arkadaşlar aracım 2006 corolla son zamanlarda frene basınca böyle demir kazıntısı gibi ses gelemeye başladı işin garibi bazen var bazen yok. örneğin şu an şehir içi istanbul karmaşasında 60 km yol yaptım bi ara yaptı sonra ve şu anda ses yok..
ayrıca ses araç tam durmaya yakın oluyor sanki altına pet şişe sıkışıp sürünüyor gibi. ve ara sıra oluyor arka ve ön disklere bi göz attım ama görünüşde bişey anlaşılmıyor.. ilgilenenlere şimididen teşekkürler..
lastikleriniz ne durumda abs devreye girmiş gibi geldi bana
Aynı sorun bi ara benim kullandığım Lagunada da olmuştu.Fren balatalarının bitmiş olduğunu öğrendim ve serviste değiştirdim.Servis eğer biraz daha gecikseydin diskleride çizebilirdin demişti.Bence sende biran önce servise götürüp aracını göstermelisin...
arkadaşlar aracım 2006 corolla son zamanlarda frene basınca böyle demir kazıntısı gibi ses gelemeye başladı işin garibi bazen var bazen yok. örneğin şu an şehir içi istanbul karmaşasında 60 km yol yaptım bi ara yaptı sonra ve şu anda ses yok..
ayrıca ses araç tam durmaya yakın oluyor sanki altına pet şişe sıkışıp sürünüyor gibi. ve ara sıra oluyor arka ve ön disklere bi göz attım ama görünüşde bişey anlaşılmıyor.. ilgilenenlere şimididen teşekkürler..
Balatalar bitmiş olabilir serviste baktırın diskleri çizerseniz daha büyük masraf açılır
büyük ihtimalle balatalarınız bitmiş...
balata ve lastiklerinizi kontrol ettirmenizi tavsiye ederim...
beyler cevaplar için teşekkürler lakin merak ettiğim diğer konu balatalar zayıfladıysa aracın frenlemesinde zayıflama olması gerekmiyormu frene dokunduğum anda araç güvenli mesafede ve sağlıklı duruyor..
lastiklerin durumu ise normal.. birde bu eğer balatalar değişecekse bu işin ortalama maliyeti ne olabilir hiç sorun yaşamadığım için tamirciyede yolum düşmedi bu yüzden mantıklı fiyat nedir bilemiyorum..
Ön balataları biz sanayiden orjinal trw 60 aldık arkalarda 45 lira değiştirin ne ses kalır ne birşey
Kardeş senin yaşadığın sorun normal ben 16 nisan 2011 de corolla aldım. aldığımdan beri debriyaj pedalından ses geliyo, 250 km iken farkettim devir saati oynuyo dans ediyo. Servis normal diyo, kafayı yiycem bu toyotayı yapanın benn. şu ana kadar gördüğüm en adi-en kalitesiz araç corolla. yeni alacaklar kesinlikle toyotaya para vermesin varsa paran ALMAN al derimm...
Mehmet kardeşim yada Mehmet abi (profil bilgilerin eksik olduğu için nasıl hitap edeceğimi şaşırdım.) bak şimdi dinle tüm TOYOTA kullanıcıları bilirki VVT-I ve Dual VVT-I motorlarda rolantide oynama vardır bu bir sorun değildir normal bi durumdur benim aracım 2005 model VVT-I motorlu benimkindede devir saatinde oynama var bunun sebebi motorunun ECU'su yani elektronik beynidir, bu motorlar akıllı motorlardır ışıklarda durduğunda devir saatini 500 devire kadar düşürürler yakıt tasarufu için, bilşeylere laf atmadan önce iyice araştırmak lazım bence

ayrıca aracı almadan önce hiçmi test sürüşüne çıkmadın hiçmi marşına basmadın ? aracı sana zorlamı sattılar ?
Debiryaj pedalından gelen ses nasıl bir ses, servis bu sorunu mutlaka halleder.
evet beyler en nihayet baktırdık bizim koçero ya arka fren balataları bitmiş arkalar değişti önler sökülüp kontroledildi. 40 tl balata 40 tl işçilik 80 tl. iş bitti şimdilik sorun yok gibi.. kafa yoran yorum yazan herkese teşekkürler.. kazasız cezasız sürüşler..
Merhaba,
Balatarınız ömürünü tamamlamış veya balata ile diskler arası tozlanmış olabilir. Aracı servise göstermenizde yarar var.