hava filtresi kutusunu cıkarıp direk taktıgınız zaman calışmaz araba! ona göre boru kesip yapman lazım hasan
2001 corollada açık filtre kullanan biri olarak diceğim şudur:yakıtta artma görmedim bi miktar azalma var hatta....ses çok güzel ve kulağa hitap ediyo

özellikle 4000 sonrası sanki yüklü bi motor sesi veriyo

yani öle egzost takılmış 206 sesi yok sonuç olarak demem o ki ben tavsiye ederim....ama kit olarak çünkü denildiği gibi eger motora yada egzost manifoltu gibi sıcak yerde olursa + yerine - elde edilir....
iyide ufuk bey benim verdiğim bilgi yanlışmı acaba ?:S
hava filtresi kutusunu cıkarıp direk taktıgınız zaman calışmaz araba! ona göre boru kesip yapman lazım hasan
bende filtre direk takılı,kutu iptal

sadece alt kısmı var herhangi bir olumsuz duruma karşılık hazır yani

sensörü iptal ederseniz yada kutuyu sensörden ayırıp açık filtre takmaz,ağzı boş kalırsa çalışmıyor araba..
evt bende arkadaşlara katılıyorum bende açık hava filitresi kullanıyorum ve normal kullanımda yakıtda azalma oldu diebilirim seste süper ama sesi duymak için sürekli gazlarsanız yakıtta artıyo tabi ben sensör işini krom boruyla çözdüm L şeklinde bi boruya sensör için yer yaptım ve taktım gayet güzel çalışıyo
Selam.
Filtrenin sıcak hava alıp almadığını kontrol ettinizmi? Büyük ihtimalle sesden dolayı gaza çok basıyorsunuzdur bu da tüketimi oldukça arttırabilir. Hele sportif kullanımlarda anlık olarak 25 L. gibi değerleri çok rahat görebilirsiniz. Yüksek performanslı araçlarda sakin kullanımda 9-10 L. olan ortalama tüketim değeri performanslı kullanımda anlık tüketim olarak 50 L. değerlerini bile geçebilmektedir. Ekonomi için sağ ayağa biraz hakim olmak lazım.
Filtrenin sıcak hava alıp almadığını nasıl kontrol edeceğiz peki?Yani siz bana motordan biraz daha uzağa koyarsanız hem daha iyi ses,hemde daha az yakıt kullanırsınız değil mi?yanlış anlamadım umarım.dediğiniz gibi biraz yüklendiğinizde anlık yakıt 36 lt civarına çıkıyor 5000-6000 civarı
selam arkadaşlar ben 2010 corolla kullanıyorum ve açık hava filitresi taktırdım normal kutuyu cıkardım ve 40 cm uzunlugunda paslanmazda bır boru ve tornada akıışmetre içinde yer yaptırdım aynen vidalarını takıyorum ucunada simota hava filitresi hiç bir sorun yok ama en önemlisi akışmetreyi doğru yönde takmanız yani açık olan tarafı havanın emiş yaptıgı yere dogru olacak yoksa havayı ölçmediğinden arıza işiği yakıyor buda normal zaten akışmetre dışarıdan gelen hava sıcaklıgını ölçer eger sıcaksa arıza lambasını yakar yada davlunbazın içine kadarda uzattım ve harika bir performans ve ses veriyor ama sudan nasıl kotuyacagımı bilmedigim için yukarıda bıraktım 3500 dk kadar sessiz gidiyorum eger ihtiyaç varsa o devirden sonrası canavarlaşıyor tavsiyem kaliteli bir şey yapın saygılar...
kutu içi kn hava filtresi aldık arkadasa peugeot 207 arabası carsamba günü takcaz bende versoya sipariş ettim gelince durumları yazarım carsambada yazarım değişiklikleri...
temmuzun sonundan beri takılı arada 1 ay çıkarttım muayneye giricek diye ama genel anlamda memnunuz kutu flitreye göre 4000ve sonrası devirlerde daha az yakıyor {(yani kutu flitrede 4000 ve sonrasında 5 yakıyorsa açık hava flitresinde 4.5 yakıyordur (sayılar örnek amaçlı)} ama sıcak hava konusunda kaputun altı ısındığında kalkışta biraz silkeleme yapıyor bizimki bide arkaya bakıyor ama havalar ısınsın aşağıya yöneltiyorum borunun içine geçiriyorum sonrasını görücez