Gönderen Konu: Volkswagen Fiyatları İyice Uçurmuş  (Okunma sayısı 11344 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Volkswagen Fiyatları İyice Uçurmuş
« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2011, 11:16:07 »
adamlar 2011 model klimasız araç getirdiler türkiyeye, onlar bile kapış kapış gitti, o saatten sonra gene insaflı davranmışlar bence...
ben olsam 70.000 yapardım 1.6 TDi DSG'yi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2011, 11:16:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 22, 2011, 11:19:03 »
adamlar 2011 model klimasız araç getirdiler türkiyeye, onlar bile kapış kapış gitti, o saatten sonra gene insaflı davranmışlar bence...
+55
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 34 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 22, 2011, 11:35:58 »
oğuzhan kardeş yakındır 70.000 olması..80000 bini de bulabilir yani. Nasıl olsa millet sıradayken ben olsam 80000bin yapardım fiyatı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 22, 2011, 11:58:16 »
oh be sonunda anlaşabildik serkan bey ya,, :)
siz bu noktada bnmle aynı düşünüyorsunuz, adam dediğiniz gibi leonmu jettamı sorusuna "vw olduğu için jetta" diyor, arkadaş aynı banttan çıkıyor, aynı malzeme, aynı işçilik, golf ve leonla ilgili de aynı, kalıpları bile aynı otomobillerin, ama işte etiket takıntısı var insanımızda, o konuda sizinle sonuna kadar hemfikirim,,
misal; giydiğimiz jean pantolonlar (kotlar), siz zannediyormusunuz ki o 200TL'ye satılan kotlar uzayda yapılıyor, neredeyse tamamı ülkenmizde yapılıyor, hatta 50TL'ye satılanla atölyeleri yan yana, ama üzerine etiket basılınca biri 200TL, biri 50TL, ama bizim insanımıza pahalı olan herzaman daha kaliteli gelmiştir, ilginç,,
işte o yüzden 70.000TL(temsili) bir vw'i, 65.000TL'lik(temsili) seata veya skoda'ya tercih ediyorlar, o yüzden marka yetkilileri de meydan onlara kalmış gibi veriyorlar fiyatları,,
5,0lt/100km
urban drive

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Haziran 22, 2011, 12:04:50 »
arkadaşlar hiç laf söylemeye gerek yok aslında alman arabaları nedense bizim ülkemizde çok tutuluyor. ankarada oturmaktayım uzunca araç konvayı oluşmuştu yolda ve araba markalarına bakmak geldi içimden. mercedes, bmw, vw, opel, seat, skoda, audi ve tektükte japon ve fransız arabaları vardı. sanki özellikle toplanmış gibi... bana göre bir araba alınırken ilk olarak bakım ve parça masrafları göz önünde bulundurulmalı. alman arabalarına bakında fiyatlar yüksek fransızlarda keza öyle birtek bizim araçlarımız orta halli... insanlarımız biraz daha gösterişe yönelmeye başladı. benim seçimimde opel astra sport olacaktı. ama sağlamlık ve parça fiyatlarından dolayı toyotayı seçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 22, 2011, 12:41:14 »
Tamam Seat la Vw aynı banttan çıkıyor aynı kalitede üretilebiliyo olabilir ama birde bu işin ikinci elini düşünmek lazım alan adam 2.eli daha kolay olduğu için vw yi seçiyor.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 22, 2011, 13:09:41 »
Tamam Seat la Vw aynı banttan çıkıyor aynı kalitede üretilebiliyo olabilir ama birde bu işin ikinci elini düşünmek lazım alan adam 2.eli daha kolay olduğu için vw yi seçiyor.

e tamam işte, yine aynı etiket merakı,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 22, 2011, 15:01:55 »
zevkler ve renkler tartışılmaz  tabiki ama türkiye için VW gurubu çok pahalı. tamam kalite güzel v.s. v.s. ama pahalı...Bana sorsanız son kararın nedir diye, almanın kasasını  alırım japonun motorunu olay budur. konfor isteyen alman malını tercih etsin, sorunsuz motor isteyen ise japon tercih etsin...
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 22, 2011, 15:06:47 »
herkes wv alsın bmw alsın. Japonlar satamadıkça çıtayı belki biraz daha yükseltır :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #29 : Haziran 22, 2011, 16:51:08 »
arkadaşlar VW ye laf söylüyorsunuz da VW motor teknolojisini çok geliştirmiş olmalı
1.2 motor jetta. 1300 boş ağırlık. 105 beygir üretiyor ve max torku da 175.
bu hacimde bir motor için çok iyi. Motor teknolojisini çok geliştirmiş olmalı. 43000 gibi bir fiyat da  bu teknoloji için bence normal.
benim  1.33 corollam 128 tork üretiyor ve 99 beygir.
şimdi tekrar karar verecek olsam gene corollamı alırım o ayrı konu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 22, 2011, 17:07:21 »

