Gönderen Konu: Kapalı Kutu Mu? Acık Hava Filtresi Mi?  (Okunma sayısı 11165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Kapalı Kutu Mu? Acık Hava Filtresi Mi?
« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2008, 20:15:38 »

ben sensörden önceki ilk bağlantı noktasında çıkarıp direk monte ettim..Şimdilik herhangi bir arıza,problem çıkarmadı..Ses 3000 devirden sonra çok güzel ve tok  :mellow: takalı 1 ay oldu,tek kötü yanı ses alacağız diye boyuna gazlıyoruz  :-[ :D yarım depoyla yol bilgisayarına göre 270 km giderken 200 km civarına düştü  :wacko: bu gazlamakla mı alakalı yoksa başka bişey mi var bilmiyorum.Depoyu bir daha fullleyip tekrar denemem lazım.Anormal yaktı çünkü  8)

Gayet mantıklı sensörden önceki boruları söküp bağlamak.Ben sürekli kullanmayacağım arada bir takıp gezeceğim.Hep takılı dursa benzine gider bütün para :D
Toyocuk :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2008, 20:15:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Nisan 30, 2008, 13:57:52 »
hava filtresi kutusunu cıkarıp direk taktıgınız zaman calışmaz araba! ona göre boru kesip yapman lazım hasan
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2008, 00:04:20 »
2001 corollada açık filtre kullanan biri olarak diceğim şudur:yakıtta artma görmedim bi miktar azalma var hatta....ses çok güzel ve kulağa hitap ediyo :) özellikle 4000 sonrası sanki yüklü bi motor sesi veriyo :P yani öle egzost takılmış 206 sesi yok sonuç olarak demem o ki ben tavsiye ederim....ama kit olarak çünkü denildiği gibi eger motora yada egzost manifoltu gibi sıcak yerde olursa + yerine - elde edilir....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #23 : Mayıs 01, 2008, 16:37:38 »
iyide ufuk bey benim verdiğim bilgi yanlışmı acaba ?:S
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Mayıs 01, 2008, 19:03:44 »
hava filtresi kutusunu cıkarıp direk taktıgınız zaman calışmaz araba! ona göre boru kesip yapman lazım hasan

bende filtre direk takılı,kutu iptal ;) sadece alt kısmı var herhangi bir olumsuz duruma karşılık hazır yani :) sensörü iptal ederseniz yada kutuyu sensörden ayırıp açık filtre takmaz,ağzı boş kalırsa çalışmıyor araba..
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Mayıs 09, 2008, 23:23:31 »
evt bende arkadaşlara katılıyorum bende  açık hava filitresi kullanıyorum ve normal kullanımda yakıtda azalma oldu diebilirim seste süper ama sesi duymak için sürekli gazlarsanız yakıtta artıyo tabi ben sensör işini krom boruyla çözdüm L şeklinde bi boruya sensör için yer yaptım ve taktım gayet güzel çalışıyo
_toyotaclubtr_

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.orenormanurunleri.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Mayıs 10, 2008, 15:30:25 »
  Selam.
 Filtrenin sıcak hava alıp almadığını kontrol ettinizmi? Büyük ihtimalle sesden dolayı gaza çok basıyorsunuzdur bu da tüketimi oldukça arttırabilir. Hele sportif kullanımlarda anlık olarak 25 L. gibi değerleri çok rahat görebilirsiniz. Yüksek performanslı araçlarda sakin kullanımda 9-10 L. olan ortalama tüketim değeri performanslı kullanımda anlık tüketim olarak 50 L. değerlerini bile geçebilmektedir. Ekonomi için sağ ayağa biraz hakim olmak lazım.:)

Filtrenin sıcak hava alıp almadığını nasıl kontrol edeceğiz peki?Yani siz bana motordan biraz daha uzağa koyarsanız hem daha iyi ses,hemde daha az yakıt kullanırsınız değil mi?yanlış anlamadım umarım.dediğiniz gibi biraz yüklendiğinizde anlık yakıt 36 lt civarına çıkıyor 5000-6000 civarı ;)
Bi Resim Koyamadım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #27 : Ocak 05, 2011, 16:59:00 »
selam arkadaşlar ben 2010 corolla kullanıyorum  ve açık hava filitresi taktırdım normal kutuyu cıkardım ve 40 cm uzunlugunda paslanmazda bır boru ve tornada akıışmetre içinde yer yaptırdım aynen vidalarını takıyorum ucunada simota hava filitresi hiç bir sorun yok ama en önemlisi akışmetreyi doğru yönde takmanız yani açık olan tarafı havanın emiş yaptıgı yere dogru olacak yoksa havayı ölçmediğinden arıza işiği yakıyor buda normal zaten akışmetre dışarıdan gelen hava sıcaklıgını ölçer eger sıcaksa arıza lambasını yakar  yada davlunbazın içine kadarda uzattım ve harika bir performans ve ses veriyor ama sudan nasıl kotuyacagımı bilmedigim için yukarıda bıraktım 3500 dk kadar sessiz gidiyorum eger ihtiyaç varsa  o devirden sonrası canavarlaşıyor tavsiyem kaliteli bir şey yapın saygılar...
AŞKTA KAYBEDEN,KUMARDA SATIN ALIR:  .)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 05, 2011, 18:58:23 »
Arkadaşlar ile birlikte(Mesut Akın, Oktay Okyay, Suray Karakaş) böyle bir uygulama yaptık. En az Mesut Akın çalıştı. Bir iki kere arabanın altına yattı, elini yaraladı falan, işte o esnada fotoğraf çekilmiş ama aslı astarı yok. Paso izledi. :D :D :D :D :D

Şaka bir yana su için öndeki koruma barının arkasına koyduk hortumu. Ordan yüksek sudanda geçmem zaten. Ellerinize sağlık arkadaşlar :).
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/corolla-e12-sedan-cold-air-intake-montaji-%28vedat-nurkan-gulen%29/
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 08, 2011, 21:51:03 »
kutu içi kn hava filtresi aldık arkadasa peugeot 207 arabası carsamba günü takcaz bende versoya sipariş ettim gelince durumları yazarım carsambada yazarım değişiklikleri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 08, 2011, 22:59:34 »
temmuzun sonundan beri takılı arada 1 ay çıkarttım muayneye giricek diye ama genel anlamda memnunuz kutu flitreye göre 4000ve sonrası devirlerde daha az yakıyor {(yani kutu flitrede 4000 ve sonrasında 5 yakıyorsa açık hava flitresinde 4.5 yakıyordur (sayılar örnek amaçlı)} ama sıcak hava konusunda kaputun altı ısındığında kalkışta biraz silkeleme yapıyor bizimki bide arkaya bakıyor ama havalar ısınsın aşağıya yöneltiyorum borunun içine geçiriyorum sonrasını görücez :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)