Gönderen Konu: auris oto yıkama kurbanı :(  (Okunma sayısı 4960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
auris oto yıkama kurbanı :(
« : Mayıs 26, 2011, 18:11:20 »
arkadaşlar arabamı yıkamaya verdim saolsun arkadaş nasıl yıkamışşsa boyayı çıkarmış 1-2 cm genişliğinde boya kalkmış ön sol tampondan kaportadan değil tampon plastiğinden fakat tabiki moral baya bi bozuldu bunu sizce autoking mi halleder yoksa servis mi ?

Toyota Club Türkiye

auris oto yıkama kurbanı :(
« : Mayıs 26, 2011, 18:11:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: auris oto yıkama kurbanı :(
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2011, 18:21:30 »
Basınçlı suyu çok yakından vermişler anlaşılan. Geçmiş olsun. Tabi, tamponlardaki boyaların ne kadar kaliteli olduğu da tartışılır. Gözünüze batmıyorsa hiç elletmeyin derim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2011, 18:21:44 »
levent bey aynı olay benim başımada geldi ve ogün bu gündür hiç bir yıkamacıya gitmiyorum kendim basınçlı su makinası aldım onunla yıkıyorum.1,5 yıl oldu size çözüm olarak şunu önereyim ben yaptım çokda güzel oldu önce bilinen markaların satıldığı bir hırdavatçıdan loctite 495 hızlı yapıştırcıyla boyanın kalkan yerlerinin etrafına kürdanla uygulama yapıyorsunuz kuruduktan sonra aracın aynı boya kodundan rötuş boyası alıp resim fırçasıyla  uygulayınca süper bir çözüm oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2011, 18:27:37 »
Basınçlı suyu çok yakından vermişler anlaşılan. Geçmiş olsun. Tabi, tamponlardaki boyaların ne kadar kaliteli olduğu da tartışılır. Gözünüze batmıyorsa hiç elletmeyin derim.
evet hakkı bey napıyosun dememe kalmadı deli gibi su tutuyor ama yetişemedim maalesef .. . ama zannedersem oraya taş vurmuş daha önceden yoksa her yer kalkardı . bklm artık bi şekilde halledicem çünkü göze batıyor .
levent bey aynı olay benim başımada geldi ve ogün bu gündür hiç bir yıkamacıya gitmiyorum kendim basınçlı su makinası aldım onunla yıkıyorum.1,5 yıl oldu size çözüm olarak şunu önereyim ben yaptım çokda güzel oldu önce bilinen markaların satıldığı bir hırdavatçıdan loctite 495 hızlı yapıştırcıyla boyanın kalkan yerlerinin etrafına kürdanla uygulama yapıyorsunuz kuruduktan sonra aracın aynı boya kodundan rötuş boyası alıp resim fırçasıyla  uygulayınca süper bir çözüm oluyor.

autoking komple mi boya atar onlar rötüş yapamazmı acaba yarın bi göstericem bklm olmadı toyotanın servisinden küçük bi boya alıp dediğiniz uygulamayı yapıcam en azından komple tampon boyanmamış olur. ki bu arada araçta bota korumada var onuda toyota servis yaptı ben anlamıyorum boya hemen nasıl kalkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2011, 19:04:27 »
Daha önce taş vuruğu vardı benimkinde sinek pisliği kadar yıkamacı olacak aklıevvel fırça sürmektense bütün kiri suyla çıkartacağını zannedince böyle oluyor ben dediğim yapıştırıcıyı işimde kullandığım için tekrar para vermedim kutusu 12 euro olacak 20 gram bişe ama nerdeyse demiri demire yapıştıracak boyanın bir daha kavlamasını engelliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 26, 2011, 19:21:50 »
Geçmiş olsun Levent Bey. En son aracımı yıkamacıya götürdüğümde fırça ile yıkamışlar ve araba çizik içinde kalmıştı. Daha sonra boya koruma yaptırdım arabaya çizikler gitti. O gün bu gündür aracımı kendim yıkıyorum. Adamın kendi malı değiL ki kıymet bilsin.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 26, 2011, 19:37:05 »
Geçmiş olsun.

Tamirat konusunda önerim kaskonuz varsa ve mini hasar teminatı eklenmişse poliçeye autoking büyük ihtimal ücretsiz halleder üstelik mini hasar teminatında hasarsızlık indirimi bozulmuyor diye bilyorum ama yinede autokinge onay vermeden önce sorun .

Bu arada bende aracımı yıkamacıda asla yıkatmam 1 sene kirli kalır ama benden başkası aracı yıkayamaz . Çünkü nezaman yıkamacıya götürsem mutlaka bir zararla dönüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2011, 19:57:33 »
Abi aynısı bana ön tampondan 1-1,5 cm lik biyer kalkmıştı. Serviste rütuş yaptılar. Adam aldı fırçayı sürdü. 15-20 dakika sonrada 2. katı sürdü. Hiç gözüme batmamıştı. Tamponlar plastik boya tutmuyor anlaşılan.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2011, 20:05:51 »
aynısı benim başıma da geldi arabayı yeni aldığımda , bende serviste rütuş  yaptırdım.
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2011, 08:33:06 »
Arkadaşlar ben aracımı alalı 6 gün oldu. Ve bu akşam yıkamaya götürecektim. Tozlu görünce içim cız ediyor. :)

Şimdi çoğunuz demiş ki aracımı kendim yıkıyorum. Bu çok keyifli olsa gerek. Ama takdir edersiniz ki İstanbul' un keşmekeş yapısı içinde hepimiz aracını yıkayacak yere sahip değiliz. Mecburen bir yere götürüp yıkatacağım.