2.el paranın değerini bilen için önemli bir etken diyebilirim, şirket 2004 yılında doğuş aracılığıyla 54 bine ithal ettiği leon 1,8 sport aracı 3 ay önce 25 bine zor sattı ama akıllanmayıp aşağıdaki linkde yer alan leon 2,0 cupra ya cash 74 bin vererek aldı, satacağı zaman kaça satar Allah bilir... 2. el hariç diğer araçlarında hakkını yememek lazım...
http://www.seat.com.tr/seat/modeller/leon_cupra/galeri.aspx?menu=galeri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 22, 2011, 18:34:44 »
Ben sadece VW grubunu değil,bu fiyatlarla Türkiye!deki diğer markaların da sıfırını alan(üstelik krediyle) vatandaşlarımıza akıl erdiremiyorum...
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2011, 12:38:35 »
e tamam işte, yine aynı etiket merakı,,
Etiket merakıda zaten satarken kolay satılması için yoksa passatla superb içinde aynı diyolar ama adam satarken passatın adı var diye daha kolay satarım diyo ve alıyo :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2011, 13:26:45 »
Etiket merakıda zaten satarken kolay satılması için yoksa passatla superb içinde aynı diyolar ama adam satarken passatın adı var diye daha kolay satarım diyo ve alıyo :)

tam biz kısır döngü başlıyor işte bu noktada...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 23, 2011, 13:32:06 »
tam biz kısır döngü başlıyor işte bu noktada...
Aslında vw haklı şimdi sıfır jetta-golf almak istesen eylüle kadar sıra var diyo adam. Bu kadar istek varken neden ucuza satsın ki :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Haziran 23, 2011, 13:33:43 »
Aslında vw haklı şimdi sıfır jetta-golf almak istesen eylüle kadar sıra var diyo adam. Bu kadar istek varken neden ucuza satsın ki :)

ona birşey dediğim yok hatta birkaç mesaj yukarda yazmıştım, ben olsam 70e satarım diye...
ama ikinci el değerleri vs tamamen kısır döngü ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 23, 2011, 15:13:48 »
Ben şunu merak ediyorum.Şimdi  Toyota almak isterseniz bayilerde bir sıkışıklık yok.Sizi öyle bir,iki ay ileri atmıyorlar. Yukarıdaki bir yorumda WW ler için Eylül'e kadar sıra var deniyor.2011 satışlarına baktığımda mesela Jetta 5.ci, Golf 9.cu sırada.Passat kendi segmentinde 1.ci.Toyota c segmentinde 2.ci. Soru şu: Toyota jetta ve Golf den daha fazla satıyorsa ve satışlarında bekleme yoksa.(Passatı hariç tutuyorum.Hakikaten çok satılıyor.Ve Passat ta sıra olması normal) Corolla dan daha az satan jetta ve golflarda bekleme nasıl oluyor? O zaman  üretimi mi az.Yoksa tedarik etme işlemlerimi yavaş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 23, 2011, 15:24:58 »
Passat çok satıyor ama 2.elde de en çok bulunan araç vw de passat. Ankara/Çankaya da galericilerin olduğu bölge hep passat dolu.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Haziran 23, 2011, 16:10:39 »
Ben şunu merak ediyorum.Şimdi  Toyota almak isterseniz bayilerde bir sıkışıklık yok.Sizi öyle bir,iki ay ileri atmıyorlar. Yukarıdaki bir yorumda WW ler için Eylül'e kadar sıra var deniyor.2011 satışlarına baktığımda mesela Jetta 5.ci, Golf 9.cu sırada.Passat kendi segmentinde 1.ci.Toyota c segmentinde 2.ci. Soru şu: Toyota jetta ve Golf den daha fazla satıyorsa ve satışlarında bekleme yoksa.(Passatı hariç tutuyorum.Hakikaten çok satılıyor.Ve Passat ta sıra olması normal) Corolla dan daha az satan jetta ve golflarda bekleme nasıl oluyor? O zaman  üretimi mi az.Yoksa tedarik etme işlemlerimi yavaş.

Abi tamamen tedarik süreciyle alakalı bir durum. Sonuçta Adapazarında üretiliyor. Gedizlere periyodik bakım için gittiğim zaman firma yüzlerce araç yığmıştı otoparkı, buldukları her boşluk arabaydı(Eee daha sonra ki hafta araçlara yine zam gelmişti tabii ki). Sonuçta hem müşteri hemen istediği araca ulaşıyor, hem de firma gelen zamlarla para kazanıyor. Benim arkadaşım Jettada sıra var diye gitti Auris aldı beklemek istemediği için.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 23, 2011, 16:43:49 »
Kod: [Seç]
Abi tamamen tedarik süreciyle alakalı bir durum. Sonuçta Adapazarında üretiliyor. Gedizlere periyodik bakım için gittiğim zaman firma yüzlerce araç yığmıştı otoparkı, buldukları her boşluk arabaydı(Eee daha sonra ki hafta araçlara yine zam gelmişti tabii ki). Sonuçta hem müşteri hemen istediği araca ulaşıyor, hem de firma gelen zamlarla para kazanıyor. Benim arkadaşım Jettada sıra var diye gitti Auris aldı beklemek istemediği için.Auris için durum sizin bahsettiğiniz gibi olabilir.Ama Corolla ithal araba ve malumunuz tsunamiye rağmen tedariki sıkıntılı değil.Auris c segmentinde ilk onda bile yok.Auris'in tedarikinde burda üretilmese bile sıkıntı olmaz zaten.(satışlarından dolayı)).Ya Corolla segmentinin en çok satan ikinci aracı.Ben bu işte başka bir şeyler seziyorum.