Gönderen Konu: elegant replica jant  (Okunma sayısı 8695 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
elegant replica jant
« : Temmuz 13, 2011, 10:19:01 »
Arkadaşlar comfortuma replica elegant jant taktırmyayı düşünüyorum. Bu replikaların orjinalinden farkı nedir.Araç için çok fark eder mi? Serviste 4 tanesine 1400, dışarda replica lar için 650 lira diyorlar..

Toyota Club Türkiye

elegant replica jant
« : Temmuz 13, 2011, 10:19:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: elegant replica jant
« Yanıtla #1 : Temmuz 13, 2011, 11:35:49 »
malzeme kalitesi farkı var birde ben markayım diye fiyatı abartılmamış olduğu için uygun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 13, 2011, 13:48:26 »
Peki bunları taktırsak yoltutuşunda arabanın gidişinde vs yan sanayi olduğu için bi sakınca doğarmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2011, 14:42:36 »
yan sanayi denmez bunlara yan sanayi Toyota tarafından yetki verilerek üretim yapan firmalara denir  ,  hiçbir sorun çıkarmaz gayette güzel olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2011, 21:03:57 »
Yeni kasa elegant orjinal jant 4 adedi 1400 TL. yazmışsınız,fakat bence tanesi 1400 TL. olmalı.
Toyota bilhassa herkes almasın diye aracın üzerindeki orjinal jantları satmak istemediği için bu fiyatı çekiyor.

Toyota servislerde yine orjinal olan ama üretilen araçlarda kullanılmayan jantlar söylediğiniz fiyatta.

2011 Auris için 700 TL. ye aldığım replica elegant jantlar 2000 km. de sorun çıkardı,yüksek hızlarda gaz pedalında titremeler oluşuyordu,balans ayarı ve hatta lastik değişimi dahi yaptım,sorun jantta çıktı.
Kesinlikle piyasadan replica jant almayın.Toyota servislerindeki jant modellerinden seçim yapın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 04, 2011, 11:59:20 »
Can bey hiç jantın bitanesi 1400 tl olur mu  altın kaplama falan olması gerek heralde bi jantın 1400 tl olması için alt tarafı bi toyota jantı fazla abartmaya gerek yok. Ayrıca toyotanın kendi sitesinde bile var eger kaldırmadıylarsa fiyatları.. İlahi sen tanesi 1400 tl haha

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 04, 2011, 12:16:43 »
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2011, 01:05:44 »
Can bey hiç jantın bitanesi 1400 tl olur mu  altın kaplama falan olması gerek heralde bi jantın 1400 tl olması için alt tarafı bi toyota jantı fazla abartmaya gerek yok. Ayrıca toyotanın kendi sitesinde bile var eger kaldırmadıylarsa fiyatları.. İlahi sen tanesi 1400 tl haha
Serhan Bey Can Bey doğru söylüyor.Orjinal oem jantlar çok pahalı.2011 Orjinal Elegent oem jantın tanesi 1200 TL civarında idi.5-6 bayi ile görüşmüştüm.Hepsi bu fiyatı verdi.Bayide satılan diğer orjinal toyota jantların tanesi 300-400 civarındadır.Araba üzerinde gelen jant ile diğer jantları karıştırmayalım.Aralarında fiyat farkı çoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2011, 14:33:47 »
peki bünyamin bey madem sizin dediginiz gibi servisler o zaman neden orjinal mal satmıyolarda çakma mal satıyolar. Biz servislere orjinal yedek parça için gidiyoruz eger dediginiz dogruysa bu toyotadan iyice sogudum ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2011, 23:26:43 »
peki bünyamin bey madem sizin dediginiz gibi servisler o zaman neden orjinal mal satmıyolarda çakma mal satıyolar. Biz servislere orjinal yedek parça için gidiyoruz eger dediginiz dogruysa bu toyotadan iyice sogudum ben
Serhan Bey ben servislerin orjinal veya çakma mal sattıklarına dair birşey söylemedimki.Yani 1200 Tl olan orjinal de 300 TL olan çakma diye birşey yokki.Jant konusu diğer araba parçalarından biraz farklı.Jantların çoğu toyota logolu.Toyota tedarikçilerine kendisi için yaptırıyor.Bu jant modellerinin orjinalini oem olanını ( replika değil) dışarıda bulmanız pek mümkün değil.Firmalar bunu dışarıya satmazlar. Toyota araç üzerinde gelen oem  jantlar her zaman için çok pahalıdır(tanesi 1200 civarı).farklı model orjinal jant isterseniz onlar daha ucuzdur (tanesi 300 civarı).Servisler tabiki orjinal ürün satarlar özellikle yedek parçalar orjinaldir.İzmirde bir kaç jant bayiliği yapan arkadaşla konuşmuştum. Servislere kaliteli replika jant sattığını söylemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 11, 2011, 10:08:27 »
Pahalı olabilir sonuçta orjinal satmıyolar. Piyasadaki satıcılardan ne farkı kaldı o zaman servislerin.. Pahalıda olsa orjinalini satsın.. Millet nerden bilecek servisteki jantın çakma oldugunu siz söyleyene kadar bende bilmiyodum.. Satmamaları lazım dava açtırayım bi avukat arkadas var davalık bunada dava açsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2011, 01:18:36 »
Pahalı olabilir sonuçta orjinal satmıyolar. Piyasadaki satıcılardan ne farkı kaldı o zaman servislerin.. Pahalıda olsa orjinalini satsın.. Millet nerden bilecek servisteki jantın çakma oldugunu siz söyleyene kadar bende bilmiyodum.. Satmamaları lazım dava açtırayım bi avukat arkadas var davalık bunada dava açsın
Anlamamakta direniyorsunuz. Siz gidin dava açın.Belki o zaman daha iyi anlarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 15, 2011, 09:23:27 »
Ya kardeşim ne anlamamakta direnmesi.. Kendin diyosun tanesi 1200 tl normalde servislrde tanesi 300 liralık jant satıyolar diye.. Kendşn bunları diyosun sonrada anlamamakta direniyosun diyosun.. Sana servis sattıgı jantı diyomu aslında bu 1200 tl biz orjinal replika jant satıyoruz diye alla alla ya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 15, 2011, 17:08:38 »
1-Tanesi 1200 TL dediğim jant fabrikadan çıkan sıfır arabaların üzerinde gelir (mesela elegant corolla üzerinde gelen jant).ORJİNAL TOYOTA jantıdır.Bunlara araba üzerinde geldiği için oem jantta denir.Araba üzerinde geldiği için bu model jantları özel siparişle getirterek satın alabilirsiniz.Bundan dolayı pahalıdır.Toyota logoludur.
2- Tanesi 300 TL civarı dediğim jant modelleri yine ORJİNAL TOYOTA jantıdır.Bu jantlar fabrika çıkışı arabaların üzerinde gelmez.Bayide beğenirsin taktırırsın.Bunlar da toyota logoludur.

