Gönderen Konu: Auris Spor Hava Filtresi Montajı İçin Akısmetre Aparatı  (Okunma sayısı 3569 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2.yi kimse hatırlamaz...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Herkese Merhaba;
Bazı konularda da bahsetmiştim,Auris için Spor hava filtresi takarken yaşanan sorunların basıdanda akısmetrenin bağlanacağı uygun bir aparatın olmaması.Çoğu arkadasımız pimas kullanarak bu adımı gerceklestiriyor.Bu sıkıntıyı yasayınca özel üretim bir ürün yapmaya karar verdim.Alüminyum olarak üretimi yapmaya hazırlandığım bu ürün Etial 171 malzemeden yekpare olarak üretildi.Darbeye sarsıntıya dayanıklı olan bu malzeme aynı zamanda ısı tahliyesnide hızlı bir sekilde yapıyor.Suan benim ve bir arkadasımın aracında ömür testi yapılıyor.Her 1000 km fiziksel ve ölçüsel kontrollerini yapıyoruz.Şuana kadar hersey yolunda.Ayrıca bu aparat Bazı toyota modellerine ve özellikle Corollanın bazı modeline uyum sağlamakta..Buna ilave olarak motordan gelen ısıyı minimize edecek ve dısardan soğuk hava girişi sağlayacak bir ürün içinde çalısmalarım devam ediyor.İleride kit olarak raflarda görebilirsiniz...(insallah)

Prensip olarak arac üzerindeki parca resmini eklemiyorum ama tasarım döneminde yapılan 3D resimleri burada sizinle paylasacağım...(orjinal ürünün patenti alındı)Bu parca bir adet metal ayak ile arac gövdesine bağlanıyor.Ok ile gösterilen sekilde araca hava girişi sağlanıyor.Okun diğer tarafında bulunan tırnak ise motor üzerindeki orjinal parcaya bağlantı yapıdıktan sonra doğru konumlama için kılavuzluk yapıyor.Ürün rengi konusunda henüz karar vermedim.

Sizden gelen talep ve öneriler doğrultusunda üretime bir an önce baslayacak ve ürünü sizin fikirlerinizle de geliştireceğim..
Bu konu için yardımlarınızı rica , ilginize teşekkür ederim.

Hizliupload.com
Hizliupload.com
Hizliupload.com

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Spor Hava Filtresi Montajı İçin Akısmetre Aparatı
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2011, 16:55:57 »
Ellerinize sağlık. Umarım verim alırsınız :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2011, 23:29:15 »
Fiyat konusunda uygun olursa ben talip olurum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2011, 04:40:00 »
Rakam henüz belirlemedim ama uygun birsey olucak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 09, 2011, 14:57:19 »
Rakam henüz belirlemedim ama uygun birsey olucak..
Yeni alınacak arabaya göre bende talip olabilirim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 09, 2011, 15:00:35 »
Parçayı ne şekilde imal ettirdiniz Hakan Bey, çok merak ettim doğrusu?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 09, 2011, 15:22:57 »
Parçayı ne şekilde imal ettirdiniz Hakan Bey, çok merak ettim doğrusu?

