Diyeceğim odur ki; aracınız reel piyasada yani pazarda 25bin liradan alıcı bulabileceğini söyleyebiliriz...Mesela toyota plazanın 26binlik teklifini değerlendirmenizi tavsiye ederim oldukça iyi bence...Ne sizi ne karşı tarafı üzer siz de kesinlikle pişman olmazsınız. Ama öncelikle sizin satmaya karar vermeniz gerekir bence, siz satmaya karar verdiğinizde dilerseniz yeniden buradan irtibata geçer fikir mütalaasında bulunabiliriz. İyi günler dilerim...[/size][/left][/color][/color]