Gönderen Konu: Siz Hangisini Alırsınız ?  (Okunma sayısı 1507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
Siz Hangisini Alırsınız ?
« : Haziran 06, 2011, 13:46:21 »
Arkadaşlar herkese selam. Size bir sorum olacak. Sizce km si 63 binde 2007 jetta primeline mi yoksa 2008 jetta 89 binde primeline  mi ? Hangisini alırsınız. Bunu sormamın nedeni bir akrabam bizim aldığımızı beğenip o da aldı ve bizim aldığımız fiyatın 1000 tl daha fazla vererek aracı aldı. Bazı yerlerden duydum 1 yaş model de 1-2 bin lira para oynuyormuş doğru mu ?  :hoş:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Toyota Club Türkiye

Siz Hangisini Alırsınız ?
« : Haziran 06, 2011, 13:46:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: Siz Hangisini Alırsınız ?
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2011, 13:55:31 »
kasa farkı olmadıktan sonra modelin hiçbir önemi yoktur benim gözümde, km'ye bakarım, doluluğa bakarım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2011, 14:00:27 »
kasa farkı olmadıktan sonra modelin hiçbir önemi yoktur benim gözümde, km'ye bakarım, doluluğa bakarım...
Öyle ama şimdi 2006 model aynı kasa ile 2010-11 aynı olamaz elbette bu arada primeline alt donanım oluyo fakat asr sine kadar herşey bu donanımda da var zaten güvenlik donanımı hepsinde aynı.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2011, 14:02:46 »
Öyle ama şimdi 2006 model aynı kasa ile 2010-11 aynı olamaz elbette bu arada primeline alt donanım oluyo fakat asr sine kadar herşey bu donanımda da var zaten güvenlik donanımı hepsinde aynı.

tabi ki aynı olmaz ama neticede iki araç olsa: 2010 model- 80000km'de, öteki 2006 model - 40000 km'de...
aynı fiyat olsa ben 2006 olanı tercih ederim.
(diğer özelliklerinin hepsi aynı olmak kaydıyla konuşuyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2011, 14:06:37 »
tabi ki aynı olmaz ama neticede iki araç olsa: 2010 model- 80000km'de, öteki 2006 model - 40000 km'de...
aynı fiyat olsa ben 2006 olanı tercih ederim.
(diğer özelliklerinin hepsi aynı olmak kaydıyla konuşuyorum)
İşte benim demek istediğim bu aynı fiyat olamıyo eşit olursa herşeyi çünkü 2010 daha yenş olduğu için fiyatı da km ye bakılmadan yüksek oluyo.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2011, 14:08:38 »
İşte benim demek istediğim bu aynı fiyat olamıyo eşit olursa herşeyi çünkü 2010 daha yenş olduğu için fiyatı da km ye bakılmadan yüksek oluyo.

e o artık onların sorunudur,  kimisi de vardır ki kmsi ne olursa olsun yaşı genç olsun der...
ama benim görüşüm belli, içi dışı aynı olduktan sonra model farketmez bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2011, 14:11:44 »
Hasan anlattığın durumda önce iki arabanın da genel durumuna temizliğine motoruna kaportasına bakman baktırman lazım.. sonra model yılı ve km si karşılaştırıcı kriterin olsun.. iki arabayı da genel olarak aynı durumda varsayacak olursak ben olsam az km li olan 2007 tercih ederdim.. benim için uygun koşullarda az km yol yapmış olması bir araba için her zaman (+) bir avantajdır.. hem sen de belirtmişsin 1 yıl modelde 1-2 bin TL oynuyor diye.. alırken uygun alırsın.. satacak olsan bile aynı şekilde.. zararın olmaz.. az km li araba almış olursun bu da kar'ın ve kafanın rahat etmesi demektir.. şimdiden hayırlı olsun :) selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2011, 14:21:03 »
Hasan anlattığın durumda önce iki arabanın da genel durumuna temizliğine motoruna kaportasına bakman baktırman lazım.. sonra model yılı ve km si karşılaştırıcı kriterin olsun.. iki arabayı da genel olarak aynı durumda varsayacak olursak ben olsam az km li olan 2007 tercih ederdim.. benim için uygun koşullarda az km yol yapmış olması bir araba için her zaman (+) bir avantajdır.. hem sen de belirtmişsin 1 yıl modelde 1-2 bin TL oynuyor diye.. alırken uygun alırsın.. satacak olsan bile aynı şekilde.. zararın olmaz.. az km li araba almış olursun bu da kar'ın ve kafanın rahat etmesi demektir.. şimdiden hayırlı olsun :) selamlar :)
Mesut abi ben o diğer aracın içine bindim arabanın km sini 150 binde sandım. Çünkü araçta A/C yazısı silinmiş klimayı zor bulmuştuk :) Kapı kolçaklarının boyası atmış cam açma düğmelerinin rengi solmuştu. Ama tabi bunlar önemsiz gibi duruyor fakat bizim 2008 jetta da bunların hiç birisi yok.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2011, 19:52:24 »
Mesut abi ben o diğer aracın içine bindim arabanın km sini 150 binde sandım. Çünkü araçta A/C yazısı silinmiş klimayı zor bulmuştuk :) Kapı kolçaklarının boyası atmış cam açma düğmelerinin rengi solmuştu. Ama tabi bunlar önemsiz gibi duruyor fakat bizim 2008 jetta da bunların hiç birisi yok.

e desene bunları Hasanım belki de sandığın gibi 150bin km hatta daha fazla bile olabilir km si.. öyle 63bin km kullanmayla yazılar okunmayacak şekilde silinmez diye tahmin ediyorum.. siz iyice araştırın derim ben.. selamlar Hasan kardeşim :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..