Gönderen Konu: 1500 tl masraf...  (Okunma sayısı 4095 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: 1500 tl masraf...
« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2011, 15:58:29 »
Yasin Bey ticarette bir kural vardır. Bir müşteri 10 müşteri getirir,10 müşteride götürür.Belki bu on kişi duruma göre 100 olur.Siz bir müşterinin yaptığı reklamı parayla yaptıramazsınız.Birde işin manevi boyutu var.Benden aldıkları haksız para için hakkımı helal etmiyorum ve zehri zıkım olsun diyorum.Eminim benden aldıkları haksız para bir kaç misliyle çıkmıştır veya çıkacaktır.Beni aldattığını zannedenler asıl aldananlardır...

Abdullah bey sizi çok çok iyi anlıyorum, ama o esnaf müsvetteleri bunun farkında değiller, ama farkediyorsunuzdur etrafınızda olan bu tiplerin çoğuna sorunca ''işler durgun'' diyorlar. Halbuki işlerini durgunlaştıran kazığı kendi kendine atan ve kazancına haram katıp bereketi haram lokmaya çeviren sensin be adam!

Benim bir ustam var dükkanında tabelası bile yok, adam yaz kış bazen geceyarılarına kadar çalışır, bilmem anlatabildimmi :)

Bizi kazıklamayla kazandıkları 3 kuruş sayesinde edindikleri türlü musibet başa gelince de töbe haşaa ALLAH ım ben ne yaptımda bunu verdin bana derler, neyse uzatmayım yoksa çooook söyleyeceğim var bu konuda...
ZZE111 Terra A.C.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2011, 15:58:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dar ağacında olsak bile son sözümüz fenerbahçe
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 29, 2011, 22:35:12 »
Mert Bey o bahsettiğiniz Uzmanlar Toypar  bir sene önce tesadüfya bu hemen hemen sizinle aynı parçaları aynı paraya banada değiştirdi.Sonradan kalemle yazılan listeyle faturanın tutmadığını farkettim,bi araştırma yaptım.İnanın bunların bana attığı kazık servisin verdiği fiyatta  bile yoktu.Özel serviste ise benden alınan 1500 tl 1000 tlyi bile bulmuyordu.Mesela sizin 510 tl ye değiştiğiniz baskı balata orjinal aısın olmak kaydıla 350 tl başka bir ö.serviste.160 tl fark sadece debriyajda ise gerisini siz düşünün.Ben sadece oraya gaz kelebek boğazını temizletmek için gitmiştim onlar bana bir sürü masraf çıkardı.Belkide bu parçaları gereksiz değiştirdi çünki bi sorunum yoktu.Mesela diskleri değiştirdi oysaki ilkine torna olabilirmiş.Anladımki bunlar esnaf deilmiş.Ben aracımı yeni almıştım o zaman,acemiliğimin ve tecrübesizliğimin kurbanı oldum.İnanın artık oranın önünden geçmiyorum.Çevremde bir çok toyotacı dostum var,onlarıda çok güzel yönlendiriyorum şimdi.Ayrıca benden aldıkları 1560 tl beni batırmadı ama benim hakkım kimsede kalmaz tabiki ilahi adalettede görüşeceğiz... Aman dostlar iyi araştırmadan kimseye kapılmayın,piyasada esnaf kılığında sahtekar çok.

ben ana bayide de benzer bir sorun yaşadım da o yüzden buraya gittim..değiştirdiklerini söyledikleri parçaları her zaman bagaja koyarlardı,son kez gittiğimde yapmadılar bende kızdım araştırdım bir arkadaş burayı söyledi bende gittim..debriyaj ve normal periyodik bakım haricinde benimde belirli bir şikayetim yoktu aslında ama iş büyüdü..dediğinizi doğrulamak kolay en yakın zamanda bayiden değişen bu parçaların toplam tutarını öğrenirim..arabayı 2. el olarak oradan aldığım için tanıdık var..ayrıca samsunda güvenilir toyota servisi varsa bildiğiniz bana özelden adını ve yerini yazarsanız sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • dar ağacında olsak bile son sözümüz fenerbahçe
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 01, 2011, 19:10:39 »
ayrıca bakım sonrası 2 depo gaz bitirdim arabam daha fazla yakıyor..lpg ye ayar yaptırdım farketmedi..bakımdan önce anlık tüketim 90 km sabit hızda 5,7-6,0 aralıgındaydı şimdi 7,0-7,5 gösteriyor anlamadım gitti bu kadar değişimden sonra daha az yakması gerekmez miydi?