Gönderen Konu: yağ eksiltme sorunu!!!!  (Okunma sayısı 2987 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 1.3 XE AC
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
yağ eksiltme sorunu!!!!
« : Haziran 18, 2011, 18:25:34 »
selam arkadaşlar. öncelikle aracım 1997 model 1.3 xe ac. 157,000 kmde... aracımın motorunda yağ yakma YOK sızıntı YOK ama 500 kmde 0,5 litre yağ eksiltiyor. aracı sıkıştırmıyorum şehirlerarası 90-100 km arasında gidip geliyorum. sorun neden kaynaklanıyor bulamadık. lütfen yardımcı olunn...:((
KaH ÇıkarıM GökyüzüNe SeyrederiM aLeMi, KaH iNeriM YeryüzüNe SeyredeR aLeM ßeNi..!

Toyota Club Türkiye

yağ eksiltme sorunu!!!!
« : Haziran 18, 2011, 18:25:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: yağ eksiltme sorunu!!!!
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2011, 19:34:25 »
Sat kurtul Memet

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2011, 22:55:42 »
yarı sentetik veya tam sentetik yağların hepsi zamanla motorda eksilir bu yağların kötü bir özelliğidir eğer sende böyle bir yağ kullanıyorsan bu normal bir durumdur endişelenecek bir şey yok eğer madeni yağ kullanıyorsan bence endişelen sibop yağ lastiklerinde sorun vardır veya sekmanlarda problem vardır biraz fazla tüketim var motor açılabilir
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2011, 23:27:46 »
hiçbir durumda 500 kmde 0.5 litre yağ eksiltmesi normal değil. 1.3ler zaten 3 litre yağ alır, 3000 kmde yağ biter demek bu. Bende de vardı 1.3, benimki de yağ eksiltiyordu deli gibi. Sattım kurtuldum
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 1.3 XE AC
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2011, 22:58:37 »
kemal üstad sat kurtul diyorsunda hos diyorsunda gelir bakımından kendi yağında kavrulan insanlardanız satıpta daha iyisini bulabileciğimi sanmıyorum, 1.6 alacak olursamda gliden asağı almak istemiyorumki temiz bi tane bulmak 14- 15 bin liradan başlıyo oda beni aşar...satmak en son çaremmmm...

gökhan üstadım 10-40 ac delco yağ kullanıyorum. yakın zamanda 150.000 kmden sonraki arabalarda 10-60 yağın bu yağ eksiltme sorununu giderdiğini duymuştum ne kadar dogrudur acaba...

oğuzhan üstad kemal üstadımada dediğim gibi satmayı en son çare olarak düşünüyorum.. yağ eksiltmesi dışında aracımdan tamamen memnunum.. sorundan kaçmak değil sorunun üzerine gitmek gerek diye düşünüyorum şimdilik..
KaH ÇıkarıM GökyüzüNe SeyrederiM aLeMi, KaH iNeriM YeryüzüNe SeyredeR aLeM ßeNi..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 1.3 XE AC
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2011, 15:02:54 »
evet arkadaşlar sonunda sorunu bulduk.. sizinle paylaşayım aklınızın bi tarafında bulunsun.. aracın benzin pompasından kaynaklanıyormuş. benzin pompasının altında iki tane havalandırma deliği bulunuyordu. cumartesi benzin pompasını değiştik..  besniye gidip geldim.. toplam 380 km.. yağ aynen koyduğumuz gibi yerinde duruyordu.. rahatladım valla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 97 1.3 XE AC
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2011, 15:04:32 »
selam arkadaşlar. öncelikle aracım 1997 model 1.3 xe ac. 157,000 kmde... aracımın motorunda yağ yakma YOK sızıntı YOK ama 500 kmde 0,5 litre yağ eksiltiyor. aracı sıkıştırmıyorum şehirlerarası 90-100 km arasında gidip geliyorum. sorun neden kaynaklanıyor bulamadık. lütfen yardımcı olunn...:((

evet arkadaşlar sonunda sorunu bulduk.. sizinle paylaşayım aklınızın bi tarafında bulunsun dedim.. aracın benzin pompasından kaynaklanıyormuş. benzin pompasının altında iki tane havalandırma deliği bulunuyor yağı oradan kaçırıyormuş. cumartesi benzin pompasını değiştik..  besniye gidip geldim.. toplam 380 km.. yağ aynen koyduğumuz gibi yerinde duruyordu.. rahatladım valla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 122500
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2011, 09:21:07 »
  Hocam tam olarak anlayamadım, yağ eksiltmenin ne  ilgisi var yakıt pompasıyla?