Replika başka birşey.Bayide replika jant olması çok zordur.Zaten replika jantlar ucuzdur.Bunlarda toyota logosu olmaz.Kalitesi tartışılır.Çabuk eğildiği ve dayanıksız olduğu söylenir.Takımı 600-700 civarında olur.

Umarım şimdi anlamışsındır.Yoksa unut gitsin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 16, 2011, 00:05:18 »
servisin jw marka olarak taktığı jantı ben dışardan 650 tl ye taktırdım fakat replica değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 16, 2011, 01:37:42 »
Gültekin bey sizinkine benzer olarak bende serviste bir kaç yıl önce toyota jantı diye satılan bir modelini 700 TL ye dj markası altında almıştım.Yerli üretim replika değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 16, 2011, 10:03:23 »
ya kendiyle bu kadar çelişen başka bir insan varmıdır. Yok toyota üzerinde gelen oemmişde orjinalmişde sırf araba üzerinde geldigi için tanesi 1200 ama serviste satılanda orjinal o araç üzerinde olmadıgı için tanesi 300 tl. Şİmdi güzel kardeşim dedigin mantıklı ama ikisi arasındaki farkı alırken niye söylemiyolar. Amma bekçiligini yaptın şu servislerin bu arada bu soruyu kaçıncı kez soruyorum sana umarım sen anlamışsındır. Mesele jant hakkındaki bilgileri servisin vermemesi. Senin yaptıgın bu açıklamayı servis sana yapıyomu alırken. paraşütlemi iniyo sende anlamadımki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 16, 2011, 10:56:18 »
 toyota bayii yedek parça sorumlusu ve satış sorumlusunun bana dediğine göre araç üzerinde gelen jant, serviste aksesuar olarak sattıklarından(turbine,snowflake vs.) kaliteli olduğu yönünde. orijinal elegant jantını kırdığında servisin vereceği fiyat bir tanesi için 1200 tl den aşağı değil. ha o paraya değer değmez o kullanıcın zevkine kalmış. bu açıklamayı yapınca orjinal araç üzerinde gelen elegant jantını, araç bayiden çıkmadan,jant boyutunu büyütmeyi düşünen araç sahibinden, aksesuar jantların takımı 1200 tl civarındayken, 1600 tl verip satın aldım. 2008 kasa elegant jantı hoşuma gittiğinden... turbine modeli aksesuar jant, istediğim elegant jantına benziyordu,ucuzdu da ama kalite farkı ve desenin birebir aynı olmamasından böyle tercih ettim. zevk meselesi ve kalite farkını göze almak istemedim. hem güvenlik, hem estetik, hem araç sağlığı oem janta yöneltti beni..
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 16, 2011, 14:55:52 »
Bünyamin Bey, sizi sabrınızdan ve açıklayıcı cevaplarınızdan dolayı tebrik ederim. Ben ekran karşısında gerildim 3. şahıs olarak. Ancak ne kadar açıklayıcı anlatsanız da,  anlattıklarınız karşınızdaki kişinin anlayabildiği kadarıyla kalıyor maalesef.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 16, 2011, 22:50:52 »
Emre Bey meslek öğretmenlik olunca bir şeyi anlatmak için farklı yollar denemek galiba karakterimize ve sabrımıza da yansımış.