Parcanın kalıbını kendi işleme merkezlerimizde yaptık...Üretim için ise kokil dökümü tercih ettik.Bosluksuz malzeme almanın sağlıklı yoludur.Ve malzeme kendi halinde soğumaya bırakıldığından malzeme üzerindeki gerginlik giderilmiş oluyor.Deneme üretimi yapıldı...Önümüzdeki günlerde 300 adet kadar üretmeyi planlıyorum..Ürünlerin üzerine alüminyum eloksal kaplama yapılacak..istenilen renkte olabiliyor bu ama henüz renge karar veremedim..Yaptığım hesaplara göre 50 TL civarında bir satıs fiyatı olacak...Sanırım bu rakam piyasada bulunamayan bir ürün için makul olacaktır.Sunuda belirtiyim bana kalcak miktar cok cüzi...Arabalar benim için hobidir ticaret amaclı değildir..Daha sonra bu projeyi devralmak isteyen olursa devrini yapabilirim belki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 09, 2011, 15:52:30 »
Kokil döküm için makul bir fiyat gibi görünüyor Hakan Bey, tabi bu fiyat için belli bir ölçek ekonomisi de gerekiyordur sanırım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2011, 16:03:30 »
Kokil döküm için makul bir fiyat gibi görünüyor Hakan Bey, tabi bu fiyat için belli bir ölçek ekonomisi de gerekiyordur sanırım.
Kokil döküm tamamen el işçiliğidir ve zordur..Tam olarak seri üretime gecmedimiz için maliyetler yüksek tabi..Ama işin coğu bizde bittiği için malliyeti birazda olsa düşürebildik..Parça ağırlığı 100-150gr arası olacak .ürün kalınlıgı konusunda ömür testi sonucunu bekliyoruz...Bende hobi için uğrastığım bir dalda cok fazla para bağlamak istemiyorum..Yoksa yaptırırım 10.000 adet atarım depoya maliyeti düşük olur 10 liraya satarım...  arkadasların işi görülür,pimaslarla uğrasmazlar.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 17, 2011, 01:08:01 »
Hakan abi  bu parçaya biraz pahalı kokil de kalıbı yaptığın zaman iş bitiyor.Gerisi metali ergitip döküm yapmakta kalıyor.Tabi üretim sayısına göre kalıb ve bu kalıpta o kadar ilk başta maliyet getiricek .Bende düşündüm bu yaptığını iki yıl önce sadece düşüncede kaldı.
Ancak bu filitrenin en zor kısmı gerisi sadece şekil verilmiş boru eğer komple cold air intake yapıp marka yolunda gidersen hem daha karlı hemde insanlara gözle görülür sonuçlar vereceğin için daha iyi para kazanırsın.
Dünyada en çok kullanılan araç toyota ve artık zenginide garibanıda bu tür araçlar kullanıyor.Ve toyota sürücüsü bu tür şeylere aç.Bu aparatı üretip satmaya çalıştığında sadece işi bilenler alıcak bu ürünü.Türkiyede lastik şişermeyi bilmeyen veya bilse bile başkasına ücret karşılığı yaptıran insanlar var o yüzden bu ürün piyasaya inemez .Ancak sen bunu short veya cold kit olarak üretirsen piyasada yer alacak ve insanlar bu ürünü ilk zamanlar muhteşem bi şekilde tükectecektir.
Ayrıca bu ürünle uğraşıp emek verdiğin için seni cani gönülden tebrik ederim.Türkiyede olmayan hatta dünyada bi çok yerde olmayan bi parça ürettin ve inş devamını getirirsin ve marka olarak satarsın.
Ayrıca abi sonuçlardan ne haber yorulma ömrü ne kadar çıktı parçanın.Isıl yalıtkanlığını arttırmak için başka birşeyler yaptın mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2011, 09:41:06 »
Hakan abi  bu parçaya biraz pahalı kokil de kalıbı yaptığın zaman iş bitiyor.Gerisi metali ergitip döküm yapmakta kalıyor.Tabi üretim sayısına göre kalıb ve bu kalıpta o kadar ilk başta maliyet getiricek .Bende düşündüm bu yaptığını iki yıl önce sadece düşüncede kaldı.
Ancak bu filitrenin en zor kısmı gerisi sadece şekil verilmiş boru eğer komple cold air intake yapıp marka yolunda gidersen hem daha karlı hemde insanlara gözle görülür sonuçlar vereceğin için daha iyi para kazanırsın.
Dünyada en çok kullanılan araç toyota ve artık zenginide garibanıda bu tür araçlar kullanıyor.Ve toyota sürücüsü bu tür şeylere aç.Bu aparatı üretip satmaya çalıştığında sadece işi bilenler alıcak bu ürünü.Türkiyede lastik şişermeyi bilmeyen veya bilse bile başkasına ücret karşılığı yaptıran insanlar var o yüzden bu ürün piyasaya inemez .Ancak sen bunu short veya cold kit olarak üretirsen piyasada yer alacak ve insanlar bu ürünü ilk zamanlar muhteşem bi şekilde tükectecektir.
Ayrıca bu ürünle uğraşıp emek verdiğin için seni cani gönülden tebrik ederim.Türkiyede olmayan hatta dünyada bi çok yerde olmayan bi parça ürettin ve inş devamını getirirsin ve marka olarak satarsın.
Ayrıca abi sonuçlardan ne haber yorulma ömrü ne kadar çıktı parçanın.Isıl yalıtkanlığını arttırmak için başka birşeyler yaptın mı.

Merhaba,

İlgin için teşekkür ederim...Seninde bahsettiğin gibi kit olarak sunmak daha mantıklı ama esas parça için OK dedikten sonra diğer kısımlara başlayacağım..Short intake için motor ısısını kesicek parca ve soğuk hava emişi için aparat denemeleri yaptım...cold intake de sorun yok..3-5 parca borudan ibaret...Parça üzerine yapılacak eloksal kaplamanın ısı yalıtkan özelliği olanlar var, onun peşindeyim suan..Parçada ise sorun yok...Çatlama vs..Birkaç araba harcayacak kadar sağlam oldu..Ay sonu gibi parcayı canlı olarak görebileceksiniz...

Tekrar tesekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 20, 2011, 00:34:07 »
tekrar merhaba,

İşlerimin yoğunlu sebebiyle pek ilgilenemediğim için Projeyi Patenti ile birlikte bir firmaya sattım..Prototipler,kalıplar vs..Kit olarak hazırlayacaklar...

Bu calısmam ve emeklerim bosa gitmedi diye düşünüyorum, Aurisçilerin işi görülür umarım...piyasa cıkarsınlarda bende alayım bir tane :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 20, 2011, 00:43:40 »
Hakan bey, ne işle meşgulsünüz acaba :)
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Temmuz 20, 2011, 21:42:25 »
Hakan bey, ne işle meşgulsünüz acaba :)
Yabancı bir firmada servis uzmanımıyım..UPS konusunda dünyada 1. sırada olan bir firma.İşim yazılım ve elektronik ağırlıklı..Arabalar ise sadece hobiden ibaret..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 20, 2011, 22:15:40 »
tekrar merhaba,

İşlerimin yoğunlu sebebiyle pek ilgilenemediğim için Projeyi Patenti ile birlikte bir firmaya sattım..Prototipler,kalıplar vs..Kit olarak hazırlayacaklar...

Bu calısmam ve emeklerim bosa gitmedi diye düşünüyorum, Aurisçilerin işi görülür umarım...piyasa cıkarsınlarda bende alayım bir tane :)

abim sn etiket fiyatına 50 civarı demiştin bunlar tutupta 70demesinler sonra? Patant içi nekadar ödediler abim? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2011, 22:41:44 »
Uygun fiyat veren bir fakire verdim :) Saka bir yana ortalama aynı rakamlar konusulacaktır muhtemelen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 04, 2011, 20:55:52 »
Uygun fiyat veren bir fakire verdim :) Saka bir yana ortalama aynı rakamlar konusulacaktır muhtemelen...

İnşallah :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...