Arabamı teslim alırken beni uyarmışlardı sakın fırça ile yıkatmayın çizilir aracınız diye. Bir yıkamacıya götürsem, başında dursam sünger ile yıkatsam sıkıntı olur mu? Yazdıklarınız okuyunca çekindim yani. Şimdi adam yıkarken her saniye su tutma, daha fazla yaklaşma vs. de denmez ki. Ne yapacağız değerli dosltar bir fikir verin.

Sevgiler,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2011, 08:49:27 »
Sinan bey süngerle yıkamaya kimse uğraşmaz, ilaçla yıkarlar fırçasız oda miss gibi yakıyor ancak ben şöyle yaparım genelde  usta suyu sıkmaya başlamadan önce yanına gidip , sakın tamponları yakından su vurma diyorum ve o yıkarken hep gözünün önünde dolanıyorum ;) inanın çok etkili bi taktik :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2011, 09:27:14 »
levent geçmiş olsun :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2011, 09:43:45 »
Mesut Bey, ben 6 senedir Clio kullanıyordum. Ve yıkamaya bırakırdım oturduğum muhitte, anahtarıda verirdim. Birkaç saat sonra gider alırdım.

Şimdi arabam yıkanırken 10 metreden fazla uzaklaşmam herhalde. :)

Efendim özet olarak dikkat edeceğimiz iki husus var doğru mudur?

1- Arabamızı "fırça" ile yıkatmıyoruz.

2- Tampona yakında tazzikli su tutturmuyoruz. ( Sadece tampon değil mi? Kaporta da sorun yok tazzikli su için)

Sevgiler,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 27, 2011, 10:04:33 »

Hakkı bey kalite dediniz de neden tampon hamuru siyah renk olarak çıkar ve sonradan fabrikada boyanır anlamam ,fabrika aracın rengine göre hamurunu hazırlatsada yapsa (alsa) olmazmı ?böylecede bu gibi sorunlar çizik bile olsa çıkmaz ortaya sanırım. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 27, 2011, 10:16:49 »
Mesut Bey, ben 6 senedir Clio kullanıyordum. Ve yıkamaya bırakırdım oturduğum muhitte, anahtarıda verirdim. Birkaç saat sonra gider alırdım.

Şimdi arabam yıkanırken 10 metreden fazla uzaklaşmam herhalde. :)

Efendim özet olarak dikkat edeceğimiz iki husus var doğru mudur?

1- Arabamızı "fırça" ile yıkatmıyoruz.

2- Tampona yakında tazzikli su tutturmuyoruz. ( Sadece tampon değil mi? Kaporta da sorun yok tazzikli su için)

Sevgiler,

Sinan abi kaportadada boya atması oluyor bir arkadaşımın 3.16 sına yıkamacı çok yakından su sıktığı için depo kapağının boyası atmıştı sonra yıkamacı bir arkadaşımın başına gelmiş bir arabanın bağaj kapağındaki çok küçük bir noktayı pislik sanıp yakından su tutunca boya atmış meğerse o küçük nokta pislik değil taş çarpmasından oluşan boyadaki bir hasarmış yani anlıcağınız boyada küçücük bir taş çarpmasından veya başka nedenlerle oluşan hasar varsa siz oraya çok basınçlı suyu tuttunuz mu ister istemez boya atıyor .

Benim tavsiyem imkan , zaman ve yer varsa küçük bir basınçlı su makinesi alıp aracınızı kendiniz peluşla yıkayınız bu en iyisi ben hep peluş kullanırım hem iyi temizler hem çizmez bu arada fırçasız yıkamada boyayı zaman içinde matlaştırıyor ondan en iyisi peluş diye düşünyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RED
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 27, 2011, 10:22:33 »
ben süngerle yıkıyorum..tazikli suylada yıkamamaya calısıyorum.....aslında bi ara yıkama makinası almayı dusundum..halada dusunuyorum
xxx red xxx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 27, 2011, 10:24:24 »
evet Sinan bey aynen yazdığınız 2 maddeye dikkat etmeniz yeterli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 27, 2011, 10:28:02 »
Öncelikle geçmiş olsun.Her seferinde aynı yerde ve aynı yakamacı ile yıkamak en mantıklısı.Aynı berber gibi ne istediğinizi ne kadar hassas olduğunuzu bilecek.Ben öyle yapıyorum.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 27, 2011, 10:30:53 »
Tazikli su makinası dediğiniz şeyin gelişmişini metal kesmek için bile kullanırlar:

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_jet_cutter

Hiçbir zaman boyalı yüzeye belli bir mesafeden yakın veya belli bir açıdan dik tutmamak gerekiyor makinayı.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 27, 2011, 13:20:54 »
bugün autoking e uğradım opak boya dediler bende ufacık bişi için opak boya olsun istemedim servisten geçerken rötüş yaptrdım en azından şimdi gözüme çarpmıyor ama oto yıkamamı bundan sonra gerek yok alırım süngerimi yavaş yavaş yıkarım en azından saçma sapan kişiler yüzünden morali bozulmaz insanın  ;) ;) ;)