Gönderen Konu: Corolla çalışmıyor..  (Okunma sayısı 3254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla çalışmıyor..
« : Mart 28, 2008, 20:00:34 »
herkese merhaba. 99 Corolla terra aracım var. Arac 160 bin km de. Aracı alalı 6 ay oldu. Şu ana kadar hiçbir problem yasamadım. Fakat son 4-5 gundur aracı ilk calıstırırken oldukca zorlanıyor. Çogu defa 5-6 denemeden sonra çalısıyor. Motordan Zorlanma sesine benzer boğuk ve kesikli bir ses geliyor. Enjeksiyonlu arac calıstırılırken gaza basılmaz. Ama ben bir kac calıstırma denemesinden sonra gazı 1-2 kez pompalayıp deneyince calısıyor. Aklıma ilk gelen sey yakıtta mı pislik var acaba sorusu oldu?Ama emin olamadıgım için size danısmak istedim.Bu sorunu nasıl duzeltebiliriz. Yakıtta pislik varsa enjektor ve yakıt temizleyici katkılar işe yarar mı? Birde dikkatimi ceken bir olay daha oldu. Eskiden aracın rolanti  devri hep aynı degerde sabit duruyordu.(Kısın ısınana kadar yuksek oluyor sonra normala donuyordu) Fakat bu calıstırma probleminden sonra rolanti devri surekli degişiyor. Gosterge ibresi bazen artıyor bazen azalıyor. Gorus ve onerilerinizi bekliyorum. Selam ve saygılar..

Toyota Club Türkiye

Corolla çalışmıyor..
« : Mart 28, 2008, 20:00:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2008, 20:13:25 »
Standart filtreler ne zaman değişti (benzin, yağ, hava)? Değişmediyse onlar değişmeli.

Bana hava akış sensörü hatası gibi geldi ama daha iyi bilen çıkacaktır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2008, 21:34:33 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Standart filtreler ne zaman değişti (benzin, yağ, hava)? Değişmediyse onlar değişmeli.

Bana hava akış sensörü hatası gibi geldi ama daha iyi bilen çıkacaktır.
[/quote]
ben aracı aldığımda bu filtreler degişeli 1000 km olmustu.O gunden bu yana da toplam 2500 km gecti.Bir hafta once hava filtresini cıkarıp vakumla temizleyip taktım. Onla ilgil bir sorun olabilirmi acaba?İlgilendiğiniz icin tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2008, 09:21:25 »
Tarif ettiğiniz şey Alper beyinde dediği gibi Hava akış sensörüne benziyor. Ustanıza bi uğrayın.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2008, 14:51:47 »
Akü ve bujilerin durumu nasıl?
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2008, 15:08:58 »
Alıntı yapılan: Berkay Hoca
Akü ve bujilerin durumu nasıl?
[/quote]
akuden hiç suphelenmemiştim. Cunku kısın -30 larda sorunsuz calıstırdı. Üstündeki gostergeside yesil gosteriyordu. Siz dedikten sonra akunun voltajını olctum 11 vol civarı gosteriyor. Sanırım aku bitmiş, yoksa yanlısmı dusunuyorum. Emin olduktan sonra akuyu degiştirecegim.Sizde benim dusundugum gibi dusunuyorsunuz?iyi calısmalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2008, 16:00:20 »
Bahsettiğiniz rölantinin dalgalanmasında ilk hava akış sensörüne bakılır (debimetre diye de geçer)

Gidip düzgün bir servis veya ustasına göstermeniz lazım, kendi çözebileceğiniz birşey değil çünkü.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #7 : Mart 29, 2008, 21:51:12 »
Eğer marşa bastığınızda gııyy gıyy diye çeviriyorsa kesinlikle akü değişmesi gerekir.Benim başıma geldiği için aküden şüphelendim.Yine de bir bilen ustaya gösterin.
98 TOYOTA COROLLA GLİ SPECİAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • toyosan alternatif otomotiv hizmetleri
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür edildi
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2008, 01:13:21 »
ARACINIZIN MOTORU 4A-FE MOTORUN GELİŞTİRİLMİŞ BİR VERSİYONU RÖLANTİ DEVRİNDE DALGALANMADAN BAHSTTİĞİNİZ İÇİN VAKUM HATLARINDA BİR SORUN OLMA İHTİMALİ VAR AYRICA ISC VALFİNDE YADA OKSİJEN SENSÖRÜNDE SORUN OLABİLİR TEST ALETİ İLE ARCINIZDAKİ SORUN KISA ZAMANDA ÇÖZÜLEBİLİR
ALTERNATİF OTOMOTİV ÖZEL SERVİS....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #9 : Mart 30, 2008, 22:42:59 »
arkadasım görmeden söylenen her sey yalnıs olur bu dediğinizin bir cok nedeni var aracınız benzinlimi tüplümü belirtmemişiniz ve arkadasların dediği gibi son bakımını yaptırdınızmı.. bunun cözümü bir ustaya gösterin ve tavsiyem uzun zamandır servis görmedi ise en azından bir servis bakımı yapılsın  atesleme yakıt sistemi sarf elemanlarının değişimi ile işe başlayablirsinizzz. ondan sonra aracınızda arıza arayın ve kabahat bulun

pompa atma gaza psiklojik ve komik olur. gaz pedalının direkt benzinle alakası yok. gaza basınca eku ya elektrik gönderiyorsunuz.. o kadar oda enjentore yakıt püskürt diye yakıt pompasına fazla yakıt bas diye emir veriyor...... araba çalışmadan yapılan pompa komiklik......

Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla çalışmıyor..
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2008, 12:13:32 »
Arkadaşım propleminiz araç üzerindeki bir çok sesörden kaynakalnabilir aynı zamanda yakıttanda yapabilir ilk önce araç içersindeki yakıtı bitirdikten sonra aynı olay tekrallıyorsa aracın üzerindeki yani aracın çalışabilmesi için ECU ya ilk çalıştırmada gerekli sinyali gönderen çeşitli se sörler vardır bu sensörlerin kontrol edlimesi gerekir onların isimlerini belirtmiyecem bilir kişi tarafından kontrol edilmesinde fayda var.