Özellikle o otoyolda kadın ve erkeklerden oluşan bir çok resmen haydut var.Adana emniyet müdürlüğnün daha önce bize yolladığı resmi mesajlardan derledim.
Yöntemlerden bazıları kısaca şöyle.
1 -- Çocuk yaşlarda bir kız yolun kenarına yatıyor.Başında sana yada bana göre annesi ve ablası feryat figan durmanı istiyor.Buarada 1 km önce senin yanlız seyahat ettiğin tespit edilip ilerdekine bildiriliyor.Aralarında farklı bir dil kullanıyorlar.(tabir bana ait değildir.Çingenelere has dilmiş).Sen durduğunda genelde arabdan tedbirsiz iniyorsun.Onlara su filan vereyim yardım edeyim derken araban boşaltılıyor.Cep le haber veremiyrosun zira cep telin artık yok.Şayet farkedersen geri planda saklanmış erkekler çıkıyor sahneye.Kaçmak dışında seçeneğin yok....
2-- Seksi iki kadın yolda duruyor ve el ediyor.Yöntem aynı.1 km önce takip.Allah vere bir hata yapıp durursan önce nisbeten çirkin olan biniyor arabana fakat kapı açık ve seni oyalıyor.nereye gidiyorsun beni az ileri bırakırmısın filan.Bazen faklı teklif anla sen onu açık yazmayım.daha sonra nisbeten güzel olan geliyor ve seninle camdan konuşmaya başlıyor.Bu sırda saklananlar ortaya çıkıyor.Ve cüzdan cep filan gidiyor.
Daha bir çok yöntemleri var.Polis ve jandarma artık bıkmış.Orada görev yapan başkomiser bana anlatırken sinirden ağlayacak hale geldi rsmen.Kişiler belli yedikleri halt belli ama mevcut yasalar çerçevesinde fazla bir şey yapılamıyor.
Özellikle ramazan ayında kaza yada bayılma numarası çok fazla yapılyor.İlk hedef yurt dışından gelen vatandaşlar...kısa kesiyorum sormak istediğin olursa özeden mesaj atı detaylı yazarım...Aman dikkat...